Chabarovsk – Vladivostok 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Ufa 3:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Omsk 0:4 (kon.)
Čeljabinsk – Togliatti 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Nižnekamsk 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Soči 2:4 (kon.)
Kazaň – Barys 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 5:3 (kon.) | D. Moskva – A. Mytišči 3:2 (3:2 po s.n.)
Riga – Helsinki 3:4 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 24.11.2014, 17:30 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Pár desiatok sekúnd pred koncom stretnutia vidíme ešte jedno vylúčenie. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Andronov.
    RADULOV - 5:3
     
    58:48
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil RADULOV.
    Domáci rozhodujú dnešné prestížne stretnutie! Grigorenko teraz vybojoval puk v súboji s Tichonovom, ktorý sa snažil založiť útok, následne sa k puku dostal ALEXANDER RADULOV, ktorý strelou bekhandom prekonáva Ivannikova.
     
    56:36
    Hostia v prečíslení dvoch na jedného! Ilja Kovalčuk však namiesto prihrávky volil strelu, ktorá nebola presná a končí nad bránou Galimova.
     
    55:50
    Na trestnú lavicu už odchádza za podrazenie Kutejkin, ktorý sa až príliš spoliehal na to že rozhodcovia mu tento zákrok neodpískajú.
     
    52:44
    Ivannikov teraz nečakal strelou bekhandom od jedného z domácich a v rýchlosti musel ísť k ľadu aby si s ňou dokázal poradiť a vyraziť ju betónom!
     
    47:03
    Tak predsa len sa bude vylučovať! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Grigorenko. Alexander Radulov sa právom rozčuľuje, keďže rozhodcovia nechali hlavne pri súbojoch s ním, ktoré neboli zrovna čisté, pokračovať v hre.
     
    41:27
    Panarin mal teraz na hokejke vyrovnanie, puk mu však skĺzol z hokejky a tak nedokázal ideálne zakončiť, Galimov nebol v danom momente v bráne a tak si hosťujúci hráč môže ísť spytovať svedomie na hráčsku lavicu.
    MURŠAK - 4:3
     
    40:39
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil MURŠAK.
    Tretia tretina sa ešte ani nezačala a domáci idú po tretíkrát v dnešnom zápase do vedenia. Presadil sa JAN MURŠAK, ktorý si nakorčuľoval do útočného pásma a strelou švihom z pravého kruhu vymietol ľavý kút hosťujúcej bránky, Ivannikov nemal nárok, strela to bola ozaj podarená.
    TICHONOV - 3:3
     
    35:41
    Petrohrad dal gól!
    Gól strelil TICHONOV, Asistencie: Šipačjov, Panarin.
    Domáci teraz nechali hosťom až príliš veľa priestoru a po akcii na jeden dotyk sa presadil VIKTOR TICHONOV, ktorý zúžitkoval prihrávku od Šipačjova, ktorý mu nabil pred bránkoviskom, pričom Tichonov zakončoval do prádznej brány, keďže Galimov sa už nedokázal presunúť.
     
    35:04
    Jegoršev teraz poslal puk mimo hraciu plochu a za toto previnenie už sedí na trestnej lavici. Presilová hra pre SKA.
    HJALMARSSON - 3:2
     
    29:52
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil HJALMARSSON. Asistencie Muršak.
    Domáci hokejisti si teraz dokázali v útočnom pásme vytvoriť veľký tlak, ktorý sa končí vedúcim gólom! Skvelú prácu teraz odviedol Jan Muršak, ktorý sa dostal s pukom na hranicu bránkovej čiary a krásnou spätnou prihrávkou našiel v ľavom kruhu HJALMARSSONA, ktorý neváhal a strelou z prvej prepálil všetko čo mu stálo v ceste.
     
    28:48
    Grigorenko si teraz nakorčuľoval pred bránkovisko a dostal časovanú prihrávku, jeho strela však končí len na ramene hosťujúceho brankára, ktorý puk dokázal vyraziť.
     
    Galimov si pripisuje dôležitý zákrok, do strely sa oprel Kutejkin, pričom o dorážku sa snažil Thoresen, domáci brankár si ale puk postrážil.
     
    24:46
    Žafjarov teraz jasne fauloval Šipačjova, ktorý by inak šiel sám na Galimova, rozhodcovia v tom však faul nevideli a v hre sa pokračuje ďalej.
    TICHONOV - 2:2
     
    22:36
    Petrohrad dal gól!
    Gól strelil TICHONOV.
    A je vyrovnané! Presilová hra hostí netrvala ani minútu a hostia pridávajú svoj druhý gól v dnešnom stretnutí. Kutejkin sa teraz oprel do strely na modrej čiare, pričom jeho strelu pred bránkoviskom jemne tečoval VIKTOR TICHONOV, pre ktorého tento gól určite veľa znamená. Hostia korigujú stav stretnutia a začíname odznova.
     
    22:14
    Jegoršev odchádza na trestnú lavicu za hákovanie a SKA má k dispozícii presilovú hru, vhadzovať sa navyše bude pred Galimovom.
    ARťUKIN - 2:1
     
    19:24
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil ARŤUKIN.
    Domáci idú do vedenia pár sekúnd pred koncom prvej tretiny! Presadil sa JEVGENIJ ARŤUKIN, ktorý po tom čo sa domáci hokejisti dostali v závere do prečíslenia volil pred prihrávkou strelu švihom, ktorá mu vyšla dokonale a na ktorú už Ivannikov nedokázal reagovať.
     
    13:00
    Domáci mali počas presilovej hry už dve veľké príležitosti, najprv sme videli nahodenie od Kiseleviča, pričom pred bránkou SKA puk poskakoval, ani jeden z domácich ho však nedokázal tečovať, o chvíľu na to sme videli zakončenie od Denisova, ktorý dostal skvelú prihrávku pred bránu, smer puku však ovplyvnil Ivannikov, ktorý ho za seba nepustil.
     
    11:55
    Radulov teraz skončil po ataku od jedného z hostí nalepený na mantineli a Ketov za tento faul dostáva 2 minúty. Presilová hra pre CSKA.
     
    10:58
    Hostia vo veľkej príležitosti! Kovaľčuk teraz prihrávkou z ľavej strany nabil Tichonovovi, ktorý strelou z prvej míňa bránu domácich.
    HJALMARSSON - 1:1
     
    09:56
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil HJALMARSSON. Asistencie Radulov.
    Hostia sa už videli na striedačke, do konca presilovej hry však ešte ostávali 2 sekundy, čo dokázal využiť Alexander Radulov, ktorý našiel prihrávkou pred bránkou HJALMARSSONA, ten si spracoval puk a postupoval sám, pričom sa rozhodol zakončiť blafákom, ktorý prešiel hosťujúcemu brankárovi pomedzi nohy a tak začíname odznova.
     
    07:58
    Jasný faul za bránkou SKA, ktorého sa dopustil Jermakov končí vylúčením, hráč hostí odchádza na trestnú lavicu a CSKA má k dispozícii presilovú hru.
     
    07:45
    Ivannikov teraz vyráža strelu od Arťukina z pravého kruhu, hráč domácich je dnes pri chuti a hra mu ide.
     
    06:08
    Kalinin teraz dostal ideálnu prihrávku pred bránku, jeho strela však končí len na pozornom Galimovovi, ktorý puk po strele hosťujúceho obrancu vyráža.
     
    05:20
    Vzápätí vidíme aj prvú šarvátku v dnešnom stretnutí, ktorú zapríčinil hosťujúci Jermakov, ktorý mal v súboji s Arťukinom príliš vysoko lakeť, to si hráč domácich nenechal a po údere lakťom do tváre ihneď atakoval hráča hostí. Obaja hráči dostávajú trest na 2 minúty, hráč hostí za faul lakťom, Arťukin za hrubosť.
    ERICSSON - 0:1
     
    03:56
    Petrohrad dal gól!
    Gól strelil ERICSSON. Asistencie Tichonov, Kovaľčuk.
    Hostia po akcii na jeden dotyk otvárajú skóre stretnutia! Presadil sa prvý útok SKA v zložení Ericsson – Tichonov – Kovaľčuk, pričom na konci celej akcii bol švédsky legionár ERICSSON, ktorý dostal skvelú prihrávku na hranicu bránkoviska od Viktora Tichonova, pričom Galimov sa nedokázal presunúť a hráč hostí tak zakončoval do prázdnej bránky.
     
    03:38
    Veľká šanca domácich, Arťukin teraz tečoval puk smerujúci na Ivannikova, ktorý mal mierne zakrytý výhľad, avšak stál na správnom mieste a puk cyhtá.
     
    00:52
    Hostia si zahrajú presilovú hru, na trestnú lavicu odchádza za zdržovanie hry Grigorenko.

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 10. Hjalmarsson (Radulov), 20. Arťukin (Ljubimov, Zajcev), 30. Hjalmarsson (Muršak), 41. Muršak, 59. Radulov (Grigorenko) – 4. Ericsson (Tichonov, Kovaľčuk), 23. Tichonov (Kutejkin, Kovalčuk), 36. Tichonov (Šipačjov, Panarin)


    CSKA Moskva: Galimov (Lalande) – Denisov, Zajcev, Bilins, Kiselevič, Mišarin, Jegoršev, Naumenkov – Andronov, Grigorenko, Radulov, Prochorkin, Muršak, Hjalmarsson, Telegin, Stas, Žarkov, Arťukin, Ljubimov, Žafjarov
    SKA Petrohrad: Ivannikov (Šestjorkin) – Kutejkin, Alexandrov, Kalinin, Rukavišnikov, Chafizullin, Jermakov, Judin – Tichonov, Kovalčuk, Ericsson, Martensson, Thoresen, Červenka, Panarin, Ketov, Šipačjov, Burdasov, Kablukov, Ponikarovskij

    Diváci: 5 600