Wolfsburg – Hamburger 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 09.11.2014, 17:30 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund sa dočkala a po siedmich bundesligových dueloch konečne bodovala na plno! Pred reprezentačnou prestávkou tak plní minimálny cieľ a opúšťa zostupové pásmom. Ak sa zverencom Jurgena Kloppa podarí nadviazať na dnešný výkon i v najbližších týždňoch, BVB čaká kolmý vzlet za pohárovými priečkami. Dnes si žlto-čierni vypracovali obrovskú prevahu, no žiadnu z veľkých príležitostí sa vestfálskemu tímu využiť nepodarilo. Vykúpenie im priniesol až Christoph Kramer, ktorý komickým vlastencom preloboval inak výborného Yanna Sommera. Ďalšie góly už neprišli a Dortmund tak po zásluhe zhrabol všetky body.

    Týmto sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (19:49:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici trojminútového nadstaveného času a zatiaľ to vyzerá skôr na druhý gól BVB, než na vyrovnanie hostí.
     
    90+1
    Nádherný domáci protiútok do už mierne otvorenej defenzívy Borussie Mönchengladbach mal znamenať potvrdzujúci gól v sieti Yanna Sommer a Jurgen Klopp si to teraz veľmi dobre uvedomuje. Veľmi nervózne teraz reaguje na spálenú tutovku Kevina Großkreutza. Ten dostal ideálne do behu namazané od Henrikha Mkhitaryana, aby následne z pravej strany vnikol až do šestnástky, odkiaľ sa krížnou strelou snažil prestreliť gólmana Žriebät. To sa mu síce i podarilo, no guľatý nezmysel sa krútil len tesne mimo pravej žrde.
     
    90
    Ciro Immobile hneď po svojom príchode na hraciu plochu pozdravil Álvara Domíngueza a šlapákom ho skolil na zem. Brych mu na oplátku zamával žltou kartou.
     
    89
    Aubameyang s Mkhitaryanom teraz chystali pozíciu pre Großkreutza, ktorý ale preváhal vhodný okamžik na center a tak sa odišiel schovávať do rohu ihriska, kde zbiera cenné sekundičky.
     
    88
    Muž dnešného zápasu Marco Reus sa síce nedokázal presadiť, ale bol azda pri všetkom dôležitom a krátko po Kramerovom góle navyše nastrelil brvno. V závere ho už ale nahrádza Immobile.
     
    87
    Ginter teraz poriadne hazardoval pri napadajúcom Thorganovi Hazardovi, ktorý takmer vypichol jeho mierne ľahkovážnu rozohrávku.
     
    86
    Mönchengladbach naďalej sterilný a bezmyšlienkový. Wendt teraz iba zakopol loptu za bránkovú čiaru, toto Hazard nemal šancu stihnúť.
     
    85
    Hazard sa teraz na pravej strane snažil naštartovať Hahna, no jeho vysoká lopta napokon pristála až za postrannou čiarou.
     
    84
    Áno, dvojnásobne nepríjemný zákrok pre Sokratisa sa okrem jeho žltej karty nezaobišiel bez vynúteného striedania. V samom závere duelu ho vymieňa Ginter.
     
    83
    K Sokratisovmu striedaniu zatiaľ ešte nedochádza, ale grécky stopér už stojí na nohách a je tak pripravený prijať kartový trest za podrazenie Hahna.
     
    82
    Sokratis sa stále nedvíha na nohy a zrejme bude musieť dokonca striedať. Tak toto bol dvojnásobne nepodarený zákrok.
     
    81
    Ďalšiu žiadanku o žlté napomínanie teraz vyplnil Sokratis, ktorý po ostrom zostrelení Hahna zostáva ležať na hracej ploche.
     
    80
    Erik Durm teraz musel vytasiť jeden z taktických faulov, keď na jeho strane už štartoval rýchlonohý Traoré. Klopp mu tento zákrok vyčítať nebude.
     
    79
    Dortmund ale naďalej hrá, ako by Kramerov gól ani nepadol. Napriek vedeniu sa nezaťahuje dozadu a tak to má byť.
     
    78
    Marco Reus teraz prestrkoval loptu na Großkreutza, ktorý ju ale v súboji s taktiež striedajúcim Wendtom udržať nedokázal.
     
    77
    Aubameyang teraz na hranici svojich možností došprintoval dlhú loptu od nepresne rozohrávajúceho Sokratisa, ale predtým sa mu už pískal ofsajd.
     
    76
    Hosťom sa ale zatiaľ príliš nedarí občerstvovať svoju zostavu. Dortmund i naďalej drží opraty zápasu pevne vo svojich rukách.
     
    75
    Trávnik opúšťa i ďalší nevýrazný hráč v bielom drese a síce Patrick Herrmann. Na poslednú štvrťhodinu riadneho hracieho času ho vymení Ibrahima Traoré.
     
    74
    Práve bojovnosť tohto hráča by sa v závere mohla hodiť. Zatiaľ ale nič nenasvedčuje prípadnému náporu hostí.
     
    73
    Spomínané striedanie práve prichádza. Univerzálny bojovník Kevin Großkreutz na poslednú vyše štvrťhodinu na hracej ploche nahradí Kagawu.
     
    72
    Po prvýkrát sa chystá striedať i domáci manažér Jurgen Klopp. Za postrannou čiarou sa už pripravuje pracant Großkreutz.
     
    71
    Hrozivá rozohrávka v podaní Sokratisa, ktorý akýmsi stopérskym odkopom poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    70
    Mkhitaryan teraz dobre kombinoval s Kagawom, no japonský samuraj napokon nemohol cez padajúceho Wendta vystreliť.
     
    69
    Teraz sa to Kramerovi dlho darilo, no skúsený Sebastian Kehl ho napokon prestrčiť loptu na Kruseho nenechal.
     
    68
    Mönchengladbachu sa ani po inkasovanom góle nedarí vytvárať strelecké príležitosti, ktoré by prípadne mohli viesť k vyrovnaniu.
     
    66
    Mierne frustrovaný Christoph Kramer teraz pri postrannej čiare šlapákom atakoval rozohrávajúceho Durma, čo Felix Brych ocenil žltou kartou.
     
    65
    Hostia po druhýkrát striedajú, keď ihrisko opustí dnes nevýrazný Raffael. Na jeho miesto prichádza kmeňový hráč Chelsea Thorgan Hazard.
     
    64
    Reus sa nám na okamžik ocitol v nefutbalovej pozícii, ale vzápätí sa už dvíha. Našťastie pre Reusa i celý Dortmund.
     
    62
    Pokračujeme teda za tesného vedenia domácich 1:0. Borussia Dortmund sa ale veľmi ľahko mohla dostať do dvojgólového vedenia.
     
    60
    A to už mohlo byť dvojgólové! Marco Reus takmer zbúral Sommerovu svätyňu, bo sieť sa po druhýkrát za Švajčiarovym chrbtom nevlnila. Nenápadná akcia začala Piszczekovym outovým vhadzovaním na pravej strane. Poľský obranca posielal loptu na Kagawu, ktorý ju šikovne prestrčil Marcovi Reusovi. Absentér úspešného nemeckého tímu na brazílskom šampionáte pálil z prvej veľmi razantne. Jeho prudký projektil z nejakých dvadsiatich metrov nezachytil ani Yann Sommer, no tentokrát ho dokázala zastúpiť horná konštrukcia hosťujúcej bránky.
    KRAMER - 1:0
     
    58
    Dortmund dal gól!
    Unbelievable! Toto je jeden z najneuveriteľnejších vlastných gólov, aké som vo svojom živote videl a že som ich už videl... CHRISTOPH KRAMER teraz absolútne zoskratoval a Dortmund dostáva jednogólové vedenie na tácke. Yann Sommer najskôr dobre vybehol proti dlhému pasu Svena Bendera. Hosťom sa podarilo dostať loptu pod kontrolu, no Kramer následne zvolil nepochopiteľnú vysokú malú domov, ktorá nachytala Sommera mimo svojho pokutového územia. Majstrovský oblúčik hosťujúceho majstra sveta doskákal až do siete, Dortmund sa humorným spôsobom dostáva zaslúžene do vedenia!
     
    58
    Aspoň čiastočne vás teraz mohol potešiť Marco Reus, ktorý si dobre nabehol na loptu od Kehla, no v šestnástke si ju predkopol až príliš.
     
    57
    Tipujúcich, ktorí podávali na vyšší počet strelených gólov tento priebeh určite neteší. Aj takéto zápasy ale v prípade nestrelenenia rýchleho gólu v Bundeslige sledujeme.
     
    56
    Desať druhopolčasových minút je už za nami. Zatiaľ sa niesli v jasne žlto-čiernom kolorite, no na gólovom skóre stále svietia dve nuly.
     
    55
    Upozorniť sa ma teraz snažil Max Kruse, ale ten bol pri svojom nábehu až príliš iniciatívny a sám sa tak vystavil do ofsajdového postavenia.
     
    54
    Partia Luciena Favreho zatiaľ bráni ako jeden muž a po tejto stránke môže byť švajčiarsky kouč spokojný. Ofenzíva hostí ale dnes prakticky neexistuje.
     
    53
    Nápor žlto-čiernych zatiaľ nemá prvopolčasové obrátky, ale stroj Jurgena Kloppa sa verme len rozbieha. Zdá sa, že Mönchengladbach sa za daného stavu nevytiahne.
     
    52
    Borussia Dortmund je síce predposledným celkom tabuľky, ale každému je jasné, kam patrí tento pyšný klub. BVB momentálne pokračuje s vysokým držaním lopty, no zakončenia to ešte neprináša.
     
    51
    Mönchengladbach pokračujem v pasívnom dojme, ale zúfať zatiaľ nemusí. Stále to Žriebätám stačí na zisk aspoň jedného bodu, za ktorý by sa hostia asi nehnevali.
     
    50
    Nuž a nielen zakončili, veď Borussia Dortmund mala prevahu počas podstatnej časti zápasu. Zatiaľ ich snaha ale nevedie k otváraciemu gólu.
     
    49
    Hahn dokázal Reusov center odvrátiť do bezpečia, ale zdá sa, že druhý polčas pokračuje tam, kde sme ten prvý zakončili.
     
    48
    Kagawa ale následne takmer z nemožného uhlu nachytal Yanna Sommera, keď zrazený center pristál na bočnej sieti. Rohový kop pre BVB.
     
    47
    BVB začína nepríjemnou loptou od Mkhitaryana do šestnástky, ktorú ale okamžite spacifikoval Jantschke, ktorý nenechal hrať Kagawu.
     
    46
    Očakávané sa stalo skutočnosťou, nervózneho Nordtveita, ktorý mal na svojom triku už jeden a pol žltej karty v polčase nahrádza Oscar Wendt.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme mohli sledovať výborné futbalové predstavenie domáceho mužstva, ktoré svojou nátlakovou hrou naháňalo vedúci gól. Ten napokon napokon nepriniesla ani jedna z troch veľkých príležitostí BVB na otvorenie skóre. Okrem toho tu bolo viacero domácich náznakov, zatiaľčo Mönchengladbach bol zatiaľ neškodný. Na golové korenie si tak zrejme budeme musieť počkať do druhého polčasu, ktorý začína približne o 18:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Namiesto kartového trestu ale kľudne mohol pre Mönchengladbach prísť ďaleko horší a síce gólový. Nordtveit bol ešte ušetrený druhej žltej karty, no po jeho faule asi dvadsať metrov od bránky sa kopal priamy kop, ktorý obstaral Pierre-Emerick Aubameyang. Ten posielal loptu prudkým nartom pod brvno, kam by lopta zrejme i zapadla. Yann Sommer však nespravil osudný polkrok za múrik a tak mal na strelu dostatočný výhľad. Tá napokon smerovala presne do jeho priestoru a tak ju dokázal efektne vyraziť nad svoju hornú konštrukciu bránky.
     
    45
    Havard Nordtveit už predviedol druhý či tretí zákrok, ktorým si pýtal druhú žltú kartu. Felix Brych mu udeľuje posledné napomínanie.
     
    44
    Mönchengladbachu sa dnes nedarí presadzovať ani v rýchlych protiútokoch. Tentokrát nedokázal zachytiť loptu na krídle Hahn.
     
    43
    Domáci tlak pokračoval voľným kopom Marca Reusa, no prepadnutá lopta nachádzala Kagawu v ofsajde a Japonec sa k nej beztak nedostal.
     
    42
    Yann Sommer tentokrát zostal stáť na čiare, no mrzieť ho to nemuselo. Vo vzduchu ordinoval majster sveta Kramer.
     
    41
    Po dobrej práci Aubameyanga budú môcť domáci pokračovať rohovým kopom z pravej strany, ktorý by im mohol priniesť streleckú príležitosť.
     
    40
    Nedeje sa tak ale ani po Aubameyangovom odpútaní od Stranzla a následnom nájazde, ktorý dobre čítal Yann Sommer.
     
    39
    Krátko pred koncom úvodnej časti tak stále pokračujeme za chudobného stavu 0:0. Tri či štyrikrát sa už ale domáci mohli ujať vedenia.
     
    38
    Henrikh Mkhitaryan sa teraz ocitol v azda najväčšej šanci zápasu, no v nájazde na Sommera nepochodil. Švajčiarsky gólman bol tentokrát kúzla zbavený, no domáci sa ani do tretice gólu nedočkali. Shinji Kagawa našiel pekným oblúčikom rozbehnutého Mkhitaryana, ktorý unikol pozornosti hosťujúcej defenzívy. Arménsky futbalista následne postupoval sám na bránku, no z vnútra šestnástky nedokázal trafiť priestor troch žrdí. Yanna Sommera síce tentokrát vonkajškom prestrelili, no lopta sa krútila iba ponad hornú konštrukciu hosťujúcej svätyne.
     
    37
    Po krátkom oddychu domáci pokračovali rohovým kopom z pravej strany, no lopta si opäť našla len pripravenú náruč Yanna Sommera.
     
    36
    Nemecká réžia si medzitým vybrala strelecký pokus Reusa, ktorý pri snahe o oblúčik zakopol a preto sa v šestnástke zrútil k zemi.
     
    35
    Desať minút pred polčasovou prestávkou si môžeme predčasne odpočinút. Na zemi zostáva ležať grécky zadák Sokratis.
     
    34
    Opäť v ofenzíve Dortmund, konkrétne Marco Reus, ktorý sa tlačil cez Jantschkeho do šance, no ten ho napokon vystreliť nenechal.
     
    33
    Na druhej strane sa Kramer snažil oblúčikom prehodiť loptu do behu Raffaelovi, no pred ním dobre zasahoval stopér Sokratis.
     
    32
    Krátko na to tu ale bol rohový kop, ktorý už Sommera zamestnal podstatne viacej, no švajčiarsky gólman stačil vyboxovať loptu.
     
    31
    Pred Kagawom hral tentokrát pozorný Jantskche, ktorý odpratal Mkhitaryanovu prihrávku k Sommerovi, ktorý hasil do bezpečia.
     
    30
    Nádherne vtipná kombinácia medzi Aubameyangom a Mkhitaryanom teraz priniesla strelecký pokus Piszczeka, ktorý ale z okraja šestnástky pálil len podstatne mimo priestoru troch žrdí. Lopta sa mu zviezla po kopačke.
     
    29
    Krátko na to dve zrazené strely v podaní domácich. Najskôr Stranzla napálil Kagawa, aby následne Nordtveit zachytil ranu Marca Reusa.
     
    28
    Mkhitaryan podobné reči odmieta a okamžite páli na Sommer, čo však musíte chápať doslovne, pretože strela smerovala presne do stredu bránky.
     
    27
    Borussia Mönchengladbach sa ale po náročnej prvej polke úvodného dejstva začína zmáhať a tlačiť sa viacej dopredu. Zdá sa, že Žriebätá prežili hlavný nápor BVB.
     
    26
    Pozor teraz ale na Hahna, ktorý vyšprintoval po čiare a okamžite centroval na Kruseho. Pred ním odvracal Neven Subotič.
     
    25
    Mönchengladbach sa teraz snaží nadýchnuť na súperovej polovici, kde môže už pomerne vyčerpaný obranca Korb vhadzovať.
     
    24
    Mkhitaryan znovu vysielal do šance Aubameyanga, ktorý tentokrát nebol v postavení mimo hru, no výborne ho zakrižoval Stranzl.
     
    23
    Medzitým už tradičný ofsajd aktívnych domácich, ktorí sa pri každej možnej príležitosti tlačia okamžite dopredu. Toto je Dortmund, ako si ho pamätáme z posledných sezón.
     
    22
    Marco Reus teraz postupoval stredom ihriska ako pomedzi kuželky, no napokon preváhal správny okamžik na vysunutie Aubameyanga.
     
    21
    Žriebätá sa tak znovu musia poctivo stiahnuť pred vlastnú bránku, kde budú vyčkávať na ofenzívne ťahy rozbehnutých domácich.
     
    20
    Tak až takmer po štvrtine hry sa hostia dostali k prvej útočnej akcii, ktorú ale nepresným centrom pochoval Domínguez.
     
    19
    Pierre-Emerick Aubameyang teraz rozvlnil sieť za Sommerom, no už dávno predtým sa mu mával ďalší ofsajd. Gól domácich je ale na spadnutie.
     
    18
    Držanie lopty je do týchto chvíľ vyrovnané, Mönchengladbach má dokonca menšiu prevahu, no hostia sa hrajú prevažne na vlastnej polke.
     
    17
    So žltou kartou koketoval i Hahn, ktorý na ľavej strane naložil Mkhitaryanovi, no Felix Brych ponechal svoju kapsu na pokoji a neujal sa ani signál po voľnom kope BVB.
     
    16
    Následný voľný kop rozohrával Mkhitaryan, ktorý dokázal prestreliť múr v bielych dresoch, no loptu poslal len do stredu bránky.
     
    15
    Havard Nordtveit sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď zozadu zatiahol ručnú pred nepolapiteľným Marcom Reusom.
     
    14
    Pierre-Emerick Aubameyang v ďalšom súboji so zvukom a obrazom predbehol obranu hostí, no mával sa mu ďalší ofsajd.
     
    13
    Nutné je ale dodať, že pokračujeme i za veľkého náporu žlto-čiernych. Mönchengladbach zatiahnutý vo svojej apatickej ulite.
     
    12
    To Kloppovci zatiaľ šliapu na plný plyn a kľudne sa už mohli dvakrát ujať vedenia. Zatiaľ ale pokračujeme bez gólov.
     
    11
    To sa ale v úvode zápasu poriadne otriasa a Lucien Favre nemôže byť s pasívnym výkonom svojich zverencov spokojný.
     
    9
    Yann Sommer už tentokrát musel tasiť zo svojho repertoáru fenomenálny zákrok, ktorým drží pre svojich spoluhráčov i naďalej nulu. Tá sa ale spolu s jeho ľavou konštrukciou poriadne otriasala. Henrikh Mkhitaryan na pravej strane prepadol ľahkovážneho Domíngueza, ktorému vypichol loptu a následne po zemi centroval do šestnástky na bližšiu žrď. Tam sa od Jantschkeho dokázal odpútať v úvode nezastaviteľný Marco Reus, ktorý z desiatich metrov pálil k ľavej žrdi. Yann Sommer ale potvrdil svoje kvality a reflexívnym zákrokom vytiahol loptu aspoň na tyč. Žriebätá naďalej držia čisté konto.
     
    8
    BVB ale pokračuje v divokom naháňaní skorého otvorenia skóre. Žriebätá sa zatiaľ stačia síce s problémami, ale predsa brániť.
     
    7
    Pierre-Emerick Aubameyang v nábehu za otváracím gólom zápasu, no z Piszczekovej prihrávky sa snažil ťažiť v rozpore s pravidlami. Ofsajd.
     
    6
    Práve Reusov center ale na bližšej žrdi odhlavičkoval Domínguez a následne neprešiel ani jeho druhý pokus dostať loptu do vápna.
     
    5
    Teraz ju ale budú môcť domáci znovu ohroziť po rohovom kope, ktorý na ľavej strane vybojoval v úvode aktívny Marco Reus.
     
    4
    Reus ale nepremenil a Mönchengladbach tak naďalej môže snívať o natiahnutí svojej úžasnej série bez porážky.
     
    3
    Pre BVB to mohol byť vstup ako hrom, ktorý by už možno definitívne rozmetal čierne myšlienky na predchádzajúce bundesligové obdobie.
     
    2
    Borussia Dortmund sa už po sedemdesiatich sekundách mohla dostať do expresne rýchleho vedenia! Marca Reusa delili od otváracieho gólu decimetre. Ešte pred ním sa v strede ihriska po Mkhitaryanovej prihrávke výborne zorientoval Sven Bender, ktorý v zápätí rozdal doľava na nemeckého krídelníka. Reus dokázal na malom priestore prešprintovať Korba, aby následne z pravej strany šestnástky po zemi vypálil. Jeho prízemný pokus sa tiahol po trávniku tesne mimo ľavej žrde prekonaného Yanna Sommera, ktorý si zhlboka vydýchol.
     
    1
    Domáci v žlto-čiernych dresoch práve obstarali úvodný výkop dnešného zápasu. Mönchengladbach v bielom sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotič, Sokratis, Durm – Kehl, S. Bender – Mkhitaryan, Kagawa, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – Gündogan, Immobile, Großkreutz, A. Ramos, Ginter, Schmelzer
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, M. Stranzl (C), Jantschke, A. Domínguez – Herrmann, Kramer, Nordtveit, Hahn – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, I. Traoré, Wendt, F. Johnson, T. Hazard, Hrgota
    Manažér: Lucien Favre (SWI)

    Rozhodca: Felix Brych – M. Pickel, S. Lupp – S. Stegemann.
     
    Vitajte v Signal Iduna Parku, kde sa BVB pokúsi prekonať ligovú mizériu proti zatiaľ nezdolanému Mönchengladbachu.

    Tabuľkové postavenie:

    17. Dortmund: 2 – 1 – 7; skóre 11:17; body 7
    3. Gladbach: 5 – 5 – 0; skóre 15:5; body 20

    Forma:

    Dortmund: V – P – V – P – V – P
    Gladbach: V – V – V – R – V – V

    Posledných sedem ligových zápasov prinieslo Dortmundu zisk jediného bodu! Neuveriteľne to znie, neuveriteľne sa to píše, ale je to proste tak. BVB nastupuje na zápas jedenásteho kola z predposlednej pozície! V doterajšom priebehu padli žlto-čierni už sedemkrát. V piatich domácich vystúpeniach uhrali úbohe štyri body.
    Negatívnymi štatistikami pyšného klubu by som skutočne dokázal zaplniť celé preview. Sústreďme sa ale na to pozitívne a na možný prísľub lepších zajtrajškov. Dortmund je v skupinovej fáze Ligy majstrov azda najjednoznačnejším celkom. V Champions League získal plný počet bodov so skóre 13:1. Myslím, že je na čase, aby si BVB preniesol túto formu i do Bundesligy. Čo poviete?

    Spoliehať sa na benevolentnosť Borussie Mönchengladbach je ale holým nezmyslom.
    Žriebätá sú spolu s mníchovským Bayernom posledným tímom bez ligovej porážky. Narozdiel od Bavorov ale v dvoch zápasoch brali len po bode za nerozhodný výsledok. Od toho sa odvíja i momentálna strata Gladbachu na prvú priečku.
    Cieľom dnešného hosťa je ale postup do budúceho ročníka Ligy majstrov, čo sa zatiaľ zdá byť reálnou métou. Mönchengladbach si musí zatiaľ vystačiť s účinkovaním v Európskej lige UEFA, kde je ale taktiež bez prehry s podobnou bilanciou 2 – 2 – 0. Rovnako je tomu v lige na súperových ihriskách, kde Gladbach zatiaľ inkasoval jediný raz!

    Vzájomné zápasy:

    15.03.2014; Dortmund – Gladbach 1:2
    (Jojič – Raffael, Kruse)

    05.10.2013; Gladbach – Dortmund 2:0
    (Kruse, Raffael)

    24.02.2013; Gladbach – Dortmund 1:1
    (Younes – Gotze)

    29.09.2012; Dortmund – Gladbach 5:0
    (2x Reus, Subotič, Gundogan, Błaszczykowski)

    21.04.2012; Dortmund – Gladbach 2:0
    (Perišič, Kagawa)

    03.12.2011; Gladbach – Dortmund 1:1
    (Hanke – Lewandowski)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Kramer (vla.)

    Karty:   80. Durm (DOR), 83. Sokratis (DOR), 90. Immobile (DOR) – 15. Notrdtveit (MON), 66. Kramer (MON)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotič, Sokratis, Durm – Kehl, S. Bender – Mkhitaryan, Kagawa, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – Gündogan, Immobile, Großkreutz, A. Ramos, Ginter, Schmelzer
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, M. Stranzl (C), Jantschke, A. Domínguez – Herrmann, Kramer, Nordtveit, Hahn – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, I. Traoré, Wendt, F. Johnson, T. Hazard, Hrgota
    Manažér: Lucien Favre (SWI)

    Rozhodca: Felix Brych – M. Pickel, S. Lupp – S. Stegemann