Dortmund – Hoffenheim 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Piatok 05.12.2014, 20:30 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Nesmierne nervózna piatková predohrávka nemeckej Bundesligy je za nami. Predovšetkým v druhom dejstve sme sledovali futbal v slušnom tempe, ktoré neustále brzdil iba nemožný Felix Zwayer. Ten na jednej strane ukrátil domácich o regulérny gól Aubameyanga, no na strane druhej neodpískal jasnú penaltu po zákroku Subotiča. Dortmund dnes bol aktívnejším a nebezpečnejším mužstvom a aj vďaka tomu je jeho víťazstvo zaslúžené. O troch bodoch a dočasnom odlepení sa zo zóny zostupu rozhodol Ilkay Gundogan.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám veselý zvyšok piatkového večera. (22:28:30)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jurgen Klopp kúskuje záver zápasu striedaniami. Odchádza aj nesmierne aktívny strelec jedného nesprávne zrušeného gólu Pierre-Emerick Aubameyang. Nahrádza ho Immobile.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia schádza doterajší hrdina zápasu Ilkay Gundogan. Jediného strelca nahrádza na hracej ploche Matthias Ginter.
     
    90
    Hoffenheim po ďalšom zlom verdikte Zwayera rozohrával priamy kop, ktorý Slihovič napálil iba dva metre nad bránku.
     
    89
    Aj majster Gundogan sa teraz uchýlil k dedinskému odkopu od svojej bránky. Dortmundu ide o nesmierne dôležité tri body.
     
    88
    Zmätený Zwayer už nevie čo robí a skazený zápas ešte väčšmi zaplavuje svojimi chybami. Tentokrát je to žltá karta pre Polanskeho, ktorý nechápe.
     
    87
    Na druhej strane tvrdý zákrok Gundogana. Nervózny záver zápasu pokračuje. Zwayer absolútne stráca kontrolu nad zápasom.
     
    85
    Signal Iduna Park po prvýkrát v zápase stíchol a právom! Hummels najskôr nedosiahol na oblúčik zo stredu poľa a k lopte sa pred Elyounoussim nedostal ani Neven Subotič, ktorý ho v sklze poslal na zem. Namiesto oprávnenej penalty ale prichádza žltá karta pre zbesilo protestujúceho Sejada Salihoviča.
     
    85
    Toto smrdelo červenou kartou, keď Sule v poslednom okamžiku sekol rozbehnutého Mkhitaryana, ale podľa Zwayera hral hosťujúci stopér loptu.
     
    84
    Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času tu máme vôbec prvé striedanie na strane Borussie Dortmund. Adriána Ramosa nahrádza Kevin Großkreutz.
     
    83
    Ilkay Gundogan ani teraz nepridáva svoj druhý gól v zápase. Aubameyang sa pretlačil s loptou až do šestnástky, odkiaľ ale Gundogan pálil nad.
     
    82
    Po Gundoganovej prihrávke sa aspoň pred bránku snažil odcentrovať Adrián Ramos, no jeho pokus pristál iba u Baumanna.
     
    81
    Na centrovanú loptu si najlepšie naskakoval znovu Hummels, ktorý ale v záklone nedokázal poslať guľaté teleso na bránku.
     
    80
    Možno cíti, že práve súčasná jedenástka môže docieliť i druhý gól v Baumannovej sieti. Ramosovi sa to ešte nepodarilo, keď jeho strelu zrazil Sule. Roh pre BVB:
     
    79
    Vyše desať minút pred koncom tak má Gisdol prestriedané. Jurgen Klopp na druhej stane nevyužil ani jednu možnosť na striedanie.
     
    78
    Kto sa dnes na strane Hoffenheimu pokúsi ohroziť Langeraka, ide dole. Po Schipplockovi odchádza i Schwegler, ktorého doprevádza Rudy. Na ich miesta naskakujú Elyounoussi a Salihovič.
     
    76
    Pierre-Emerick Aubameyang je dnes jednoznačne pri chuti a neustále sa snaží pridať druhý gól do siete Olivera Baumanna. Ani na dvakrát sa mu to teraz ale nepodarilo. Najskôr zakončoval po Mkhitaryanovej prihrávke len do stredu bránky, aby následne jeho pokus z ľavej strany vytiahol gólman hostí aspoň na žrď. Krátko po rohovom kope tu navyše bola krížna strela od Mkhitaryana, ktorý tentokrát z opačnej strany mieril po zemi vedľa. Na Baumanna to teraz lieta zo všetkých strán, no jeho mužstvo stále prehráva len o gól.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Gündogan

    Karty:   23. Kehl (DOR), 34. A. Ramos (DOR) – 25. Süle (HOF), 64. Schwegler (HOF), 85. Salihovič (HOF), 88. Polanski (HOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Hummels (C), Subotič, Schmelzer – S. Bender, Kehl – Aubameyang, Gündogan, Mkhitaryan – A. Ramos
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Ginter, Großkreutz, Immobile, Kagawa, N. Sahn
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    TSG 1899 Hoffenheim: O. Baumann – A. Beck (C), Süle, Bičakčič, Kim Jin-Su – E. Polanski, Rudy, Schwegler – Volland, Schipplock, Firmino
    Náhradníci: Grahl – D. Abraham, Elyounoussi, Modeste, Salihovič, Strobl, Zuber
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Rozhodca: Felix Zwayer – B. Brand, M. Achmüller – R. Hartmann