Hoffenheim – Frankfurt 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:2 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Piatok 12.12.2014, 20:30 • Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    FIRMINO - 3:2
     
    87
    Hoffenheim dal gól!
    Neuveriteľné! Hoffenheim sa aj do tretice ujíma na vlastnom štadióne vedenia! Vydrží mu to už do konca zápasu? Rohový kop z pravej strany od Schweglera na bližšej žrdi zakončoval Ádám Szalai. Ten zblízka poslal loptu len do dobre cloniaceho Hildebranda. Maďarský zakončovateľ následne namiesto koncovky z otočky zvolil lišiacku pätičku pred bránku, ktorú nestačil Hildebrand zablokovať a prakticky do prázdnej bránky tak mohol dorážať ROBERTO FIRMINO. 3:2!
    SEFEROVIČ - 2:2
     
    77
    Frankfurt dal gól!
    No a aby tej smoly nebolo málo, tak z následného protiútoku Frankfurt po druhýkrát v zápase vyrovnáva! Bláznivé druhé dejstvo v Sinsheime pokračuje! Thomasovi Schaafovi vychádza dokonale striedanie, keď práve Lucas Piazón, ktorý prišiel na trávnik pred dvomi minútami, dokonalou prihrávkou cez obrancov prihral do šance HARISOVI SEFEROVIČOVI. Ten síce pri prvej koncovke zlyhal, keď z pravej strany trafil len gólmana Baumanna, no následná dorážka už smerovala neomylne do siete. Vyrovnané!
    SZALAI - 2:1
     
    66
    Hoffenheim dal gól!
    ÁDÁM SZALAI strávil na hracej ploche síce len tri minútky, no počas nich ponúkol viacej nebezpečných okamžikov, než jeho predchodca Modeste. Najskôr tu bol Beckov prízemný center z pravej strany, ktorý si maďarský útočník prebral krásnou otočkou, z ktorej následne nevyzrel na reflexívne zasahujúceho Hildebranda. Po jeho zákroku sa ale kopal rohový kop, ktorý priniesol hneď tri centre Hoffenheimu do ohňa. Po tom poslednom zakončoval zblízka Schwegler. Lopta prepadla Hildebrandovi pomedzi nohy až pre opustenú bránku, kde pohodlne doklepával loptu do siete Szalai. Hoffenheim sa znovu ujíma tesného vedenia!
    AIGNER - 1:1
     
    58
    Frankfurt dal gól!
    Hostia sú za svoju narastajúcu aktivitu odmenení veľmi skoro a prakticky z prvej gólovej príležitosti v zápase vyrovnávajú! Makoto Hasebe s vypätím všetkých síl i vlastného zdravia napriek nepríjemnému ataku od Becka prestrčil loptu na ľavú stranu, kde bol rozbehnutý neobsadený Oczipka. Ten mal dostatok priestoru na presný center, ktorý i ponúkol. Jeho prudká lopta rezala šestnástku asi desať metrov od bránky, keď sa do nej oprel STEFAN AIGNER, ktorý umiestneným tečom upratal loptu presne k ľavej žrdi. Baumann bez šance.
    VOLLAND - 1:0
     
    43
    Hoffenheim dal gól!
    Tak, domáci dostali azda po prvýkrát príležitosť na svoju extrémne rýchlu kontru a hneď tá prvá končí gólom v sieti bezmocného Tima Hildebranda! Po zisku lopty sa modrí v štvorici vyrojili na brániacu trojicu Eintrachtu. Akciu nádherne potiahol Roberto Firmino, ktorý potom na podnose servíroval loptu do behu pre KEVINA VOLLANDA. Ten si ju prevzal, komfortne obišiel z ľavej strany Hildebranda a pohodlne zasunul loptu do opustenej bránky. Hoffenheim sa ujíma zaslúženého vedenia 1:0!

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Volland, 66. Szalai, 87. Firmino – 58. Aigner, 77. Seferovič

    Karty:   35. Jin-Su (HOF), 59. Beck (HOF), 88. Firmino (HOF) – 32. Bamba (FRN), 73. Hasebe (FRN)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Strobl, Zuber, Salihovič, Szalai
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Chandler, Russ, Bamba, Oczipka – Hasebe – Aigner, Inui – Stendera – A. Meier (C), Seferovič
    Náhradníci: Zummack – Lanig, Madlung, Piazon, Medojevič, Ignjovski, Kittel
    Manažér: Thomas Schaaf (GER)

    Rozhodca: Jochen Drees – C. Gittelmann, A. Aarnink – C. Bornhorst