Dortmund – Hoffenheim 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Piatok 05.12.2014, 20:30 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Zmätený Zwayer už nevie čo robí a skazený zápas ešte väčšmi zaplavuje svojimi chybami. Tentokrát je to žltá karta pre Polanskeho, ktorý nechápe.
     
    85
    Signal Iduna Park po prvýkrát v zápase stíchol a právom! Hummels najskôr nedosiahol na oblúčik zo stredu poľa a k lopte sa pred Elyounoussim nedostal ani Neven Subotič, ktorý ho v sklze poslal na zem. Namiesto oprávnenej penalty ale prichádza žltá karta pre zbesilo protestujúceho Sejada Salihoviča.
     
    64
    Rohový kop sa rozohrával i na druhej strane, no priniesol iba rýchlu kontru BVB, ktorú za cenu žltej karty musel zastaviť Schwegler.
     
    34
    No a ďalší prísny verdikt Felixa Zwayera proti BVB. Tentokrát píska Ramosov šlapák proti akrobaticky odkopávajúcemu Bičakčičovi. Kolumbijský útočník dokonca vidí žlté napomínanie.
     
    25
    Klopp sa dočkal, žltá karta putuje i do táboru hostí. Konkrétne ju vidí Niklas Süle, ktorý po strate lopty okamžite zatiahol pred Ramosom ručnú.
     
    23
    Felix Zwayer po sérii ostrejších súbojov až teraz upokojuje situáciu, keď Kehlov lakeť do tváre Vollanda ohodnotil žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Gündogan

    Karty:   23. Kehl (DOR), 34. A. Ramos (DOR) – 25. Süle (HOF), 64. Schwegler (HOF), 85. Salihovič (HOF), 88. Polanski (HOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Hummels (C), Subotič, Schmelzer – S. Bender, Kehl – Aubameyang, Gündogan, Mkhitaryan – A. Ramos
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Ginter, Großkreutz, Immobile, Kagawa, N. Sahn
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    TSG 1899 Hoffenheim: O. Baumann – A. Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – E. Polanski, Rudy, Schwegler – Volland, Schipplock, Firmino
    Náhradníci: Grahl – D. Abraham, Elyounoussi, Modeste, Salihovič, Strobl, Zuber
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Rozhodca: Felix Zwayer – B. Brand, M. Achmüller – R. Hartmann