Zvolen – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Nitra 2:1 (kon.) | Košice – Trenčín 2:1 (po pr.)
Martin – Piešťany 2:3 (kon.) | Žilina – Skalica 6:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HK Nitra
Nedeľa 04.01.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Popradu. Valent odchádza z brány, Nitrania to skúsia v šestici!
     
    53:49
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú po druhýkrát do vedenia v tomto zápase! Na modrej čiare mal puk Kroták, ktorý posunul Takáčovi ku dolnej časti pravého kruhu. Takáč prihrával na opačnú stranu, kde mal ŠTEFANA FABIANA a ten už aj s ťažkosťami dotlačil puk do odkrytej brány!
    Asistencie: Samuel Takáč, Arne Kroták.
     
    51:13
    Znovu obrovská šanca pre Nitru! Jozef Stümpel ukážkovo prihral z rohu klziska pred bránu, kde bol Marek Slovák, no ten v neuveriteľnej šanci prestrelil bránu!
     
    51:04
    V týchto chvíľach mali popradskí hokejisti vysoko namále. Po Slovákovej strele, ktorá smerovala do žŕdky sa puk ocitol v bránkovisku, dorážali ho tam nitrianski hráči, no napokon Kostúr dokázal skrotiť puk.
     
    50:44
    Nitra si zahrá presilovú hru. Arne Kroták dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    48:33
    Richard Rapáč skvelo našiel z rohu klziska Jurisa Stalsa, ktorý bez prípravy strieľal z medzikružia, no v tejto obrovskej šanci prestrelil bránu!
     
    45:54
    Nitra mala na dosah vedúci zásah, keď sa do tesnej blízkosti Kostúra dostal Henrich Ručkay, no mieril iba do tela gólmana Kostúra!
     
    44:04
    Lukáš Paukovček sa dostal do skvelej gólovej šance spred brány, no na dvakrát sa mu nepodarilo gólmana Valenta prekonať!
     
    38:01
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti vyrovnávajú skóre dnešného stretnutia! Po pravom krídle vyrazil do útoku HENRICH RUČKAY, ktorý strelou z hornej časti pravého kruhu trafil najprv Makovského hokejku, od ktorej sa puk smoliarsky odrazil do brány!
    Asistencie: Marek Slovák a Jakub Ručkay.
     
    37:48
    Rapáč s prehľadom v hre skvelo našiel z rohu klziska Takáča, ktorý si nakorčuľoval pred bránkovisko a následne triafal žrď!
     
    35:38
    Presilovka pre Poprad. Richard Mráz dostáva dve minúty za seknutie.
     
    35:32
    Arne Kroták využil svoje skúsenosti, šikovne sa dostal cez medzikružie na dolnú časť pravého kruhu, potom sa príbližil k bráne, ale forhendom namieril len do vyrážačky Michala Valenta!
     
    33:39
    Marek Slovák šikovne prešiel cez Boltuna a aj cez Suchého, následne z dolnej časti pravého kruhu pri opačnej žrdi hľadal Nováka, ktorý sa napokon z tesnej blízkosti dostal do zakončenia, no nemieri presne!
     
    32:03
    Poprad dostal dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, no momentálne si tréner Jančuška zavolal k slovu jedného z hlavných rozhodcov, chvíľu vydiskutoval a zaslúžil si aj potlesk tribún. Po zdĺhavej chvíli odchádza na trestnú lavicu napokon Lukáš Paukovček. Poprad sa musí brániť.
     
    30:39
    Jozef Stümpel sa šikovne bekhendom natlačil od mantinelu do medzikružia, následne zakončil, no brankár Kostúr bezpečne skrotil puk vo svojej výstroji.
     
    29:39
    Sily na ľade sa vyrovnávajú. Henrich Ručkay dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    29:07
    Nitra si zahrá presilovku. Andreas Štrauch dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    26:44
    Richard Mráz sa zmocnil puku na hornej časti ľavého kruhu, následne strieľal priamo na bránu, namieril do pravej žŕdky, a tak si publikum tu na štadióne poriadne vydýchlo.
     
    26:01
    RIchard Lelkeš sa šikovne vysunul do samostatného zakončenia, z tesnej blízkosti náprahom vypálil, ale mieril iba do pripraveného Kostúra!
     
    17:48
    Arne Kroták si spracoval puk na dolnej časti ľavého kruhu, okamžite z otočky strieľal, no len do Valenta. Následne sa ešte popradský kapitán dostal ja do dorážky, no triafal znovu len do skvelého nitrianskeho brankára!
     
    14:18
    Marek Slovák teraz poriadne zavaril gólmanovi Valentovi! Korčuľoval s pukom tesne popred bránu, následne sa snažil prihrávať krížom cez blízko stojaceho Paločka, od ktorého sa puk už odrazil smerom na bránu, no našťastie Valent dokázal lapačkou puk prikryť.
     
    13:02
    Mohlo už byť zvýšené! Po Kuraliho strele od modrej čiary sa puk odrazil od pravej žŕdky tesne pred bránkovisko na hokejku Matisa, ktorý už už šiel doklepnúť do brány, no vzápätí sa tam zázračne objavil Valentov betón!
     
    09:57
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia! Na obrannej modrej čiare Nitry urobil chybu Pavlíček, ktorý chcel posunúť puk Štefankovi, no prihral ho presne do medzikružia, kde si poň prišiel PETER BOLTUN, uvoľnil sa na forhend a peknou strelou do pravého vinklu prekonal Valenta!
    Bez asistencie.
     
    08:24
    Nádašdi nabil na modrej čiare Petrovi Ordzovenskému, ktorý tvrdo prízemne vypálil, puk bol tečovaný jedným z popradských hráčov, no napokon Kostúr s ťažkostami betónmi zastavil puk!
     
    07:07
    Henrich Ručkay sa nebezpečne natlačil po pravom krídle do bekhendového zakončenia, ale následne pozorný Kostúr prečítal jeho úmysel.
     
    06:32
    Aj Nitra si po prvýkrát v tomto zápase vyskúša hru v početnej prevahe. Mário Kurali dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    03:55
    Domáci hokejisti si to prihrali na jeden dotyk od Krotáka cez Fabiana po Kasíka, ktorý následne pálil a vôbec nie zle! Puk sa od hornej žŕdky odrazil na pleksisklo, takže chýbali centimetre.
     
    02:36
    Poprad si zahrá prvú presilovku v tomto zápase. Na dve minúty za držanie odchádza Jakub Ručkay.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Boltun, 54. Fabian (Takáč, Kroták) – 39. H. Ručkay (Slovák, J. Ručkay)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Makovský, Dinda – Matis, Paukovček, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Stals, R. Rapáč – Štrauch, Mlynčár, Boltun
    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, Nádašdi – Milo ("A"), Bednár – Pavlíček, Mezei – König, Bajtek – Tománek, Stümpel ("C"), Novák – J. Ručkay, Slovák, H. Ručkay – Novotný, Štefanka ("A"), Pupák – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Rovenský, Stanzel

    Diváci: 1853