NY Islanders – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Boston – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Detroit – Ottawa 4:3 (kon.)
Florida – Minnesota 1:4 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Ottawa Senators
Utorok 25.11.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Chris Neil - 4:3
     
    59:25
    Ottawa Senators dáva gól!
    Ottawa si vytvorila niekoľko sľubných šancí v presilovej hre pri vylúčení Abdelkadera a tlak hostí pokračoval aj po návrate domáceho útočníka na ľadovú plochu. Necelých 35 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času znižuje na rozdiel jediného gólu CHRIS NEIL, ktorý tak vsieťuje svoj tretí presný zásah v tomto ročníku. Asistencie: Mike Hoffman, Zack Smith.
    Erik KARLSSON - 4:2
     
    42:43
    Ottawa Senators dáva gól!
    Ottawa kombinovala na ľavom krídle, následne dostal puk do medzikružia švédsky bek ERIK KARLSSON, ktorý sa s ním nemaznal a prudkou strelou prestrelil Howarda v domácej bráne, čím vsietil svoj šiesty gól v tejto sezóne a znížil stav dnešného zápasu na 2:4 z pohľadu hostí. Asistencie: Kyle Turris, Jared Cowen.
    Stephen WEISS - 4:1
     
    37:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po rýchlom prechode do útoku Anderson vyrážal pred seba strelu od jedného z domácich hráčov. Na ľavej strane sa však k puku dostal STEPHEN WEISS, ktorý ho dokázal backhandom poslať do siete aj napriek tomu, že bol gólmanovi Senators otočený chrbtom. Weiss sa tak presadzuje po druhýkrát v dnešnom stretnutí a posiela Red Wings do presvedčivého vedenia 4:1. Asistencie: Darren Helm, Tomáš Jurčo.
    Stephen WEISS - 3:1
     
    33:34
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit sa po strele STEPHENA WEISSA ujíma dvojgólového vedenia. Weiss sa skvele zorientoval pred Andersonovou bránou, kde zbadal nikým nepokrytý puk a prudkou prízemnou strelou pomedzi betóny hosťujúceho gólmana si otvoril svoj strelecký účet v tomto ročníku. Asistencie: Kyle Quincey, Danny DeKeyser.
    Riley SHEAHAN - 2:1
     
    22:23
    Detroit Red Wings dal gól!
    Aj tretí gól dnešného stretnutia padol v presilovke. Po Tatarovej strele z ľavej strany sa k odrazenému puku dostal v pravom kruhu nikým neatakovaný RILEY SHEAHAN, ktorý sa pred odkrytou bránou nemýlil a poslal puk do siete. Asistencie: Tomáš Tatar, Jimmy Howard.
    Gustav NYQUIST - 1:1
     
    16:45
    Detroit Red Wings dal gól!
    Dvakrát v presilovej hre pálil Tatar, ale nedokázal prepasírovať puk do brány. Dokázal to však o niekoľko sekúnd neskôr GUSTAV NYQUIST, ktorý dorážal za Andersonov chrbát strelu od modrej čiary. Výborne clonil gólmanovi Ottawy Abdelkader, ktorý tak touto "čiernou prácou" dopomohol Nyquistovi k desiatemu presnému zásahu v sezóne. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
    Kyle TURRIS - 0:1
     
    05:19
    Ottawa Senators dáva gól!
    Dvojnásobná početná výhoda Ottawy sa úrejavila veľmi rýchlo a po peknom pase vystrelil z vrcholu ľavého kruhu KYLE TURRIS, ktorý svojím štvrtým tohtosezónnym gólom otvára skóre dnešného stretnutia. Asistencie: Erik Karlsson, Bobby Ryan.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 17. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 23. Sheahan (Tatar, Howard), 34. Weiss (Quincey, DeKeyser), 38. Weiss (Helm, Jurčo) – 6. Turris (Karlsson, Ryan), 43. Karlsson (Turris, Cowen), 60. Neil (Hoffman, Smith)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Borowiecki, Karlsson, Wiercioch, Gryba, Cowen, Ceci – MacArthur, Turris, Chiasson – Ryan, Legwand, Zibanejad – Michálek, Smirh, Neil – Hoffman, Lazar, Stone

    Rozhodca: Pollock, St. Laurent – Nansen, Pancich