Hoffenheim – Frankfurt 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:2 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Piatok 12.12.2014, 20:30 • Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy

     
    V Sinsheime sme dnes sledovali nesmierne bláznivé druhé dejstvo. Prvý polčas nebol až taký atraktívny. Domáci sa v ňom síce ujali vedenia, ale šancí bolo málo. V tom druhom sa Frankfurtu podarilo dvakrát vyrovnávať, no na poslednú trefu od Firmina už odpoveď nenašli, aj keď príležitosť na to mali. Zápas ponúkol skvelý futbal a výbornú ochutnávku pred víkendovým 15. kolom nemeckej Bundesligy, ktorého priebeh budú mapovať aj Onlajny.eu. (22:26:45)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V samom závere dvojminútového nadstavenia ešte dve veľké príležitosti Frankfurtu na vyrovnanie. Práve nedávno prichádzajúci Sonny Kittel najskôr zakončoval z desiatich metrov k ľavej žrdi, kde úradovala rukavica Olivera Baumanna. Po následnom rohu, na ktorý si už nabiehal i Timo Hildebrand sa do lopty oprel Hasebe, ktorého pokus na hranici malého vápna tečoval Haris Seferoviča, ale ani to nepomýlilo istého gólmana Hoffenheimu. Šialená remíza 3:3 sa konať nebude.
     
    90
    Hostia na konci zápasu striedajú i naposledy, keď sa na trávnik dostane Sonny Kittel. Miesto mu prepustil strelec druhého gólu Stefan Aigner.
     
    88
    Roberto Firmino za následné vyzlečenie dresu pri gólovej oslave inkasuje žltú kartu. Táto mu ale určite vadiť nebude.
    FIRMINO - 3:2
     
    87
    Hoffenheim dal gól!
    Neuveriteľné! Hoffenheim sa aj do tretice ujíma na vlastnom štadióne vedenia! Vydrží mu to už do konca zápasu? Rohový kop z pravej strany od Schweglera na bližšej žrdi zakončoval Ádám Szalai. Ten zblízka poslal loptu len do dobre cloniaceho Hildebranda. Maďarský zakončovateľ následne namiesto koncovky z otočky zvolil lišiacku pätičku pred bránku, ktorú nestačil Hildebrand zablokovať a prakticky do prázdnej bránky tak mohol dorážať ROBERTO FIRMINO. 3:2!
     
    87
    Aktívny Tarik Elyounoussi sa dnes v dvoch obrovských šanciach nedokázal presadiť. Raz nastrelil žrď, druhýkrát mieril mimo. Teraz ho nahrádza Schipplock.
     
    86
    Veľmi, veľmi atraktívna druhá polka zápasu sa dnes hrá v Sinsheime. Škoda, že sme takéto vzrúšo nevideli i v prvej časti.
     
    84
    Hostia ale stále myslia aj na ofenzívu, o čom svedčí výborná šanca kapitána Meiera. Ten ťažil z dobrej práce parťáka Seferoviča, ktorý povyzvŕtal Strobla, aby následne prihral pod seba pre frankfurtského zakončovateľa. Ten pálil po zemi presne k ľavej žrdi, no Baumann si s jeho pokusom zo šestnástky poradil. Následne tu bol rohový kop a prudká pumelica spoza vápna od Piazóna, ktorá i vďaka teču len tesne minula ľavú žrď domácej bránky.
     
    82
    Tých sa už nezúčastní Marc Stendera, ktorého desať minút pred koncom hry nahrádza podstatne defenzívnejšie ladený Alexander Madlung.
     
    81
    Do konca nesmierne bohatej piatkovej predohrávky 15. kola nemeckej Bundesligy zostáva posledných desať minút.
     
    79
    Na druhej strane obrovská šanca pre Szalaia, ktorého vychytal Hildebrand, navyše maďarský zakončovateľ strieľal z ofsajdu.
    SEFEROVIČ - 2:2
     
    77
    Frankfurt dal gól!
    No a aby tej smoly nebolo málo, tak z následného protiútoku Frankfurt po druhýkrát v zápase vyrovnáva! Bláznivé druhé dejstvo v Sinsheime pokračuje! Thomasovi Schaafovi vychádza dokonale striedanie, keď práve Lucas Piazón, ktorý prišiel na trávnik pred dvomi minútami, dokonalou prihrávkou cez obrancov prihral do šance HARISOVI SEFEROVIČOVI. Ten síce pri prvej koncovke zlyhal, keď z pravej strany trafil len gólmana Baumanna, no následná dorážka už smerovala neomylne do siete. Vyrovnané!

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Volland, 66. Szalai, 87. Firmino – 58. Aigner, 77. Seferovič

    Karty:   35. Jin-Su (HOF), 59. Beck (HOF), 88. Firmino (HOF) – 32. Bamba (FRN), 73. Hasebe (FRN)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Strobl, Zuber, Salihovič, Szalai
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Chandler, Russ, Bamba, Oczipka – Hasebe – Aigner, Inui – Stendera – A. Meier (C), Seferovič
    Náhradníci: Zummack – Lanig, Madlung, Piazon, Medojevič, Ignjovski, Kittel
    Manažér: Thomas Schaaf (GER)

    Rozhodca: Jochen Drees – C. Gittelmann, A. Aarnink – C. Bornhorst