Zvolen – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Nitra 2:1 (kon.) | Košice – Trenčín 2:1 (po pr.)
Martin – Piešťany 2:3 (kon.) | Žilina – Skalica 6:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HK Nitra
Nedeľa 04.01.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní 37. kola Tipsport extraligy, ktoré je prvým v kalendárnom roku 2015. V tomto on-line prenose bližšie načrieme do súboja HK Poprad s HK Nitra. Zápas sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Na popradskom zimnom štadióne nás dnes čaká šláger, v ktorom sa stretnú tímy z hornej polovice tabuľky.

    HK Poprad
    Podtatranci majú po 38 odohraných zápasoch na konte 71 bodov, čo ich momentálne radí na 4. priečku tabuľky. Popradskí hokejisti vyhrali doposiaľ 25 zápasov (z toho 20 v riadnom hracom čase), ďalších 13 prehrali. Nastrieľali 124 gólov a 81 inkasovali. Počet inkasovaných gólov vôbec nie je zlý, Poprad má totižto tretiu najlepšiu defenzívu v extralige. Veľkú zásluhu má na tom určite gólman Matúš Kostúr. Je jediným brankárom v celej lige, ktorý ešte do brány nepustil svojho náhradníka. Vďaka Kostúrovi sa Poprad pohybuje na vrchných priečkach tabuľky a podáva celkom stabilné výkony. Z posledných piatich zápasov vyhrali Kamzíci tri zápasy a dva prehrali. Naposledy zdolali doma Skalicu 5:3. Najproduktívnejším hráčom HK Poprad je aktuálne Tomáš Sýkora. Hráč prvého útoku má na konte 36 bodov za 18 gólov a 18 asistencií.

    HK Nitra
    Nitrianski hokejisti sú na tom tabuľkovo o niečo lepšie, nachádzajú sa na 3. mieste so ziskom 75 bodov. Z počtu 38 zápasov dokázali vyhrať 25, z toho 21-krát bodovali naplno. Hráči tímu spod Zobora v priebehu tejto sezóny strelili dokopy 134 gólov, inkasovali ich presne 96. V posledných piatich zápasoch sa Nitre príliš nedarilo, vyhrali totižto iba jeden duel, a to ešte 14. decembra doma proti Trenčínu 2:0. V poslednom zápase našej najvyššej hokejovej súťaže Nitrania doma podľahli Martinu po samostatných nájazdoch 3:4. Najviac produktívnym hráčom hostí je momentálne Roman Tománek. Ten je so 45 bodmi (20+25) zároveň aj tretím najproduktívnejším korčuliarom celej extraligy.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne
    28.11.2014, Nitra – Poprad 3:1
    31.10.2014, Poprad – Nitra 3:4
    05.10.2014, Nitra – Poprad 4:3
    12.09.2014, Poprad – Nitra 1:0 p.p.

    Kurzy
    Stávkové kancelárie dávajú väčšiu šancu na víťazstvo Popradu, i keď to nie je vôbec suverénne. Na výhru domácich sa pohybuje kurz okolo 2.20, výhra hostí je ohodnotená kurzom 2.45. Na remízu je vypísaný kurz okolo 4.00.

    Animácie gólov (GIF obrázky), dôležité informácie a celý priebeh stretnutia môžete sledovať od sedemnástej hodiny na webe Onlajny.eu. Prajem vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Makovský, Dinda – Matis, Paukovček, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Stals, R. Rapáč – Štrauch, Mlynčár, Boltun

    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, Nádašdi – Milo ("A"), Bednár – Pavlíček, Mezei – König, Bajtek – Tománek, Stümpel ("C"), Novák – J. Ručkay, Slovák, H. Ručkay – Novotný, Štefanka ("A"), Pupák – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Rovenský, Stanzel.
     
    Hráči oboch mužstiev už vychádzajú z priestorov šatní na ľadovú plochu. Popradskí hokejisti sa predstavia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku. Hostia z Nitry budú hrať v bielych dresoch a z lavičky ich bude koučovať Antonín Stavjaňa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia bol úspešnejší Lukáš Paukovček. Následne sa domáci hokejisti okamžite dostali do útočného pásma, ale ďalej tam už do zakončenia nepokračovali.
     
    00:43
    Skúsili to hosťujúci hráči, Lukáš Novák potiahol akciu po ľavom krídle, následne nahadzoval puk do priestoru brány, ale Kurali dokázal bezpečne zblokovať strelu.
     
    01:12
    Marek Slovák vyskúšal pozornosť brankára Kostúra strelou z pravého kruhu. Gólman Popradu bol pripravený a puk bezpečne vyrazil do priestoru za bránou.
     
    01:44
    Popradčania sa dostali do dobrej možnosti. Stals sa zmocnil puku v rohu klziska, prihrával na modrú čiaru Malinovi, ktorý ešte strieľanou prihrávkou hľadal pred bránou Hvilu, ale ten si už puk na dorážku do prázdnej brány nedokázal pripraviť.
     
    02:36
    Poprad si zahrá prvú presilovku v tomto zápase. Na dve minúty za držanie odchádza Jakub Ručkay.
     
    03:04
    Podtatranci sa od začiatku presilovky držali v útočnom pásme, no zatiaľ nevystrelili. Následne sa puk ocitol v stredovej tretine, a potom z toho bol ofsajd.
     
    03:36
    Radoslav Suchý nahodil od modrej čiary puk na bránu. Brankár Valent však bol pripravený a dokázal bezpečne zachytiť puk vo svojej výstroji.
     
    03:55
    Domáci hokejisti si to prihrali na jeden dotyk od Krotáka cez Fabiana po Kasíka, ktorý následne pálil a vôbec nie zle! Puk sa od hornej žŕdky odrazil na pleksisklo, takže chýbali centimetre.
     
    04:21
    Obranca Jaroslav Kasík znovu strieľal od modrej, ale následne jeho prízemné zakončenie už nikto z blízkosti brány nedokázal tečovať.
     
    04:36
    Nitrianski hokejisti sú v plnom počte, Milo bezpečne zachytil puk v obrannom pásme, a tak môžu hostia pohodlne zakladať útok.
     
    05:41
    Nitra bola nepresná v rozohrávke, následne na to domáci nedokázali odpovedať. Hostia teda znovu začínajú útok z obranného pásma.
     
    06:22
    Miroslav Pupák si dobre nakorčuľoval do medzikružia, spracoval si puk a šikovnou strelou vyskúšal pozornosť gólmana Kostúra, no ten vyrážačkou bezpečne zasiahol.
     
    06:32
    Aj Nitra si po prvýkrát v tomto zápase vyskúša hru v početnej prevahe. Mário Kurali dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    06:39
    Branislav Mezei tvrdo pálil príklepom od modrej, no pozorný Kostúr vyrazil puk pred seba. Následne už nikto z hráčov v bielych dresoch nedokázal doraziť puk.
     
    07:07
    Henrich Ručkay sa nebezpečne natlačil po pravom krídle do bekhendového zakončenia, ale následne pozorný Kostúr prečítal jeho úmysel.
     
    07:19
    Gólman Popradu je často v tomto oslabení zamestnávaný. Teraz na neho od modrej vypálil Mezei, ale domáci brankár bezpečne uchopil puk vo svojej lapačke.
     
    07:44
    Po nevydarenej prihrávke hostí v útočnom pásme sa puku zmocnil Daniel Brejčák, ktorý následne oslobodil svoj tím.
     
    08:24
    Nádašdi nabil na modrej čiare Petrovi Ordzovenskému, ktorý tvrdo prízemne vypálil, puk bol tečovaný jedným z popradských hráčov, no napokon Kostúr s ťažkostami betónmi zastavil puk!
     
    09:26
    Richard Rapáč sa zmocnil puku pri mantineli v útočnom pásme, následne pokračoval pred bránkoviskom, ale bol zblokovaný.
     
    09:42
    Do útoku sa následne dostali Nitrania, Jakub Ručkay potiahol akciu po ľavom krídle a z priestoru ľavého kruhu skúsil šťastie, no nemieril do priestoru brány.
     
    09:57
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia! Na obrannej modrej čiare Nitry urobil chybu Pavlíček, ktorý chcel posunúť puk Štefankovi, no prihral ho presne do medzikružia, kde si poň prišiel PETER BOLTUN, uvoľnil sa na forhend a peknou strelou do pravého vinklu prekonal Valenta!
    Bez asistencie.
    BOLTUN - 1:0
     
    10:42
    Nitrianski hokejisti teraz znovu neboli presvedčiví v rozohrávke, potrestať to mohol Lukáš Hvila, no napokon sa tak nestalo.
     
    11:06
    Pozornosť gólmana Nitry vyskúšal Samuel Takáč, ktorý si pripravil puk na hornej časti ľavého kruhu a nekompromisne pálil, no brankár Valent bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    11:38
    Tománek prenechal v medzikruží Lukášovi Novákovi, no následne Novák už neprekonal Kostúra, ktorý vyrazil puk pred seba a tam už boli Popradčania.
     
    12:23
    Branislav Mezei nahodil od modrej čiary na bránu, ale obozretný Kostúr dokázal bezpečne vyraziť puk svojím betónom mimo nebezpečenstva.
     
    12:53
    Aj štvrtá formácia Popradu dokázala rozprúdiť vzduch v obrannom pásme Nitry. Do zakončenia sa tlačil Štrauch, dorážať sa pokúšal Mlynčár, no gólman Valent všetko vyriešil.
     
    13:02
    Mohlo už byť zvýšené! Po Kuraliho strele od modrej čiary sa puk odrazil od pravej žŕdky tesne pred bránkovisko na hokejku Matisa, ktorý už už šiel doklepnúť do brány, no vzápätí sa tam zázračne objavil Valentov betón!
     
    13:49
    Puk smeroval do rohu klziska na ľavej strane, šprintoval poň Jakub Ručkay, ktorý ešte predsa len z ostrého uhlu nahadzoval na bránu, kde bol Kostúr a ten pre istotu svojím zákrokom lapačkou prerušil hru.
     
    14:18
    Marek Slovák teraz poriadne zavaril gólmanovi Valentovi! Korčuľoval s pukom tesne popred bránu, následne sa snažil prihrávať krížom cez blízko stojaceho Paločka, od ktorého sa puk už odrazil smerom na bránu, no našťastie Valent dokázal lapačkou puk prikryť.
     
    14:45
    Jozef Stümpel si nakorčuľoval vyššie do medzikružia a strelou vyskúšal Kostúra, ktorý však bezpečne vyrážačkou nasmeroval puk do rohu klziska.
     
    15:52
    Andreas Štrauch sa zmocnil puku v strednom pásme, no ďaleko sa nedostal. Zastavil ho pozorný Nádašdi, ktorý ďalej rozohráva nitriansku akciu.
     
    16:44
    Popradčania rozohrávali akciu, Makovský nahadzoval cez stredné pásmo. Matis tečoval tento puk smerom na bránu a následne gólman Valent prikryl puk, preto sa bude vhadzovať v obrannom pásme Nitry.
     
    17:23
    Takáč sa chcel dostať do zakončenia nakorčuľovaním si z pravého kruhu do medzikružia, no plány mu prekazil Ordzovenský.
     
    17:48
    Arne Kroták si spracoval puk na dolnej časti ľavého kruhu, okamžite z otočky strieľal, no len do Valenta. Následne sa ešte popradský kapitán dostal ja do dorážky, no triafal znovu len do skvelého nitrianskeho brankára!
     
    18:27
    Lukáš Hvila potiahol akciu po pravom krídle, následne príklepom vypálil, no pozorný Valent vyrážal svojím betónom smerom do rohu hracej plochy.
     
    19:16
    Štěpán Novotný si vykorčuľoval na horný vrchol ľavého kruhu, následne strieľal, ale jeho prudké zakončenie bolo zblokované a nesmerovalo na bránu.
     
    19:45
    Do zakončenia sa dostal aj Henrich Ručkay, ktorý strieľal z medzikružia, no pozorný Kostúr bezpečne vyrazil puk svojím betónom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej časti hry sme videli len jeden presný zásah, keď sa v priebehu 10. minúty presadil Boltun. Videli sme rýchly hokej, viac šancí si vytvorili domáci hokejisti.
    Druhá tretina začína približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Nitrianski hokejisti sa dostali do útoku a znamenalo to aj streľbu. Tomáš Nádašdi si spracoval puk na modrej čiare a tvrdo pálil, no Kostúr sebavedomo zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    20:49
    Aj na opačnej strane sa rozprúdil vzduch. Samuel Takáč si pripravil puk na hornej časti pravého kruhu a vyskúšal Valenta, ale ten bezpečne v lapačke schoval puk.
     
    21:10
    Kostúra sa snažil ďalej vyskúšať aj Novotný, ktorý si nakorčuľoval po ľavom krídle, ale následne strieľal len do Makovského.
     
    21:45
    Jaroslav Kasík sa zmocnil puku za bránou a následne pokojne bude zahrávať akciu svojho tímu.
     
    22:17
    Popradskí hokejisti zakotvili v útočnom pásme, Kasík si spracoval puk na modrej čiare a následne za využitia krátkeho náprahu strieľal, no Valent s istotou zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    22:36
    Ordzovenský vykorčuľoval po pravej strane, následne pred bránkoviskom hľadal Lelkeša, no ten už nezakončoval. Na opačnej strane v protiútoku sa do zakončenia dostal Mlynčár, ale Valenta neprestrelil.
     
    23:11
    Nitrianski hokejisti tentokrát vytvorili menší závar pred bránou Popradu, dostal sa do zakončenia Mráz, ale následne už v dorážke Piačka ani Lelkeš nuspeli.
     
    23:59
    Stümpel vysunul do zakončenia cez stred klziska Lukáša Nováka, ktorý sa natlačil pred bránkovisko, ale ešte skôr mu ušiel puk, ktorý následne Kostúr bezpečne vyrazil.
     
    24:47
    Popradčania sa zásluhou Krotáka zmocnili puku v útočnom pásme, kapitán domácich sa následne snažil niečo vymyslieť, ale napokon na nič pekného neprišiel.
     
    25:38
    Henrich Ručkay sa chcel uvoľniť po pravej strane klziska, no v tomto prechode mu jasne a viditeľne ukázal "stopku" Malina, ktorý ho odstavil čistou hrou telom.
     
    26:01
    RIchard Lelkeš sa šikovne vysunul do samostatného zakončenia, z tesnej blízkosti náprahom vypálil, ale mieril iba do pripraveného Kostúra!
     
    26:44
    Richard Mráz sa zmocnil puku na hornej časti ľavého kruhu, následne strieľal priamo na bránu, namieril do pravej žŕdky, a tak si publikum tu na štadióne poriadne vydýchlo.
     
    27:36
    Takáč posunul na pravý kruh Krotákovi, ktorý párkrát ešte premiešal puk a vysunul sa do medzikružia, no potom ho už dobre čítal Stümpel, ktorý dal do jeho strely hokejku, ktorou zblokoval puk na ochrannú sieť.
     
    27:51
    Nitrianski hokejisti nahodili puk zo stredného pásma priamo na bránu, Matúš Kostúr pre istotu schoval puk vo svojej lapačke a následne bola hra prerušená.
     
    28:33
    Pupák prenechal na hornej časti ľavého kruhu Štefankovi, ktorý nahadzoval na bránu, no šikovný Kostúr bezpečne vyrazil puk.
     
    28:55
    Ordzovenský nahodil zo stredného pásma len takú pomalú žabku na bránu, ale pred popradskú bránu sa okamžite nahrnuli hosťujúci hokejisti, preto Kostúr radšej zachytil puk v lapačke.
     
    29:07
    Nitra si zahrá presilovku. Andreas Štrauch dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    29:30
    Úvod oslabenia zatiaľ zvládajú popradskí hokejisti dobre, dokázali puk vyhodiť von z obranného pásma.
     
    29:39
    Sily na ľade sa vyrovnávajú. Henrich Ručkay dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    29:51
    Jakub Makovský si pripravoval puk na strelu od modrej čiary, no trvalo mu to príliš dlho. Prišiel k nemu Novák, ktorý mu vypichol puk.
     
    30:39
    Jozef Stümpel sa šikovne bekhendom natlačil od mantinelu do medzikružia, následne zakončil, no brankár Kostúr bezpečne skrotil puk vo svojej výstroji.
     
    31:18
    Radoslav Suchý nahadzoval puk od modrej čiary na bránu, no viacpočetné zoskupenie hráčov pred bránkoviskom vyprevadilo puk do rohu klziska.
     
    31:40
    V týchto chvíľach hrá už aj Nitra v plnom počte.
     
    32:03
    Poprad dostal dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, no momentálne si tréner Jančuška zavolal k slovu jedného z hlavných rozhodcov, chvíľu vydiskutoval a zaslúžil si aj potlesk tribún. Po zdĺhavej chvíli odchádza na trestnú lavicu napokon Lukáš Paukovček. Poprad sa musí brániť.
     
    32:28
    Arne Kroták to teraz spravil veľmi šikovne, zastavil nitriansku roozhrávku a pokračoval na Valenta, no napokon na neho nedokázal nájsť recept.
     
    32:55
    Popradskí hokejisti predvádzajú dobrú presilovku, teraz sa do zakončenia dostal aj Lukáš Hvila, ktorý pálil z pravého kruhu, ale Valent bezpečne zastavil puk.
     
    33:39
    Marek Slovák šikovne prešiel cez Boltuna a aj cez Suchého, následne z dolnej časti pravého kruhu pri opačnej žrdi hľadal Nováka, ktorý sa napokon z tesnej blízkosti dostal do zakončenia, no nemieri presne!
     
    34:34
    Nitrianski hokejisti momentálne ukázali len dve zakázané uvoľnenia v krátkom časovom úseku za sebou. Vhadzuje sa teda opäť pred Michalom Valentom.
     
    34:45
    Gólman Kostúr v týchto chvíľach neodviedol dobrú prácu v rozohrávke. Spoza brány prihrával puk po mantineli presne na stranu, kde bol Mráz. Ten šikovne už dával krížom na kruh, ale Piačka si už následne puk nedokázal spracovať.
     
    35:32
    Arne Kroták využil svoje skúsenosti, šikovne sa dostal cez medzikružie na dolnú časť pravého kruhu, potom sa príbližil k bráne, ale forhendom namieril len do vyrážačky Michala Valenta!
     
    35:38
    Presilovka pre Poprad. Richard Mráz dostáva dve minúty za seknutie.
     
    36:06
    Popradským hokejistom zatiaľ úvod presilovej hry nevychádza podľa predstáv. Už dvakrát sa hokejisti Nitry bezpečne oslobodili vyhodením puku.
     
    36:39
    Arne Kroták si posúval puk s Fabianom na pravom kruhu, následne kapitán domácich vyslal na bránu prudkú strelu, ale Valent s istotou vyrážal.
     
    37:16
    Novotný dokázal chvíľu domácich potrápiť aj v útočnom pásme, následne už hokejisti Popradu nemajú veľa času na zakladanie útoku.
     
    37:48
    Rapáč s prehľadom v hre skvelo našiel z rohu klziska Takáča, ktorý si nakorčuľoval pred bránkovisko a následne triafal žrď!
     
    38:01
    Nitra dala gól!
    Nitrianski hokejisti vyrovnávajú skóre dnešného stretnutia! Po pravom krídle vyrazil do útoku HENRICH RUČKAY, ktorý strelou z hornej časti pravého kruhu trafil najprv Makovského hokejku, od ktorej sa puk smoliarsky odrazil do brány!
    Asistencie: Marek Slovák a Jakub Ručkay.
    H. RUČKAY - 1:1
     
    38:56
    Andreas Štrauch sa z rohu klziska pretlačil pred bránu, zakončil z väčšej vzdialenosti, ako plánoval, ale ani tak neprekonal Valenta.
     
    39:41
    Lukáš Paukovček nahodil zo stredného pásma na bránu, Valent bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji, a potom radšej prerušil hru.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme opäť videli zaujímavý dynamický hokej, bolo cítiť, že Nitra mala viac šancí, no aj Popradčania si dokázali pár príležitostí vytvoriť. Predovšetkým sa hokejistom spod Zobora podarilo vyrovnať, keď Henrich Ručkay skóroval na začiatku 39. minúty.
    Tretia tretina sa začína približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Ako prvý skúšali zaútočiť Popradčania. Tomáš Sýkora sa predral s pukom po ľavom krídle, ale jeho následná strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    40:58
    Lukáš Paukovček iba nahodil puk do útočného pásma, následne obe mužstvá prestriedali a bude sa začínať odznovu od nitrianskej brány.
     
    41:17
    Juraj Štefanka zakotvil s pukom v rohu klziska. Potom iba jemne nahadzoval pred bránu, no gólman Matúš Kostúr pre istotu prikryl tento puk, čo znamená prerušenie hry.
     
    41:58
    Roman Tománek si spracoval puk na pravom kruhu, následne sa snažil preniknúť ešte cez Kasíka, no kľučka na neho mu nevyšla a puk skončil v rohu klziska.
     
    42:48
    Andreas Štrauch vyštartoval do zakončenia po ľavom krídle, no napokon sa proti Erikovi Bednárovi nepresadil a dopredu teda môžu ísť Nitrania.
     
    43:29
    Hokejisti Nitry zvierali svojich protihráčov v útočnom pásme, no domáci hokejisti sa napokon s prehľadom ubránili a dokázali sa oslobodiť.
     
    44:04
    Lukáš Paukovček sa dostal do skvelej gólovej šance spred brány, no na dvakrát sa mu nepodarilo gólmana Valenta prekonať!
     
    44:33
    Marek Slovák si prevzal puk z modrej čiary, následne nakorčuľoval na hornú časť ľavého kruhu, odkiaľ vystrelil, no Kostúr bezpečne vyrazil puk.
     
    44:52
    Pred popradskou bránou sa v týchto chvíľach odohrala menšia strkanica, po ktorej sa napokon nevylučuje a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    45:54
    Nitra mala na dosah vedúci zásah, keď sa do tesnej blízkosti Kostúra dostal Henrich Ručkay, no mieril iba do tela gólmana Kostúra!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1853 divákov.
     
    46:47
    Popradskí hokejisti sa nikam neponáhľajú, bezpečne Kurali s Fabianom rozohrávajú útočnú akciu.
     
    47:09
    Nitrania sa napokon teraz dokázali usadiť v útočnom pásme, Štefanka našiel peknou kráížnou prihrávkou na pravý kruh Miroslava Pupáka, no ten mieril iba do Kostúra.
     
    48:10
    Domáci hokejisti rozohrali útočnú akciu, následne sa však puku v obrannom pásme zmocnili nitrianski hráči. Tí však s pukom nezaobchádzali dobre, keďže sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    48:33
    Richard Rapáč skvelo našiel z rohu klziska Jurisa Stalsa, ktorý bez prípravy strieľal z medzikružia, no v tejto obrovskej šanci prestrelil bránu!
     
    49:42
    Filip Mlynčár sa zmocnil puku v medzikruží, no ďalej mu radosť prekazil Ordzovenský, ktorý mu vypichol puk.
     
    50:15
    Matis sa snažil z pravého kruhu nájsť v medzikruží Radoslava Suchého, ktorý sa zapojil do útočnej akcie, no napokon to Popradčanom nevyšlo.
     
    50:44
    Nitra si zahrá presilovú hru. Arne Kroták dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    50:51
    Lukáš Novák na úvod presilovej hry strieľal z hornej časti pravého kruhu, no bránu prestrelil.
     
    51:04
    V týchto chvíľach mali popradskí hokejisti vysoko namále. Po Slovákovej strele, ktorá smerovala do žŕdky sa puk ocitol v bránkovisku, dorážali ho tam nitrianski hráči, no napokon Kostúr dokázal skrotiť puk.
     
    51:13
    Znovu obrovská šanca pre Nitru! Jozef Stümpel ukážkovo prihral z rohu klziska pred bránu, kde bol Marek Slovák, no ten v neuveriteľnej šanci prestrelil bránu!
     
    51:54
    Nádašdi nabil na modrú čiaru Stümpelovi, no ten mieril vysoko nad bránu.
     
    52:26
    Tomáš Nádašdi vypálil od modrej čiary, puk spopred bránkoviska tečoval Štefanka, no len do Kostúrovych betónov. Potom sa domáci konečne oslobodili.
     
    53:23
    Arne Kroták mohol profitovať po Milovej chybe v rozohrávke, no následne už bol pred bránkoviskom rýchlejší Valent, ktorý prikryl puk.
     
    53:49
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú po druhýkrát do vedenia v tomto zápase! Na modrej čiare mal puk Kroták, ktorý posunul Takáčovi ku dolnej časti pravého kruhu. Takáč prihrával na opačnú stranu, kde mal ŠTEFANA FABIANA a ten už aj s ťažkosťami dotlačil puk do odkrytej brány!
    Asistencie: Samuel Takáč, Arne Kroták.
    FABIAN - 2:1
     
    54:43
    Nitrianski hokejisti budú teraz musieť poriadne zabrať. Poprad odteraz už určite bude dávať všetko do defenzívy.
     
    55:02
    Rožky vystrčil Lukáš Paukovček, ktorý preveril Valenta strelou z pravého kruhu, no gólman Nitry bezpečne zasiahol.
     
    56:43
    Roman Tománek vystrelil z hornej časti pravého kruhu, no Kostúr bezpečne vyrazil puk.
     
    57:13
    Od modrej čiary vypálil Peter Ordzovenský, no svojou tvrdou delovkou zasiahol len obetavého Kasíka, ktorý sa hodil do tejto strely.
     
    58:07
    Arne Kroták sa dostal do zakončenia z hornej časti ľavého kruhu, no strieľal iba do obrancu Nádašdiho, ktorý následne zblokoval puk na ochrannú sieť.
     
    59:17
    Popradčania sa usilovne bránia, Valent sa pýta z brány, no zatiaľ nemajú jeho spoluhráči puk pod kontrolou.
     
    59:35
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Popradu. Valent odchádza z brány, Nitrania to skúsia v šestici!
     
    59:51
    Nitra v útočnom pásme, no na zakončenie to nie je .
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon v tretej tretine to bol zaujímavý hokej, Poprad skóroval v 54. minúty zárukou Štefana Fabiana a získava teda tri body.

    Ja sa z popradského zimného štadióna s vami už lúčim, želám ešte príjemný zvyšok večera a dočítania aj pri ďalších on-line prenosoch. (19:06:00)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Boltun, 54. Fabian (Takáč, Kroták) – 39. H. Ručkay (Slovák, J. Ručkay)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Makovský, Dinda – Matis, Paukovček, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Stals, R. Rapáč – Štrauch, Mlynčár, Boltun
    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, Nádašdi – Milo ("A"), Bednár – Pavlíček, Mezei – König, Bajtek – Tománek, Stümpel ("C"), Novák – J. Ručkay, Slovák, H. Ručkay – Novotný, Štefanka ("A"), Pupák – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Rovenský, Stanzel

    Diváci: 1853