Hoffenheim – Frankfurt 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:2 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Piatok 12.12.2014, 20:30 • Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy

     
    V Sinsheime sme dnes sledovali nesmierne bláznivé druhé dejstvo. Prvý polčas nebol až taký atraktívny. Domáci sa v ňom síce ujali vedenia, ale šancí bolo málo. V tom druhom sa Frankfurtu podarilo dvakrát vyrovnávať, no na poslednú trefu od Firmina už odpoveď nenašli, aj keď príležitosť na to mali. Zápas ponúkol skvelý futbal a výbornú ochutnávku pred víkendovým 15. kolom nemeckej Bundesligy, ktorého priebeh budú mapovať aj Onlajny.eu. (22:26:45)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V samom závere dvojminútového nadstavenia ešte dve veľké príležitosti Frankfurtu na vyrovnanie. Práve nedávno prichádzajúci Sonny Kittel najskôr zakončoval z desiatich metrov k ľavej žrdi, kde úradovala rukavica Olivera Baumanna. Po následnom rohu, na ktorý si už nabiehal i Timo Hildebrand sa do lopty oprel Hasebe, ktorého pokus na hranici malého vápna tečoval Haris Seferoviča, ale ani to nepomýlilo istého gólmana Hoffenheimu. Šialená remíza 3:3 sa konať nebude.
     
    90
    Hostia na konci zápasu striedajú i naposledy, keď sa na trávnik dostane Sonny Kittel. Miesto mu prepustil strelec druhého gólu Stefan Aigner.
     
    88
    Roberto Firmino za následné vyzlečenie dresu pri gólovej oslave inkasuje žltú kartu. Táto mu ale určite vadiť nebude.
    FIRMINO - 3:2
     
    87
    Hoffenheim dal gól!
    Neuveriteľné! Hoffenheim sa aj do tretice ujíma na vlastnom štadióne vedenia! Vydrží mu to už do konca zápasu? Rohový kop z pravej strany od Schweglera na bližšej žrdi zakončoval Ádám Szalai. Ten zblízka poslal loptu len do dobre cloniaceho Hildebranda. Maďarský zakončovateľ následne namiesto koncovky z otočky zvolil lišiacku pätičku pred bránku, ktorú nestačil Hildebrand zablokovať a prakticky do prázdnej bránky tak mohol dorážať ROBERTO FIRMINO. 3:2!
     
    87
    Aktívny Tarik Elyounoussi sa dnes v dvoch obrovských šanciach nedokázal presadiť. Raz nastrelil žrď, druhýkrát mieril mimo. Teraz ho nahrádza Schipplock.
     
    86
    Veľmi, veľmi atraktívna druhá polka zápasu sa dnes hrá v Sinsheime. Škoda, že sme takéto vzrúšo nevideli i v prvej časti.
     
    84
    Hostia ale stále myslia aj na ofenzívu, o čom svedčí výborná šanca kapitána Meiera. Ten ťažil z dobrej práce parťáka Seferoviča, ktorý povyzvŕtal Strobla, aby následne prihral pod seba pre frankfurtského zakončovateľa. Ten pálil po zemi presne k ľavej žrdi, no Baumann si s jeho pokusom zo šestnástky poradil. Následne tu bol rohový kop a prudká pumelica spoza vápna od Piazóna, ktorá i vďaka teču len tesne minula ľavú žrď domácej bránky.
     
    82
    Tých sa už nezúčastní Marc Stendera, ktorého desať minút pred koncom hry nahrádza podstatne defenzívnejšie ladený Alexander Madlung.
     
    81
    Do konca nesmierne bohatej piatkovej predohrávky 15. kola nemeckej Bundesligy zostáva posledných desať minút.
     
    79
    Na druhej strane obrovská šanca pre Szalaia, ktorého vychytal Hildebrand, navyše maďarský zakončovateľ strieľal z ofsajdu.
    SEFEROVIČ - 2:2
     
    77
    Frankfurt dal gól!
    No a aby tej smoly nebolo málo, tak z následného protiútoku Frankfurt po druhýkrát v zápase vyrovnáva! Bláznivé druhé dejstvo v Sinsheime pokračuje! Thomasovi Schaafovi vychádza dokonale striedanie, keď práve Lucas Piazón, ktorý prišiel na trávnik pred dvomi minútami, dokonalou prihrávkou cez obrancov prihral do šance HARISOVI SEFEROVIČOVI. Ten síce pri prvej koncovke zlyhal, keď z pravej strany trafil len gólmana Baumanna, no následná dorážka už smerovala neomylne do siete. Vyrovnané!
     
    76
    Na ľavom okraji šestnástky sa lopty znovu zmocnil čoraz vidideľnejší Tarik Elyounoussi, ktorý ani v tejto veľkej šanci nedáva tretí gól Hoffenheimu. Veľmi podobná situácia ako prednedávnom, kedy mu prihrával do šance Roberto Firmino. Tarik Elyounoussi zakončoval rovnako ako v predchádzajúcom prípade krížom na vzdialenejšiu žrď. Tentokrát poslal loptu priamo do nej! Veľká smola búšiaceho TSG.
     
    75
    Hostia vôbec po prvýkrát v zápase striedajú. Na hraciu plochu príde kmeňový hráč londýnskej Chelsea Luca Piazón, ktorý vymieňa Inuiho.
     
    73
    Makoto Hasebe sa teraz máličko pomstil za svoju krivdu po nešetrnom zákroku od Becka a sám teraz vidí žltú kartu.
     
    72
    Po dlhšom čase sme ale mohli sledovať i superšancu Hoffenheimu, ktorý teraz pre zmenu lieta po hracej ploche. Výborne hrajúci Roberto Firmino na konci svojej individuálnej akcie posielal kolmicou pomedzi obrancov do šance Tarika Elyounoussiho. Ten si vo vápne prebral loptu ideálne do behu, no z ľavej strany z asi siedmich metrov pálil krížom po zemi mimo. Jeho dobre myslenému pokus chýbalo necelého pol metra. Hildebrand teraz odolal s veľkou dávkou šťasteny.
     
    71
    Firmino sa teraz nádherne predral po ľavej strane až k centru, ale ten stačil odvrátiť dobre postavený Anderson Bamba.
     
    70
    Medzitým ďalšia aktivita Hoffenheimu, no Volland nenašiel pred bránkou Szalaia a Schwegler napálil odrazenú loptu len nad.
     
    69
    Loptu napálil zvnútra šestnástky len mimo pravej žrde a to dosť podstatne. Thomas Schaaf sa drží za hlavu, možno je čas na prvé striedanie.
     
    68
    Zápas má teraz veľmi dobré tempo, čo potvrdzovala aj Inuiho kolmica na Seferoviča, ktorý ale v zakončení zlyhal.
    SZALAI - 2:1
     
    66
    Hoffenheim dal gól!
    ÁDÁM SZALAI strávil na hracej ploche síce len tri minútky, no počas nich ponúkol viacej nebezpečných okamžikov, než jeho predchodca Modeste. Najskôr tu bol Beckov prízemný center z pravej strany, ktorý si maďarský útočník prebral krásnou otočkou, z ktorej následne nevyzrel na reflexívne zasahujúceho Hildebranda. Po jeho zákroku sa ale kopal rohový kop, ktorý priniesol hneď tri centre Hoffenheimu do ohňa. Po tom poslednom zakončoval zblízka Schwegler. Lopta prepadla Hildebrandovi pomedzi nohy až pre opustenú bránku, kde pohodlne doklepával loptu do siete Szalai. Hoffenheim sa znovu ujíma tesného vedenia!
     
    63
    Domáci obmieňajú svoje útočné zbrane z hrotu útoku. Namiesto Modesteho, ktorý sa dnes presadiť nedokázal, prichádza na trávnik Szalai.
     
    61
    Frankfurt sa už mohol postarať aj o absolútny obrat! Nádherný okamžik amerického obrancu Chandlera, ktorý exportnou strelou takmer napol sieť. Hostia pokračovali vo svojej aktivite rohový kopom z pravej strany. Lopta bola po ňom odvrátená za šestnástku, kde mal nabité osamotený Timothy Chandler. Ten sa padajúcim halfvolejom oprel do lopty, ktorú na ceste do siete zastavila až pravá žrď Baumannovej svätyne! Domáci brankár by bol v tomto prípade znovu bez šance.
     
    59
    Kapitán domáceho výberu Andreas Beck je za svoj škaredý zákrok, ktorým beztak Hasebeho nezastavil, vidí žltú kartu.
    AIGNER - 1:1
     
    58
    Frankfurt dal gól!
    Hostia sú za svoju narastajúcu aktivitu odmenení veľmi skoro a prakticky z prvej gólovej príležitosti v zápase vyrovnávajú! Makoto Hasebe s vypätím všetkých síl i vlastného zdravia napriek nepríjemnému ataku od Becka prestrčil loptu na ľavú stranu, kde bol rozbehnutý neobsadený Oczipka. Ten mal dostatok priestoru na presný center, ktorý i ponúkol. Jeho prudká lopta rezala šestnástku asi desať metrov od bránky, keď sa do nej oprel STEFAN AIGNER, ktorý umiestneným tečom upratal loptu presne k ľavej žrdi. Baumann bez šance.
     
    56
    Po dobrom vstupe domácich do druhého polčasu teraz preberá iniciatívu hosťujúce mužstvo, ktoré samozrejme potrebuje hrať viacej.
     
    55
    Následne to skúšal zo šestnástky Meier, ale po Seferovičovej dobrej prihrávke napálil loptu len vysoko nad bránku.
     
    54
    Keď sme sa už konečne dostali k rozohrávke spomínaného voľného kopu, tak to prinieslo len ľahký center pre Baumanna.
     
    53
    Ešte pred ním Seferovič zozadu pomasíroval Schweglera a obaja tak boli pozvaní na Dreesov koberček. Obišlo sa to bez kariet.
     
    52
    Seferovič faulovaný na pravej strane Schweglerom, bude tu zaujímavý priamy kop pre doťahujúci Eintracht Frankfurt.
     
    51
    Modrí naďalej pokračujú v energickom začiatku druhého dejstva. Tentokrát prihrával Polanski, ktorého kolmicu len tesne nedobehol Kim.
     
    50
    V koncovke tentokrát i Modeste, ktorý hlavičkoval nedôrazne len do stredu bránky. Hoffenheim ale pokračuje v aktívnom vstupe do druhej polky.
     
    49
    Krátko potom tu bola ďalšia Vollandova príležitosť na druhý gól, tentokrát bol po Firminovej prihrávke pri lopte skorej gólman Hildebrand.
     
    48
    Po dobrom centri z voľného kopu prepadla lopta až k Vollandovi, ktorý ale v dôležitom momente nedokázal trafiť loptu.
     
    47
    V Rhein-Neckar Arene už začalo druhé dejstvo, na ktoré nastupujú obe mužstva v nezmenených zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo sa v Sinsheime síce rozbiehalo ťažko, čomu určite nepomohlo ani zranenie Suleho, no napokon sa predsa len začal hrať futbal, ktorý ponúkol pár zaujímavých okamžikov. Vypichol by som predovšetkým veľkú šancu Elyounoussiho, ktorý v nájazde na Hildebranda mieril tesne mimo. Domáci si to vynahradili pri protiútoku so záveru úvodnej polky, kedy sa po dokonalej kontre presadil Kevin Volland. Hoffenheim tak zatiaľ zaslúžene vedie nad Frankfurtom 1:0.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hoffenheim sa teraz silou mocou snaží udržať tesné jednogólové vedenie až do polčasu, čo sa mu i vďaka Kimovej exkluzívnej práci na ľavej strane darí.
     
    45+1
    Štandardná situácia z pravej strany m ale príliš nevyšla. TSG sa musel rýchlo vracať, pretože na ľavej strane sa už rodil brejk hostí, ktorý ale neuspel.
     
    45
    Vzhľadom k Suleho zraneniu z úvodu zápasu sa budú pridávať až tri nadstavené minútky. Domáci sú teraz na koni.
    VOLLAND - 1:0
     
    43
    Hoffenheim dal gól!
    Tak, domáci dostali azda po prvýkrát príležitosť na svoju extrémne rýchlu kontru a hneď tá prvá končí gólom v sieti bezmocného Tima Hildebranda! Po zisku lopty sa modrí v štvorici vyrojili na brániacu trojicu Eintrachtu. Akciu nádherne potiahol Roberto Firmino, ktorý potom na podnose servíroval loptu do behu pre KEVINA VOLLANDA. Ten si ju prevzal, komfortne obišiel z ľavej strany Hildebranda a pohodlne zasunul loptu do opustenej bránky. Hoffenheim sa ujíma zaslúženého vedenia 1:0!
     
    42
    Rovnakú cieľovú stanicu mal i Beckov center z pravej strany, ktorý znovu raz putoval iba do lona skúseného gólmana.
     
    41
    Kim sa teraz na ľavej strane nedokázal presadiť cez Stenderu, ktorý hral na out, aby následne prišiel domáci center k Hildebrandovi.
     
    40
    Päť minút pred polčasovou prestávkou teda stále hráme bez gólov, no už sme aspoň zaznamenali prvú veľkú príležitosť na otvorenie skóre.
     
    38
    Škoda, že neskončila gólom. Ten by tomuto zápasu jednoznačne pomohol. Zatiaľ sa nehrá príliš atraktívne stretnutie.
     
    36
    Prvá skutočná gólová príležitosť, ktorá mohla prameniť v otvárací zásah zatiaľ nudnej piatkovej predohrávky patrí domácemu Hoffenheimu. Rýchlu akciu modrých začal za polovicou ihriska Pirmin Schwegler, ktorý citlivo posielal do šance Elyounoussiho. Ten vnikol do veľkého vápna, aby sa z pravej strany pokúsil krížnou strelou prestreliť gólmana Hildebranda. Skúsený brankár napokon zasahovať ani nemusel, pretože lopta mierila z desiatich metrov tesne mimo pravej žrde. Veľká šanca pre Hoffenheim. Nechýbalo veľa!
     
    35
    Kim Jin-Su druhým potrestaným hráčom zápasu, keď poriadne divoko skákal do súboja s Aignerom, ktorého zrejme zasiahol i lakťom.
     
    34
    Schwegler s podobným streleckým pokusom ako jedenástej minúte, no tentokrát z priameho kopu taktiež mieril iba nad bránku.
     
    33
    Následný voľný kop Hoffenheimu rozohrával znovu Firmino, no jeho strielaný center prepadol presne do náruče skúseného Tima Hildebranda.
     
    32
    Jochen Drees už definitívne stratil trpezlivosť a po sérii nedovolených zákrokov ukľudňuje situáciu žltou kartou pre Bambu, ktorý podrazil Modesteho nohy.
     
    31
    Polhodinka hry je už za nami. Zatiaľ sledujeme vyrovnaný futbal s jedným zaujímavým streleckým pokusom od Schweglera.
     
    30
    O niečo nebezpečnejšie vyzeral Bambov zákrok na polovici ihriska proti Modestemu, no i v tomto prípade sa všetko zaobíde bez kariet.
     
    29
    Meier sa na pravej strane snažil vykoledovať zaujímavý priamy kop, no ten sa po údajnom faule Kim Jin-Su kopať asi nebude.
     
    28
    Hoffenheim po dlhšom čase v hre, ale Polanskeho prenesenie hry na ľavú stranu, kde sa mal nachádzať Elyounoussi nevyšlo.
     
    27
    Eintracht ale v posledných minútkach značne ožil a vyrovnal hru. Ku gólovým príležitostiam ale jeho progres zatiaľ nevedie.
     
    26
    Inuiho center z pravej strany končí lahôdkou pre náhradného stopéra Strobla, ktorý prsiami sklepáva loptu pre Baumanna.
     
    25
    Meier s veľkou námahou teraz prestrčil loptu doprava pre Seferoviča, ktorý zakončoval síce pohotovo, no veľmi nepresne.
     
    24
    Oliver Baumann následne s ďalšími starosťami, keď musel hasiť Aignerov center z ľavej strany. Pred Meierom bol pri lopte skorej.
     
    23
    Nuž, ale penalta sa pískať rozhodne dala. Gólman Baumann zašiel do švajčiarskeho útočníka hodne divoko. Opakovaný záber nepreukázal, či hral jasne loptu.
     
    22
    Podstatne nebezpečnejší bol na druhej strane dlhý pas na Seferoviča, ktorý následne v šestnástke prepadol cez gólmana Baumanna, no penalta sa pískať nebude.
     
    21
    Domácim sa až na tretíkrát podarilo dostať loptu z pravej strany až do šestnástky, no Beckov center si znovu postrážil stopér Russ.
     
    20
    Krátko po ňom tu bola podstate nebezpečnejšia koncovka Modesteho, ktorý po Beckovom centri z pravej strany mieril do stredu bránky. Razanciu mu ale rozhodne nechýbala.
     
    19
    Štandardka ale domácim príliš nevyšla. Schweglerov center bol na bližšej žrdi odvrátený stredným obrancom Marcom Russom.
     
    18
    Modrí teraz zakladajú akciu až od svojho gólmana, nuž a na jej konci bude rohový kop pre domáce mužstvo Markusa Gisdola.
     
    17
    V tomto prípade to po Firminovej prihrávke platilo aj o Modestem, ktorý oblúčikom zakončoval skraja šestnástky. Lopta letela dva metre mimo.
     
    16
    Hoffenheim je zatiaľ aktívnejším a predovšetkým priamočiarejším tímom. Zatiaľ nám hráči v modrých dresoch ponúkli viacej futbalu.
     
    15
    Úvodná štvrťhodinka je u za nami. Sledovali sme v nej jedno nepríjemné zranenie Suleho, ako aj výživnú strelu od Schweglera nad.
     
    13
    Krátko po ňom sa k strele chystal i Firmino, ktorého ale stačil zablokovať vracajúci sa Aigner. Pri lopte znovu Eintracht.
     
    11
    Venujme sa už ale hre, pretože takmer okamžite po striedaní sa domáci mohli ujať vedenia. Na ľavej strane dobre pracoval krídelník Elyounoussi, ktorý si narazil loptu s Modestem. Následne prihrával pod seba na šestnástku, kde sa na osi ihriska ocital stredopoliar Pirmin Schwegler. Ten si pripravil loptu na silnejšiu pravačku a z asi osemnástich metrov prudko vypálil. Jeho rana sa napokon vzniesla o niečo viacej, než si švajčiarsky záložník predstavoval. Baumann zasahovať nemusel, lopta letí tesne nad bránku.
     
    10
    Niklas Süle je už s podvrtnutým kolenom vynášaný mimo hraciu plochu. Už po desiatich minútach hry ho bude musieť vynútene nahradiť Strobl.
     
    9
    Süle zle dostúpil v bežeckom súboji s Oczipkom a pravdepodobne si podvrtol pravé koleno. Na trávniku sú už aj nosidlá.
     
    8
    Obrovská nepríjemnosť pre domáce mužstvo. Niklas Süle zostáva ležať na hracej ploche a takmer určite budeme musieť striedať.
     
    7
    Ten ale preletel celou šestnástkou bez zásahu jedného z aktérov a z druhej strany šestnástky sa následne neujala ani Oczipkova návratka.
     
    6
    Chandler na pravej strane vysunul v krídelnom priestore Inuiho, ktorý cez Kima neodcentroval, ale získal aspoň rohový kop.
     
    5
    Modeste na ľavej strane len tesne nestihol zachytiť loptu na hracej ploche a TSG tak prichádza o možnosť prečísliť pravú stranu hostí.
     
    4
    Teraz sa už ale hostia dokázal presadiť a Aigner celkom nebezpečne centroval z pravej strany do vápna, kde odkopával dobre postavený Bičakčič.
     
    3
    Hoffenheim zatiaľ napáda veľmi agresívne a často i na hranici faulu. Frankfurtu to zatiaľ robí nemalé problémy v rozohrávke.
     
    2
    Schwegler sa uviedol nedovoleným zákrokom na polovici ihriska a Jochen Drees mu už takto skoro udelil dôrazné napomínanie.
     
    1
    Frankfurt v červeno-čiernej kombinácii práve obstaral výkop 15. kola nemeckej Bundesligy. Domáci v modrom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Strobl, Zuber, Salihovič, Szalai
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Chandler, Russ, Bamba, Oczipka – Hasebe – Aigner, Inui – Stendera – A. Meier (C), Seferovič
    Náhradníci: Zummack – Lanig, Madlung, Piazon, Medojevič, Ignjovski, Kittel
    Manažér: Thomas Schaaf (GER)

    Rozhodca: Jochen Drees – C. Gittelmann, A. Aarnink – C. Bornhorst.
     
    Vitajte v Sinheime, kde sa odohrá tradičná piatková predohrávka tentokrát 15. kola nemeckej Bundesligy.

    Tabuľkové postavenie:

    8. Hoffenheim: 5 – 5 – 4; skóre 21:22; body 20
    7. E. Frankfurt: 6 – 3 – 5; skóre 27:26; body 21

    Forma:

    Hoffenheim: P – V – P – P – P – V
    E. Frankfurt: V – V – V – P – P – P

    Hoffenheim vyzve v prológu pätnásteho kola nemeckej Bundesligy tabuľkového suseda z Frankfurtu. TSG pritom ešte prednedávnom okupovalo pohárové priečky, no momentálne sa im príliš nedarí.
    Z posledných piatich ligových zápasov totiž prehrali až štyrikrát. Aj kvôli tomu klesli až na súčasné ôsme miesto.
    99-ky sa naposledy nechytili ani na pôde trápiacej sa Borussie Dortmund, kde prehrali tesne 0:1. Týždeň predtým sa im pritom podarilo prerušiť sériu troch porážok v rade, keď na vlastnom štadióne prestrieľali Hannover divoko 4:3. Hoffenheim síce naposledy prehral, ale aspoň sa mu podarilo ukončiť sériu štyroch stretnutí v rade, kedy inkasoval vždy aspoň trikrát.

    Frankfurt sem naopak prichádza ďaleko lepšie naladený. Po sérii piatich súťažných porážok v rade pre zmenu ťahá trojzápasovú víťaznú sériu. Pozoruhodný kontrast započal na pôde Borussie Monchengladbach, kde Eintracht vtedy veľmi senzačne triumfoval pomerom 3:1. Červeno-čierni tak zakončili nepriaznivú sériu, počas ktorej vypadli i z nemeckého pohára.
    V ďalšom zápase potom na Frankfurt čakal práve Dortmund, ktorý tu prehĺbil svoju mizériu prehrou 0:2. Eintracht naposledy koncertoval pred vlastnými fanúšikmi, keď brémsky Werder rozsekal po výsledku 5:2. Dnešným víťazstvom by sa Frankfurt mohol vyšplhať až na štvrtú priečku, ktorá zaručuje postup do predkola Ligy majstrov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Volland, 66. Szalai, 87. Firmino – 58. Aigner, 77. Seferovič

    Karty:   35. Jin-Su (HOF), 59. Beck (HOF), 88. Firmino (HOF) – 32. Bamba (FRN), 73. Hasebe (FRN)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Strobl, Zuber, Salihovič, Szalai
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Chandler, Russ, Bamba, Oczipka – Hasebe – Aigner, Inui – Stendera – A. Meier (C), Seferovič
    Náhradníci: Zummack – Lanig, Madlung, Piazon, Medojevič, Ignjovski, Kittel
    Manažér: Thomas Schaaf (GER)

    Rozhodca: Jochen Drees – C. Gittelmann, A. Aarnink – C. Bornhorst