Almería – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
UD Almería
1:4 (1:2)
Real Madrid
Piatok 12.12.2014, 20:45 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Madrid to dnes vôbec nemal jednoduché a keď si zubami nechtami udržiaval aspoň jednogólový náskok, ten dokonca mohol aj stratiť. Pokutový kop Casillas po strele Verzu ale svoj tím zachránil a potom desať minút pred koncom rozhodol Cristiano Ronaldo dvomi zásahmi. Najprv mieril do prázdnej brány po spolupráci s Benzemom a potom tvrdo vďaka priťuknutiu Carvajala. Almeria si preto odniesla nepríjemný debakel, hoci dlho číhala aspoň na bod. Už mi len ostáva vám poďakovať za sledovanie, zostaňte nám verní aj naďalej. (22:34:37)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Marcelo po zmätkoch bomboval ranu na bránu, Ruben len s námahou vyrazil preč!
     
    90+1
    Ešte sa nadstavujú dve minúty.
     
    90
    Bale mohol pridať ďalší zásah, z uhla po vyrazení strely Rubenom práve z jeho kopačky mieril len tesne žrde! Predchádzal tomu nezachytený aut hostí a rýchlosť Walesana.
    Cristiano RONALDO - 1:4
     
    89
    Real Madrid dal gól! Už je to pre dekoncentráciu Almerie krutý výsledok, ale ráta sa ďalší zásah. CRISTIANO RONALDO využil skvelý prienik Carvajala a strelou do protipohybu a k žrdi po jeho nahrávke upravuje už na rozdiel troch gólov.
     
    88
    Bieločervení ešte získali rohový kop, hlavičkový biliard sa im nepodarilo pretaviť do šance vo svoj prospech. Dopredu tak šiel Real.
     
    87
    V každom prípade sa domáci nemajú za čo hanbiť a predviedli sympatický výkon. Ako rozhodujúci moment vyberáme neúspešnú penaltu a zákrok Casillasa, ktorým zachránil stav 1:2.
     
    86
    Zrejme sa duel bude už len dohrávať, tri body podľa všetkého celkom jasne už teraz poputujú do Madridu. Navýšenie náskoku na prvom mieste bude na svete ale po tuhom boji.
     
    85
    V tejto chvíli je to už minulost, Benzema prepúšťa miesto Coentraovi.
     
    84
    Real nestriedali ešte ani raz, čo je vzhľadom na nabitý program a blížiaci sa turnaj MS klubov prekvapujúci moment. Aj keď, je nutné uznať, že dlho viedol len o jeden gól.
     
    83
    Corona naskočil do zápasu, vymenil Veleza.
     
    82
    Hráči UD by si mali dať pozor, aby sa to nezvrtlo v debakel, rýchle kontry Real dokáže premeniť v ďalší zásah veľmi rýchlo.
    Cristiano RONALDO - 1:3
     
    81
    Real Madrid dal gól! A je predsa len rozhodnuté a kto iný, ako CRISTIANO RONALDO to má na svedomí. Jednoduchá akcia na jeden dotyk po vysunutí Benzemom skončila pri spätnej, nahrávke pre CR7. Ten už do prázdnej brány musel dať.

     
    80
    Ten nedopadol v prospech favorita, opäť sa pískal ofsajd. Domáci tak stále majú možnosť ešte prekvapiť a v poslednej desaťminútovke predsa len privolať bodík.
     
    79
    Marcelo spolupracoval s Iscom vo významnej miere, mohol ešte vrátiť loptu, no trúfol si zakončiť. Z uhla trafil iba obrancu a vybojoval rohový kop.
     
    78
    Rozhodne to zo strany favorita dnes nie je žiadna exhibícia, skôr prekvapivý boj miestami o každú loptu. Ofsajdová situácia Realu teraz znemožnila ísť dopredu, stále tak nie je rozhodnuté.
     
    77
    Na žlté karty je to teda 4:4, od záveru prvého polčasu však stále o jeden gól v prospech Bieleho baletu. Hoci, dnes nastúpil v čiernych dresoch.
     
    76
    Málokedy sa stane, aby žltú dostali CR7 aj Bale, dnes je to realita. Skôr obaja dávajú spolu góli a nie inkasujú karty. Zápas v Almerii je po viacerých stránkacu naozaj zvláštny.
     
    75
    Madrid sa ubránil ďalšiemu nepríjemnému výpadu, no potom zbytočne fauloval Cristiano Ronaldo. Aj on videl žltú kartu.
     
    74
    Nie je to dnes večer ani Balea, ani Ronalda, ani Benzemu. Zubami nechtami to hlavne kvôli nepremenenej penalte miestami Real udržuje.
     
    73
    Benzema skúsil napriahnuť spoza šesnástky, mieril však vysoko nad. Predtým neuspel v šprintérskom súboji napravo Pepe a tiež do šance nikoho zo svojich nevyslal.
     
    72
    Hostitelia získajú raz za čas aj sľubný priamy kop, no koncentrácia v ich nohách nie je natoľko pevná, aby skúsili ešte kvalitne zamestnať obranu.
     
    71
    Ronaldova strela mierila z uhla len do priestoru, kde Ruben číhal a loptu skrotil bez problémov. Skóre sa meniť nebude.
     
    70
    Ostáva dvadsať minút do konca, videli sme tri góly, jednu nepremenenú penaltu a sedem žltých kariet. Stále je o čo hrať, uvidíme, na čo sa ešte tímy zmôžu.
     
    69
    S Realom to teda mohlo vyzerať zle nedobre a málo času nazvyš, no v dôležitej chvíli zachránil situáciu Casillas.
     
    68
    Soriano v zápase končí, vymení ho Wellington.
     
    67
    Hrá sa momentálne väčšinou pred bránou domáceho celku, Real sa nemá kam ponáhľať. Napriek tomu podniká šikovné akcie s cieľom rozhodnúť.
     
    66
    Madrid súpera bezprostredne po prežití penalty zatlačil, Iscovou strelou však rozhodnuté nie je. Mieril to prudko a i vedľa.
     
    65
    Lopta do ohňa znamenala šancu pre Balea, ktorému chýbal krok na to, aby úspešne tečoval loptu. Almeria ešte musí čeliť rohu.
     
    64
    Žltú videl po faule aj Velez, zavinil navyše nepríjemný priamy kop.
     
    63
    Verza to kopol doprava, no tam smeroval aj Casillas! Vyrovnané nie je, legendárny brankár podržal svoj tím skvelým zákrokom a stav ostáva nezmenený!
     
    63
    Po faule v šestnástke od Marcela bude domáci tím zahrávať pokutový kop. Za protesty videl žltú kartu Illaramendi.
     
    63
    Bola nariadená penalta pre Almeriu!
     
    62
    Jonathan Zongo prišiel na ihrisko namiesto Dubarbiera.
     
    61
    CR7 si klasicky pýtal pokutový kop za možný prehrešok od súpera, rozhodca ostal neoblomný a v žiadosti mu ani náznakom nevyhovel.
     
    60
    Marcelo v strede ihriska celkom zbytočne fauloval a inkasoval žltú kartu.
     
    59
    Domáci nechávajú otvorené zadné dvierka, najmä po stranách im tam robia hráči hostí prievan. Ruben sa preto musel podujať na zákrok proti prvej (!) strele na bránu, ktorú vyslal Cristiano Ronaldo.
     
    58
    Trochu to musí najdrahšieho hráča sveta frustrovať, spoluhráči mu dnes nevedia presne prihrať a preto by sme sa vôbec nečudovali, ak by to čoraz častejšie skúšal samostatne.
     
    57
    Marcelo len naslepo odpálil loptu zo šestnástky, pretože už tam hrozili problémy a napokon založil útok.Benzemovi však tiež nevyšlo finále a Cristiano Ronaldo sa k lopte zoči voči gólmanovi nedostal.
     
    56
    Snaží sa aj Almeria, do šestnástky prší niekoľko lôpť za sebou, väčšinou naslepo. Predsa len je to zaujímavé pred Casillasom a ďalšia umiestnená rana by ešte mohla znamenať drámu.
     
    55
    Bale je tretím najlepším strelcom svojho tímu, má na konte sedem gólov, kým Benzema ako druhý o jeden viac. Lídrom je Cristiano Ronaldo.
     
    54
    Bale mohol prakticky rozhodnúť, nabral rýchlosť ako víchor po chybe rozohrávky a z uhla krížnou loptou ešte hľadal Cristiana Ronalda. Napokon to skončilo tesne vedľa a nemusel zasahovať ani branká Ruben.
     
    53
    Nezabúdajme, že ešte sa do čierneho dnes netrafil Cristiano Ronaldo, čo hviezdny Portugalčan málokedy dokáže nechať len tak.
     
    52
    Real môže pokojne kontrolovať priebeh hry, ak to takto v prípade bieločervených ďalej. Zbytočné fauly a nesústredenosť do roly favorita ešte viac zvrazňujú hostí.
     
    51
    Soriano videl za prehnanú aktivitu žltú kartu.
     
    50
    Ruben kontroloval situáciu počas ekvilibristiky Cristiana Ronalda, po teči mierila strela vedľa. Nasledoval rohový kop, ktorý obrana zvládla.
     
    49
    Dnešné stretnutie sleduje 13 950 divákov.
     
    48
    Tréneri počas polčasovej prestávky nesiahli po striedaní a preto sa hrá v nezmeneno režime.
     
    47
    Jej hra nevyzerala zle, napriek tomu v obrane dvakrát nechala otvorené dvierka, čo favorit podobného rangu akým je Real hneď využil. Na góly sa nenadrel, no na to sa história pýtať nebude.
     
    46
    Zápas opäť pokračuje, pochopiteľne, tentoraz vykopával Real Madrid. Almeria sa však nemá za čo hanbiť, v prvom polčase podala sympatický výkon.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V Almerii videli diváci rušný prvý polčas, ktorý začal prekvapujúcou aktivitou domácich. Hoci sa k väčšej šanci nedostali, rozhodne zaujali. Na druhej strane z ničoho trafil brvno tečovanou ranou Kroos a Real postupne získaval prevahu. Pretavil ju do gólu Isca prvou strelou na bránu po polhodine hry. Domáci sa nenechali zahanbiť a krásnou strelou k žrdi vyrovnal Verza. Lenže obrana potom nepokryla Balea, čo Walesan využil presnou hlavičkou k žrdi – 1:2. Prestávka bude trvať 15 minút a potom sa znovu prihlásime.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Velez točil loptu na zadnú žrď, čím dával čas spoluhráčom na výskok a hlavičkovanie, Casillas si to ale nenechal ujsť a loptu skrotil v náručí.
     
    44
    Soriano medzitým vybavil priamy kop po ataku Varaneho len tesne spoza šestnástky. To bude šanca pre domácich ešte v prvom polčase opäť vyrovnať.
    Gareth BALE - 1:2
     
    43
    Real Madrid dal gól! Domáci sa dlho z vyrovnania netešili! Roh ešte zvládli, ale následne sa center zniesol na hlavu nekrytého GARETHA BALEA. Pohotovou a umiestnenou strelou k žrdi upravuje stav v prospech svojich farieb.
     
    42
    Rad je teraz na Reale, ktorý okamžite chcel odpovedať. Kroosov pas Carvajal vracal do ohňa sľubne, no obrana odvrátila na roh. A z neho nezapršalo tiež.
     
    41
    Nebola to teda náhoda, že hostitelia zápasu vyleteli na súpera aktívnou hrou. Systematicky a trpezlivo na svoju šancu čakali, peknej strele od Verzu aj skutočne vyrovnali.
    VERZA - 1:1
     
    40
    Almería dala gól! Zaslúžené vyrovnanie! Domáci si skutočne určite gól do siete favorita zaslúžili a po bombe spoza šestnástky sa Casillas naťahoval márne. Volejom k žrdi mu nedal šacu JOSÉ ANTONIO GARCIA VERZA.
     
    39
    S tým súvisí aj fakt, že pčas takmer štyridsiatich minút na bránu ani raz nevystrelil Cristiano Ronaldo. Kedy sa mu to asi stalo naposledy?
     
    38
    Almeria vedie na všetky strely 6-2 a to je rozhodne prekvapením. Jediná medzi žrde od hostí ale znamenala úvodný zásah.
     
    37
    Propagačné centrované lopty pred Casillasa vyriešil Pepe jednoduchým odkopom, potom sa po faule na Kroosa lopta dostala do moci Madridu.
     
    36
    Na štadióne tak razom opadla aj atmosféra a teraz sa už šance domáceho celku na bodovanie výrazne znížili. Real sa pritom na gól ani veľmi nenadrel.
     
    35
    Real pritom nemal tlak v posledných minútach a vyzeralo to, že predchádzajúci kolotoč pred bránou bol len planý poplach. Strela Isca však nemala chybu a po polhodine hry líder vedie.
    ISCO - 0:1
     
    34
    Real Madrid dal gól! A už aj prišla! Druhý zásah v ligovej sezóne zaznamenal ISCO, keď si naľavo poradil s obrancom a potom prudkou strelou k žrdi nedal šancu ani Rubenovi. Favorit sa tak dostáva do vedenia.
     
    33
    Sme zvyknutí na trochu inú hru v podaní Bieleho baletu, hoci nepochybujeme o jeho kvalitách a čase, ktorý zrejme ešte len príde.
     
    32
    Chvíľu sa pre zvíjanie Pepeho nehralo, Dubarbier inkasoval v tomto ročníku ligy už šiestu žltú a v ďalšom kole si nezahrá.
     
    31
    Dubarbier bez lopty a ďaleko od svojej brány skolil Pepeho, čím ho rozhodca odmenil žltým napomenutím.
     
    30
    Marcelov nevydarený center obrana nezachytila, čo nebol problém. Zvládol to Ruben a svoj tím hneď podporil založením útoku.
     
    29
    Almeria neinkasovala najviac gólov v tejto sezóne ligy, taká štvrtá Sevilla dostala len o tri menej. Aj preto to má zatiaľ Madrid náročné.
     
    28
    Ani z ďalšej útočnej akcie Realu nič nebude, po centri do vápna si šľapákom pomohol Varane.
     
    27
    Marcelo si v úniku poradil s dvomi hráčmi, no situáciu zachránil Edgar Mendez a brankár preto mohol v kľude loptu zachytiť do náručia.
     
    26
    Domáci cítia šancu na úvodný gól, veď držia nádejný stav už takmer polhodinu a to im dodáva čoraz väčšie sebavedomie.
     
    25
    Na svojej polovici ihriska hráči UD určite nerezignujú a napádajú favorita aj pri rozohrávke obrany s Casillasom.
     
    24
    Bale si počínal v súboji nedovolene a videl za to žltú kartu.
     
    23
    Opäť waleský rýchlik mieril loptu do šance, Benzema ešte vracal naspäť pre CR7, no nepresne. Obrana odvrátila loptu preč.
     
    22
    Pred Baleom a ďalšími obrana, samozrejme, radšej urýchlene odkopáva loptu preč, aby nenastali nepríjemnosti.
     
    21
    Hráči UD si dokonca dovolia nasadiť aj jasličky, ako Thomas Kroosovi pred chvíľou. To je už čo povedať!
     
    20
    Rešpekt pred lídrom súťaže teda nechali domáci niekde v šatni, no i tak si najväčšiu šancu doposiaľ vypracoval Kroos, keď mieril tvrdú ranu do brvna.
     
    19
    Stále platí, že to občas pred Casillasom vyzerá zaujímavo a Marcelo musel z epicentra pred ním odkopávať krkolomným spôsobom ďalší center.
     
    18
    Bale sa vyhol naľavo ofsajdovému postaveniu a mieril zaujímavú loptu na Benzemu. Bolo to však príliš dlhé a na strelu to tiež nevyzeralo. Škoda pre Real.
     
    17
    Hlavička Hemeda Casillasa nevyplašila, mierila len do stredu brány. Tam si ostrieľalný brankár poradil.
     
    16
    Cristiano Ronaldo vyškolil obranu na ľavej strane, skvele prihrával pred oheň. Tam zakončoval Benzema v tiesnení a len do brankára, navyše sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    15
    Cristiano Ronaldo to ešte skúšal nožničkami, ale mieril nad bránu a pískal sa aj jeho ofsajd. V každom prípade Kroos bol eľmi blízko k vedúcemu gólu.
     
    14
    Kroos po odrazenej lopte nádhernou ranou napálil aj s pomocou teču do brvna!
     
    14
    Verza na istotu radšej odhlavičkoval na roh, po centri z úniku totiž musel hasiť pred Iscom.
     
    13
    Hráči UD to skúšajú kolmými nahrávkami dopredu, cez stred obrany to ide postupným útokom len veľmi ťažko. Teraz Real pri lopte.
     
    12
    Verza videl za faul žltú kartu, čo môže byť neskôr problém.
     
    11
    Nečakaná desaťminútovka, kde Real vôbec nemal prevahu určite nenastavilo zrkadlo ďalšieho priebehu. No aspoň príjemne prekvapila.

     
    10
    Benzema vybojoval priamy kop a bola to nebezpečná situácia pred bránou súpera. Brankár na center nevybehol, čo mohlo znamenať fatálnu chybu, Real to nevyužil.
     
    9
    Almeria má najväčšiu šancu uspieť práve teraz, ešte za stavu bez gólov. Po prípadnom inkasovaní to už bude ovľa ťažšie.
     
    8
    Po získaní lopty od Balea pálil z diaľky Thomas, mieril nad. Casillas napriek tomu situáciu radšej kontroloval. Pred ním to od začiatku mierne horí.
     
    7
    Domáci úspešne držia loptu ďaleko od svojej brány a pred súperom rozhodne nemajú rešpekt.
     
    6
    Prvýkrát pri lopte bol Benzema, no pískal sa ofsajd.
     
    5
    Lopta sa do šestnástky dostala celkom poľahky, trochu to možno Real podcenil. Nechýbalo veľa, aby mal Casillas problémy. Pramenil z toho napokon len roh a lopta do neznáma.
     
    4
    Prekvapujúco sa outsider zahryzol do súpera od úvodu a Dubarbier po nahrávke v šestnástke zakončoval nepresne len kvôli teču! Pritom bol vo výbornej pozícii.
     
    3
    Varane mal prvú prácu po dlhom pase na hranicu šestnástky, zvládol to kľučkou aj odkopom.
     
    2
    Tímy dnes nastúpili v bieločervených, resp. čiernych dresoch. Čiže hostitelia vs. favorit. Hlavným rozhodcom je Alfonso Álvarez.
     
    1
    Sviatok v Almerii je tu, domáci zažehnali zápas úvodným výkopom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    UD Almería: Ruben – Míchel, Fran Vélez, Ximo Navarro, Ángel Trujillo, Thomas Partey, Edgar Mendez, Verza, Soriano, Hemed, Dubarbier.
    Náhradníci: Julián – Mauro Dos Santos, Mané, Corona, Ramon Azeez, Wellington Silva, Bifouma, Jonathan.

    Real Madrid CF: Casillas (K) – Carvajal, Marcelo, Pepe, Varane, Kroos, Illaramendi, Isco, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Coentrao, Arbeloa, Nacho, Medrán, Hernández, Jesé.

    Rozhodca: Álvarez – Gallego, Barranco.
     
    Vzájomné duely jednoznačne ovládol Real, minimálne teda tie posledné tri. Vyhral všetky (najprv 8:1, následne 5:0 a na záver 4:0). Tri body by mali celkom jasne putovať do Madridu. Duel začína o 20.45.
     
    Horšie pre Carla Ancelottiho je maródka kľúčových hráčov, mimo tohto duelu určite budú James Rodriguez a Sami Khedira. Druhý menovaný ale na MS klubov bude cestovať. Slabé výkony v podobe domáceho tímu tak hostia budú chcieť čím skôr využiť, aby mali pokoj. Práve výsledky hráčov UD odpálili z trénerskej stoličky Fransisca.
     
    Stretáva sa zároveň druhá najhoršia ofenzíva s tou absolútne najlepšou. Už teraz majú Pusinky viac ako 50 golov na konte a vzhľadom k tomu, že v minulom kole dostala Almeria päťku od nováčika z Eibaru, nemuselo by ostať len na tomto čísle pri forme Cristiana Ronalda a spol.
     
    Biely balet má jedinečnú šancu navýšiť svoje bodové ohodnotenie na špici tabuľky na päť bodov, čo by vzhľadom na povinnosti počas MS klubov bolo viac ako príjemné. Počas týždňa si splnili povinnosť a porazili Razrgrad v Lige majstrov, teraz majú pred sebou opäť papierovo ľahšieho súpera. Vonku majú najlepšiu bilanciu, prehrali len raz, so San Sebastianom.
     
    Rovnako tak aj trojica na chvoste Cordoba, La Coruňa a Elche. Všetky štyri tímy tak už v predstihu bojujú o zotrvanie v lige, veď vianočné obdobie je tu čo nevidieť a často sa výsledky z neho lámu na možné alternatívy v zostávajúcom období kalendára. Ešte horšie je, že hostitelia sú na svojom trávniku štedrí. Rozdali najviac bodov súperom a sami získali len tri, ešte sa z troch bodov doma neradovali. Real je preto jednoznačným favoritom.
     
    Vlani sa Almeria zachránila len tak tak a na jej úkor spadla do Segundy División Osasuna. Rozhodol o tom jediný bod a ani v súčasnosti to nevyzerá na žiadnu španilú jazdu skromného klubu. Práve naopak, hráči UD sa opäť potáčajú len na dne tabuľky a získali v doterajšom priebehu zo štrnástich duelov len desať bodov!
     
    Kvôli Majstrovstvám sveta klubov odohrá svoj part v rámci 15. kola španielskej Primery División kráľovský Real Madrid už netradične v piatok. Predohrávka bude zároveň sviatkom pre fanúšikov v Almerii, pretože práve tam sa miestny klub UD stretne s favorizovaným celkom z hlavného mesta.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Filip Kubaliak

    Góly: 40. Verza – 34. Isco, 43. Bale, 81. Cristiano Ronaldo, 89. Cristiano Ronaldo

    Karty:   12. Verza (ALM), 31. Dubarbier (ALM), 51. Soriano (ALM), 64. Velez (ALM) – 24. Bale (REA), 60. Marcelo (REA), 63. Illaramendi (REA), 75. Cristiano Ronaldo (REA)

    Nepremenená penalta: 63. Verza (ALM), brankár Casillas zneškodnil


    UD Almería: Ruben – Míchel, Fran Vélez (84. Corona), Ximo Navarro, Ángel Trujillo, Thomas Partey, Edgar Mendez, Verza, Soriano (68. Wellington), Hemed, Dubarbier (62. Jonathan Zongo).
    Náhradníci: Julián – Mauro Dos Santos, Mané, Corona, Ramon Azeez, Wellington Silva, Bifouma, Jonathan.

    Real Madrid: Casillas (K) – Carvajal, Marcelo, Pepe, Varane, Kroos, Illaramendi, Isco, Bale, Benzema (85. Coentrao), Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Coentrao, Arbeloa, Nacho, Medrán, Hernández, Jesé.

    Rozhodca: Álvarez – Gallego, Barranco

    Diváci: 13 950