Chabarovsk – Jaroslavľ 5:4 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Viťaz 5:4 (kon.) | Novokuzneck – D. Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Novosibirsk – Soči 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Novgorod – Jekaterinburg 3:2 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 2:3 (0:1 po s.n.) | Helsinki – Omsk 1:2 (kon.) | Petrohrad – Barys 5:3 (kon.)
Riga – Ufa 2:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Utorok 21.10.2014, 18:30 • Aréna Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa podarilo domácim hokejistom naozaj parádny kúsok. V 54. minúte vyrovnal Videll a o malú chvíľu vypracoval tento hráč ďalšiu príležitosť, keď sa presadil Sčastlivij.
    Celý zápas to bola jedna hokejová nádhera. Budem sa opakovať, ale znovu musím zdôrazniť, že tento hokej mal naozaj všetko, čo k tejto najrýchlejšej kolektívnej hre na svete patrí. Presné prihrávky, pekné akcie, gólové šance, korčuliarske súboje, skvelé zákroky brankárov. Ak by som mal hodnotiť oba tímy, tak aj Ufe a aj Rige dám 10 z 10 bodov. Napokon sa však z víťazstva tešilo Dinamo Riga, ktoré teda zvíťazilo 2:1 nad Ufou.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (20:44:14)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Milan Jurčina odchádza na trestnú lavicu, ale za tri sekundy už hostia určite nedokážu skórovať. Museli by vyhrať vhadzovanie a okamžite strieľať.
     
    59:52
    Kirill Kolcov mal gól na hokejke, keď sa dostal ku puku v medzikruží, branká Sedláček ešte nebol celým telom na svojom mieste, no triafal nakoniec iba mimo brány! Strela mu naozaj nevyšla.
     
    59:34
    Hostia natlačení v útočnom pásme, len to teraz tak praská vo švíkoch prihrávkami popred bránkovisko.
     
    59:08
    Brankár Irving opúšťa bránu, začína sa power-play hostí.
     
    58:49
    Teemu Hartikainen dokázal zo stredného pásma nahodiť do útočnej tretiny, následne však nezískali puk hráči Ufy a domáci sa oslobodili.
     
    57:44
    Hostia sa upokojili s pukom v obrannom pásme, neostáva im už naozaj veľa času. Ak budú chcieť vyrovnať, budú potrebovať naozaj veľa síl, pretože sa domáci hráči určite stiahnu najviac do defenzívy.
     
    56:56
    Domáci hráči zachytili nahodneý puk hostí v obrannom pásme, okamžite sa dostali do prečíslenia, Videll potiahol akciu po pravom krídle, mal v medzikruží dvoch spoluhráčov, no nevymyslel presnú prihrávku.
     
    56:14
    Domáci hokejisti teraz Alexandra Kutuzova pustili veľmi ďaleko, ten sa pomedzi štyroch hráčov dostal šikovnými kľučkami od modrej čiary až na dolnú časť ľavého kruhu, odkiaľ zakončoval bekhendom, no Sedláčkovi sa podarilo puk prikryť.
     
    55:39
    Gólman Irving teraz s istotou zachytil puk do svojej lapačky, keď na neho vystrelil Miks Indrašis z medzikružia. Práve v týchto chvíľach sme potrebovali upokojenie hry, keďže dva rýchle góly určite hráčom poriadne pomotali hlavy.
    SČASTLIVIJ - 2:1
     
    54:43
    Dinamo Riga dalo gól!
    Dva rýchle góly v krátkom časovom slede! Tak toto je priam fantastické! Hráč, ktorý najprv vyrovnal, bol teraz aktérom tejto útočnej akcie, za bránou si postrážil obrancu, počkal si kým mu pred bránu niekto nabehne a prihral ideálne pred bránkovisko, kde prišiel PJOTR SČASTLIVIJ, ktorému to konečne po viacerých nepodarených pokus vyšlo a dokázal skórovať!
    Asistoval mu Linus Videll.
     
    54:12
    Naozaj je tento zápas priam nádhernou reklamou na hokej. Duel má všetko. Pekné akcie, presné prihrávky, rýchle korčuliarske pohyby, dobre odohrané súboje a aj dva góly.
     
    53:43
    Veľkú šancu mal teraz aj Martins Cipulis, ktorý si spracoval puk na dolnej časti pravého kruhu po zblokovanej strele od Sotnieksa, no napokon tento skackavý puk netrafil najlepšie a pre Irvinga bolo jeho zachytenie maličkosťou.
    VIDELL - 1:1
     
    53:06
    Dinamo Riga dalo gól!
    A je to tu! Na toto čakala celá Riga Aréna. Miks Indrašis potiahol akciu cez stred ihriska, následne bol puk zblokovaný na obrancovi, gólman Irving už bol v rozkľaku a netušil, kde sa puk nachádza. Ani sa nenazdal a už LINUS VIDELL trafil voľné miesto v bráne!
    Asistencia: Miks Indrašis.
     
    52:55
    Obaja vylúčení hráči už naskočili na ľadovú plochu.
     
    52:13
    Charles Genoway teraz s pukom smeroval popri modrej čiary, trochu s hokejkou posunul na ľavú stranu ako ľavák, následne bol odpískaný ofsajd. Rozhodcovia majú dobrý zrak, ak zbadali toto naozaj pár centimetrové preniknutie puku cez modrú čiaru.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 54. Videll (Indrašis), 55. Sčastlivij (Videll) – 27. Kutuzov (Hartikainen, Makarov)


    HC Dinamo Riga: Sedláček (Masalskis) – K. Redlihs, Cibulskis, Genoway, Jurčina, Sotnieks, Pujacs ("C") – Darzinš, M. Redlihs, Dzerinš, Videll, Marcel Hossa, Sčastlivij, Indrašis, Meija, Bicevkis, Škvorcovs, Cipulis, Upitis
    HC Salavat Julajev Ufa: Irving (Sochatskij) – Zubarev, Kutuzov, Heikkinen, Kulda, Kolcov, Višnevskij, Lekomcev, Setdikov – Makarov, Dmitrij Sjomin, Hartikainen, Mereskin, Chlystov ("C"), Tolpeko, Pihlström, Kajgorodov, Skačkov, Glukov, Slepyšev, Pankov

    Rozhodca: Zacharov, Soin – Zacharenkov, Sivov