Dortmund – Hoffenheim 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Piatok 05.12.2014, 20:30 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Nesmierne nervózna piatková predohrávka nemeckej Bundesligy je za nami. Predovšetkým v druhom dejstve sme sledovali futbal v slušnom tempe, ktoré neustále brzdil iba nemožný Felix Zwayer. Ten na jednej strane ukrátil domácich o regulérny gól Aubameyanga, no na strane druhej neodpískal jasnú penaltu po zákroku Subotiča. Dortmund dnes bol aktívnejším a nebezpečnejším mužstvom a aj vďaka tomu je jeho víťazstvo zaslúžené. O troch bodoch a dočasnom odlepení sa zo zóny zostupu rozhodol Ilkay Gundogan.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám veselý zvyšok piatkového večera. (22:28:30)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jurgen Klopp kúskuje záver zápasu striedaniami. Odchádza aj nesmierne aktívny strelec jedného nesprávne zrušeného gólu Pierre-Emerick Aubameyang. Nahrádza ho Immobile.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia schádza doterajší hrdina zápasu Ilkay Gundogan. Jediného strelca nahrádza na hracej ploche Matthias Ginter.
     
    90
    Hoffenheim po ďalšom zlom verdikte Zwayera rozohrával priamy kop, ktorý Slihovič napálil iba dva metre nad bránku.
     
    89
    Aj majster Gundogan sa teraz uchýlil k dedinskému odkopu od svojej bránky. Dortmundu ide o nesmierne dôležité tri body.
     
    88
    Zmätený Zwayer už nevie čo robí a skazený zápas ešte väčšmi zaplavuje svojimi chybami. Tentokrát je to žltá karta pre Polanskeho, ktorý nechápe.
     
    87
    Na druhej strane tvrdý zákrok Gundogana. Nervózny záver zápasu pokračuje. Zwayer absolútne stráca kontrolu nad zápasom.
     
    85
    Signal Iduna Park po prvýkrát v zápase stíchol a právom! Hummels najskôr nedosiahol na oblúčik zo stredu poľa a k lopte sa pred Elyounoussim nedostal ani Neven Subotič, ktorý ho v sklze poslal na zem. Namiesto oprávnenej penalty ale prichádza žltá karta pre zbesilo protestujúceho Sejada Salihoviča.
     
    85
    Toto smrdelo červenou kartou, keď Sule v poslednom okamžiku sekol rozbehnutého Mkhitaryana, ale podľa Zwayera hral hosťujúci stopér loptu.
     
    84
    Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času tu máme vôbec prvé striedanie na strane Borussie Dortmund. Adriána Ramosa nahrádza Kevin Großkreutz.
     
    83
    Ilkay Gundogan ani teraz nepridáva svoj druhý gól v zápase. Aubameyang sa pretlačil s loptou až do šestnástky, odkiaľ ale Gundogan pálil nad.
     
    82
    Po Gundoganovej prihrávke sa aspoň pred bránku snažil odcentrovať Adrián Ramos, no jeho pokus pristál iba u Baumanna.
     
    81
    Na centrovanú loptu si najlepšie naskakoval znovu Hummels, ktorý ale v záklone nedokázal poslať guľaté teleso na bránku.
     
    80
    Možno cíti, že práve súčasná jedenástka môže docieliť i druhý gól v Baumannovej sieti. Ramosovi sa to ešte nepodarilo, keď jeho strelu zrazil Sule. Roh pre BVB:
     
    79
    Vyše desať minút pred koncom tak má Gisdol prestriedané. Jurgen Klopp na druhej stane nevyužil ani jednu možnosť na striedanie.
     
    78
    Kto sa dnes na strane Hoffenheimu pokúsi ohroziť Langeraka, ide dole. Po Schipplockovi odchádza i Schwegler, ktorého doprevádza Rudy. Na ich miesta naskakujú Elyounoussi a Salihovič.
     
    76
    Pierre-Emerick Aubameyang je dnes jednoznačne pri chuti a neustále sa snaží pridať druhý gól do siete Olivera Baumanna. Ani na dvakrát sa mu to teraz ale nepodarilo. Najskôr zakončoval po Mkhitaryanovej prihrávke len do stredu bránky, aby následne jeho pokus z ľavej strany vytiahol gólman hostí aspoň na žrď. Krátko po rohovom kope tu navyše bola krížna strela od Mkhitaryana, ktorý tentokrát z opačnej strany mieril po zemi vedľa. Na Baumanna to teraz lieta zo všetkých strán, no jeho mužstvo stále prehráva len o gól.
     
    75
    Do konca zápasu zostáva už len štvrťhodina hry, no obaja manažéri zatiaľ v druhom dejstve nestriedali. Akurát Gisdol poslal v prestávke do hry Modesteho.
     
    74
    To isté platilo na druhej strane o kontre Vollanda, ktorý nemohol ohroziť gólmana Langeraka. Stále hráme za tesného náskoku BVB.
     
    72
    Veľmi tesne, ale v tomto prípade áno. Pierre-Emerick Aubameyang sa narozdiel od svojej neuznanej gólovej hlavičky tentokrát skutočne nachádzal v milimetrovom postavení mimo hru. Spoza šestnástky mohol znovu zakončovať Mkhitaryan, ktorý dostal nabité od Gundogana. Arménsky technik posielal prudkú prízemnú loptu na Aubameyanga, ktorý sa s ňou pohotovo otočil a následným dokonalým obstrelom trafil presne do ľavého dolného rohu. Gól ale platiť nebude, pretože sa tentokrát už jednalo o ofsajd.
     
    71
    Aubameyang sa po Ramosovej prihrávke snažil vysunúť Mkhitaryana, no to sa mu vďaka výbornému zákroku Bičakčiča nepodarilo.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom je Dortmund vyhnaný z polovice modrých, keď Gundogan zastavuje Kimov odkop rukou.
     
    69
    Kehl následne dostal sám poriadne naložené a teraz sa len s veľkými problémami vracia späť na hraciu plochu Signal Iduna Parku.
     
    68
    Po Mkhitaryanovej práci s Ramosom mohol zakončovať Ilkay Gundogan, ktorý ale loptu znovu napálil len do modrého bloku.
     
    67
    Slabučký Felix Zwayer tento zákrok zrejme nepostrehol, pretože bývalého kapitána BVB nepotrestal ani žltou kartou.
     
    66
    Možno i za cenu červenej ale teraz zasahoval Sebastian Kehl, ktorý šlapák do rebier Rudyho poslal hosťujúceho hráča na zem.
     
    64
    Rohový kop sa rozohrával i na druhej strane, no priniesol iba rýchlu kontru BVB, ktorú za cenu žltej karty musel zastaviť Schwegler.
     
    63
    Ďalšia gólovka pre Borussiu Dortmund, no Oliver Baumann i naďalej drží čisté konto. Rohový kop z pravej strany rozohrával arménsky špílmacher Henrikh Mkhitaryan. Ten centroval do stredu malého vápna, kde najvyššie skákal znovu Mats Hummels. Kapitán BVB sa razantne oprel hlavou do lopty, ktorú dokázal usmerniť presne pod brvno, kde ale akrobatickým zákrokom zasahoval výborný Baumann. Gólman hostí vytlačil loptu na ďalší rohový kop.
     
    61
    Pierre-Emerick Aubameyang v obrovskej príležitosti nevyzrel na výborného Baumanna, ktorý si postrážil priestor medzi svojimi nohami. Vysokú loptu tridsať metrov od bránky sklepával Adrián Ramos. Následne sa jej zmocnil Ilkay Gundogan, ktorý po zemi vysúval do šance rozbehnutého Aubameyanga. Ten sa poľahky odpútal od Bičakčiča, no z desiatich metrov napálil len nohy Olivera Baumanna a po následnom odraze lopty už nedokázal reagovať. Lopta sa odráža za bránkovú čiaru, päťka pre Hoffenheim.
     
    60
    Mkhitaryan tentokrát v pozícii prihrávajúceho, keď zadovkou nabíjal Gundoganovi. Ten mieril z hranice veľkého vápna nad.
     
    59
    Po Kehlovej zadovke sa stredom ihriska celkom ambiciózne rozbehol Mkhitaryan, ktorému ale stačil vystaviť stopku Polanski.
     
    58
    Venujme sa ale dianiu na hracej ploche, kde Mats Hummels odkopáva loptu pred dotierajúcim Firminom. Hoffenheim bude vhadzovať.
     
    57
    Detailný záber potvrdzuje, že je to presne ten postranný arbiter, s ktorým si Klopp pred zápasom nepodal ruku. Žeby stará firma?
     
    56
    Tak ako teraz mohol Dortmund zdvojnásobiť svoje vedenie, mohlo byť na druhej strane kľudne vyrovnané. Stále ale platí stav 1:0.
     
    55
    Pri nástupe hráčov som postrehol takú kuriozitku, kedy si Klopp nepodal ruku s postranným rozhodcom. Teraz to už dostáva celkom iný význam.
     
    54
    Tu sa už dá hovoriť o tom, že Felix Zwayer poškodil domáce mužstvo. Jurgen Klopp od úvodu podráždene reaguje na každý jeho verdikt.
     
    52
    Rohový kop z ľavej strany rozohrával Marcel Schmelzer, ktorý našiel basketbalovo skáčúceho Matsa Hummelsa, ktorý výborne predlžoval loptu na zadnú žrď. Tam sa nikým neohrozený dostal ku gólovej koncovke Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý z dvoch metrov doklepol loptu do siete. Gólová radosť domáceho útočníka ale dlho netrvala, pretože postranný rozhodca zodvihol svoju zástavku. Nuž, ale po zhliadnutí opakovaného záberu musím konštatovať, že to bol absolútne mylný verdikt. Aubameyang sa nachádzal o dobrý pol meter v hre. Dortmund ukrátený o regulérny gól!
     
    51
    Adrián Ramos teraz vyhral dôležitú hlavičku re Mkhitaryana, ktorý napálil loptu len do Suleho. Schmelzer následne triafa Becka, bude to roh.
     
    50
    Mkhitaryan postrčený zozadu, ale priamy kop z toho na druhej strane nebude. Zwayer i naďalej hecuje rozpumpované publikum na Westfalenstadion.
     
    49
    Rohový kop Hoffenheimu už veľa vzruchu nepriniesol a na druhej strane zas nemohol zaútočiť Aubameyang, ktorý sa nachádzal v ofsajde.
     
    47
    Hoffenheim už ale nemusel zostať len pri gólovej šanci, ale mohol i skutočne vyrovnať.Exkluzívny zákrok zaskakujúceho gólmana Matsa Hummelsa tomu ale zabraňuje. Priamy kop z nejakých osemnástich metrov, teda ideálnej vzdialenosti, rozohrával tradičný exekútor Pirmin Schwegler. Ten nádherným spôsobom zakrútil loptu ponad múrik do pravého horného rohu. Mitchell Langerak sa tým smerom len obzeral, no pohotovo stačil zakročiť práve domáci kapitán Hummels, ktorý zázračne vyhlavičkoval loptu nad brvno. Nádherný moment z oboch strán.
     
    46
    Muž, ktorý mal doteraz najväčšiu a zároveň i jedinú príležitosť Hoffenheimu na vyrovnanie sa už na hracej ploche nenachádza. Svena Schipplocka mení v polčase Modeste.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Dortmund v úvodnom dejstve síce nijako neoslnil, no to najdôležitejšie a to dostať sa do vedenia, sa žlto-čiernym podarilo. Borussia sa presadila hneď zo svojej prvej príležitosti, keď v sedemnástej minúte otváral skóre Ilkay Gundogan. Hostia si zatiaľ vypracovali len jedinú príležitosť na vyrovnanie, keď Schipplock posielal loptu spoza šestnástky mimo. Verme, že polčasová prestávka upokojí horúce hlavy oboch táborov a že druhé dejstvo prinesie lepší futbal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Dortmundu sa i vďaka tomu darí prečkať úvodné dejstvo za dôležitého jednogólového náskoku. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    44
    Na zemi teraz zostáva ležať juhokórejský ľavý obranca Kim Jin-Su, ktorý sa zrazil s vlastným spoluhráčom.
     
    43
    Ten ale úspechom neskončil a Hoffenheim tak znovu môže vypratať svoju šestnástku a pokúsiť sa ešte do polčasu vyrovnať.
     
    42
    Zárukou úspechu nie je ani držanie lopty, ktoré má Hoffenheim mimochodom taktiež vyššie. Domáci teraz vyrovnávajú aspoň bilanciu rohových kopov.
     
    41
    Podľa najjednoduchších futbalových vzorcov je vedenie domácich tým pádom zaslúžené. Na počet gólových príležitostí sa nehralo, nehrá a ani hrať nebude.
     
    40
    Na veľké šance to máme päť minút pred koncom v chudobnom pomere 1:1. Premeniť sa ju podarilo len domácej Borussi.
     
    39
    Na druhej strane sme mali rohový kop domácej Borussie, ktorý rozohrával Mkhitaryan. Lopta prepadla až na kraj šestnástky k Schmelzerovi, ktorý ale trafil iba jedného z hráčov v modrom.
     
    37
    Konečne tu máme druhú gólovú príležitosť zápasu, na ktorú sme sa teda načakali... Vypracovali si ju hostia, ktorí sa po prvýkrát presadili vďaka svojej priamočiarosti. Schwegler nakopával loptu z hĺbky poľa na hranicu šestnástky, kde Kevin Volland zvládol ťažký súboj s Matsom Hummelsom. Nemecký krídelník ho ale ustál a dokázal tak sklepnúť loptu pod seba, kde nabiehal Schipplock. Ten sa z osemnástich metrov poriadne oprel do lopty, ktorá letela azda meter mimo pravej žrde. Prízemný pokus ale vystrašil Langeraka.
     
    35
    Zase tu máme hvizd proti agresívne pressujúcim domácim. Tentokrát sa nedovoleného zákroku pri ľavej postrannej čiare dopustul Mkhitaryan.
     
    34
    No a ďalší prísny verdikt Felixa Zwayera proti BVB. Tentokrát píska Ramosov šlapák proti akrobaticky odkopávajúcemu Bičakčičovi. Kolumbijský útočník dokonca vidí žlté napomínanie.
     
    33
    Hoffenheim si teraz rozdáva loptu v zadných radoch, no momentálne skrátka nemá kam ďalej. Dortmund zostáva plne koncentrovaný.
     
    32
    Bičakčič sa dnes rozhodne nenudí. Znovu raz musel absolvovať ostrý súboj s nepríjemným Adriánom Ramosom.
     
    31
    Rovnaký hráč teraz prepadol cez Bendera, na čo Zwayer fúkol do píšťaľky. Priaznivcom žlto-čiernych sa vedenie duelu v podaní hlavného arbitra neľúbi.
     
    30
    Ďalšia príležitosť domácich na prečíslenie pravej strany, no Aubameyangovu narážačku s Mkhitaryanom prečítal Rudy.
     
    29
    Vo Vestfálku momentálne panuje úžasná atmosféra, ale tá nepretržite trvá od začiatku prenosu. Fanúšikovia BVB sú famózni.
     
    28
    Kopal sa tak len rohový kop, ktorý ani na dvakrát nepriniesol BVB príležitosť na zakončenie. Loptu už vyvážajú hráči v modrých dresoch.
     
    27
    Domáci pre zmenu reklamovali pokutový kop, ktorý sa po Mkhitaryanovom páde právom nepískal. Sule hral v tomto prípade loptu.
     
    25
    Klopp sa dočkal, žltá karta putuje i do táboru hostí. Konkrétne ju vidí Niklas Süle, ktorý po strate lopty okamžite zatiahol pred Ramosom ručnú.
     
    25
    Ten sa ale tvári, že nevie o čo ide, pokračujeme teda ďalej. Po dvadsiatich piatich minútach je to stále 1:0 pre mierneho favorita.
     
    24
    Jurgen Klopp ako zvyčajne nesmierne živý za svojou postrannou čiarou. Pomocnému arbitrovi teraz signalizuje žltú kartu i na druhej strane.
     
    23
    Felix Zwayer po sérii ostrejších súbojov až teraz upokojuje situáciu, keď Kehlov lakeť do tváre Vollanda ohodnotil žltou kartou.
     
    22
    Sule ale zakončovať nemohol, pretože Schweglerov center z pravej strany ho nachádzal v postavení mimo hru.
     
    21
    Tí môžu rozohrávať ďalší voľný kop, keďže Adrián Ramos evidentne fauloval rozohrávajúceho Eugena Polanskeho.
     
    19
    Dortmund zatiaľ pôsobí nesmierne koncentrovaným dojmom, istý si svojou vecou. Uvidíme, ako úvodný gól zapôsobí na hostí.
    GüNDOGAN - 1:0
     
    17
    Dortmund dal gól!
    Toto domáci potrebovali ako soľ! BVB sa presadzuje zo svojej prvej gólovej príležitosti v zápase. Lukasz Piszczek na pravej strane najskôr nedokázal prestrčiť loptu na rozbehnutého Aubameyanga, no pre rýchlonohého útočníka následne vyhral dôležitú hlavičku s Kim Jin-Su. Práve ten potom chýbal na ľavej strane, odkiaľ prišiel veľmi presný center od Pierra-Emericka Aubameyanga. Na zadnej žrdi si naň neohrozene nabiehal ILKAY GUNDOGAN, ktorý nechytateľnou krížnou hlavičkou do ľavého horného rohu z piatich metrov otvára skóre zápasu! Jurgen Klopp i celý Signal Iduna Park na nohách!
     
    16
    Po štvrťhodine hry hráme netradične pre Bundesligu a ešte viacej atypicky pre Signal Iduna Park bez gólov i bez šancí.
     
    15
    Rozohrával ho ale Schwegler, ktorému sa dnes nepodarila ešte ani jedna štandardka. Tentokrát napálil loptu priamo do postaveného múru.
     
    14
    Opäť sa musíme koncentrovať pred bránku Mitchella Langeraka, na ktorú by mal letieť priamy kop Hoffenheimu.
     
    13
    Respektíve pred dnešným zápas. Domáci ako aj hostia mali na prípravu celý týždeň. Dortmund čaká uvoľnenie v Lige majstrov až budúci týždeň.
     
    12
    BVB potrebuje stabilizovať svoju hru a možno i sám Klopp viedol svojich zverencov v dnešnom zápase k trpezlivosti.
     
    11
    Zatiaľ sa dá konštatovať, že sledujeme absolútne vyrovnané stretnutie. Kto čakal, že Dortmund na svojho súpera vybehne, ten sa mýlil.
     
    10
    Hostia s ďalšou možnosťou štandardnej situácie. Tentokrát to bol voľný kop, ktorý sa ale Schweglerovi nepodarilo z druhej vlny vrátiť späť do ohňa.
     
    9
    Centrovať tak mohol až Aubameyang, ktorý ale upratal loptu presne do náruče nemeckého gólmana hostí Olivera Baumanna.
     
    8
    Piszczek na druhej strane nemohol ohroziť centrom hostí, pretože Kehlova prihrávka zo stredu poľa bola na Poliaka pridlhá.
     
    7
    Ten sa Schweglerovi ani na dvakrát nepodaril, ale vďaka bojovnému Kimovi, ktorý uzavrel šestnástku, zostáva TSG pri lopte.
     
    6
    Bosenský stopér výborne rozhodil rýchlonohého útočníka, ktorý už následne nedokázal zakončiť. Pozor i na druhú stranu, kde budú hostia rozohrávať rohový kop.
     
    5
    Nuž a okamžite tu bol brejk na druhej strane. Gündogan vysúval z hĺbky poľa Aubameyanga, ktorý sa rútil do súboja 1v1, ale na Bičakčiča vo vápne nevyzrel.
     
    4
    Modrí ale zostávajú pri lopte a už pomerne hodnú chvíľu s ňou kombinujú. Zatiaľ to ale nikam nevedie a teraz o ňu navyše prichádzajú.
     
    3
    Po prvýkrát zaútočil i Hoffenheim, konkrétne Schipplock, ktorý sa ale cez Svena Bendera pred šestnástkou nepretlačil.
     
    2
    Borussia začína svižne. Hneď v úvode zápasu sa po pravej strane prehnal Lukasz Piszczek, ktorý centroval na hranicu šestnástky. Tam ešte Gündogan premáchol. no Schmelzer loptu trafil a poslal na bránku. Baumann ale nemal ťažkosti s jej pokrytím.
     
    1
    V Signal Iduna Parku sme práve začali. Domáci nastupujú v tradične žlto-čiernej kombinácii, Hoffenheim takisto v tradičnej modrej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Hummels (C), Subotič, Schmelzer – S. Bender, Kehl – Aubameyang, Gündogan, Mkhitaryan – A. Ramos
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Ginter, Großkreutz, Immobile, Kagawa, N. Sahn
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    TSG 1899 Hoffenheim: O. Baumann – A. Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – E. Polanski, Rudy, Schwegler – Volland, Schipplock, Firmino
    Náhradníci: Grahl – D. Abraham, Elyounoussi, Modeste, Salihovič, Strobl, Zuber
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Rozhodca: Felix Zwayer – B. Brand, M. Achmüller – R. Hartmann.
     
    Vitajte v Signal Iduna Parku, kde je na programe tradičná piatková predohrávka štrnásteho kola nemeckej Bundesligy.

    Tabuľkové postavenie:

    18. Dortmund: 3 – 2 – 8; skóre 14:21; body 11
    7. Hoffenheim: 5 – 5 – 3; skóre 21:21; body 20

    Forma:

    Dortmund: P – P – R – V – V – P
    Hoffenheim: V – P – P – P – V – V

    Ťažko sa mi to píše a je to až neuveriteľné, ale Dortmund skutočne vstupuje do štrnásteho kola z poslednej priečky v tabuľke. Pri pohľade na formu a maródku BVB sa ale niet čomu diviť. Veď z posledných desiatich ligových stretnutí vyťažila Borussia len päť bodov! Sezóna sa mala zlomiť krátko pred poslednou reprezentačnou prestávkou, kedy Dortmund Kramerovým vlastencom zdolal Monchengladbach.
    Ale ani toto víťazstvo, ktoré prišlo po sérii siedmich ligových zápasoch so ziskom jedného bodu, Borussiu nenakoplo. Pre reprezentačnej prestávke hrali Kloppoví zverenci dvakrát vonku, kde získali jediný bod. V Paderborne síce 09-ky ešte polhodinu pred koncom viedli o dva góly, no body sa napokon delili. Naposledy sa nedialo ani to, keď Eintracht Frankfurt doma jednoznačne zvíťazil 2:0.

    Domácich môže tešiť aspoň úspech v európskych pohároch, keďže v Lige majstrov by sa popri Arsenale mali zviesť do jarného osemfinále z prvého miesta. Práve o európskych konfrontáciách v tomto ročníku sníva mužstvo z Rhein-Neckar Areny. Prečo aj nie, veď Hoffenheim stráca na štvrté miesto, ktoré zabezpečuje účasť v predkole Ligy majstrov len jediný bodík! Pre klub z malého mestečka by to bol ďalší míľnik na ich raketovej ceste medzi elitu.
    Zverenci Markusa Gisdola teraz v prvom rade potrebujú zapracovať na defenzíve. V posledných štyroch dueloch totiž Hoffenheim inkasoval hrozivých štrnásť gólov. Po štyri od Kolínu a mníchovského Bayernu, po tri od Monchengladbachu a Hannoveru. Práve v ostatnom zápase s posledne menovaným ich to ale o body neobralo, keďže Hannover prestrieľal pomerom 4:3 a po troch porážkach v rade si tak na svoje konto pripísali motivujúce víťazstvo.

    Vzájomné zápasy:

    03.05.2014; Dortmund – Hoffenheim 3:2
    (Großkreutz, Mkhitaryan, Piszczek – Firmino, Süle)

    14.12.2013; Hoffenheim – Dortmund 2:2
    (Schipplock, Volland – Aubameyang, Piszczek)

    18.05.2013; Dortmund – Hoffenheim 1:2
    (Lewandowski – 2x Salihovič)

    16.12.2012; Hoffenheim – Dortmund 1:3
    (Schipplock – Gotze, Großkreutz, Lewandowski)

    28.01.2012; Dortmund – Hoffenheim 3:1
    (2x Kagawa, Großkreutz – F. Johnson)

    13.08.2011; Hoffenheim – Dortmund 1:0
    (Salihovič)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Gündogan

    Karty:   23. Kehl (DOR), 34. A. Ramos (DOR) – 25. Süle (HOF), 64. Schwegler (HOF), 85. Salihovič (HOF), 88. Polanski (HOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Hummels (C), Subotič, Schmelzer – S. Bender, Kehl – Aubameyang, Gündogan, Mkhitaryan – A. Ramos
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Ginter, Großkreutz, Immobile, Kagawa, N. Sahn
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    TSG 1899 Hoffenheim: O. Baumann – A. Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – E. Polanski, Rudy, Schwegler – Volland, Schipplock, Firmino
    Náhradníci: Grahl – D. Abraham, Elyounoussi, Modeste, Salihovič, Strobl, Zuber
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Rozhodca: Felix Zwayer – B. Brand, M. Achmüller – R. Hartmann