Córdoba – La Coruña 0:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
0:0 (0:0)
Deportivo La Coruña
Piatok 07.11.2014, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    84
    Hosťujúci manažér Víctor Fernández strieda už naposledy, keď na zelený pažiť posiela Álexa Bergantiñosa. Schádza poľský stredopoliar Wilk.
     
    75
    Na trávniku už máme i druhého náhradníka hosťujúceho výberu, ktorým je Juan Domínguez. Ihrisko opustil Haris Medunjanin.
     
    70
    Silva López má na dnes odpracované. Dvadsať minút pred koncom ho nahrádza niekdajšia strelecká nádej Newcastle United Xisco.
     
    64
    Ako ďalší náhradník sa na hraciu plochu dostane kmeňový hráč madridského Realu José Rodríguez, ktorý nahrádza Canellu.
     
    59
    Nevýrazný útočník Ivan Cavaleiro teraz na seba upozornil aspoň vybojovanou žltou kartou pre srbského stopéra Aleksandara Pantiča.
     
    54
    Početná prevaha domácich sa ale predsa len postupom času začína prejavovať. Ďalší prudký center z ľavej strany posielal do šestnástky López Silva, na ktorého ponuku sa márne naťahoval Ghilas. Domáci zakončovateľ ale pohybom zmiatol gólmana Fabricia, ktorý sa tak nestihol včas presunúť k svojej ľavej žrdi. Prepadnutý center však na jeho šťastie doskackal mimo ľavej žrde. Následne z rovankej strany nebezpečne centroval i kapitán Gómez, ktorého šibalský pokus pristál na vrchnej sieti svätyne Deportiva.
     
    52
    Córdoba až teraz zrýchlila svoju kombináciu a takmer to prinieslo túžené ovocie. Šikovnú a priamočiaru akciu započal na ľavej strane Gunino, ktorý prudko centroval do šestnástky na Ghilasa. Ten ale na hranici malého vápna loptu nezasiahol. Následne mohol ešte hrať Cartabia, ktorý už presne prihral na Ghilasa, ktorý ale ani z piatich metrov nevyzrel na výborného Fabricia, ktorý už síce na ďalšiu dorážku v podaní Silvu na zemi nestačil, no domácu gólovú extázu v zápätí neguje zdvihnutá zástavka postranného arbitra. Správne posúdený ofsajd, pokračujeme za stavu 0:0.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme zaznamenali jednu zmenu na domácej strane. Namiesto defenzívneho stredopoliara Lusa naskočil do hry Borja García.
     
    43
    Ďalším napomínaným hráčom je domáci striedajúci náhradník Daniel Pinillos, ktorý pri postrannej čiare nepríjemne zašiel do rozohrávajúceho Juanfrana.
     
    29
    Čakal som ešte na oficiálne potvrdenie žltého napomínania pre provokatéra Íniga Lópeza, ktorý bol skutočne potrestaný.
     
    29
    Zaujímavé veci sa dejú na Estadio Nuevo Azcángel. Nevídaný jav už potvrdil i hlavný arbiter Antonio Mateu, ktorý už po polhodine hry po druhej žltej karte posiela predčasne pod sprchy hrotového hráča Heldera Postigu. Toho na polovici zozadu za cenu žltej karty fauloval Íňigo López, no portugalský útočník, ktorý už dnes zapríčinil pokutový kop, mu následne oplácal a tak sa musel porúčať. Objektívne musím ale poznamenať, že Postigova reakcia nebola hodná druhej žltej karty. Mateu sa možno trochu unáhlil. Hostia budú každopádne dohrávať o desiatich!
     
    18
    Helder Postiga tentokrát obeťou, keď ho na polovici ihriska lakťom nedovolene zastavil Luso. Mateu ocenil túto hrubosť i žltou kartou.
    Fabricio chytá!
     
    17
    Čarodej Fabricio ale pokutový kop domácich chytá a La Coruňa tak hlavne jeho zásluhou naďalej drží čisté konto a tým pádom i bodový zisk. Loptu si na biely bod postavil tradičný exekútor Fede Cartabia, ktorý si zvolil stranu po Fabriciovej pravej ruke. Presne tam ale smeroval hosťujúci gólman, ktorý pohotovým zákrokom vyráža loptu do strany! Cartabia zlyháva, na Estadio Nuevo Arcángel hráme naďalej bez gólov.
     
    16
    Následný voľný kop domácich ale prináša nedovolený zákrok v podaní hosťujúceho útočníka Heldera Postigu, ktorý si v osobnom súboji pridržal jedného z hlavičkárov Córdoby a nekompromisný Antonio Mateu ukázal na biely bod! Doteraz pasívni domáci môžu ísť razom do vedenia!
     
    11
    Domácich teraz postretla ďalšia nepríjemnosť v podobe predčasného odchodu Josého Ángela Crespa. Zraneného kmeňového hráča Bologne nahrádza Daniel Pinillos.
     
    4
    Hneď na úvod zápasu sme sledovali zaujímavú štandardnú situáciu hostí. Haris Medunjanin posielal z pravej strany prudký center na vzdialenejšiu žrď. Tam na jeho voľný kop najlepšie reagoval stopér Sidnei, ktorý sa snažil vrátiť loptu späť do ohňa, kde už v malom vápne číhal Helder Postiga. Ešte pred ním ale obratne zasahoval gólman Juan Carlos, ktorý vyboxoval loptu pred seba. Tam už duchaprítomne odkopom hasil stopér Ínigo López. Prvá zaujímavá príležitosť teda patrila hostujúcej La Coruni.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   18. Luso (COR), 29. Í. López (COR), 43. Pinillos (COR), 59. Pantič (COR) – 16. Postiga (LAC)   29. Postiga (LAC)

    Nepremenená penalta: 17. Cartabia (COR), brankár Fabricio zneškodnil


    Cordoba CF: J. Carlos – J. Crespo, Í. López, Pantič, Gunino – F. Rossi, Luso – Cartabia, A. Gómez (C), L. Silva – Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, D. Pinillos, L. Garai, Bouzón, B. García
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Laure (C), Lopo, Sidnei, Canella – Juanfran, Wilk, Medunjanin, Luisinho – Cavaleiro, Postiga
    Náhradníci: Lux – Cuenca, M. Diakité, Bergantiños, J. Domínguez, J. Rodríguez, D. Iglesias
    Manažér: Victor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Gil