Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Streda 03.12.2014, 16:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    ŠK Slovan Bratislava

    Belasí prežili veľmi rozporuplnú jeseň s krásnym začiatkom a o to horším koncom. Kým ešte v polovici augusta mali na konte 4 ligové výhry, plný počet bodov a pred sebou šancu prebojovať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov, tak na konci chcú radšej zabudnúť na pôsobenie v Európskej lige a v domácej súťaži výrazne zaostávajú za vedúcou Žilinou. Odniesol si to kto iný, ako hlavný tréner Straka, keď bol odvolaný po prehre v Trenčíne. V kádri však veľké zmeny nenastali a preto sme sledovali veľké trápenie Slovana, ktoré nezastavil ani nový tréner Chovanec. Teraz na úradujúcich majstrov čakajú tri posledné zápasy jesene – dva ligové stretnutia a jeden zápas Európskej ligy v Neapole. Ak Slovan zvládne oba ligové duely, tak v tabuľke prezimuje na 3.mieste, čo by po katastrofálnych výkonoch bolo viac než prijateľné umiestnenie. Prvý krok čaká belasých v stredu proti Zlatým Moravciam – a potom to už bude len ťažšie, keď majú na programe derby s Trnavou a zápas v Neapole.

    Tréner Chovanec stále hľadá ideálnu zostavu, hráči sa v nej často obmieňajú. Víťazným gólom v Banskej Bystrici cez víkend zaujal Peltier, proti Bernu sa pozitívne prezentoval Soumah. Uvidíme, či sa k týmto výkonom pridajú aj ďalší hráči, Slovan tlačí topánka najmä v obrane, kde obrancovia robia veľké množstvo chýb a uľahčujú súperom cestu ku gólom.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce

    V Zlatých Moravciach počas jesene taktiež nemali na ružiach ustlané. V tradične skromných finančných podmienkach sa klub v lete skôr oslabil, než posilnil, a na trávniku to bolo badať. ViOn má najslabší útok v celej lige, keď nastrieľal len 14 gólov. Napriek tomu zverenci trénera Mráza statočne odolávali silnejším protivníkom, keď mnoho bodov pozbierali najmä doma a tak prezimujú v pomerne peknom rozostupe od zostupového pásma. ViOn vonku zvíťazil len raz, a to ešte 27.7. v Košiciach (3:1). Čo je však ešte zaujímavejšie, tak Zlaté Moravce od tohto dátumu vonku ani raz neskórovali! Tak uvidíme, či to dokážu prelomiť na Slovane.

    Tím sa spolieha na skúseného brankára Pavla Kováča, ktorému síce nevyšiel zápas so Žilinou, v minulom kole však už proti Podbrezovej vychytal čisté konto. V útoku je oporou Karol Pavelka, ten už zaznamenal 3 presné zásahy.
     
    Vzájomné zápasy

    V tomto ročníku sa tímy ešte spolu nestretli, pozrieme sa teda na vzájomné zápasy z uplynulých sezón. V predchádzajúcej sezóne bol úspešnejší Slovan, keď všetky tri vzájomné zápasy vyhral so skóre 2:0. Zlatým Moravciam sa proti belasým darilo v sezóne 2012/2013, keď doma dvakrát vyhrali (3:1, 1:0).
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovan sa stále ešte nevyhrabal z krízy, do ktorej upadol začiatkom septembra a niesla sa s ním v domácej aj Európskej lige. Belasí v minulotýždňovom zápase aspoň dokázali vstreliť prvý gól v skupinovej fáze Európskej ligy, Bernu však podľahli 1:3. Od začiatku septembra dokázal Slovan zvíťaziť len v 6 súťažných zápasoch, z toho trikrát v rámci Slovenského pohára so súpermi z nižších súťaží. V lige sa belasí nachádzajú na priebežnej 6.priečke s 25 bodmi a so skóre 22:26. Náznakom zlepšenia môže byť výhra z uplynulého kola, keď Slovan v Banskej Bystrici zvíťazil po krásnom voleji Peltiera 1:0.

    Zlaté Moravce to so svojou formou nemajú omnoho lepšie. Trápili sa predovšetkým so slabou streleckou potenciou a nevyrovnanými výkonmi. V uplynulom kole proti Podbrezovej ViOn ukončil 4-zápasovú sériu prehier a trochu sa tak odlepil od posledných dvoch priečok tabuľky. Ako sme už spomínali, tak Zlaté Moravce trápi najmä výkonnosť na ihriskách súperov, odkiaľ ViOn doteraz priviezol len 4 body. Aj preto je z toho v tabuľke priebežná 10.priečka s 20 bodmi a skóre 14:28.
     
    Slovan sa snaží v závere jesene dohnať stratené body a prezimovať možno až na tretej priečke, zatiaľ čo Zlaté Moravce chcú získať cenné body v boji o záchranu – tak to je hlavný ťahák stredajšej dohrávky 10.kola Fortuna ligy. Zápas bol z pôvodného termínu preložený pre pohárové povinnosti Slovanistov a preto prichádza na radu až v tomto takmer vianočnom období. Aktuálne počasie v Bratislave s dažďom a vetrom je priam ideálnym príkladom počasia nevhodného pre futbal, a preto v stredu zrejme znovu na Pasienkoch uvidíme skromnú návštevu. Pôjde však o dôležité ligové body – Slovan totiž v prípade víťazstva nad Zlatými Moravcami a v nedeľu nad Trnavou prezimuje na tretej priečke tabuľky. Zlaté Moravce zatiaľ zimujú so 4-bodovým náskokom na duo z chvosta tabuľky v zložení Ružomberok-Banská Bystrica. Každý bod navyše teda bude pre zverencov trénera Mráza pozitívnou motiváciou pred zimnou prestávkou. Rozhodne sa teda budeme mať na čo pozerať, pri priamom prenose sa na vás v stredu od 16:30 teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Jablonský, Hudák, Gorosito, Čikoš – Kolčák, Žofčák (C) – Štefánik, Kubík, Milinkovič – Peltier.
    Náhradníci: Poláček – Fořt, Halenár, Bagayoko, Gašparovič, Sipľak, Ďuriš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pintér, Pavlenda (C), Mujkoš, Nikolič – Djuričič, Charizopulos, Szöke – Mikinič, Orávik – Pavelka.
    Náhradníci: Frišo – Ďurica, Sabo, Gregora, Valenta.

    Rozhodca: Valášek – Vorel, Žákech.
     
    Prajem vám príjemný podvečer z futbalového štadióna na Pasienkoch, kde o niekoľko minút začne dohrávaný zápas 10.kola Fortuna ligy medzi bratislavským Slovanom a Zlatými Moravcami. Po dvoch upršaných dňoch sa dnes v Bratislave obloha konečne zatiahla, nízke teploty a vietor však neponúkajú dobré podmienky na futbal a od návštevy odradili aj fanúšikov. Pravdou však je, že na Slovane v tejto sezóne návštevy neustále klesajú a už teraz môžem povedať, že pri aktuálnom počte divákov na úrovni cca 100 ani dnes návšteva neprekročí tisícku.

    Pozrime sa aj na jednotlivé zostavy – v tej domácej pre zranenie absentuje Grendel, chýbajú aj Soumah či Vittek. Slovan tak bude mať na hrote znovu Peltiera, ktorý po dlhšej dobe skóroval cez víkend v Banskej Bystrici. Hostia pricestovali len so štyrmi náhradníkmi a už na pohľad s defenzívne ladenou zostavou. Špecifický zápas to bude pre Pavla Kováča – ten totiž v sezóne 2012/2013 pôsobil v Slovane a vracia sa tak na pôdu svojho bývalého klubu.
     
    Tribúny sa nám príliš nezaplnili, prázdny je aj sektor vyhradený pre fanúšikov Slovana. Na trávnik medzitým prichádzajú oba tímy, domáci Slovan v belasých dresoch, hostia v červenej farebnej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V prvej minúte sa lopta pohybovala v strede ihriska, kde sa Slovan zo svojou kombináciou dostal len po poliacu čiaru. Na strane hostí sa o útok pokúsil Pavelka, bez podpory spoluhráčov ale nemal nárok na úspech.
     
    2
    Prekvapujúco je pri lopte zatiaľ častejšie ViOn, po outovom vhadzovaní letel do šestnástky zaujímavý center, na ktorý skákal Orávik, vo výskoku ale fauloval Hudáka a tak je z toho lopta pre domácich.
     
    3
    Domáci si vypracovali zaujímavú štandardku z cca 25 metrov, center Milinkoviča odhlavičkoval obranca. Srbský záložník Slovana sa po odrazenej lopte ešte dostal k strele, tesne spoza šestnástky ale mieril vedľa brány.
     
    4
    Hrobové ticho narúšajú dve fanúšičky ViOnu, skandujúce ,,ViOn do toho." Na ihrisku sme videli štandardku Zlatých Moraviec z veľkej diaľky, center do šestnástky bezproblémovo odhlavičkoval Gorosito.
     
    5
    Slovan dal gól!

    Belasí veľmi rýchlo otvárajú skóre a otvárajú si tak cestu k vytúženému víťazstvu! Marko MILINKOVIČ vystihol zlú rozohrávku hostí, získal loptu tesne za poliacou čiarou a následný samostatný únik proti Kováčovi zakončil presnou strelou k pravej žrdi – 1:0!
     
    6
    Tak uvidíme, ako sa hostia, ktorí prišli hlavne brániť, vyrovnajú s týmto skorým inkasovaným gólom. Každopádne, futbalu to môže len pomôcť, hra sa snáď trochu otvorí a rozhýbe.
     
    7
    Slovan je po góle pri chuti, čo teraz dokazoval Peltier, ktorý sa neohrozene prebíjal cez ľavú stranu. V toľkej snahe však fauloval obrancu, a tak je z toho lopta pre ViOn.
     
    8
    Hostia sa taktiež snažia o útočnú iniciatívu, keď sa s loptou na šestnástke obtočil Pavelka a miesto strely radšej nahrával, čo bola možno škoda, keďže jeho prihrávka nenašla správneho adresáta.
     
    9
    Na druhej strane podnikli belasí rýchly brejk, keď mal dostatok voľného priestoru na pravej strane Žofčák, jeho center na Peltiera ale z päťky odvrátil Pavlenda. Po odrazenej lopte ešte centroval z podobnej pozície Kolčák, ten úspešný nebol.
     
    10
    Slovan sa po góle dostal do väčšej hernej pohody, dokázal to aj teraz, keď domáci získali loptu v strede ihriska a v pokoji tak mohli rozohrávať svoju akciu. Tá už tak úspešná nebola, keďže skončila pri nepresnej nahrávke.
     
    11
    Sledujeme trochu nesúrodé okamihy, keď sa hra často prerušuje po fauloch v strede ihriska. Hluché okamihy mohol prerušiť Charizopulos, keď si spracoval v šestnástke dlhý center, po otočke už nedokázal vystreliť.
     
    12
    Pekná priamočiara akcia v podaní domácich, keď sa po postupnej kombinácii dostal k centru z ľavej strany Jablonský, jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    13
    Center z rohu smeroval do miest, kde je pánom Pavel Kováč a ten to aj potvrdil, keď loptu s prehľadom stiahol do svojich rukavíc.
     
    14
    Slovanisti rozohrali štandardku od ľavej postrannej čiary nápadito, keď sa po krátkej prihrávke a zaseknutí lopty odhodlal k strele z 30 metrov Štefánik, lopta mierila pekne, ale nad bránu.
     
    15
    Končí sa nám prvá štvrťhodinka, okrem gólu sme prakticky nevideli krajší futbalový okamih. Slovan je pri lopte častejšie, avšak v útoku mu chýba výraznejšia myšlienka a hostia zatiaľ hrajú príliš stiahnuto na to, aby v ofenzíve niečo vymysleli.
     
    16
    Kubík bol po dlhom nákope faulovaný v hlavičkovom súboji, je z toho štandardka belasých z cca 25 metrov od brány, vyzerá to na strelecký pokus.
     
    17
    Štefánik to veru aj skúsil, jeho pokusu však chýbala razancia i presnosť – nevýrazná strela totiž mierila výrazne mimo pravej žrde Kováčovej brány.
     
    18
    Slovan bude zahrávať pokutový kop! Jablonského center z ľavej strany bol zblokovaný, loptu si tesne za hranicou šestnástky prebral Čikoš a bol faulovaný Charizopulosom, je z toho penalta!
     
    19
    Slovan dal gól!

    Dalo by sa povedať, že Slovan sa dnes ani príliš nemusel namáhať a už vedie o dva góly. Tie sa však počítajú, a to je dôležité. Marko MILINKOVIČ si postavil loptu na biely bod a s prehľadom trafil k ľavej žrdi, zatiaľ čo Kováč sa už hádzal na druhú stranu – 2:0!
     
    20
    Charizopolus poriadne tvrdo zasiahol po odohratí lopty Čikoša, ten si od rozhodcu pýtal faul, v hre však pokračujeme bez prerušenia. ViOn sa v strede poľa snaží získať pôdu pod nohami a trochu upokojiť situáciu po nevydarenom začiatku.
     
    21
    Prvá zaujímavejšia akcia aj na druhej strane, kde po ľavej strane prenikol Orávik, mal dostatok času, aby niečo zaujímavé vymyslel, jeho pokus o oblúčik bol nakoniec zablokovaný na roh.
     
    22
    Po rohu nasledoval center a dobre mierená hlavička jedného z hráčov hostí, lopta bola znovu zablokovaná na roh. Po treťom rohu v poradí už loptu odhlavičkoval Hudák.
     
    23
    Kubík najprv zahral výborne, keď v pohybe vyšiel od ľavej postrannej čiary a tlačil sa do stredu na kombináciu, posledný moment však nezvládol a pri zasekávačke o loptu prišiel.
     
    24
    Slovan sa pokúsil o akciu po pravej strane, pri sformovanom strede obrany hostí sa dnes belasí snažia útočiť hlavne po krajoch. Túto prihrávku však Čikoš pri čiare nedobehol.
     
    25
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Peltier prejavil svoju rýchlosť, keď na pravej strane prešprintoval Pintéra a potiahol si loptu až k čiare, odkiaľ poslal nádhernú spätnú nahrávku na Kubíka, ktorý zakončoval osamotený tesne spred päťky. Domáci útočník však vo vyloženej pozícii trafil vysoko nad!
     
    26
    ViOn prvý raz nebezpečne pohrozil! Po centri z rohu ostal Perniš na čiare, čo takmer oľutoval, keďže z protiľahlej päťky hlavičkoval Nikolič a len obranca na čiare zabránil tomu, aby lopta prešla do siete! Hostia potom ešte reklamovali ruku jedného zo Slovanistov, rozhodca penaltu neodpískal.
     
    27
    Hra konečne dostala trochu lepšie tempo, sledovali sme zaujímavé okamihy na oboch stranách. Hostia začali vyššie napádať rozohrávku belasých, pochopili, že len s defenzívou tu dnes neuspejú.
     
    28
    Peltiera je na hrote útoku vidno, aj teraz sa po priťuknutí Žofčáka predieral po pravej strane, spätnú prihrávku však už posielal v sklze a tak ju odkopol jeden zo stopérov hostí.
     
    29
    Slovan ostáva pri lopte a v útoku, Čikoš bol faulovaný pri pravej postrannej čiare a uvidíme tak ďalšiu štandardku Slovana, loptu si už stavia kapitán Žofčák.
     
    30
    Žofčák poslal dobrý center na protiľahlú žrď, Kubík sa tam ale vo vzduchu nepresadil a vysokú loptu si potom pokryl brankár Kováč. Je za nami polhodina hry, zatiaľ to vyzerá na očakávaný priebeh s výhrou domácich.
     
    31
    Belasým teraz akcia nevyšla, keď Žofčák poslal na pravú stranu predsa len trochu trúfalú prihrávku Čikošovi, ktorý loptu už na ihrisku nedobehol.
     
    32
    Krátke vzrušenie na tribúnach, keď po dlhom nákope vybehol Kováč ďaleko pred šestnástku a neodkopol loptu príliš ďaleko, pričom sa ešte pri návrate pošmykol, Žofčák to však nevyužil a miesto priameho ohrozenia brány radšej rozohral do strany.
     
    33
    Slovan skúša aj nápadité kombinácie, táto po osi Štefánik-Kubík a znova Štefánik skončila nepresným oblúčikom na Jablonského. Po výkope Kováča sú však pri lopte znovu domáci.
     
    34
    Po tvrdom súboji v strede ihriska zostal na zemi v bolestiach ležať domáci kapitán Žofčák, ktorého čaká ošetrenie za postrannou čiarou. Vyzerá to však tak, že sa na ihrisko vráti. Michal Pintér za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    35
    Žofčák už späť na ihrisku, a hneď sa prejavil v ofenzíve. Pred šestnástkou sa prekne obtočil s loptou a okamžite vystrelil, mieril to pekne do pravého horného rohu, lopta však letela tesne nad bránu.
     
    36
    Na opačnej strane akcia VioNu, keď po krátkej rozohrávke štandardky prišiel center na pravú stranu, Pintér tam ale stál v ofsajde a tak v hre pokračovať nemohol.
     
    37
    Belasí mohli zahrávať ďalšiu z mnohých štandardiek, ich najvýraznejšiemu hráčovi Milinkovičovi táto rozohrávka príliš nevyšla, keď bol jeho vysoký oblúčik doslova lahôdkou pre vybiehajúceho Kováča.
     
    38
    Hostia sa po dlhšej dobe osmelili v útoku a nevyzeralo to vôbec márne. Charizopulos v strede poľa pekne vysunul na pravej strane Orávika, ktorého prienik až v šestnástke čisto zastavil sklzom Čikoš.
     
    39
    Centre z rohov VioNu zatiaľ lietajú pekne, aj teraz sa po jednom z nich presadil na prednej žrdi Pavelka a pri troche šťastia mohol znížiť, jeho hlavička ale bola zablokovaná brániacim hráčom.
     
    40
    Domáci sú v posledných niekoľkých minútach nečakane pasívni, akoby si mysleli, že sa polčas už skončil. To si ale nemyslia hostia a pokúšajú sa o postupné útoky, tento ale skončil nepresným centrom.
     
    41
    Tak po dlhších minútach vidíme pekný futbalový okamih! Najlepší hráč zápasu Milinkovič sa na pravej strane pohral s Pintérom, ktorému nasadil jasličky. Srbský záložník si evidentne veril a tak to falšovaným pokusom skúsil z ostrého uhla, Kováč sa na vzdialenejšej žrdi prekvapiť nenechal a loptu kryl.
     
    42
    Predsa len sa ešte v závere polčasu mohol meniť stav. Žofčák sa presadil na ľavej strane šestnástky a posielal odtiaľ strieľaný center, ktorý bol pre hostí tečovaný tak nešťastne, že lopta takmer zapadla k pravej žrdi! Napokon na ich šťastie mierila tesne mimo.
     
    43
    Na opačnej strane sa o rýchly brejk pokúsil Pavelka, v početnej presile ale radšej rozohral do strany, odkiaľ prišiel center do šestnástky, ktorý vo výskoku kryl spoľahlivý Perniš.
     
    44
    Sme v úplnom závere prvého dejstva, pri lopte Slovan, ktorý sa už predovšetkým bude snažiť neinkasovať a udržať tak výhodný výsledok. Momentálne hráme v strede poľa.
     
    45
    Jablonský sa v závere polčasu pokúsil o únik popri ľavej postrannej čiare, bol pri tom faulovaný, Slovan z následnej štandardky nič zaujímavé nevyťažil a tak pri lopte hostia.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Pavelka fauloval vo výskoku jedného z obrancov domácich, po výkope Perniša zrejme rozhodca Valášek ukončí prvý polčas duelu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas dohrávaného zápasu 10.kola Fortuna ligy, po ktorom podľa očakávania vedie Slovan nad Zlatými Moravcami 2:0. V chladnej a nefutbalovej atmosfére domácim pomohol rýchly gól Milinkoviča, ktorý sa po samostatnom úniku presadil už v 5.min. Ten istý hráč zvýšil vedenie domácich po premenenej penalte v 19.min. Hostia si vypracovali jednu zaujímavú šancu, hlavičku Nikoliča domáci obrancovia odvrátili až z bránkovej čiary.

    Pri celkovom pohľade sledujeme stretnutie s dobrými, ale aj horšími okamihmi. Domáci sú lepším a aktívnejším mužstvom, hostia sa po dvoch góloch predsa len trochu osmelili a preto ešte môžeme v druhom polčase sledovať zaujímavý priebeh. Tak uvidíme, ako to dnes na Pasienkoch dopadne, pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším od 18:33.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 7:2
    Strely na bránu : 2:1
    Žlté karty : 0:0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Mamadou Bagayoko.
     
    46
    Kapitánsku pásku si po Žofčákovi prebral brankár Perniš. Nový hráč Bagayoko sa zatiaľ zaradil na ľavú stranu zálohy, čo je teda pre neho netradičný post a uvidíme, ako mu tam bude dariť.
     
    47
    Druhý polčas začína vo vlažnom tempe, oba tímy akoby sa ešte potrebovali aklimatizovať na toto mimoriadne chladné počasie. Hráme najmä v strede poľa.
     
    48
    Statickú hru oživuje aspoň Peltier, ktorý sa na pravej strane snažil dostať cez Nikoliča, ten pred ním s námahou odvrátil loptu späť na brankára Kováča.
     
    49
    Belasí podnikli prvú vážnejšiu druhopolčasovú akciu, keď sa na strelu spred šestnástky zastrájal Štefánik, loptu si však zle prebral a tak len slabučko poslal loptu do náručia Kováča.
     
    50
    Milinkovič inkasoval tvrdý zákrok v strede ihriska, vyzerá to tak, že bude potrebovať ošetrenie za outovou čiarou.
     
    51
    Takmer minútu sa nehralo, Milinkoviča odniesli za čiaru a uvidíme, kedy a či sa dokáže vrátiť späť do hry.
     
    52
    Veľká šanca hostí na zníženie! Domáca obrana chybovala, keď sa stopéri nedokázali dohodnúť a tak sa k strele z hranice šestnástky z ľavej strany dostal Charizopulos, oblúčikom to mieril krásne k vzdialenejšej žrdi, Perniš sa však natiahol aký je dlhý a končekmi prstov loptu vytlačil mimo nebezpečného priestoru!
     
    53
    Divákov teraz pobavil Jablonský, ktorý sa chystal k centru z pravej strany, pri tom sa však pošmykol a tak jeho pokus nemal nárok na úspech.
     
    54
    Kováč si teraz po loptu vybehol takmer až na hranicu šestnástky, nakoniec to pred dobiedzajúcim Kubíkom zvládol a zabránil tak domácim v ich akcii. Milinkovič už medzitým späť na trávniku.
     
    55
    Pekná akcia belasých, ktorú stredom ihriska potiahol Milinkovič a svojou kolmicou dopredu to na Peltiera myslel veľmi pekne, Szöoke však obetavým sklzom prihrávku v poslednej chvíli zablokoval!
     
    56
    Po tejto akcii sa Slovan nakoniec dostal k rohovému kopu, s centrom na bližšiu žrď mal Kováč trochu problémy, napokon loptu dokázal vyboxovať do bezpečia.
     
    57
    Milinkovič zahrával pomerne zaujímavú štandardku z cca 20 metrov od pravej postrannej čiary, poslal polovysoký center do stredu šestnástky, tam odvracali dvaja obrancovia hostí, zatiaľ čo domáci boli ďaleko od lopty.
     
    58
    Peltier pokazil prihrávku na 5 metrov, keď na ľavej strane nedokázal nájsť čakajúceho Čikoša. Celkovo sledujeme ,,prekopávanú" z oboch strán, tímy sa nedokážu dostať do súvislejšej akcie.
     
    59
    Neskutočné....Milinkovič spravil všetko výborne, keď zo stredu poľa krásnou prihrávkou našiel za obranou Peltiera. Ten nebol v ofsajde a mohol tak nerušene postupovať sám na Kováča. Tesne pred ním sa ale nikým neatakovaný pošmykol a tak len slabo vystrelil do rukavíc hosťujúceho gólmana!
     
    60
    Za sebou máme hodinku hru, po ktorej sa prvopolčasový stav nezmenil a k výhre je tak stále bližšie Slovan. Výkon domácich však oproti prvému polčasu trochu upadol, o nič lepšie to nie je pri hosťoch, tí však mali veľkú šancu na zníženie. Nepremenili, a tak stále doťahujú dvojgólové manko.
     
    61
    Peltier bol faulovaný vo vzdušnom súboji, uvidíme ďalšiu štandardku Slovana, ktorú zahrá aktívny Milinkovič.
     
    62
    Milinkovič to zahral veľmi pekne, keď poslal jemný oblúčik ponad jednočlenný múr na prednú žrď, kde na päťke zakončoval Štefánik, tomu ale lopta príliš dobre nesadla a preto jeho strelu bez problémov kryl Kováč.
     
    63
    Dvojnásobné striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce. Z ihriska odchádzajú Karol Pavelka a Tomáš Mikinič, prichádzajú Róbert Valenta a Peter Ďurica.
     
    64
    Po dlhom centri z pravej strany sme videli veľké zmätky v obrane belasých, kde sa stopéri Gorosito a Hudák navzájom ponúkali pred dotierajúcim Valentom, všetko napokon vyriešil brankár Perniš.
     
    65
    ViOn sa na svoju útočnú polovicu vysunul s väčším počtom hráčov, hostia si zrejme dobre uvedomujú, že času už niet nazvyš. Zatiaľ im to želané výsledky neprináša, pri lopte je stále častejšie Slovan.
     
    66
    Kováč si vyšiel ďaleko pred svoju šestnástku, kde výborne zakročil pred Peltierom a po kľučke ešte aj pekne rozohral. Domáci útočník tak dnes ostáva bez streleckého zásahu, jednu šancu už zahodil.
     
    67
    Zaujímavá šanca hostí! Novic na ihrisku Valenta si prebral kolmicu od Orávika a postupoval do šestnástky po pravej strane, križoval ho ešte Gorosito, ktorý sa zrejme pričinil o to, že útočník hostí len napálil do Perniša pri bližšej žrdi!
     
    68
    Domáci si svoje vedenie príliš neužívajú ani ho nezveľaďujú, naopak, ponúkajú hosťom šance na kontaktný gól, čo sa nepáči ani divákom, ktorí dávajú najavo svoju nespokojnosť.
     
    69
    Slovan mohol postupovať do rýchleho brejku, Kubík však s loptou stredom poľa postupoval len pomaly. Tak nakoniec vymyslel len prihrávku do strany na Peltiera, ktorý ešte dokázal nájsť práve Kubíka v šestnástke, ten sa tam proti obrancovi nepresadil.
     
    70
    Do konca nám ostáva posledných 20 minút, sledujeme zvláštny druhý polčas. ViOn akoby trochu ožil, hosťom ale zatiaľ chýba väčšia kvalita na zníženie skóre. Kvalita hry Slovana znovu upadla a tak sa domáci teraz skôr bránia.
     
    71
    Len niekoľko centimetrov delilo Zlaté Moravce od zníženia skóre! Po krásnej kombinácii na jednej dotyk nahrával na hranicu šestnástky Valenta, aby tam našiel Nikoliča, ktorý placírkou k pravej žrdi vystrašil Perniša a len tesne minul bránu!
     
    72
    Slovan teraz získal loptu, je to však len na vlastnej polovici v podobe prihrávok a kombinácií. Pre tých niekoľko stoviek vymrznutých divákov je to v podaní domácich predsa len trochu málo.
     
    73
    Belasí získali aspoň štandardku a Milinkovič po nej pekne centroval do šestnástky, Kolčák tam ale fauloval v hlavičkovom súboji a tak je z toho lopta pre hostí.
     
    74
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Dušan Djuričič, prichádza Patrik Sabo.
     
    75
    Momentálne je aktívnejší ViOn, po štandardke teraz len v núdzi odkopol Gorosito. Hostia cítia šancu, vedia, že dvojgólové manko nie je nedostihnuteľné.
     
    76
    O oživenie ofenzívnych ambícií belasých sa pokúšal Štefánik, ktorý si prebral loptu na osi ihriska a skúsil to z 20 metrov k ľavej žrdi, mieril mimo brány.
     
    76
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mamadou Bagayoko, prichádza Filip Ďuriš.
     
    77
    Práve novic Ďuriš sa okamžite stal oživením domácej hry, keď napádal brankára Kováča pri rozohrávke a takmer sa uviedol gólom. Brankár hostí túto situáciu napokon s námahou zvládol.
     
    78
    Mladíka Ďuriša je na trávniku vidno, teraz sa prezentoval šikovnou pätičkou na Jablonského, ktorý ale potom na niekoľko metrov nenahral presne Kubíkovi.
     
    79
    Slovan sa zrejme poučil z varovaní hostí, a usadil sa s loptou na útočnej polovici. Štefánik tam v šestnástke hľadal Kubíka, loptu zastavil obranca.
     
    80
    Charizopulos stratil loptu na útočnej polovici a ponúkol tak príležitosť na brejk domácim, Milinkovič sa pri ňom s loptou dostal len po poliacu čiaru. Tempo hry znovu upadlo, do konca ostáva posledných 10 minút.
     
    81
    Postupná akcia Zlatých Moraviec sa končí centrom Ďuricu, ktorý končí presne v rukaviciach Perniša. Zlaté Moravce však ostávajú pri lopte.
     
    82
    Hostia nevyužili svoju obrovskú šancu na zníženie skóre! Sabo dostal na pravej strane ideálnu prihrávku do behu a rútil sa sám na Perniša, aj pekne vystrelil bombou na protiľahlú žrď, brankár domácich však bravúrne vyboxoval na roh!
     
    83
    Zlaté Moravce ostávajú pri lopte, keď sa na hrote nepresadil osamotený Kubík. Ten sa dnes snaží, zápas mu však príliš nevychádza a prichádza o množstvo lôpt.
     
    85
    Zlaté Moravce dali gól!

    Nádherná akcia hostí končí zaslúženým kontaktným gólom! Zlaté Moravce doslova rozobrali obranu Slovana, pričom stopéri sa doslova len pozerali na to, čo hostia robia. Sabo po peknej narážačke vrátil loptu z pravej strany späť pred bránu, tam sa do nej oprel MÁRIUS CHARIZOPULOS a aj napriek zásahu Perniša rozvlnil sieť pri bližšej žrdi – 2:1!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 635 divákov.
     
    86
    Takže ešte máme v závere zápasu postarané o peknú zápletku, ktorú Slovanisti hosťom sami umožnili svojou laxnosťou a profesorským prístupom.
     
    87
    Hostia naďalej tlačia, cítia šancu na bod. Teraz budeme sledovať štandardku VioNu od ľavej postrannej čiary z 35 metrov.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Lester Peltier (ŠK Slovan Bratislava).
     
    88
    Po štandardke centroval do šestnástky neúspešne Pavlenda, čím vytvoril hosťom veľkú šancu na brejk! Milinkovič totiž postupoval sám na bránu, skúsil to ,,bodlom" k ľavej žrdi, Kováč bravúrne vyrazil!
     
    89
    Zlaté Moravce sa naďalej v útoku sympaticky snažia, teraz postupovali vo väčšom počte hráčov stredom ihriska, akciu ale zastavilo postavenie mimo hry.
     
    90
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Juraj Halenár.
     
    90
    Hostia v poslednej snahe o vyrovnanie, momentálne sú s loptou na kopačkách, ale len na vlastnej polovici.
     
    90
    Rozhodca nadstavuje 2 minúty.
     
    90+1
    Hostia faulovali v strede ihriska, pri lopte tak belasí, ktorí získavajú čas na svojej útočnej polovici. Zlaté Moravce usilovne napádajú, aby tak založili možno poslednú akciu.
     
    90+2
    Kolčák faulovaný v strede ihriska, Slovan tak ostane pri lopte. Hosťom ostáva posledná minútka na prípadné vyrovnanie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovan napokon udržal víťazstvo, belasí však príliš spokojní byť nemôžu. Po vydarenom prvom polčase totiž domáci v druhom polčase ubrali, zatiaľ čo hostia boli v útoku aktívnejší a dokázali aj znížiť. Na vyrovnanie im už čas neostal a tak sa Slovan v tabuľke posúva na 5.miesto. Zlaté Moravce sa prezentovali sympatickým výkonom, a pri troche šťastie si mohli odviezť vytúžený bodík. Slovan môže byť spokojný asi len s tromi bodmi, opäť prišla veľmi chudobná návšteva a výkon mužstva nebol presvedčivý.
     
    Ostaňte ešte s nami, o niekoľko chvíľ vám prinesieme dojmy oboch trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 14:6
    Strely na bránu : 6:3
    Žlté karty : 1:2
     
    Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec) :

    ,,Do zápasu sme vstúpili veľmi zle, ponúkli sme súperovi veľmi lacný gól. Nevyšiel nám prvý polčas, nevedeli sme sa dostať do hry. V druhom polčase to bolo lepšie, dokázali sme znížiť, nakoniec to Slovan v závere dobre ukontroloval a my sme sa už nedokázali presadiť. Gratulujem domácim k výhre, náš výkon nestačil na to, aby sme vonku uspeli."

    Jozef Chovanec (tréner Slovana) :

    ,,My sme do zápasu vstúpili veľmi dobre, vyšiel nám prvý polčas. Chceli sme zápas dobre začať, aj kvôli terénu, ktorý sa postupne zhoršoval. V druhom polčase to už tak dobré nebolo, nepremieňali sme šance a nechali prejaviť kvalitu súpera. Naše výkyvy v hre sú spôsobené častým striedaním hráčov a zmenami v základnej zostave. Bagayoko bol striedaný kvôli svojej absolútnej nepripravenosti na zápas, nemôžeme tesne pred začiatkom polčasu čakať na to, kým sa hráč prezlečie a vyjde na trávnik. Už vtedy som bol rozhodnutý, že ho neskôr vystriedam."
     
    S konštatovaním, že Slovan napriek komplikáciám zvládol dohrávku 10.kola Fortuna ligy a zvíťazil nad Zlatými Moravcami 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (18:43:28)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Milinkovič, 19. Milinkovič (pen.) – 85. Charizopulos (Sabo)

    Karty:   87. Peltier (SBA) – 34. Pintér (ZMO)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Jablonský, Hudák, Gorosito, Čikoš – Kolčák, Žofčák (C) (46. Bagayoko, 76. Ďuriš) – Štefánik, Kubík, Milinkovič (90. Halenár) – Peltier.
    Náhradníci: Poláček – Fořt, Halenár, Bagayoko, Gašparovič, Sipľak, Ďuriš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pintér, Pavlenda (C), Mujkoš, Nikolič – Djuričič (74. Sabo), Charizopulos, Szöke – Mikinič (63. Valenta), Orávik – Pavelka (63. Ďurica).
    Náhradníci: Frišo – Ďurica, Sabo, Gregora, Valenta.

    Rozhodca: Valášek – Vorel, Žákech

    Diváci: 635