Wolfsburg – Hamburger 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 09.11.2014, 17:30 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund sa dočkala a po siedmich bundesligových dueloch konečne bodovala na plno! Pred reprezentačnou prestávkou tak plní minimálny cieľ a opúšťa zostupové pásmom. Ak sa zverencom Jurgena Kloppa podarí nadviazať na dnešný výkon i v najbližších týždňoch, BVB čaká kolmý vzlet za pohárovými priečkami. Dnes si žlto-čierni vypracovali obrovskú prevahu, no žiadnu z veľkých príležitostí sa vestfálskemu tímu využiť nepodarilo. Vykúpenie im priniesol až Christoph Kramer, ktorý komickým vlastencom preloboval inak výborného Yanna Sommera. Ďalšie góly už neprišli a Dortmund tak po zásluhe zhrabol všetky body.

    Týmto sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (19:49:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici trojminútového nadstaveného času a zatiaľ to vyzerá skôr na druhý gól BVB, než na vyrovnanie hostí.
     
    90+1
    Nádherný domáci protiútok do už mierne otvorenej defenzívy Borussie Mönchengladbach mal znamenať potvrdzujúci gól v sieti Yanna Sommer a Jurgen Klopp si to teraz veľmi dobre uvedomuje. Veľmi nervózne teraz reaguje na spálenú tutovku Kevina Großkreutza. Ten dostal ideálne do behu namazané od Henrikha Mkhitaryana, aby následne z pravej strany vnikol až do šestnástky, odkiaľ sa krížnou strelou snažil prestreliť gólmana Žriebät. To sa mu síce i podarilo, no guľatý nezmysel sa krútil len tesne mimo pravej žrde.
     
    90
    Ciro Immobile hneď po svojom príchode na hraciu plochu pozdravil Álvara Domíngueza a šlapákom ho skolil na zem. Brych mu na oplátku zamával žltou kartou.
     
    89
    Aubameyang s Mkhitaryanom teraz chystali pozíciu pre Großkreutza, ktorý ale preváhal vhodný okamžik na center a tak sa odišiel schovávať do rohu ihriska, kde zbiera cenné sekundičky.
     
    88
    Muž dnešného zápasu Marco Reus sa síce nedokázal presadiť, ale bol azda pri všetkom dôležitom a krátko po Kramerovom góle navyše nastrelil brvno. V závere ho už ale nahrádza Immobile.
     
    87
    Ginter teraz poriadne hazardoval pri napadajúcom Thorganovi Hazardovi, ktorý takmer vypichol jeho mierne ľahkovážnu rozohrávku.
     
    86
    Mönchengladbach naďalej sterilný a bezmyšlienkový. Wendt teraz iba zakopol loptu za bránkovú čiaru, toto Hazard nemal šancu stihnúť.
     
    85
    Hazard sa teraz na pravej strane snažil naštartovať Hahna, no jeho vysoká lopta napokon pristála až za postrannou čiarou.
     
    84
    Áno, dvojnásobne nepríjemný zákrok pre Sokratisa sa okrem jeho žltej karty nezaobišiel bez vynúteného striedania. V samom závere duelu ho vymieňa Ginter.
     
    83
    K Sokratisovmu striedaniu zatiaľ ešte nedochádza, ale grécky stopér už stojí na nohách a je tak pripravený prijať kartový trest za podrazenie Hahna.
     
    82
    Sokratis sa stále nedvíha na nohy a zrejme bude musieť dokonca striedať. Tak toto bol dvojnásobne nepodarený zákrok.
     
    81
    Ďalšiu žiadanku o žlté napomínanie teraz vyplnil Sokratis, ktorý po ostrom zostrelení Hahna zostáva ležať na hracej ploche.
     
    80
    Erik Durm teraz musel vytasiť jeden z taktických faulov, keď na jeho strane už štartoval rýchlonohý Traoré. Klopp mu tento zákrok vyčítať nebude.
     
    79
    Dortmund ale naďalej hrá, ako by Kramerov gól ani nepadol. Napriek vedeniu sa nezaťahuje dozadu a tak to má byť.
     
    78
    Marco Reus teraz prestrkoval loptu na Großkreutza, ktorý ju ale v súboji s taktiež striedajúcim Wendtom udržať nedokázal.
     
    77
    Aubameyang teraz na hranici svojich možností došprintoval dlhú loptu od nepresne rozohrávajúceho Sokratisa, ale predtým sa mu už pískal ofsajd.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Kramer (vla.)

    Karty:   80. Durm (DOR), 83. Sokratis (DOR), 90. Immobile (DOR) – 15. Notrdtveit (MON), 66. Kramer (MON)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotič, Sokratis, Durm – Kehl, S. Bender – Mkhitaryan, Kagawa, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – Gündogan, Immobile, Großkreutz, A. Ramos, Ginter, Schmelzer
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, M. Stranzl (C), Jantschke, A. Domínguez – Herrmann, Kramer, Nordtveit, Hahn – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, I. Traoré, Wendt, F. Johnson, T. Hazard, Hrgota
    Manažér: Lucien Favre (SWI)

    Rozhodca: Felix Brych – M. Pickel, S. Lupp – S. Stegemann