Lotyšsko – Nórsko 4:3 (kon.) | Estónsko – Dánsko 2:7 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 3:4 (kon.)
Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
koniec
Estónsko
2:7 (1:3, 0:1, 1:3)
Dánsko
cz Nedeľa 14.12.2014, 09:00 • Lisebergshallen, Göteborg, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
    Jannik Trolle WEDE - 2:7
     
    56:04
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Takhle to dopadá, když dostane šikovný útočník příliš prostoru k zakončení. Obrana Estonska nebyla vůbec zkonsolidovaná, kulatý předmět si zpracoval JANNIK TROLLE WEDE, namířil si to do úplně prázdného prostoru před brankou a vyjetý Saastamoinen neměl nejmenší šanci vytěsnit tuhle dělovku. Asistence: Andreas Glad.
    Mats TAMME - 2:6
     
    53:39
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    S tímhle zákrokem nebude Kjaer zrovna spokojený. Ukázková nahrávka Patrika Markuse úplně vyrušila gólmana Dánska z klidu, ten nepředvedl úplně nejvhodnější pohyb, čehož využil MATS TAMME. Projektil střelce se odrazil od těla Kjaera s notnou dávkou štěstí do sítě. Asistence: Patrik Markus.
     
    48:34
    Před Savim zívala úplně odkrytá branka, jenže hráči rána příliš nevyšla a místo snížení tak poslal pozdrav divákům na tribuně za kasou!
     
    46:59
    "Domácí" si naprosto rozebrali dánskou obranu a Nurmi přes brankoviště nahrál jeho spoluhráči u druhé tyče, Kjaer však rukou vyškrábl míček nad břevno a poté ještě kulatý předmět skryl v bezpečí jeho dlaní!
     
    46:36
    Steffen Jensen (Dánsko) byl vyloučen na 2 minuty. Estonci dostanou šanci ještě s výsledkem něco provést.
    Martin ERICHSEN - 1:6
     
    44:34
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Kombinace v přesilovce se Dánsku povedla náramně. Niklas Jensen byl napadán obranou estonského mužstva, proto se rozhodl na poslední chvíli odstrčit děrovaný předmět k MARTINU ERICHSENOVI. Druhý jmenovaný vyslal míček na bránu a zaradoval se. Asistence: Niklas Jensen.
     
    43:24
    Oskar Salm (Estonsko) se jde posadit na 2 minuty na trestnou lavici.
    Emil KRISTENSEN - 1:5
     
    41:22
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Hned na prahu poslední dvacetiminutovky navyšují "hosté" své vedení. Estonsko přišlo o míček uprostřed hřiště a tohohle okamžiku využil Niklas Jensen, ten se ujal míčku a dlouhým pasem našel EMILA KRISTENSENA, jenž poloprázdnou kasu trefil s přehledem. Asistence: Niklas Jensen.
    Niklas JENSEN - 1:4
     
    35:21
    Dánsko právě vstřelilo branku! Nikým nehlídaný Stefan Hedorf se bez větších problémů dostal na útočnou část hrací plochy, ukázal své rychlostní schopnosti a přihrávkou ze strany vybídl NIKLASE JENSENA k vypálení projektilu z bezprostřední blízkosti, Saastamoinen se přesunoval marně. Asistence: Stefan Hedorf.
     
    30:41
    Stefan Hedorf (Dánsko) předvedl nešetrný zákrok a zamířil na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    29:02
    Estonci pořádně zatopili svým protivníkům, jen díky skvělému tygřímu skoku Kjaera k tyčce jeho kasy se nyní nemohli "domácí" radovat!
    Vladimir NURMI - 1:3
     
    16:18
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentanti Dánska nebyli schopni vystrnadit Estonce ze své poloviny a ti se jim za to odvděčili gólem. VLADIMIR NURMI se odhodlal k výpalu ze střední vzdálenosti a nemýlil se, míček zaplaval pod břevno. Asistence: Mikhel Tasa.
    Andreas GLAD - 0:3
     
    15:15
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tuhle situaci zvládli Dánové velice dobře. Stefan Hedorf ještě na své obranné půlce přihrál přes celou šířku hřiště na ANDREASE GLADA, jenž po dlouhém běhu skrz útočnou část neomylně zakončil mimo dosah Saastamoinena. Asistence: Stefan Hedorf.
     
    14:40
    Nejdříve se Kjaer prezentoval rychlou reakcí a následně dlouhým výhozem vyslal svého kolegu z útoku do úniku. Postup na Saastamoinena ale gólem nekončí, hlídač estonské svatyně skvěle vyrazil tělem!
    Brian JENSEN - 0:2
     
    12:39
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánům se povedlo své soupeře vyhnat až na jejich obrannou část hřiště. Hedorf ukázal skvělý přehled a dalekonosnou nahrávkou nalezl čepel BRIANA JENSENA, jenž osamocen před brankářem neměl už žádnou složitou práci. Asistence: Stefan Hedorf.
    Jannik Trolle WEDE - 0:1
     
    02:48
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Nějakou dobu sice Estonsko vzdorovalo, avšak nyní už Dánové byli neomylní. Marko Krogsgaard nabídl míček JANNIKU TROLLE WEDEMU, jehož pozdrav z pravé strany si našel cestičku až za brankovou čáru. Asistence: Marko Krogsgaard.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 17. Nurmi (Tasa), 54. Tamme (Markus) – 3. J. Wede (Krogsgaard), 13. B. Jensen (Hedorf), 16. Glad (Hedorf), 36. N. Jensen (Hedorf), 42. Kristensen (N. Jensen), 45. Erichsen (N. Jensen), 57. J. Wede (Glad)


    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Pass, Tamme, Thomsson, Kallion, Kurmiste, Stromfelt – Tasa, Savi, Maalt, Markus, Matsukevits, Komi, Kase, Nurmi, Koiv, Woiduma
    Dánsko: Kjaer (M. Wede) – J. Wede, Bendtsen, Nisbeth, Erichsen, Skytte, Krogsgaard, Cabe – S. Jensen, Hedorf, Funch Andersen, Manniche Andersen, Glad, N. Jensen, Nielsen, Larsen, B. Jensen, Kristensen

    Rozhodca: Bjorn Aksel Henriksen, Jan Magnar Ingebrigtsli

    Diváci: 104