Chodov – Olomouc 8:1 (kon.)
koniec
FAT PIPE Florbal Chodov
8:1 (3:0, 3:0, 2:1)
FBS Olomouc
cz Nedeľa 14.12.2014, 17:00 • SH Jižní Město • ČEZ Extraliga žen (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pěkný nedělní podvečer! Ani medailový den na MS v Göteborgu nemůže zabránit tomu, aby byl narušen obvyklý chod florbalové Extraligy žen. ve 14. kole této soutěže se představí na Jižním Městě domácí Chodov a florbalistky Olomouce.
     
    TJ JM FAT PIPE CHODOV

    Chodovské ženy hledají v letošním ročníku konkurenceschopné soupeřky jen velice ztěžka. Pražanky uzavírají ligovou TOP 3, lépe jsou na tom v tabulce pouze Vítkovice s Herbadentem. Drtivá chodovská ofenziva nastřílela už 135 branek, inkasovala jen 39krát a na domácí konto letos už doputovalo 34 bodů. Dá se předpokládat, že i dnes proběhne na Jižním Městě gólová demolice, podobně jako v minulém kole, kdy hráčky Chodova v Ostravě zvítězily 10:2.
     
    TEMPISH FBS OLOMOUC

    Olomoucké hrají na své poměry dobře. V rámci 13 kol bodovaly Moravanky hned 8krát, z toho 5 utkání přineslo 3 body. Celkem se tak mohou hráčky Olomouce radovat z 18 bodů na kontě a 7bodového náskoku na devátou Ostravu, což znamená, že hostující florbalistky přesvědčivě drží příčky zaručující postup do play-off. Tempish bude chtít zaručeně navázat na minulý týden, kdy na palubovce olomouckého celku padl Liberec v poměru 5:6.
     
    BODOVÁNÍ – CHODOV

    1. Jana Vojáčková (24+13)
    2. Anet Jarolímová (15+22)
    3. Tereza Urbánková (17+15)
     
    BODOVÁNÍ – OLOMOUC

    1. Adéla Pantělejevová (11+5)
    2. Simona Kabeláková (2+9)
    3. Lucie Machů (4+4)
     
    Úvodní sestavy:

    TJ JM FAT PIPE Chodov: Provázková (Klabanová) – Tučková, Matušková, Klímová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Mrázková, Kuchařová, Řepková, Vojáčková, Paulovičová, Beránková, Hofmanová, Bachmaierová

    Tempish FBS Olomouc: Starečková (Králová) – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Suchánková, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Kamínková, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Pantělejevová, Lišková, Kabeláková

    Rozhodčí: Zdeněk Cholek a Jana Matulíková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Míček získala v rámci úvodního buly Urbánková, Chodov rozjíždí kombinaci ze své poloviny a pokouší se o průnik.
     
    01:30
    Před takřka úplně odkrytou klecí stála Plášková, ovšem Starečková předvedla pohotovou reakci a stihla vložit do rány domácí střelkyně nohu!
     
    02:45
    Postup Olomoučanek skončil poté, co obránkyně pražského celku faulovala a nabídla tak hostujícím výhodu volného úderu. Standardní situace však nepřinesla žádnou akci před Provázkovou.
     
    03:51
    Nahrávka Kabelákové se dostala až k Janošové. Druhá jmenovaná se hnala proti Starečkové, ale míček posílá jen na břevno!
     
    04:41
    Vysloužilová předvedla důrazný zákrok a poslala domácí Řepkovou mimo hrací plochu. Ani jeden z týmů tomu druhému nic nedaruje.
     
    05:26
    Nepřesná rozehrávka gólmanky Starečkové se dostala k holi Paulovičové. Chodovská střelkyně na nic nečekala a rovnou zakončovala, ovšem trefila Pavlíkovou.
     
    07:53
    O dorážku odražené rány se snažila u branky číhající Urbánková, jenže defenziva Olomouce zapracovala správným způsobem a zkušeně zachránila situaci.
     
    08:51
    Starečková se vložila do dělovky Hofmanové, rozehrání se ujmou florbalistky hostujícího celku.
     
    09:30
    Situaci 2 na nikoho si výborně pokryla mrštná Provázková. Ani jedna z útočnic nevyzrála na maskovanou ženu v chodovském brankovišti, která lapila děrovaný předmět.
     
    10:08
    Chodov právě vstřelil branku!
    Favoritky otevírají skóre. Míčku se za brankou zmocnila ELIŠKA HOFMANOVÁ, která se dokázala probojovat z útočného rohu do střelecké pozice a umístěnou ranou nedala Starečkové šanci vyniknout. Bez asistence.
     
    13:03
    Ke střele ze středu hřiště se dostala domácí Klímová, Starečková bez potíží tuhle příležitost likviduje přesným zásahem.
     
    14:17
    Oháňková obětavě zblokovala dva pokusy domácí střelkyně, která ztroskotala právě na clonící olomoucké florbalistce.
     
    14:58
    Nepříjemný pokus vyslala dopředu Urbánková. Té se povedl zásah kulatého předmětu kousek nad zemí, ale střela si cestu do klece Starečkové nenašla.
     
    16:36
    Brankářka Olomouce byla plně koncentrována na šance domácích hráček, Urbánková s Paulovičovou poslaly své výpaly jen do těla hostující strážkyně.
     
    16:45
    Chodov právě vstřelil branku!
    Kristýna Bachmaierová získala míček za brankou a na okamžik jej v těchto místech podržela, následně se rozběhla a milimetrovým pasem vybídla ke střelbě ZUZANU TUČKOVOU, jejíž střela znamená navýšení vedení. Asistence: Kristýna Bachmaierová.
     
    18:10
    Chodov právě vstřelil branku!
    Sérii přihrávek se rozhodla zakončovat Kristýna Bachmaierová. Starečková sice dokázala míček vyrazit mimo, jenže čekající ELIŠKA HOFMANOVÁ zareagovala velice rychle a bezchybně dorazila. Asistence: Kristýna Bachmaierová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Chodov: 15
    Olomouc: 4
     
    Utkání v 1. třetině probíhalo přesně podle předpokladů. Olomoucké možná dokázaly z ojedinělých možností zahrozit před Provázkovou, ale dominantní byly i přesto hráčky z Jižního Města. Domácím se zejména vyvedl závěr periody, během něhož se dostaly už do třígólového vedení, které si přenesou do 2. etapy hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Míček na holích hostujících hráček, Tempish však bude muset hrát trpělivě, aby se dostal přes půlicí čáru do útoku.
     
    20:20
    Klára Reimerová (Olomouc) je vyloučena na 2 minuty za nedovolenou vzdálenost při domácí rozehrávce.
     
    20:34
    Chodovské tlačí na olomouckou obranu. Do kombinace před Starečkovou se zapojují i Vojáčková s Beránkovou, což jsou hráčky, jenž do dosavadního průběhu utkání ještě neměly možnost zasáhnout.
     
    22:21
    Hostující se poctivě ubránily a zvládly hru v početní nevýhodě. Domácí si mohou vyčítat, že nenaložily se svojí šancí o něco lépe.
     
    23:22
    Zajímavá příležitost se objevila před Kuchařovou, ta ale nenasměrovala míček úplně ideálně a jen těsně přestřeluje svatyni Starečkové.
     
    25:51
    Hofmanová se vůbec nerozpakovala, převzala míček a hned chtěla zakončovat z voleje. Rychlé vypálení však nebyla dobrá volba, děrovaný předmět proletěl nad klecí Olomouce.
     
    26:52
    Magdalena Klímová (Chodov) je vyloučena na 2 minuty za hrubost.
     
    28:44
    Domácí sice hrají oslabení, ale i přes tenhle fakt jsou Pražanky tím aktivnějším celkem. Olomoucké si přesilovou hru rozhodně představovaly trochu jinak, Starečková byla nucena předvést pohotový zákrok.
     
    30:03
    Klára Reimerová (Olomouc) je vyloučena na 2 minuty za sekání.
     
    30:33
    Chodov právě vstřelil branku!
    Hráčky z Jižního Města bleskově využívají převahu. Kombinace domácích přinesla šanci JANĚ VOJÁČKOVÉ, ta ani chvíli neváhala a poslala míček do odkrytých míst klece hostů. Asistence: Magdalena Klímová.
     
    31:54
    Chodov právě vstřelil branku!
    Pražský tým vede už o 5 branek. Příliš mnoho prostoru dostala v brankovišti MAGDALENA KLÍMOVÁ, jejíž pokus z otočky zaplul za záda hostující brankářky. Na Olomouc nebude čekat žádná lehká práce. Asistence: Tereza Urbánková.
     
    32:37
    Řepková postupovala úplně sama proti Starečkové, byla ovšem podťata nekompromisní Zamazalovou. Rozhodčí ani chvíli nečekal a nařídil trestné střílení proti olomouckému družstvu.
     
    32:37
    Magdalena Klímová nebyla schopna překonat pozornou Starečkovou, olomoucká strážkyně podržela své spoluhráčky a bude se pouze vylučovat.
     
    32:37
    Monika Zamazalová (Olomouc) je vyloučena na 2 minuty za hrubost.
     
    33:06
    Hrdinkou situace je znovu brankářka hostujícího celku, té se podařilo helmou zakročit proti tvrdému pokusu mířícímu z chodovské hole.
     
    33:36
    Kvalitní možnost si vybojovala Beránková, jenže nezvládla vystřelit podle představ a vůbec netrefuje vymezený prostor.
     
    35:56
    Chodov právě vstřelil branku!
    Přečíslení v chodovském podání bylo úspěšné. Martina Řepková moc dobře věděla, že společně s ní postupuje na bránu také ZUZANA TUČKOVÁ, proto přihrála na její hůl a útočnice nepohrdla. Asistence: Martina Řepková.
     
    37:03
    Štěstí zkoušela před brankou Starečkové také Vojáčková, její projektil zastavila až tyč olomoucké kasy!
     
    38:07
    Hbitá Kabeláková zastavuje kombinaci Chodovských, Olomouc se může pokusit o založení protiakce ze své poloviny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:30.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Chodov: 11 (26)
    Olomouc: 2 (6)
     
    Z počtu střel ve 2. periodě je možno vyčíst, že Provázková se zrovna snahou nepřetrhla. Domácí navázaly na bezchybnou hru z 1. části zápasu a dokázaly vybojovat vedení 6:0. Olomouc to má proti Pražankám velice těžké, duel se tak bude v poslední dvacetiminutovce pravděpodobně už pouze dohrávat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hraje tým hostů. Olomoucké zakládají první akci v rámci závěrečného dějství, avšak chodovská obrana působí koncentrovaným dojmem.
     
    41:10
    Pozdrav od mantinelu poslala do prostoru mezi třemi tyčemi Tučková, Starečková v poklidu chytá míček do dlaní.
     
    41:52
    Spolupráce mezi Pláškovou a Urbánkovou vyvrcholila střelou druhé jmenované florbalistky, ta ovšem trefuje akorát blokující obránkyni.
     
    43:14
    Na Řepkovou směřoval kvalitní pas, ten ale chodovská hráčka nezpracovala a nemohla tak ani adekvátně zahrozit před Starečkovou.
     
    45:06
    Překvapivě z otočky pálila Magdaléna Plášková, hlídačka olomouckého brankoviště stihla kulatý předmět odkopnout pryč z nebezpečných míst.
     
    46:49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Moravanky si připravily aspoň čestný úspěch. Vojáčková neubránila volnou JITKU OHÁŇKOVOU, jejíž nepříjemná střela se dostala až k Provázkové, které se míček odrazil mezi nohy a se štěstím se dokutálel za čáru. Bez asistence.
     
    48:13
    Tvrdý jedovka zamířila na Starečkovou, maskovaná žena hostujícího týmu ukázala své reflexy a utěsnila mezírku u brankové konstrukce.
     
    49:41
    Řepková se dostala do slibné pozice a ihned střílela, kulatý předmět přeletěl všechny překážky a míří mimo mantinely.
     
    49:50
    Ústřední roli sehrála helma gólmanky Starečkové, ta touhle nezbytnou částí výstroje odrazila míček po dělové ráně Pláškové.
     
    50:01
    Dnešní utkání sleduje 31 diváků.
     
    51:21
    Chodov právě vstřelil branku!
    Pražanky znovu odskakují na šestigólový rozdíl. MARTINA ŘEPKOVÁ unikla všem soupeřkám, rozmyslela si situaci a zvolila střelbu do volného místečka u tyče, kam se Starečková včas nepřemístila. Asistence: Zuzana Tučková.
     
    51:54
    V téměř ideální pozici se objevila Plášková, ta ovšem před téměř odkrytou klecí nevložila hůl do nahrávky od Urbánkové a Starečková si může hluboce oddechnout!
     
    54:05
    Tentokrát se rozhodla Tereza Urbánková vzít veškerou zodpovědnost na sebe, střelu nasměrovala jen na tyčku!
     
    56:40
    Chodov právě vstřelil branku!
    SIMONA MATUŠKOVÁ postupovala úplně sama a nikým netísněna proti olomoucké svatyni. Střelkyně měla skutečně hromadu času, proto si střelu pečlivě připravila a vyslala míček pod horní tyč. Asistence: Magdalena Klímová.
     
    57:58
    Starečková tentokrát zasahuje, štiplavou ránu poslala na strážkyni hostů chodovská Paulovičová.
     
    59:03
    Blíží se konec dnešního duelu. Ani jeden z celků se nikam nežene a hráčky obou družstev chtějí utkání v poklidu dohrát.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    STŘELY – CELKEM

    Chodov: 41
    Olomouc: 6
     
    Dnešní utkání 14. kola Extraligy žen je u konce. Dominance Chodova byla cítit na každém kroků, hráčky Olomouce nebyly jednoduše schopny zachytit tempo soupeřek a být rovnocennými protivnicemi. Florbalistky z Jižního Města tak nepřipustily žádné překvapení a získávají 3 body po jasném průběhu.
     
    To je z dnešního přenosu vše. Jsem rád, že jste sledovali tento zápas a přeji příjemný vstup do nového pracovního týdne. Těším se někdy příště u onlajnů na shledanou! (19:07:35)

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 11. Hofmanová, 17. Tučková (Bachmaierová), 19. Hofmanová (Bachmaierová), 31. Vojáčková (Klímová), 32. Klímová (Urbánková), 36. Tučková (Řepková), 52. Řepková (Tučková), 57. Matušková (Klímová) – 47. Oháňková


    FAT PIPE Florbal Chodov: Provázková (Klabanová) – Tučková, Matušková, Klímová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Mrázková, Kuchařová, Řepková, Vojáčková, Paulovičová, Beránková, Hofmanová, Bachmaierová
    FBS Olomouc: Starečková (Králová) – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Suchánková, Nováčková, Vysloužilová, Oháňková, Kamínková, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Pantělejevová, Lišková, Kabeláková

    Rozhodca: Zdeněk Cholek a Jana Matulíková

    Diváci: 31