NY Islanders – Ottawa 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – NJ Devils 1:0 (kon.) | Washington – Vancouver 3:4 (kon.)
Carolina – Nashville 2:1 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Dallas 5:3 (kon.)
Detroit – Florida 3:4 (kon.) | Calgary – Arizona 5:2 (kon.) | San Jose – Philadelphia 2:1 (kon.)
LA Kings – Boston 2:0 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Florida Panthers
Streda 03.12.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Vítam Vás pri dnešnom hokejovom súboji, v ktorom sa v Joe Louis Arene proti sebe predstavia tímy Detroit Red Wings a Florida Panthers. V tomto súboji sa nám predstaví hneď trojica slovenských hokejistov-Tomášov. Na strane Red Wings to bude dvojica Tomáš TATAR a Tomáš JURČO a za hostí nastúpi Tomáš KOPECKÝ.
    Slovenskí hráči nastupujúci za Detroit, najmä starší z dvojice Tomáš Tatar zažíva v poslednom období skvelú fazónu, keď dokonca získal ocenenie druhá hviezda týždňa. Tento slovenský reprezentant oslávil navyše v prvý decembrový deň svoje 24.narodeniny, takže by sme mu chceli zaželať touto cestou čo najviac úspechov.
    Naproti tomu zástupca mužstva z Floridy 32 ročný Tomáš Kopecký nezažíva práve svoje najlepšie obdobie. V tejto sezóne dokonca nedokázal zaznamenať ani jeden presný zásah a čoraz viac sa hovorí o jeho možnej výmene. Veríme, že strelecké suchoty prekoná a bude prinášať radosť fanúšikom doma na Slovensku.

    ŠTATISTIKY TÍMOV:
    DETROIT: 14-5-5 skóre 74:61 body 33 umiestnenie 5
    FLORIDA: 9-7-6 skóre 46:55 body 24 umiestnenie 9

    FORMA
    DRW: V-VP-V-V-P
    FLO: P-V-V-P-PP

    MINULÁ SEZÓNA
    V minulej sezóne sa títo súperi stretli dokopy päťkrát. Trikrát sa z víťazstva radovali hráči Panthers. Zaujímavosťou je, že dokázali vyhrať oba zápasy na ľade Red Wings, takže nás môže čakať zaujímavý zápas. Dva z týchto piatich zápasov sa skončili po 60 minútach nerozhodne a oba nakoniec dokázali vyhrať hráči Floridy. Len jeden zápas sa skončil víťazstvom Detroitu o dva góly (3:1), inak to boli zápasy o jeden gól, alebo už spomínané remízy. Ruský fenomén Pavel Datsyuk zaznamenal v minulej sezóne proti Panthers 4 body v troch zápasoch. Útočník Floridy Sean Bergenheim naopak zo svojich 16 gólov z minuloročnej sezóny dal 4 práve proti Detroitu. Máme sa teda na čo tešiť!

    SITUÁCIA V TÍMOCH

    DETROIT: V poslednom zápase dokázali hráči Detroitu zdolať Vancouver Canucks 5-3, keď druhýkrát v posledných troch zápasov od návratu po zranení dal dva góly Pavel Datsyuk. Jimmy Howard si na svoje konto pripísal 30 presných zásahov a zaradil sa po bok svojho olympijského spoluhráča Ryana Millera na čelo ligy s tromi víťazstvami v rade. Hráči Red Wings vyhrali posledné štyri zápasy a zaradili sa na štvrté miesto v štatistike gólov na zápas a úspešnosti v oslabení. V dnešnom zápase by však nemal pre zranenie nastúpiť Justin Abdelkader, ktorého by v prvom útoku domácich mal podľa zámorských médií nahradiť po boku Henrika Zetterberga a Pavela Datsyuka skúsený Johan Franzen. Podľa trénera Mikea Babcocka ide o veľkú stratu, lebo ako sa vyjadril pre denník Detroit Free Press je Justin Abdelkader dôležitým hráčom pre Red Wings, ktorý v každom zápase ide na dno svojich síl. Tento útočník má zatiaľ v 24 zápasoch bilanciu 7+8

    FLORIDA: Hráči Floridy posledný zápas prehrali proti Columbusu 2:1 po dvoch výhrach v rade. Tieto víťazstvá vychytal Al Montoya, ktorý spoľahlivo a kvalitne nahradil zraneného brankára Roberta Luonga, ktorý musel odstúpiť pre zranenie zo zápasu proti Huricanes, ktorý vyhrali Panteri napokon 1-0. V tomto zápase si Montoya ako náhradník pripísal 22 úspešných zákrokov a ďalších 22 v zápase proti Ottawe pri výhre 3-2. Brankár, ktorý bol draftovaný v prvom kole v roku 2004 má zatiaľ bilanciu zápasov 2-2-1 a úspešnosť zákrokov na hranici 92,3%. Roberto Luongo by sa do zostavy svojho tímu mohol vrátiť v utorok, ale bude svojmu tímu chýbať, keďže sa mu proti Detroitu v minulosti darilo. V 30 zápasoch proti tomuto súperovi odchádzal jeho tím bez bodu len v šiestich prípadoch a jeho úspešnosť bola na hranici 91,8%.

    NAJPRODUKTÍVNEJŠÍ HRÁČI

    DETROIT: najlepší strelec- Gustav Nyquist- 11 gólov
    najlepší nahrávač- Henrik Zetterberg- 18 asistencií
    najproduktívnejší hráč- Henrik Zetterberg- 23 bodov


    FLORIDA: najlepší strelec- Nick Bjugstad- 8 gólov
    najlepší nahrávač- Jussi Jokinen- 10 asistencií
    najproduktívnejší hráč- Nick Bjugstad- 12 bodov

    ŠTATISTIKY SLOVÁKOV

    Tomáš Tatar- 9g+5a 14b +/- +2
    Tomáš Jurčo- 2g+7a 9b +/- +7
    Tomáš Kopecký- 0g+3a +/- -7


    Vážení športoví priatelia, to je odo mňa pred nočným zápasom NHL medzi Detroitom Red Wings a Florida Panthers nateraz všetko a budem sa na Vás tešiť pri zápase a mojom prenose. Dovidenia Tomáš Melicherčík
     
    Vážení športoví priatelia dobrá informácia. Napriek prvotným a opakovaným problémom s výpadkami elektrického prúdu v Joe Louis Arene a vlastne v celom centre Detroitu sa podarilo prúd obnoviť a zápas sa tak začne v normálnom čase.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek)- Kronwall Ericsson, DeKeyser Quincey, Kindl Smith- Franzen Datsyuk Zetterberg, Nyquist Sheahan Tatar, Jurco Weiss Helm, Andersson Glendening Miller

    Florida Panthers: Luongo (Montoya)- Campbell Ekblad, Mitchell Kulikov, Olsen Gudbranson- Huberdeau Bjugstad Jokinen, Bergenheim Barkov Boyes, Fleischman Trocheck Hayes, Kopecky MacKenzie Pirri.
     
    Príjemný neskorý večer Vám prajem vážení športoví priatelia a vítam pri tomto prenose tých z Vás, ktorí sa rozhodli sledovať tento hokejový zápas prostredníctvom nášho textového prenosu. Verím, že Vám čo najlepšie spostredkujem tento hokejový súboj. V Joe Louis Aréne je už takmer všetko pripravené na začiatok súboja a stretnutie sa čoskoro začne.
     
    Malá zmena oproti predzápasovému preview, v ktorom som Vám uviedol, že Roberto Luongo by ešte nemal byť pripravený nastúpiť v bráne Panthers. Nakoniec je tomu inak a tento skúsený kanadský brankár sa dnes postaví Detroitu a my budeme zvedaví, ako sa mu bude dariť najmä proti našim reprezentantom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Prvé ohrozenie brány Detroitu. Po ľavom krídle sa rútil Pirri, ale jeho pokus bez väčších problémov Howard zlikvidoval.
     
    01:00
    Na začiatku stretnutia je aktívnejšia hosťujúca Florida, ktorá sa pevne usadila pred Howardom.
     
    01:32
    Hákovanie (2min.) – Quincey.
    Po tlaku na bránu Detroitu musel Quincey zatiahnuť ručnú brzdu, aby hráči Floridy neotvorili skóre.
     
    02:51
    Hráči Floridy sa dostávajú do viacerých sľubných príležitostí, ale zatiaľ sa im nepodarilo premeniť žiadnu z nich.
     
    03:32
    Domáci v plnom počte.
     
    04:25
    Nebezpečná strela Tomáša Tatara z kruhu, ktorú však Luongo zlikvidoval! Bude sa ale vylučovať.
     
    04:25
    Krošček (4min.) – Mitchell.
    Dvojnásobné vylúčenie hosťujúceho kapitána dáva domácim slušnú šancu na vyrovnanie.
     
    05:46
    Príležitosť pre Nyquista, nedokázal však prekonať Luonga.
     
    06:47
    Detroit dáva gól!
    Po veľmi dobre zohranej presilovke Detroitu sa ku strele od modrej dostal Pavel Datsyuk. Pred bránkou stáli dvaja slovenskí reprezentanti. TOMÁŠOVI TATAROVI sa podarilo strelu tečovať nechytateľne a otvára tak skóre dnešného zápasu. Asistencie: Pavel Datsyuk, Stephen Weiss.
    Tomáš TATAR - 1:0
     
    08:39
    Po úvodnom tlaku Floridy prevzal taktovku nad stretnutím Detroit a pokúša sa zvýšiť svoje vedenie. Veľmi dobrú prácu odvádza najmä tretí útok s naším Tomášom Jurčom a dobre hrajúcim Weissom.
     
    09:45
    Teraz vidíme hokej hore-dole. Obidva tímy sa snažia útočiť, vďaka čomu momentálne vidíme veľmi zaujímavé súboje. Obrany sú ale pozorné a nepúšťajú útočiacich hráčov do väčších šancí.
     
    10:50
    Nebezpečne poskakujúci puk pred bránou domácich, ktorý musel svojou hokejkou vyraziť Jimmy Howard a následne ho domáci hokejisti vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    11:10
    Veľká príležitosť Floridy! Hostia sa opäť tlačia do zakončenia. Teraz sa prekonať Howarda pokúšal nebezpečnou strelou Brad Boyes, ale domáci brankár zatiaľ drží svoj tím vo vedení.
     
    12:06
    Nešťastná rozohrávka Howarda, po ktorej sa hráči Floridy dostali do niekoľkých streleckých príležitostí, tie ale svojimi zásahmi domáci brankár zlikvidoval a napravil tak svoje zaváhanie.
     
    14:15
    Domáci boli teraz usadení v pásme Floridy, tá sa však dokázala oslobodiť a nakoniec aj zakončila, strela však nebola nebezpečná. Bude sa vhadzovať v obrannom pásme Red Wings.
     
    15:11
    Florida dala gól!

    Po tlaku na bránu Detroitu prichádza zaslúžené vyrovnanie. Po nahodení Vincentom Trocheckom puku na bránu sa dokázal z dorážky presadiť JIMMY HAYES.
    Asistencie: Vincent Trocheck, Willie Mitchell.
    Jimmy HAYES - 1:1
     
    16:11
    Po strelení gólu sa Florida viac osmelila a snaží sa pridať ešte jeden presný zásah a obrátiť tak stretnutie. Domáci teraz majú plné ruky práce.
     
    16:55
    Kulikov nebezpečne vystrelil a Howardovi pomohla žrď! Hostia sú pri chuti.
     
    17:51
    Hra sa nám opäť prelieva zo strany na stranu, zatiaľ sledujeme skutočne vynikajúce stretnutie.
     
    19:10
    Stále sa obidva tímy snažia o pridanie ďalšieho gólu ešte pred prestávkou.
     
    19:45
    Ofenzívne chúťky Detroitu teraz zastavil ofsajd Rileyho Sheahana.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Musím povedať, že sme videli skutočne veľmi kvalitnú prvú tretinu. Obidva tímy sa snažili útočiť, o čom svedčí počet striel na oboch stranách. Videli sme dva góly a stav je zaslúžene vyrovnaný. Nás môže tešiť, že sa presadil náš reprezentant Tomáš Tatar. Dúfajme, že uvidíme rovnako kvalitný hokej aj v ďalšom priebehu stretnutia.
    STRELY: 13-14
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 02:32 .
     
    Zaujímavosť: Detroit strelil gól v presilovej hre už v piatom zápase za sebou. Z posledných desiatich zápasov sa mu to podarilo v deviatich.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Rovnako ako v prvej tretine sa inciatívy na začiatku ujímajú hráči hosťujúcej Floridy.
     
    21:10
    Detroit sa po šanci hostí oslobodzuje len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:55
    Florida sa snažila dostať do útoku, nemohli však pokračovať pre ofsajdové postavenie a tak sa útočiť pokúšajú domáci.
     
    22:55
    Tomáš Kopecký teraz zaviezol puk do útočného pásma, Florida však z toho nedokázala vyťažiť väčšiu príležitosť.
     
    23:56
    Niklas Kronwall založil útok Detroitu, ktorý sa skončil vhadzovaním po ľavici Roberta Luonga, keď Daren Helm len nahodil puk na bránku hostí.
     
    24:30
    Stephen Weiss je zatiaľ proti svojmu bývalému klubu veľmi aktívny a po jeho práci sa do šance dostal Tomáš Jurčo.
     
    25:25
    Iniciatívu v zápase teraz prevzali hráči Red Wings a snažia sa dostávať do streleckých príležitostí.
     
    26:05
    Tomáš Fleischman sa dostal do sľubnej príležitosti!
    V prečíslení 3 na 2 mal český reprezentant šancu na skórovanie, ale nepodarilo sa mu vystreliť a stav tak ostáva nezmenený.
     
    27:09
    Nepresnosť na strane Detroitu pri rozohrávke a založení útoku. Hra sa tak sťahuje pred Jimmyho Howarda.
     
    27:32
    Oddychový čas domácich.
    Možno prekvapujúci ťah domáceho trénera Mikea Babcocka, ale pochopiteľný. Detroit sa dvakrát previnil zakázaným uvoľnením a hráči si tak potrebujú oddýchnuť
     
    28:34
    Tomáš Jurčo v ofsajdovom postavení prekazil útočnú snahu Stephena Weissa.
     
    28:59
    Sean Bergenheim si poradil pri rozohrávke s napádajúcim Nyquistom.
     
    29:58
    Nebezpečná strela na bránu Detroitu v podaní Olsena a následne z protiútoku ohrozili Luonga Zetterberg a následne z dorážky Pavel Datsyuk. Parádne hokejové predstavenie pokračuje.
     
    30:55
    Menšie nedorozumenia v rozohrávke Detroitu. Nebezpečenstvo však spoľahlivo zažehnal Jakub Kindl.
     
    31:08
    Druhá strela na Luonga v krátkom časovom slede.
     
    31:27
    Obrovská šanca Weissa, ktorý bol sám pred bránou, ale Luonga nedokázal prekonať. Tento hráč je dnes naozaj pri chuti.
     
    32:21
    Florida dala gól!

    Riley Sheahan stratil vo vlastnom pásme puk a po prihrávke z rohu ihriska sa pred prázdnou bránou dokázal presadiť SEAN BERGENHEIM, ktorý tak dostal hostí do vedenia.
    Asistencie: Brad Boyes, Jussi Jokinen
    Sean BERGENHEIM - 1:2
     
    33:14
    Ďalšia strelecká príležitosť Tomáša Fleischmana, ani tentokrát sa však nezapísal do listiny strelcov.
     
    34:04
    Drew Miller vo veľkej šanci! Síce tiesnený obrancami, ale Miller dokázal ohroziť strelou švihom Roberta Luonga, ktorý puk len vyrazil, Joakim Andersson sa však k dorážke nedostal.
     
    34:16
    Tomáš Jurčo sa teraz presunul do prvej formácie k Datsyukovi a Zetterbergovi. Detroit sa pokúša o vyrovnanie, zatiaľ však nevedia nájsť recept na pozornú obranu Floridy.
     
    35:55
    Franzen teraz nahrával do šance Nyquistovi, stav však ostáva nezmenený.
     
    36:16
    Do šance sa dostala aj Florida, Howard je však istý. Detroit prehádzal svoje formácie v snahe o vyrovnanie.
     
    36:36
    Nedovolené bránenie (2min.)- Tomáš Fleischmann.
    Český hokejista natlačil obrancu Detroitu na brankára Howarda a rozhodca to posúdil ako nedovolený zákrok.
     
    37:17
    Zetterberg spolu s Pavlom Datsyukom sa snažia niečo vymyslieť, ale Florida zatiaľ bráni pozorne.
     
    38:04
    Detroit sa teraz nedokáže dostať do pásma a napokon je zastavený ofsajdovým verdiktom.
     
    38:36
    Hostia v plnom počte.
     
    38:50
    Aj keď presilová hra skončila, Detroit sa stále snaží o vyrovnanie ešte v druhej tretine, šance Tatara a Datsyuka!
     
    39:18
    Naďalej sledujeme veľmi zaujímavé stretnutie, dnešný zápas musí fanúšikov hokeja baviť.
     
    39:35
    Niklas Kronwall teraz úplne zbytočne stratil puk vo vlastnom obrannom pásme.
     
    39:52
    Pred koncom tretiny ešte veľká šanca Zetterberga! Jeho strelu zastavilo až brvno Luongovej brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj v druhej tretine sme videli fantastický hokej. Aj keď striel nebolo až tak veľa ako v prvej tretine, bolo sa rozhodne na čo pozerať. Floride sa podarilo otočiť skóre a my budeme zvedaví, ako na tento fakt zareaguje domáci tím. Podarí sa Panterom udržať vedenie a po tretíkrát za sebou zvíťaziť v Detroite? To sa dozvieme v tretej tretine.
    STRELY (po 2. tretine): 24-21
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 03:30 .
     
    Zaujímavosť: Pavel Datsyuk má na svojom konte najviac dvojgólových zápasov zo všetkých aktívnych hráčov NHL. Do tejto štatistiky sa nepočítajú zápasy, v ktorých dali hráči 3 a viac gólov. Pavel Datsyuk ich má na svojom konte 33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Florida dala gól!

    Veľká chyba domáceho obrancu Smitha, po ktorej sa k puku dostal VINCENT TROCHECK a blafákom do forehandu dokázal prekonať domáceho brankára. Veľmi zlý začiatok tretiny pre Detroit.
    Vincent TROCHECK - 1:3
     
    41:54
    Najprv Tomáš Tatar a potom Stephen Weiss sa ocitli vo veľkých príležitostiach. Detroit sa snaží čo najskôr dostať späť do zápasu.
     
    42:40
    Florida sa nechce nechať zatlačiť do defenzívy a snaží sa aj naďalej útočiť.
     
    43:30
    Tomáš Kopecký vyviezol puk z pásma a len ho nahodil na Luonga a odišiel striedať.
     
    43:53
    Akcia Sheahana s Tatarom zastavená ofsajdovým verdiktom.
     
    44:45
    Momentálne to vyzerá tak, že Detroit nevie, ako má proti aktívne hrajúcej Floride hrať.
     
    45:28
    Podrazenie (2min.) -Huberdeau.
    Hosťujúci útočník si pomohol podľa rozhodcov nedovoleným zákrokom a domáci dostávajú ďalšiu šancu na skórovanie.
     
    46:20
    Detroit sa zatiaľ nedokázal usadiť v útočnom pásme.
     
    46:40
    Na ľade sú všetci traja hráči, ktorí sa zaslúžili o prvý gol domácich, uvidíme, či to prinesie nejaké ovocie.
     
    47:18
    Krásna individuálna akcia Datsyuka. Ruský útočník prenikol pred bránu po krídle a Luongo musel vytiahnuť jeden zo svojich parádnych zákrokov.
     
    47:22
    Teraz je Luongo po strele DeKeysera mierne otrasený, veríme, že bude v poriadku.
     
    47:28
    Hostia v plnom počte.
     
    48:00
    Florida dala gól!

    Po úspešnom prežití oslabenia sa Florida dostala do útočného pásma a strelu AARONA EKBLADA si do vlastnej siete nešťastne tečoval Gustav Nyquist.
    Asistencie: Jonathan Huberdeau, Vincent Trocheck
    Aaron EKBLAD - 1:4
     
    48:56
    Florida je naďalej pri chuti a ohrozuje bránu Jimmyho Howarda. Detroit je zaskočený.
     
    49:32
    Detroit Red Wings dal gól!

    Skrumáž pred bránou Floridy po strele Tomáša Jurča najlepšie využil PAVEL DATSYUK, ktorý zakončil do horného rohu Luongovej brány. Výborná práca slovenského útočníka.
    Asistencie: Tomáš Jurčo, Jakub Kindl
    Pavel DATSYUK - 2:4
     
    50:04
    Detroit sa teda dokázal vrátiť do zápasu, budeme zvedaví, ako bude zápas prebiehať ďalej, ale zatiaľ je to strhujúce predstavenie.
     
    50:40
    Zdá sa, že Florida sa nechce uspokojiť s dvojgólovým vedením a snaží sa naďalej útočiť a pridať ďalšie góly.
     
    51:24
    Pavel Datsyuk opäť ukázal svoje umenie! Fantastická nahrávka priamo pred bránu na Zetterberga, jeho zakončenie však zastavil pozorný Luongo.
     
    52:00
    Detroit je čoraz aktívnejší a snaží sa dostať svojho súpera pod tlak. Roberto Luongo ale dokazuje, že je mimoriadne skúsený brankár a všetky situácie rieši s pokojom.
     
    52:35
    Nepresnosti na strane Detroitu. Teraz si hráči domácich nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením.
     
    53:40
    Detroit opäť pôsobí dojmom, že nevie čo má hrať a viac z hry má momentálne Florida.
     
    54:35
    Vidíme nudnejšiu pasáž hry, kedy sa ani jeden z tímov nedokáže dostať do zakončenia, alebo vážnejšej príležitosti. Detroitu už veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    54:58
    Obrovská šanca na zníženie! Pavel Datsyuk po prihrávke spoza brány od Zetterberga z bezprostrednej blízkosti však Luonga neprekonal.
     
    56:00
    Florida je už prakticky sformovaná len na vlastnej polovici ihriska a bráni útoky Detroitu. Čaká nás zaujímavý záver stretnutia.
     
    56:37
    Strela od Tomáša Tatara od mantinelu. Pripraveného Luonga však nemohla prekvapiť. Detroit sa rozhodol hrať powerplay.
     
    57:20
    Detroit usadený v pásme Floridy sa nedokáže presadiť proti usilovne brániacim hráčom hostí.
     
    58:00
    Florida sa oslobodzuje.
     
    58:25
    Detroit musí zakladať akciu spoza vlastnej brány.
     
    58:49
    Domáci sa dožadujú vylúčenia hráča Floridy za vyhodenie puku, rozhodcovia sa zatiaľ radia v kruhu.
     
    58:49
    Vylučovať sa nebude, Detroit pokračuje v tlaku.
     
    59:02
    Detroit Red Wings dal gól!

    Tak napokon sa hráči domácich dokázali presadiť a uvidíme ešte dramatický záver stretnutia. Do opustenej brány sa z odrazeného puku dokázal presadiť GUSTAV NYQUIST.
    Asistencie: Johan Franzen, Henrik Zetterberg
    Gustav NYQUIST - 3:4
     
    59:30
    Detroit nie je v pásme Floridy.
     
    59:45
    Tyčka Luongovej brány zvonila po strele Nyquista!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Detroitu sa napokon nepodarilo vyrovnať a končí tak ich séria štyroch víťazstiev v rade.
     
    Dnes sme videli veľmi napínavé a kvalitné stretnutie plné krásnych hokejových momentov. Zápas bol mimoriadne vyrovnaný, ako to už medzi týmito súpermi býva zvykom. Aj napriek záverečnému tlaku sa Detroitu nepodarilo vyrovnať. Florida si tak do tabuľky pripisuje ďalšie dva body a treba povedať, že si vyhrať zaslúžila o niečo viac ako domáci, najmä kvôli bojovnosti a veľmi podarenému vstupu do tretej tretiny. Kľúčom k ich úspechu bol fakt, že ani za stavu 4-1 sa nestiahli a nepustili tak domácich do tlaku. Tí sa síce následne dokázali dvakrát presadiť a zdramatizovať tak stretnutie, ale na vyrovnanie to už nestačilo.

    STRELY (celkovo) : 41-31

    HVIEZDY STRETNUTIA-
    1. Vincent Trocheck (1+2)
    2. Pavel Datsyuk (1+1)
    3. Jimmy Hayes (1+1)
     
    Vážení športoví priatelia, ja sa s Vami na dnes lúčim, Ďakujem Vám za sledovanie nášho prenosu. Verím, že ste si dnešný skvelý zápas užili. Vám, ktorí ste vydržali s nami až do konca prajem Dobrú noc a teším sa na stretnutie s Vami pri ďalších textových prenosoch. Ďakujem za pozornosť a Dovidenia. Dnešným stretnutím Vás sprevádzal Tomáš Melicherčík. (04:20:58)

    Tomáš Melicherčík

    Góly a asistencie: 7. Tatar (Datsyuk, Weiss), 50. Datsyuk (Jurčo, Kindl), 60. Nyquist (Franzen, Zetterberg) – 16. Hayes (Trocheck, Hayes), 33. Bergenheim (Boyes, Jokinen), 41. Trocheck (Hayes), 48. Ekblad (Huberdeau, Trocheck)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek)- Kronwall Ericsson, DeKeyser Quincey, Kindl Smith- Franzen Datsyuk Zetterberg, Nyquist Sheahan Tatar, Jurco Weiss Helm, Andersson Glendening Miller
    Florida Panthers: Luongo (Montoya)- Campbell Ekblad, Mitchell Kulikov, Olsen Gudbranson- Huberdeau Bjugstad Jokinen, Bergenheim Barkov Boyes, Fleischman Trocheck Hayes, Kopecky MacKenzie Pirri