NY Islanders – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Boston – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Detroit – Ottawa 4:3 (kon.)
Florida – Minnesota 1:4 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Ottawa Senators
Utorok 25.11.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:25
    Bobby Ryan bol faulovaný Justinom Abdelkaderom a domáci útočník dostáva dvojminútový trest na lavici hanby za hákovanie.
     
    45:24
    Detroit si zahrá presilovú hru, pretože dve minúty za hákovanie dostal Clarke MacArthur.
     
    29:31
    Prvú presilovkovú akciu domácich rozbiehal Tatar, ktorý sa k strele nedostal, ale Helm už áno. Po jeho pokuse sa však Senátorom podarilo vyhodiť puk až k bráne Howarda. V útočnom pásme Red Wings sa však nedovoleného bránenia dopustil Gustav Nyquist a pomer síl na ľadovej ploche sa tak vyrovná.
     
    28:43
    Kyle Turris dostáva dve trestné minúty za faul na útočnej modrej čiare, kde fauloval Zetterberga.
     
    20:30
    Justin Abdelkader sa pekne predieral do zakončenia, ale nedostal sa k nemu a krátko na to bol za Andersonovou bránou faulovaný Nyquist. Dve minúty dostáva za podrazenie Chris Neil, ktorý tak oslabuje svoj tím.
     
    15:58
    Vyhodenie hostí zachytil na modrej čiare Zetterberg a krátko potom sa do zakončenia predieral Nyquist, ktorý po postrečení hosťujúceho hráča skončil v bráne Senators. Hra sa prerušovala a uvidíme dvojnásobnú presilovku domácich, pretože za podrazenie dostal dve trestné minúty Mark Borowiecki.
     
    14:30
    Alex Chiasson dostáva dve minúty za držanie, ktorého sa dopustil za domácou bránou a Red Wings si zahrajú v početnej výhode.
     
    08:05
    Hra sa prerušovala, uvidíme trest na strane Ottawy a po reklamnej pauze si presilovú hru zahrajú Red Wings, pretože Chris Neil dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    04:58
    Za držanie dostáva dve minúty obranca Detroitu Kyle Quincey a domáci tak budú hrať v oslabení traja proti piatim.
     
    04:15
    Riley Sheahan sa pekne predieral do útočnej tretiny, ale v súboji s jedným z hráčov hostí stratil puk. Krátko na to sa hra prerušovala pre nedovolenú hru vysokou hokejkou, za ktorú dostáva dve trestné minúty Tomáš Tatar, slovenský krídelník v službách Red Wings.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 17. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 23. Sheahan (Tatar, Howard), 34. Weiss (Quincey, DeKeyser), 38. Weiss (Helm, Jurčo) – 6. Turris (Karlsson, Ryan), 43. Karlsson (Turris, Cowen), 60. Neil (Hoffman, Smith)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Borowiecki, Karlsson, Wiercioch, Gryba, Cowen, Ceci – MacArthur, Turris, Chiasson – Ryan, Legwand, Zibanejad – Michálek, Smirh, Neil – Hoffman, Lazar, Stone

    Rozhodca: Pollock, St. Laurent – Nansen, Pancich