Boston – NY Islanders 2:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | St. Louis – Vancouver 1:4 (kon.)
Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – Carolina 5:0 (kon.)
LA Kings – Buffalo 2:0 (kon.) | San Jose – Columbus 4:5 (kon.)
koniec po predl.
Detroit Red Wings
4:3 (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Piatok 24.10.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Justin ABDELKADER - 4:3
     
    64:17
    Detroit Red Wings dal gól!
    Veľká chyba hostí pri rozohrávke je potrestaná. Hosťom ušiel puk presne ku JUSTINOVI ABDELKADEROVI a ten vymietol ľavú šibenicu brány. Toto bol neskutočný záver dnešného zápasu. Nakoniec prihrávku hostí ešte tečoval Zetterberg, od ktorého sa puk odrazil pred Abdelkadera.
    Asistencia: Henrik Zetterberg.
    Niklas KRONWALL - 3:3
     
    59:22
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tak toto je neskutočný záver riadneho hracieho času. Najprv hostia mohli rozhodnúť, ale pohrdli takouto príležitosťou a prichádza náležitý trest. Zetterberg zaviezol puk do pásma, pred bránou našiel svojou prihrávkou Datsyuka, ktorý už mohol strieľať, ale nezištne našiel na modrej NIKLASA KRONWALLA a ten si puk potiahol ešte medzi kruhy a strelou spoza Malkina vyrovnáva.
    Asistencie: Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg.
     
    59:10
    Malkin, ani Dupuis nedostali puk do prázdnej brány, keď perfektné sa im hodil do strely Kronwall.
     
    59:00
    Domáci znova odvolávajú brankára.
    Henrik ZETTERBERG - 2:3
     
    57:21
    Detroit Red Wings dal gól!
    Kronwall presunul hru na DeKeysera, ktorý našiel na útočnej modrej HENRIKA ZETTERBERGA, ktorý išiel sám na Greissa a puk poslal pod hornú tyč.
    Asistencie: Danny DeKeyser, Niklas Kronwall.
     
    57:10
    Howard opúšťa bránu a domáci hrajú powerplay.
     
    50:00
    Helm išiel sám na Greissa, ktorého si položil, ale nedokázal okolo neho zasunúť puk.
     
    48:48
    Jonathan Ericson – krošček.
    Steve Downie – krošček.
     
    47:08
    Jakub Kindl – sekanie.
     
    43:30
    Crosby okamžite čo sa vrátil na ľad išiel sám na Howarda, Crosby zvolil strelu, Howard jeho strelu vyrazil a Crosby ešte stihol z voleja puk trafiť a Howard puk znova vyrazil.
     
    40:57
    Chris Kunitz – hrubosť.
    Justin Abdelkader – odplácanie.
    Sidney Crosby – nedovolené bránenie.
     
    39:15
    Adams dobre strieľal z pravého kruhu, Howard jeho strelu vyrazil iba pred Malkina, ktorý okamžite vrátil puk doprava na Adamsa a ten pálil už do odkrytej brány, ale Howard skvele vyrazil jeho strelu.
     
    38:33
    Niklas Kronwall – nedovolené bránenie.
     
    35:38
    Blake Comeau – držanie.
     
    34:37
    Helm dostal perfektnú prihrávku pred Greissa, Helm bol úplne sám, potiahol si Greissa, ktorý mu odkryl časť brány, ale Helm premrhal správny moment na strelu a už nedokázal puk zasunúť do odkrytej častí brány.
     
    31:57
    Crosby a Kunitz si teraz vylámali zuby na výbornom Howardovi, ktorý si poradil so strelami oboch snajperov.
    Chris KUNITZ - 1:3
     
    28:29
    Pittsburgh Penguins dáva gól!
    Detroit spravil chybu v strednom pásme, keď snažil sa dostať do pásma, ale to mu nevyšlo a hráči odišli striedať. Despres to využil a preniesol hru až ku útočnej modrej na CHRISA KUNITZA, ktorý vošiel nikým nechránený do pásma a strelou nad lapačku Howarda znova vracia dvoj gólové vedenie hosťom.
    Asistencia: Simon Despres.
     
    24:10
    Datsyuk zaviezol puk do pásma, puk posunul Jurčovi, ktorý si počkal pokiaľ Datsyuk sa uvoľní a bude môcť mu puk posunúť, Datsyuk aj tak učinil a Pavel puk spracoval a perfektnou prihrávkou našiel pred bránou Abdelkadera, ktorý pálil z prvej, ale Greiss jeho strelu zázračne chytil.
     
    23:10
    Marcel Goc – hákovanie.
     
    19:30
    Comeau je dnes pri chutí a jeho strelu Howard vyrazil ľavou rukou iba pred Spalinga, ktorý už bol pripravený dorážať puk do prázdnej brány, ale obrana domácich perfektne zasiahla a puk poslal von z pásma.
     
    15:45
    A mohlo byť vyrovnane. Zetterberg dostal perfektnú prihrávku pred prázdnu bránu, Henrik potvrdil, že jeho muška je presná a trafil na opačnej strane do hlavy Abdelkadera.
    Niklas KRONWALL - 1:2
     
    15:00
    Detroit Red Wings dal gól!
    Helm to teraz spravil parádne. Najprv zaviezol puk do pásma, kde sa otočil, počkal si na Kronwala, NIKLAS KRONWALL krásnou kľučkou sa zbavil obrancu a prestrelil všetko čo mu stalo v ceste. Výborne ešte pre Greissom clonil Glendening.
    Asistencia: Darren Helm.
    Olli MAATTA - 0:2
     
    11:06
    Pittsburgh Penguins dáva gól!
    OLLI MAATTA prebral voľný puk v rohu klziska, rovno si to nasmeroval pred bránu Howarda, ktorému puk puk sa od ruky odrazil medzi betóny a pomaličky sa dokotúľal za čiaru.
    Asistencie: Blake Comeau, Evgeni Malkin.
     
    07:26
    Jakub Kindl – hákovanie.
    Kindl zastavil už rozbehnutého Spalinga, ktorý išiel sám na Howarda.
    Pascal DUPUIS - 0:1
     
    05:12
    Pittsburgh Penguins dáva gól!
    Hostia okamžite po šancí Datsyuka podnikli protiútok, ktorý ťahal Comeau, ten krásne v útočnom pásme PASCALA DUPUISA, ktorého hráči Detroitu nechali voľného a Dupuis sa s tým nebavil, vypálil do ľavého horného rohu a otvára skóre. Tentokrát platilo staré známe, nedáš-dostaneš.
    Asistencia: Blake Comeau.
     
    05:05
    DeKeyser našiel v strednom pásme Tatara, ktorý zaviezol puk do pásma, počkal si na Datsyuka a ten vystrelil, ale výborný zákrok Greissa pravým betónom.

    Jakub Šoth

    Góly a asistencie: 15. Kronwall (Helm), 58. Zetterberg (DeKeyser, Kronwall), 60. Kronwall (Datsyuk, Zetterberg), 65. Abdelkader (Zetterberg) – 6. Dupuis (Comeau), 12. Maatta (Comeau, Malkin), 29. Kunitz (Despres)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, Smith, Kindl, DeKeyser, Quincey – Abdelkader, Zetterberg, Datsyuk – Tatar, Sheahan, Nyquist – Nestrašil, Helm, Jurčo – Andersson, Glendening, Miller.
    Pittsburgh Penguins: Greiss (Fleury) – Martin, Erhoff, Letang, Maatta, Scuderi, Despres – Hornqvist, Crosby, Kunitz – Malkin, Sutter, Dupuis – Downie, Spaling, Comeau – Adams, Goc, Sill.

    Rozhodca: Jean Hebert, Brian Pochmara – Scott Driscoll, Jean Morin