Lotyšsko – Nórsko 4:3 (kon.) | Estónsko – Dánsko 2:7 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 3:4 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
koniec
Estónsko
2:7 (1:3, 0:1, 1:3)
Dánsko
cz Nedeľa 14.12.2014, 09:00 • Lisebergshallen, Göteborg, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek vše. Jsem rád, že jste sledovali tohle utkání z florbalového MS v Göteborgu. Letošní mistrovství ale ještě nekončí, od 12 hodin můžete sledovat souboj o 3. místo mezi Švýcarskem a Českem, o půl čtvrté zase začíná finále Švédsko – Finsko. Přeji pěknou neděli a někdy příště u onlajnů na shledanou! (11:10:04)
     
    Dánsko bylo jednoduše produktivnější a dokázalo ze svých šancí vytěžit maximum. Základním kamenem dnešního úspěchu byl gólman Kjaer, jehož zákroky několikrát značně pomohly severské zemi k povedenému konci dnešního duelu. Estonsko ovšem nehrálo nijak špatně, naopak často ukazovalo své střelecké schopnosti, které však na druhou stranu neměly často ten správný efekt.
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Estonsko: 13 (33)
    Dánsko: 6 (21)
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Estonsko: Vladimir Nurmi
    Dánsko: Anders Kjaer
     
    Zápas o 7. místo je u konce. Dánští florbalisté jsou těmi radostnějšími, protože dokázali vyhrát tohle utkání a po zásluze mohou být se svým výkonem spokojeni. Kjaer byl skutečnou oporou, která zejména ve 2. periodě podržela své týmové kolegy. Estonci naopak nemohou mít z letošního mistrovství světa vůbec dobrý pocit. Baltský stát totiž ani jednou nevyhrál.
     
    Dnešní utkání sledovalo 104 diváků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě se snaží o průnik podél levého mantinelu tým Estonska, ale modří už mají málo času a nejspíše se nestihnou přesunout ke Kjaerovi.
     
    59:22
    Skákavý míček se ocitl na holi estonského hráče, ten předmět hry odpaluje až na druhou stranu hřiště, kde o něj probíhají další souboje.
     
    58:40
    Postup Dánů byl zmařen, Estonci se mohou pokusit o založení protiakce zpoza své branky.
     
    57:34
    Hru rozvíjí Estonsko, proti aktivní a rychle přesunující se defenzivě Seveřanů však není vůbec jednoduché se prosadit. Kjaer jen sleduje události odehrávající se u středového kruhu.
     
    56:40
    Pass přišel o míček a "hosté" se jej ihned zmocnili. Nehráli s ním však dlouho, neboť Jannik Trolle Wede schytal v souboji s Kallionem nepříjemnou ránu a musí odejít na střídačku.
     
    56:34
    Kjaer potřeboval na chvíli odejít na lavičku, kde ho čekalo krátké ošetření ruky. Po chvíli se opět vrací do brankoviště.
    Jannik Trolle WEDE - 2:7
     
    56:04
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Takhle to dopadá, když dostane šikovný útočník příliš prostoru k zakončení. Obrana Estonska nebyla vůbec zkonsolidovaná, kulatý předmět si zpracoval JANNIK TROLLE WEDE, namířil si to do úplně prázdného prostoru před brankou a vyjetý Saastamoinen neměl nejmenší šanci vytěsnit tuhle dělovku. Asistence: Andreas Glad.
     
    55:34
    V útoku tvoří Estonsko. "Domácí" hrají s chutí a "hosté" jen s potížemi odstavují protivníky od míčku.
    Mats TAMME - 2:6
     
    53:39
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    S tímhle zákrokem nebude Kjaer zrovna spokojený. Ukázková nahrávka Patrika Markuse úplně vyrušila gólmana Dánska z klidu, ten nepředvedl úplně nejvhodnější pohyb, čehož využil MATS TAMME. Projektil střelce se odrazil od těla Kjaera s notnou dávkou štěstí do sítě. Asistence: Patrik Markus.
     
    52:58
    Protiakce z estonské produkce byla ukončena důrazným zásahem "hostů", kteří nenechali florbalisty v modrých stejnokrojích ohrozit jejich brankáře.
     
    52:41
    Fredy Maalt po střetu se Steffenem Jensenem musí opustit hrací plochu. Vypadá to, že o nic vážného nepůjde.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 17. Nurmi (Tasa), 54. Tamme (Markus) – 3. J. Wede (Krogsgaard), 13. B. Jensen (Hedorf), 16. Glad (Hedorf), 36. N. Jensen (Hedorf), 42. Kristensen (N. Jensen), 45. Erichsen (N. Jensen), 57. J. Wede (Glad)


    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Pass, Tamme, Thomsson, Kallion, Kurmiste, Stromfelt – Tasa, Savi, Maalt, Markus, Matsukevits, Komi, Kase, Nurmi, Koiv, Woiduma
    Dánsko: Kjaer (M. Wede) – J. Wede, Bendtsen, Nisbeth, Erichsen, Skytte, Krogsgaard, Cabe – S. Jensen, Hedorf, Funch Andersen, Manniche Andersen, Glad, N. Jensen, Nielsen, Larsen, B. Jensen, Kristensen

    Rozhodca: Bjorn Aksel Henriksen, Jan Magnar Ingebrigtsli

    Diváci: 104