SP v alpském lyžování - slalom žen 1. kolo Vítěz: F. Hansdotterová (SWE) (kon.) | SP v alpském lyžování - slalom žen 2. kolo Vítěz: F. Hansdotterová (SWE) (kon.)
koniec udalosti
SP v alpském lyžování - slalom žen, 1. kolo, Flachau

Vítěz: F. Hansdotterová (SWE)

cz Utorok 13.01.2015, 17:45Zjazdové lyžovanie
     
    Kromě Strachové postoupila do dalšího kola také Slovenka Veronika Velez Zuzulová, jenž 1. kolo dokončila na velmi dobrém 12. místě. Na první místo ztratila 1,12 sekundy. Také Petra Vlhová může vlastně zaútočit na první desítku, skončila totiž na 22. příčce se ztrátou 1,75 sekundy. Ve 2. kole ovšem neuvidíme jak české závodnice Dubovskou se Smutnou, tak ani slovenskou slalomářku Kantorovou.
     
    55
    Martina Dubovská (CZE) se do dalšího kola nepodívá. Slalom nezajela ideálně, nenašla správný rytmus. A nakonec se zařadila na 46. místo se ztrátou 3,69 sekundy.
     
    4
    Šárka Strachová (CZE) byla na prvním úseku rychlejší o 4 setiny, pak dokonce o 21 setin. Branky projížděla rychle, čistě, vlastně nemůžeme nic vytknout. A je zaslouženě první! Na její jízdu se hezky koukalo. Před Hospovou se dostala o 18 setin sekundy. To je naprosto parádní zpráva pro české fanoušky.
     
    Český a slovenský fanoušek se má rozhodně na co těšit. Jako čtvrtá vyjede na trať jedna z favoritek na stupně vítězů Šárka Strachová, která například v Kühtai skončila druhá za vítězkou Shiffrinovou. Startovní číslo šestnáct má pak Slovenka Veronika Velez-Zuzulová. O postup do druhého kola budou bojovat také další dvě Češky Martina Dubovská a Michaela Smutná a také Slovenky Petra Vlhová a Barbara Kantorová.

    Patrik Sandev