SP v severské kombinaci - skoky HS106, Chaux-Neuve Vítěz: J. M. RIIBER (NOR) (kon.) | Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Tscharnke (GER) (kon.)
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve Vítěz: Eric Frenzel (GER) (kon.) | Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme

Vítěz: T. Tscharnke (GER)

cz Sobota 10.01.2015, 13:00Klasické lyžovanie
     
    Stupně vítězů
    1. Tim Tscharnke (GER)
    2. Alexej Poltoranin (KAZ)
    3. Dario Cologna (SUI)
     
    FINISH
    Dnešním vítězem je nakonec Tim Tscharnke, pro kterého je to zřejmě životní výsledek!
     
    FINISH
    Důležité je, že Martin Johnsrud Sundby dojel osmý se ztrátou čtyř sekund a Petter Northug jr. je až na 21.pozici se ztrátou 17 sekund!
     
    FINISH
    Tak to byl úžasný závěr a o vítězi rozhodne až cílová fotografie! Nastejno zde totiž byl Tscharnke s Poltoraninem! Třetí je každopádně Dario Cologna.
     
    V posledním a nejprudším stoupání se jede opravdu na plno a Sundby si vyšlapuje mimo stopu! Northug je pro dnešek mimo hru!
     
    14,0km
    Rusové Bessměrtnych s Larkovem se vytáhli dopředu, Northug ztrácí kontakt! Obrovská šance pro Sundbyho!
     
    13,5km
    Cologna, Poltoranin, Dyrhaug to je první trio. Sundby je na místě šestém, ale důležité je, že Halfvarsson s Northugem začínají odpadat!
     
    11,0km
    Jenže Northug udělal pár rychlých temp a dostal se na čelo. Muž v červeném trikotu tak získává 15 sekund. Druhý na bonus dorazil Calle Halfvarsson a třetí Cologna. Martin Johnsrud Sundby s zřejmě šetří na závěrečný nástup a v klidu si dojel pro čtvrté místo.
     
    Ale pozor! Zřejmě jsem to zakřikl a Dario Cologna se poroučel k zemi po kontaktu s Jevgenijem Bělovem! Nečeká je tak nic jednoduchého, protože musí brzy dotáhnout čelo závodu!
     
    6,0 km
    Na počátku sprintu to vypadalo na vítězství Northuga, ale Sundby nakonec získal 15 sekund a v celkovém hodnocení stáhl 3 vteřiny právě na Northuga. Třetí zde byl Dario Cologna.
     
    Začíná sprint o bonusové sekundy! Získá je pro sebe Petter Northug jr.?
     
    Martin Johnsrud Sundby spadl v jednom sjezdu a ztrácí pozice! Stejně tak dopadl Niklas Dyrhaug a s číslem 19 také Bernhard Tritscher!

    Lukáš Podleśny