Mainz – Brémy 1:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Hamburger – Leverkusen 1:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:2)
VfL Wolfsburg
Sobota 01.11.2014, 15:30 • Mercedes-Benz-Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstúpil Wolfsburg v dvojgólovom vedení, ktoré ešte v 48.minúte zvýšil na rozdiel triedy Kevin De Bruyne a o štyridsaťminút neskôr, v závere zápasu pridal gólovu bodku svojím druhým dnešným zásahom Ivan Perišič.

    S konštatovaním, že Wolfsburg vyhral vysoko 0:4 na ihrisku Stuttgartu, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (17:46:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Dnešné stretnutie, ktoré sa už len dohráva, sleduje 50 000 divákov.
    PERIŠIČ - 0:4
     
    90
    K riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    87
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Na ľavej strane získal loptu Kevin De Bruyne, ktorý následne našiel prihrávkou do vápna IVANA PERIŠIČA, ktorý pred odkrytou svätyňou domácich nemal problém zvýšiť skóre na 0:4 a vsietil tak svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí.
     
    85
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Aaron Hunt.
     
    85
    Dnešný duel sa dostal do poslednej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    84
    K hlavičke sa vo vápne hostí dostal Rumun v drese domáceho celku, Alexandru Maxim, ktorý však nenasmeroval svoj pokus hlavou presne a bol z toho len odkop od brány.
     
    82
    Hosťujúci Portugalčan Vierinha nasmeroval svoju strelu nad brvno domácej brány a krátko po Kirschbaumovom odkope sa dostali dopredu hráči Stuttgartu, ale Martin Harnik čakal v sľubnej pozícii na prihrávku márne.
     
    80
    Spolupráca domácej dvojica Gentner a Kostič nevyšla a po nej sa k lopte dostal hosťujúci Wolfsburg, zatiaľ čo sa dnešný duel prehupol do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    79
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Georg Niedermeier, prichádza Adam Hloušek.
     
    76
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, počas ktorého sa však stav zápasu nezmenil a Wolfsburg je stále v pohodlnom trojgólovom vedení. Momentálne sa hra na ihrisku prerušovala a do opatery lekárov sa po súboji musel zveriť domáci Georg Niedermeier.
     
    68
    Do dvoch sľubných šancí sa teraz dostali domáci, ale ani Kostič a ani Harnik Diega Benaglia v bráne Wolfsburgu neprekonali.
     
    66
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Oriol Romeu, prichádza Moritz Leitner.
     
    64
    Z hranice šestnástky pekne vystrelil autor tretieho gólu hostí, Kevin De Bruyne, ale jeho strelu dokázal domáci gólman vytlačiť na roh. Po ňom sa Wolfsburg k strele nedostal, ale hostia zostali na útočnej polovici s loptou na kopačkách.
     
    62
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Sercan Sararer, prichádza Timo Werner.
     
    60
    Suttgart nedokázal využiť ponúknuté šance v podobe rohu a ani v podobe dvoch voľných kopov na súperovej polovici., Za nami je hodinka hry, Wolfsburg vyhráva nad domácim Stuttgartom 0:3.
     
    57
    Perišič si do vápna nabehol na Guilavoguiov center, ale nedostal sa k zakončneiu a krátko potom išli dopredu domáci, ktorích akcia bola zastavená faulom, po ktorom zahrával priamy kop Stuttgartu Alexandru Maxim, ale ten trafil svojím pokusom len múr brániacich hráčov.
     
    55
    Zápas stratil na tempe i na atraktivite, v absolútnej pohode kombinujú hostia, ktorí sú v pohodlnom vedení o tir góly a nezdá sa, že by Stuttgart mal dosť psychických síl na to, aby sa odhodlal k ťažkému obratu.
     
    52
    Po faule na Kostiča mali domáci možnosť priameho kopu, ktorý zahrával maxim. A Alexandru Maxim svojím centrom našiel hlavu Harnika, ale ten mieril len do pripraveného Benaglia.
     
    51
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Marcel Schäfer, prichádza Christian Träsch.
    De BRUYNE - 0:3
     
    48
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Druhý polčas sa ešte ani poriadne nezačal a na rozdiel triedy zvyšuje KEVIN DE BRUYNE, ktorý z prvej posiela loptu do siete po centri od Vierinhu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    KNOCHE - 0:2
     
    45+1
    VfL Wolfsburg dal gól!
    V absolútnom závere prvého polčasu sa strelecky presadzuje ROBIN KNOCHE, ktorý presnou hlavičkou zúžitkoval center od Kevina DeBruyneho a posiela tak Wolfsburg do dvojgólového vedenia.
     
    45
    Riadna hracia doba prvého polčasu sa skončila a nadstavuje sa k nej jedna minúta.
     
    43
    Harnik sa v pokutovom území "Vlkov" nepresadil a krátko potom ostal na útočnej polovici hostí otrasene ležať po súboji Ivica Olič, ktorý sa zveril do opatery lekárov, ale podľa všetkého bude môcť v zápase pokračovať.
     
    41
    V pokutovom území domácich strieľal nepresne Guilavogui, zatiaľ čo sa prvý polčas prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    39
    Wolfsburgu sa podarilo po druhýkrát v dnešnom zápase skórovať, ale gól Sebastiana Junga nie je uznaný pre postavenie mimo hru.
     
    38
    Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke turecký futbalista Sercan Sararer, ktorý však svoj pokus hlavou namieril len do pripraveného Benaglia, ktorý loptu vyrazil pred seba, kde našťastie pre Wolfsburg nebol nik z domácich hráčov.
     
    37
    Dopredu išiel Stuttgart, ale snaha domáceho celku sa skončila po nepresnom pase z kopačky Kostiča.
     
    35
    Sledujeme ako sa hra prelieva od jedného vápna k druhému, ale do priameho ohrozenia brány sa ani jeden z celkov nevie dostať. Je pred nami posledných desať minút prvého polčasu.
     
    33
    Aktívny Wolfsburg si vybojoval ďalší roh, ale po centri Luiza Gustava od rohovej zástavky dokázali domáci loptu odvrátiť do bezpečia.
     
    31
    Wolfsburg zahrával v krátkom časovom slede dvakrát rohový kop, ale ani po jednom z nich sa nedostal do vážnejšej streleckej príležitosti, ale krátko po tom druhom rohu sa predral k zakončeniu Luiz Gustavo, ale jeho pokus presný nebol.
     
    29
    Ospravedlňujem sa za technické zlyhamie, pčoas ktorého sme však gól nevideli a zápas tak stále pokračuje za nezmeneného stavu 0:1 pre Wolfsburg. Po peknej hlavičke Perišiča po rohovom kope sa však stav meniť mohol, ale Kirschbaum zasiahol včas a vzal si loptu do náruče.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Sercan Sararer (VfB Stuttgart).
     
    21
    Po nenápadnej akcii sa k strele dostal Ivica Olič, ktorý vypálil peknú strelu na domácu bránu, ale gólmana neprekvapil a tak lopta končí v jeho náručí.
     
    19
    Po úvodnom góle stretnutia sa domáci celok pokúša o vytvorenie ofenzívneho tlaku, ale obrana hostí bráni dobre a zatiaľ sa jej darí nebezpečné lopty odvrátiť a následný útok Stuttgartu bol zastavený pre postavenie mimo hru, v ktorom bol Rumun Alexandru Maxim.
     
    16
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Vierinha.
    PERIŠIČ - 0:1
     
    15
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci Oriol Romeu sa snažil odkopnúť loptu do bezpečia, ale nanešťastie pre Stuttgart ju poslal len k pripravenému IVANOVI PERIŠIČOVI, ktorý si následne nabehol do lepšej streleckej pozcíie do vápna a v nej sa nemýli. Chrovátsky záložník tak svojím druhým tohtosezónnym gólom otvára skóre dnešného stretnutia.
     
    14
    Po jednom zo súbojov ostáva na trávniku ležať hráč hosťujúceho celku, Daniel Caligiuri.
     
    12
    Stuttgart má loptu vo svojej moci a kombinuje s ňou na súperovej polovici. Wolfsburg bol v úvode duelu lepším celkom, ale po uplynutí prvej desaťminútovky sa dostali "na koňa" domáci.
     
    10
    K strele sa dostal domáci Alexandru Maxim, ale jeho pokus presný nebol.
     
    8
    Rakúšan Martin Harnik sa dostal vo vápne k lopte, ktorú následne pekne vyslal na hosťujúcu bránu, ale jeho prízemný pokus napokon len tesne míňa konštrukciu svätyne Diega Benaglia.
     
    5
    Wolfsburg sa na útočnej polovici nedokázal dostať k priamemú ohrozeniu Kirschbaumovej brány a napokon stratil loptu. K nej sa dostali domáci, ktorí centrom vyslal do brejku ich najlepšieho strelca, Rakúšana Martina Harnika, ale ten v súboji s hosťujúcim bekom neuspel.
     
    3
    Hostia sú v úvode aktívnejší ako Stuttgart a teraz si vyjovali rohový kop, ale center od rohovej zástavky, ktorý vyslal Kevin De Bruyne, presný nebol a domáci dovrátili loptu za postrannú čiaru.
     
    2
    O prvý útok stretnutia sa pokúšali hráči hosťujúceho Wolfsburgu, ale center z pravej strany bol dovrátený Christianom Gentnerom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -42
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: T. Kirschbaum - F. Klein, D. Schwaab, G. Niedermeier, A. Rüdiger, C. Gentner, S. Sararer, Oriol Romeu, A. Maxim, M. Harnik, F. Kostić
    Náhradníci: S. Ulreich, G. Sakai, K. Haggui, M. Leitner, C. Gruezo, T. Werner, A. Hloušek

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – Naldo, M. Schäfer, S. Jung, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, J. Guilavogui, K. De Bruyne, I. Olić
    Náhradníci: Vieirinha, A. Hunt, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, M. Arnold

    Rozhodca: B. Dankert – M. Hacker, R. Rohde.
     
    Vitajte pri futbalovom prenose z 10.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa stretnú dva celky z opačných koncov tabuľky. VfB Stuttgart dnes o 15:30 privíta vo svojej Mercedes-Benz Aréne celok VfL Wolfsburg.
     
    Stuttgart

    Domácim patrí po deviatich kolách štrnásta priečka so ziskom deviatich bodov, pričom majú dvojbodový náskok pred pätnástou Borussiou Dortmund, ale naopak dva body strácajú na dvojicu Schalke 04 a Hertha Berlín.

    Stuttgart nepodáva vyrovnané výkony, ale z posledných piatich duelov nebodovali domáci len raz. Po remíze 2:2 s Borussiou Dortmund si poradili najtesnejším rozdielom 1:0 s Hannoverom, po ktorej nasledovala zatiaľ posledná porážka "Švábov", keď nestačili na Herthu Berlín a podľahli jej 3:2. V posledných dvoch dueloch Stuttgartu padalo veľa gólov, keď si najskôr po remíze 3:3 na domácejn pôde delili body s Leverkusenom a v poslednom zápase si po gólovej prestrelke poradili 4:5 s Frankfurtom. Zaujímavosťou je, že s Leverkusenom prehrávali po prvom polčase vysoko 0:3, ale v druhom dejstve dokázali trikrát skórovať v priebehu 19.minút a vybojovali si bod, zatiaľ čo v zápase s Frankfurtom vyhrávali v prvom polčase 3:1, ale od 65.minúty bol vo vedení domáci Eintracht 4:3. Stuttgart však dvomi gólmi v rozmedzí troch minút dokázal získať víťazstvo na svoju stranu.

    Tabuľke strelcov v domácom tábore kraľuje s troma gólmi Rakúšan Martin Harnik, za ktorým nasleduje trojica hráčov Timo Werner, Christian Gentner a Daniel Didavi, ktorá má na svojom konte po dva presné zásahy.

    Wolfsburg

    "Vlkom" patrí v tabuľke za 17 bodov tretie miesto, pričom majú rovnako bodov ako druhá Borussia Mönchengladbach a štvrtý Hoffenheim. Pred piatym Leverkusenom majú tieto tri celky náskok jedného bodu, na lídra súťaže, mníchovský Bayern, majú štvorbodové manko.

    Hostia naposledy v lige prehrali 24.septembra, keď nestačili na Herthu Berlín. Potom sa však "Vlci" naladili na ligovú víťaznú vlnu, keď najskôr zdolali na domácom trávniku 2:1 Werder Brémy a následne najtesnejším rozdielom 1:0, tak isto doma, vyhrali nad Augsburgom. Následne si na pôde Freiburgu pripísal Wolsburg výhru 1:2 a v poslednom kole si poradil doma rozdielom triedy 3:0 s Mainzom. Medzitým sa Wolfsburg predstavil aj v Európskej lige, kde remizoval 1:1 s francúzskym Lille a vyhral 2:4 nad Krasnodarom. Posledný súťažný zápas odohrali hostia v rámci nemeckého pohára DFB Pokal, v ktorom si 29.októbra poradili v domácom prostredí s Heidenheimom vysoko 4:1.

    O pozíciu najlepšieho strelca v tábore hostí sa delí štvorica hráčov, ktorá má na svojom konte 3 góly. Sú nimi Daniel Caligiuri a trojica legionárov, Brazílčan Naldo, Chorvát Ivica Olič a švajčiarsky obranca Ricardo Rodriguez.
     
    Vzájomné zápasy

    Stuttgart nad Wolfsburgom vyhral naposledy 5.mája 2012 a odvtedy zviedli tieto dva celky štyri vzájomné zápasy a vo všetkých štyroch zápasoch bol úspešnejší Wolfsburg.

    V minulej sezóne si "Vlci" poradili so "Švábmi" najskôr 14.decembra 2013 na domácej pôde 3:1 a v druhom, a zatiaľ poslednom vzájomnom zápase, si 3.mája tohto roku poradil Wolfsburg so Stuttgartom v predposlednom kole minulého ročníka 1:2, keď o výhre hostí rozhodol v nadstavenom čase druhého polčasu Olič.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 15. Perišič, 45+1. Knoche, 48. Bruyne, 87. Perišič

    Karty:   28. Sararer (STU)


    VfB Stuttgart: T. Kirschbaum - F. Klein, D. Schwaab, G. Niedermeier, A. Rüdiger, C. Gentner, S. Sararer, Oriol Romeu, A. Maxim, M. Harnik, F. Kostić
    Náhradníci: S. Ulreich, G. Sakai, K. Haggui, M. Leitner, C. Gruezo, T. Werner, A. Hloušek

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – Naldo, M. Schäfer, S. Jung, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, J. Guilavogui, K. De Bruyne, I. Olić
    Náhradníci: Vieirinha, A. Hunt, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, M. Arnold

    Rozhodca: B. Dankert – M. Hacker, R. Rohde