NY Islanders – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Boston – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Detroit – Ottawa 4:3 (kon.)
Florida – Minnesota 1:4 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Ottawa Senators
Utorok 25.11.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Detroit vstupoval do tretej tretiny s pohodlným vedením 4:1, ale napokon sa po dvoch góloch Ottawy v záverečnej dvadsaťminútovke musel báť o výsledok. Domáci však tesné vedenie ustrážili a môžu sa tak radovať z dvoch bodov.

    Tri hviezdy zápasu:

    1. Stephen Weiss (Det) 2+0
    2. Gustav Nyquist (Det) 1+0
    3. Kyle Turris (Ott) 1+1


    Odo mňa je to pre dnes všetko a s konštatovaním, že Detroit si na vlastnom ľade poradil s Ottawou 4:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (04:22:36)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Detroit sa dvakrát v krátkom časovom slede dopúšťa zakázaného uvoľnenia, hra sa v absolútnom závere stretnutia kúskuje.
     
    59:30
    Ottawa hrá v šestici a s prázdnou bránou, čiže sledujeme power-play hostí!
    Chris Neil - 4:3
     
    59:25
    Ottawa Senators dáva gól!
    Ottawa si vytvorila niekoľko sľubných šancí v presilovej hre pri vylúčení Abdelkadera a tlak hostí pokračoval aj po návrate domáceho útočníka na ľadovú plochu. Necelých 35 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času znižuje na rozdiel jediného gólu CHRIS NEIL, ktorý tak vsieťuje svoj tretí presný zásah v tomto ročníku. Asistencie: Mike Hoffman, Zack Smith.
     
    58:10
    Vo vlastnom oslabení sa dostal do samostatného nájazdu Darren Helm, ktorý sa zrejme snažil položiť si Andersona na ľad, ale gólman hostí sa nenechal nachytať a pohotovým zákrokom betónom vyrazil strelu domáceho útočníka.
     
    57:28
    Ottawa sa od úvodných sekúnd početnej výhody usadila v útočnom pásme, ale ani Karlssonova a ani Legwandova strela sa k Howardovi nedostala. Krátko po týchto zblokovaných pokusoch vyhodil puk až k Andersonovej bráne Jonathan Ericsson.
     
    56:25
    Bobby Ryan bol faulovaný Justinom Abdelkaderom a domáci útočník dostáva dvojminútový trest na lavici hanby za hákovanie.
     
    55:39
    Veľký ofenzívny kolotoč rozpútala pred bránou Senators prvá formácia domácich, pričom strieľali Nyquist i Abdelkader, ale ani jeden z nich Andersona v hosťujúcej svätyni neprekvapil.
     
    54:40
    Detroit dlho bojoval o pásmo, ale napokon si ho nedokázal vybojovať a dopredu išla Ottawa, Hostia sa však v ofenzívnej časti klziska taktiež nepresadili, z čoho pramenil rýchly brejk v podaní Drewa Millera, ktorý hľadal pasom z pravej strany Quelleta, ale ten sa v sľubnej pozícii pred odkrytou bránou k puku nedostal.
     
    53:32
    Oba celky sa striedajú v držaní puku a ani jedno z mužstiev sa nevie dlhšiu dobu usadiť v útočnom pásme. Hra sa prerušovala potom, čo jednému z domácich bekov nevyšiel dlhý pas na Franzena, z ktorého bolo len zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    52:15
    Po reklamnej pauze sa vhadzovalo pred Andersonom a toto buly vyhrala Ottawa. Dvaja z hráčov hostí sa následne rútili do rýchleho prečíslenia, ale domáca defenzíva ich nepustila k zakončeniu a vyhodila puk do stredného pásma.
     
    51:46
    Craig Anderson po strele domáceho hráča prikrýval puk, prerušil hru a nasleduje reklamná prestávka.
     
    51:32
    Glendeningovu strelu vyrážal Anderson pred seba, k puku sa chcel dostať Drew Miller, ktorý však oň musel následne bojovať v rohu klziska.
     
    51:01
    Ottawa bojuje o útočné pásmo, ale nevie sa dostať na dostrel Howardovej brány.
     
    49:53
    Strela Tomáša Tatar z medzikružia sa odrazila do ochrannej siete a hra sa prerušovala. Hra sa prerušovala i krátko po následnom buly, keď Anderson prikrýval puk po strele z hokejky švédskeho zadáka Ericssona.
     
    49:35
    Z pravej strany spoza obrancu nebezpečne pálil hosťujúci Mark Stone, krátko na to na druhej strane klziska získal útočné pásmo pre Detroit svojou strelou do Andersonovej lapačky Tomáš Jurčo.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 17. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 23. Sheahan (Tatar, Howard), 34. Weiss (Quincey, DeKeyser), 38. Weiss (Helm, Jurčo) – 6. Turris (Karlsson, Ryan), 43. Karlsson (Turris, Cowen), 60. Neil (Hoffman, Smith)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Borowiecki, Karlsson, Wiercioch, Gryba, Cowen, Ceci – MacArthur, Turris, Chiasson – Ryan, Legwand, Zibanejad – Michálek, Smirh, Neil – Hoffman, Lazar, Stone

    Rozhodca: Pollock, St. Laurent – Nansen, Pancich