Córdoba – La Coruña 0:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
0:0 (0:0)
Deportivo La Coruña
Piatok 07.11.2014, 20:45 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nespokojní domáci priaznivci na Estadio Nuevo Arcángel právom bučia. Córdoba sa ani na jedenásty pokus nedočkala premiérového víťazstva v Primera División. Andalúzanom k tomu nepomohla ani vyše hodinu trvajúca presilovka o jedného muža! Domácim vyšla len úvodná desaťminútovka druhého dejstva, kedy sa dostali do dvoch sľubných pozícii. Ani jedna lopta však za Fabriciom regulérne neskončila (Silva dorážal do siete z jasného postavenia mimo hry). Córdoba sa teda nedokázala odpútať z posledného miesta v tabuľke a ťažko povedať, kedy k tomu dostane ideálnejšiu príležitosť.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte veselý zvyšok piatkového večera. (22:40:37)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný arbiter Antonio Mateu učinil jedno z mála správnych rozhodnutí, keď k druhému dejstvu pridal len dve minútky. Veľa sa toho skutočne nedialo.
     
    90
    La Coruňa sa momentálne snaží držať loptu v súperovom rohu ihriska, kde to hráčom vo vínových dresoch momentálne samozrejme vyhovuje.
     
    89
    Nutno ale podotknúť, že hosťujúci Helder Postiga si ju zblízka prehliadol hneď dvakrát, aby sa následne zoznámil i s jej škaredšou a výraznejšou sestričkou.
     
    88
    Hlavný rozhodca predviedol už svoje tradičné divadielko, no napokon do svojej kapsy siahať nemusel. Na žlté karty je to zatiaľ 4:3 z pohľadu domácich.
     
    87
    Ghilas teraz pri postrannej čiare celkom dôrazne dohrával Bergantiñosa, začo mu okamžite vyčistil žalúdok kapitán Laure.
     
    86
    Zatiaľ to okrem striedaní boli len žlté karty. Gól sme stále nevideli, najbližšie mal k nemu Cartabia, ktorý po štvrťhodine hry zahodil penaltu.
     
    85
    Oba tímy už teda majú prestriedané. Do konca zápasu zostáva ešte nejakých osem-desať minút. Dočkáme sa ešte nejakého štatistického zápisu?
     
    84
    Hosťujúci manažér Víctor Fernández strieda už naposledy, keď na zelený pažiť posiela Álexa Bergantiñosa. Schádza poľský stredopoliar Wilk.
     
    83
    Ten síce odvracal iba k Rossimu, no Fausto i v tomto prípade pálil do stredu bránky. Fabricio s jeho strelou nemal najmenší problém.
     
    82
    Cartabia teraz dokázal opiť rožkom Rodrígueza, ktorý pri naznačenom centri poskočil, no už skutočnú prihrávku zastavil Sidnei.
     
    81
    Po Gómezovej kolmici to mohol zmeniť krídeník Pinillos, ktorý ale pri svojom nábehu poza Laureho ťažil z ofsajdového postavenia.
     
    80
    To jeho kolega, Miroslav Đukić, spokojný byť nemôže. Córdoba stále opovrhuje príležitosťou na prvé ligové víťazstvo.
     
    79
    Domáci sa i naďalej márne snažia vyzrieť na popretkávanú defenzívnu sieť hosťujúceho výberu, ktorý i dnes vedie Víctor Fernández.
     
    78
    Ďalšiu snahu presadiť sa hlavou preukázal náhradník Xisco, ktorý ale po Garcíovom centri nepredĺžil na Pinillosa.
     
    77
    Hosťujúci gólman Fabricio dostáva už posledné upozornenie od Mateua. Najbližšie zdržovanie už bude sprevádzané žltou kartou.
     
    76
    V posledných desiatkach sekúnd sa viacej nehrá, než hrá. La Coruňa spokojne bráni bezgólovú remízu, Córdoba na viac nemá.
     
    75
    Na trávniku už máme i druhého náhradníka hosťujúceho výberu, ktorým je Juan Domínguez. Ihrisko opustil Haris Medunjanin.
     
    74
    Presnosť centrovanej lopty ale vyčkávacou metódou nerástla, práve naopak. Pretiahnutý center pozbieral na šestnástke Rossi.
     
    73
    Prvý rohový kop druhého polčasu budú môcť rozohrávať i hráči Deportiva La Coruňa, ktorí s jeho exekúciou teda rozhodne neponáhľajú.
     
    72
    Zaujímavo teraz zahrali domáci. Gómez zo stredu poľa vysúval na ľavej strane Xisca, ktorý zabehol do kapsy medzi obrancov, no španielsky forward ťažil z postavenia mimo hry.
     
    71
    Fabricio medzitým musel riešiť ďalší ďalekonosný pokus vyproduovaný domácimi hráčmi. Lopta opäť končí iba v strede bránky.
     
    70
    Silva López má na dnes odpracované. Dvadsať minút pred koncom ho nahrádza niekdajšia strelecká nádej Newcastle United Xisco.
     
    69
    Jeho center na bližšiu žrď si ale vyčíhal dobre postavený hráč vo vínovom drese, ktorým bol pravdepodobne stopér Lopo.
     
    68
    Zeleno-bieli ale následne získavajú ďalšiu výhodu rohového kopu. Z ľavej strany bude zahrávať kapitán Abel Gómez.
     
    67
    Center od rohovej zástavky nebezpečie pre Carlosa nepriniesol a nezmenila to ani Guninova strela z druhej vlny, ktorá mierila len do stredu bránky.
     
    66
    Teraz sa ale domáci musia sústrediť s tým čo majú na rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrá opäť Fede Cartabia.
     
    65
    Pre hostí to bolo vôbec prvé striedanie zápasu. Córdoba už má vynútene k dispozícii iba jednu možnosť na občerstvenie zostavy.
     
    64
    Ako ďalší náhradník sa na hraciu plochu dostane kmeňový hráč madridského Realu José Rodríguez, ktorý nahrádza Canellu.
     
    63
    Fausto Rossi teraz maká v strede domáceho poľa, no napriek tomu sa musel uchýliť len k bezpečnostnej rozohrávke smerom k svojim stredným obrancom.
     
    62
    Ich snaha ale nebola vôbec márna. Z pravej strany centroval Borja García, ktorý našiel Gómeza, no domáci kapitán v páde poslal loptu len nad bránku.
     
    61
    Córdoba sa po drobných zmätkoch vo vlastnej šestnástke vracia k hádzanárskemu obliehaniu hosťujúcej šestnástky.
     
    60
    Po uplynutí hodiny hry mal prácu i jeho parťák López, ktorý len s problémami odvracal horúci center z kopačky Juanfrana.
     
    59
    Nevýrazný útočník Ivan Cavaleiro teraz na seba upozornil aspoň vybojovanou žltou kartou pre srbského stopéra Aleksandara Pantiča.
     
    58
    Córdoba má teraz ale jednoznačne viacej z hry. La Coruňa sa v podčíslení nedokáže včas presúvať do krídelných priestorov, odkiaľ prichádza nebezpečenstvo.
     
    57
    Nič na tom nezmenil ani center z ľavej strany od Gunina, ktorý na hrote tentokrát nenašiel dobre sa pohybujúceho Ghilasa.
     
    56
    Napriek dvom veľkým príležitostiam domácich, ktoré sa síce rodili náhodou, hráme i naďalej s nulou na gólových účtoch oboch aktérov.
     
    54
    Početná prevaha domácich sa ale predsa len postupom času začína prejavovať. Ďalší prudký center z ľavej strany posielal do šestnástky López Silva, na ktorého ponuku sa márne naťahoval Ghilas. Domáci zakončovateľ ale pohybom zmiatol gólmana Fabricia, ktorý sa tak nestihol včas presunúť k svojej ľavej žrdi. Prepadnutý center však na jeho šťastie doskackal mimo ľavej žrde. Následne z rovankej strany nebezpečne centroval i kapitán Gómez, ktorého šibalský pokus pristál na vrchnej sieti svätyne Deportiva.
     
    52
    Córdoba až teraz zrýchlila svoju kombináciu a takmer to prinieslo túžené ovocie. Šikovnú a priamočiaru akciu započal na ľavej strane Gunino, ktorý prudko centroval do šestnástky na Ghilasa. Ten ale na hranici malého vápna loptu nezasiahol. Následne mohol ešte hrať Cartabia, ktorý už presne prihral na Ghilasa, ktorý ale ani z piatich metrov nevyzrel na výborného Fabricia, ktorý už síce na ďalšiu dorážku v podaní Silvu na zemi nestačil, no domácu gólovú extázu v zápätí neguje zdvihnutá zástavka postranného arbitra. Správne posúdený ofsajd, pokračujeme za stavu 0:0.
     
    51
    Priaznivci na Estadio Nuevo Arcángel v Córdobe sa i na začiatku druhého dejstva stále nudia. Príliš svižný futbal sa teda rozhodne nehrá.
     
    50
    Zažitý kolorit nezmenil ani Fede Cartabia, ktorý sa ďalekonosnou strelou snažil prekvapiť Fabricia. To bolo ale nemožné.
     
    49
    Neskutočne pomalá je ale domáca medzihra. La Coruňa sa i v podčíslení dokáže bez väčších problémov posúvať za loptou.
     
    48
    Córdoba začína druhý polčas s vysokým držaním lopty, čo sa samozrejme odvíja od posilnenej ofenzívy Andalúzanov, ako i omielaného vylúčenia Heldera Postigu.
     
    47
    Hlavnou postavou doterajšieho priebehu zápasu je i naďalej arbiter Antonio Mateu, ktorý neskutočne teatrálne sprevádza každý svoj verdikt. Strašne dôležitý pán...
     
    46
    V polčasovej prestávke sme zaznamenali jednu zmenu na domácej strane. Namiesto defenzívneho stredopoliara Lusa naskočil do hry Borja García.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Estadio Nuevo Arcángel je to zatiaľ skôr večer kuriozít, než futbalovej slasti. Už v jedenástej minúte musel nútene odstúpiť José Ángel Crespo. Krátko po tom tu bol penaltový zákrok Heldera Postigu, ktorého netaktický faul ale nebol Cartabiom potrestatný. Portugalský útočník sa ale následne hlúpo, no na druhej strane prísne, nechal vylúčiť a jeho Deportivo tak bude dohrávať celý druhý polčas v oslabení. Okrem penaltového okamžiku zaujal už len závar pred Carlosom, ktorý ale v úvode zápasu gólom neskončil.

    Druhý, snáď gólovejší, polčas začína o 21:46.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Domáci hráči teraz hneď v dvoch súbojoch žiadali možnosť rozohrávania priameho kopu, no Mateu po oboch zákrokoch hosťujúcich stopérov rozpažil.
     
    44
    Córdoba sa v závere úvodného dejstva snaží vystupňovať svoj tlak a pripraviť si konečne i prvú streleckú príležitosť na otvorenie skóre.
     
    43
    Ďalším napomínaným hráčom je domáci striedajúci náhradník Daniel Pinillos, ktorý pri postrannej čiare nepríjemne zašiel do rozohrávajúceho Juanfrana.
     
    42
    Zaujímavý strielaný oblúčik teraz ponúkol Silva, ktorý možno hľadal Ghilasa, možno sa snažil prekvapiť Fabricia, no každopádne poslal loptu iba nad bránku.
     
    41
    Centrovanú loptu do šestnástky ale dokázal odvrátiť poľský stredový hráč Cezary Wilk. Deportivo opäť upokojuje hru.
     
    40
    Cartabia sa teraz odvážne rozbehol okolo Canellu, ktorý ho musel už po niekoľkýkrát faulovať. Voľný kop pre domáci CF.
     
    39
    Ten i naďalej platí za hrdinu, no nejaké tie dôležité zákroky ešte bude musieť v oslabovke predviesť. V inakšom prípade nemá Córdoba čo robiť medzi elitou.
     
    38
    Domácim sa teraz po dlhšom čase podarilo dostať loptu do šestnástky, no namiesto Ghilasa zamieril guľatý nezmysel len k Fabriciovi.
     
    37
    Domáci budú postupom času v snahe o prvé víťazstvo v sezóne určite i trochu riskovať. Uvidíme, ako na to bude reagovať La Coruňa.
     
    36
    Desať minút pred polčasovou prestávkou tak naďalej pokračujeme za bezgólového stavu, no už máme o jedného muža na hracej ploche menej.
     
    35
    Voľný kop sa zahrával i na druhej strane. Taktiež bol z toho prudký strielaný center, ktorý rovnako zapadol len do náruče gólmana.
     
    33
    Po voľnom kope mohol trestať opäť Medunjanin, ktorého prudká lopta ale našla iba náruč gólmana Juana Carlosa.
     
    31
    Nuž, zaujímavé riešenie kontroverzného Mateua. Domáci ani príliš neprotestovali, Postiga zostal poriadne zaskočený.
     
    29
    Čakal som ešte na oficiálne potvrdenie žltého napomínania pre provokatéra Íniga Lópeza, ktorý bol skutočne potrestaný.
     
    29
    Zaujímavé veci sa dejú na Estadio Nuevo Azcángel. Nevídaný jav už potvrdil i hlavný arbiter Antonio Mateu, ktorý už po polhodine hry po druhej žltej karte posiela predčasne pod sprchy hrotového hráča Heldera Postigu. Toho na polovici zozadu za cenu žltej karty fauloval Íňigo López, no portugalský útočník, ktorý už dnes zapríčinil pokutový kop, mu následne oplácal a tak sa musel porúčať. Objektívne musím ale poznamenať, že Postigova reakcia nebola hodná druhej žltej karty. Mateu sa možno trochu unáhlil. Hostia budú každopádne dohrávať o desiatich!
     
    28
    Zatiaľ sledujeme pomerne vyrovnané stretnutie, aj keď strelecky aktívnejším výberom sú hosťujúci borci Víctora Fernándeza.
     
    27
    Na druhej strane zaujal Juanfranov center z pravej strany, ktorý mal na hrote osloviť Postigu. Pred ním ale ekvilibristicky zasahoval Pantič.
     
    26
    Laure teraz trochu zariskoval na pravom okraji šestnástky, keď nebezpečne odkopával loptu pred Silvom. Napokon ale budú hostia vhadzovať.
     
    25
    Nakoniec to nebolo až tak mimo, no Juan Carlos mal situáciu beztak pod kontrolou a teraz môže rozohrávať od svojej bránky.
     
    24
    Naťahovaná akcia Deportiva nakoniec pramenila v ďalekonosný strelecký pokus Medunjanina, ktorý ale smeroval podstatne mimo Carlosovej svätyne.
     
    23
    Hosťujúci tím tak činí prostredníctvom svojho kapitána Laureho, ktorý sa sériou outových vhadzovaní posúva stále dopredu.
     
    22
    Vďační zaň budú predovšetkým hosťujúci hráči, ktorí prežili pokutový kop v podaní Cartabiu. La Coruňa sa momentálne snaží vrátiť späť do sedla.
     
    20
    Po divokej päťminútovke sa situácia na Estadio Nuevo Arcángel opäť upokojuje. Naďalej platí bezgólový rezultát.
     
    18
    Helder Postiga tentokrát obeťou, keď ho na polovici ihriska lakťom nedovolene zastavil Luso. Mateu ocenil túto hrubosť i žltou kartou.
    Fabricio chytá!
     
    17
    Čarodej Fabricio ale pokutový kop domácich chytá a La Coruňa tak hlavne jeho zásluhou naďalej drží čisté konto a tým pádom i bodový zisk. Loptu si na biely bod postavil tradičný exekútor Fede Cartabia, ktorý si zvolil stranu po Fabriciovej pravej ruke. Presne tam ale smeroval hosťujúci gólman, ktorý pohotovým zákrokom vyráža loptu do strany! Cartabia zlyháva, na Estadio Nuevo Arcángel hráme naďalej bez gólov.
     
    16
    Následný voľný kop domácich ale prináša nedovolený zákrok v podaní hosťujúceho útočníka Heldera Postigu, ktorý si v osobnom súboji pridržal jedného z hlavičkárov Córdoby a nekompromisný Antonio Mateu ukázal na biely bod! Doteraz pasívni domáci môžu ísť razom do vedenia!
     
    15
    Canella si na ľavej strane pýtal od hlavného arbitra žlté napomínanie, no to po podkopnutí Cartabiu zatiaľ neprichádza.
     
    14
    Andalúzsky celok už prežil i úvodnú štvrťhodinu dnešného zápasu. Mierny favorit je podľa očakávaní o niečo futbalovejší, než domáci.
     
    13
    Už aj s Pinillosom sa domáci museli brániť ďalšej rýchlej kombinácii hráčov vo vínových dresoch. Tentokrát to Córdoba ustála.
     
    12
    Pozor ale na domácu sedmičku! Fausto Rossi sa na pravom okraji šestnástky šikovne uvoľnil cez Canellu, no z asi desiatich metrov mieril len veľmi nepresne. Lopta sa mu zviezla po kopačke.
     
    11
    Domácich teraz postretla ďalšia nepríjemnosť v podobe predčasného odchodu Josého Ángela Crespa. Zraneného kmeňového hráča Bologne nahrádza Daniel Pinillos.
     
    10
    Napriek viacerým neistým prihrávkam zostávajú domáci Andalúzania i vďaka sérii outových vhadzovaní i naďalej pri lopte.
     
    9
    Córdobe sa až teraz podarilo čiastočne otupiť ofenzívny nástup hosťujúceho výberu. Momentálne kombinujú domáci v zeleno-bielom.
     
    8
    Ten sa presunul za loptou včas a s jej lapením tak nemal najmenší problém. Deportivo ale každopádne začína nesmierne aktívne.
     
    7
    K centrovanej lopte od rohovej zástavky sa dostal Helder Postiga, ktorý ju ale zo siedmich metrov poslal koníčkom len do náruče Juana Carlosa.
     
    6
    Čarovné Carlosove ručičky budú za potreby i po rohovom kope z ľavej strany, ktorý nasleduje po zrazenej strede v podaní Wilka.
     
    5
    Skóre sa ale nemenilo, čo je teraz do najdlôležitejšie. Juan Carlos ale predviedol dôležitý zákrok, ktorým zatiaľ drží nulu.
     
    4
    Hneď na úvod zápasu sme sledovali zaujímavú štandardnú situáciu hostí. Haris Medunjanin posielal z pravej strany prudký center na vzdialenejšiu žrď. Tam na jeho voľný kop najlepšie reagoval stopér Sidnei, ktorý sa snažil vrátiť loptu späť do ohňa, kde už v malom vápne číhal Helder Postiga. Ešte pred ním ale obratne zasahoval gólman Juan Carlos, ktorý vyboxoval loptu pred seba. Tam už duchaprítomne odkopom hasil stopér Ínigo López. Prvá zaujímavá príležitosť teda patrila hostujúcej La Coruni.
     
    3
    Krátko po ňom sa snažil o centrovanú loptu Luisinho, no ani on neuhádal aspoň rohový kop. Rozohrávať môže gólma Juan Carlos.
     
    2
    Hosťujúci útočník Cavaleiro sa ako prvý snažil pretlačiť do šance, no dôrazný Ínigo López mu vo vápne nedal najmenšiu šancu.
     
    1
    La Coruňa vo vínových dresoch už obstarala úvodný výkop dnešného zápasu. Córdoba v zeleno-bielom bude útočiť zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Córdoba CF: J. Carlos – J. Crespo, Í. López, Pantič, Gunino – F. Rossi, Luso – Cartabia, A. Gómez (C), L. Silva – Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, D. Pinillos, L. Garai, Bouzón, B. García
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Laure (C), Lopo, Sidnei, Canella – Juanfran, Wilk, Medunjanin, Luisinho – Cavaleiro, Postiga
    Náhradníci: Lux – Cuenca, M. Diakité, Bergantiños, J. Domínguez, J. Rodríguez, D. Iglesias
    Manažér: Victor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Gil.
     
    Vitajte na Estadio Nuevo Arcángel, kde je na programe tradičná piatková predohrávka tentokrát jedenásteho kola La Ligy.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Córdoba CF: 0 – 5 – 5; skóre 8:18; body 5
    16. La Coruňa: 2 – 2 – 6; skóre 12:21; body 8

    Forma:

    Córdoba: P – R – P – R – R – P
    La Coruňa: P – R – V – P – P – P

    V Andalúzii nás nečaká žiadna futbalová lahôdka, ale boj o dôležité body, ktoré by sa momentálne hlavne domácim mohli sakramentsky hodiť. Córdoba totiž ako jediný tím v úvodných desiatich kolách neokúsil chuť víťazstva!
    So ziskom piatich bodov za rovnaký počet zápasov sa tak pri skóre 8:18 právom krčí na samom chvoste Primera División. Naposledy sa Los Blanquiverdes dvakrát presadili v Madride, no pri štyroch inkasovaných góloch z toho body proti Atléticu neboli.

    Podobnú, ale ďaleko trpkejšiu konfrontáciu s Madridčanmi má za sebou i Deportivo La Coruňa. Tá taktiež dokázala streliť tentokrát Realu dva góly, no za gólmanom Luxom skončilo až osem lôpt. Aj to je hlavný dôvod, prečo má Deportivo La Coruňa momentálne horšiu defenzívu, než práve posledná Córdoba.
    Vrcholom sezóny z pohľadu dnešného hosťa je domáce stretnutie s Valenciou, v ktorom Brancoazuis podali vysoko taktický výkon so senzačným víťazstvom 3:0! Ďalšie dva zápasy na katalánskej pôde (Espanyol 0:0) a doma s Getafe (1:2) už ale priniesli zisk len jedného bodu. Bude tomu inak na pôde najslabšieho celku doterajšieho priebehu La Ligy?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   18. Luso (COR), 29. Í. López (COR), 43. Pinillos (COR), 59. Pantič (COR) – 16. Postiga (LAC)   29. Postiga (LAC)

    Nepremenená penalta: 17. Cartabia (COR), brankár Fabricio zneškodnil


    Cordoba CF: J. Carlos – J. Crespo, Í. López, Pantič, Gunino – F. Rossi, Luso – Cartabia, A. Gómez (C), L. Silva – Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Xisco, Fidel, D. Pinillos, L. Garai, Bouzón, B. García
    Manažér: Miroslav Đukić (SER)

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Laure (C), Lopo, Sidnei, Canella – Juanfran, Wilk, Medunjanin, Luisinho – Cavaleiro, Postiga
    Náhradníci: Lux – Cuenca, M. Diakité, Bergantiños, J. Domínguez, J. Rodríguez, D. Iglesias
    Manažér: Victor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Gil