Córdoba – Malaga 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 2:0 (kon.) | La Coruña – Valencia 3:0 (kon.)
Elche – Sevilla 0:2 (kon.) | Villarreal – Almería 2:0 (kon.)
koniec
Elche CF
0:2 (0:0)
FC Sevilla
Nedeľa 19.10.2014, 19:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem príjemný nedeľný podvečer všetkým fanúšikom futbalu, špeciálne tým, ktorí radi sledujú zápolenia v najvyššej španielskej súťaži zvanej Primera Division. V rámci predposledného zápasu nedeľného programu ôsmeho kola doma Elche privíta Sevillu.

    Oba tímy sú pred výkopom vzájomného zápasu v diametrálne odlišných situáciách a nachádzajú sa na opačných póloch tabuľky.

    Elche v doposiaľ siedmych odohraných stretnutiach dokázalo len raz bodovať naplno, k tomu ešte v dvoch prípadoch dokázalo uhájiť aspoň bod za remízu. V celkovom súčte tak domácim so ziskom piatich bodov patrí v tabuľke šestnáste miesto. Chtiac-nechtiac sa musia domáci pozerať hlavne za seba, pretože sú takisto zapojení do boja o udržanie sa medzi elitou. Zatiaľ nie priamo, no pred zostupovými pozíciami majú len nepatrný náskok a v prípade dnešnej prehry sa im už môže pokojne stať, že spadnú medzi poslednú trojicu ligového pelotónu.

    Sevilla prežíva veľmi vydarený vstup do nového súťažného ročníka. Ak by si hostia ešte odmysleli doposiaľ jedinú, no za to poriadne vysokú prehru na pôde Atlética, tak musí s ich výsledkami zatiaľ vládnuť absolútna spokojnosť. Andalúzanom patrí v tabuľke štvrté miesto. Okrem povinností v domácej súťaži musí Sevilla bojovať aj ne európskom poli. Už cez týždeň ju čaká skupinový zápas Európskej ligy, v ktorej obhajuje primát z vlaňajšej sezóny.
    Sevilla si tak rozhodne bude chcieť z Elche doviesť víťazstvo. Jednak pre posun v tabuľke a na druhej strane aj pre dobré naladenie sa na pohárový zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    Elche CF: Herrera – Suarez, Roco, Lomban, Albacar – Angel, Mosquera – Coro, Gimenez, Rodriguez – Herrera.
    Náhradníci: Rodrigues – Cisma, Fajr, Gonzalez, Pasalič, Pelegrin, Tyton.

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Carrico, Tremoulinas – Mbia, Krychowiak – Deulofeu, Suarez, Vidal – Bacca.
    Náhradníci: Rico – Reyes, Banega, Figueiras, Iborra, Gamiero, Kolodziejcza.

    Rozhodca: Prieto – Garcia, Aboy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pri lopte brankár Seville Beto. Hostia nastúpili v červenej kombinácii dresov, Elche pre dnešný duel zvolilo biele dresy.
     
    2
    Roco sa na polovici Seville dostal do spoločnosti dvoch protihráčov. Od lopty ho odstavil Krychowiak, no pomohol si nedovolene.
     
    3
    Albacar poslal z priameho kopu ľavačkou loptu nepríjemne do šestnástky Seville. Na zem musel ísť brankár Beto, ktorý loptu ukryl do svojho náručia.
     
    4
    Na druhej strane sa snažila niečo vymyslieť i hosťujúca Sevilla. Napokon však budú od postrannej čiary na ľavej strane vhadzovať len domáci.
     
    5
    Angel nabral rýchlosť, snažil sa uniknúť po ľavom krídle, no výborne sa s ním dokázal vrátiť Krychowiak, ktorý ho natesno bránil a odvrátil na rohový kop.
     
    6
    Po centri od rohovej zástavky prišla na prvej žrdi hlavička, po ktorej lopta bránu Seville minula. Betu celú situáciu skontroloval pohľadom.
     
    8
    Po štandardnej situácii sa vnútri pokutového územia ešte dostal k lopte Krychowiak, ktorý ju predkladal pred Herreru. Ten však mohol ostať pokojný, pískal sa ofsajd.
     
    9
    Albacar rozohral druhý roh Elche v prvej desaťminútovke. Loptu poslal do stredu pokutového územia, no našiel len hlavu jedného z hosťujúcich obrancov.
     
    10
    Po fenomenálnej prihrávke z hĺbky poľa sa do samostatného nájazdu dostal Alexis Vidal, proti ktorému však fantasticky vybehol brankár Herrera.Vidal bol pri lopte skôr než domáci brankár, no bol pri ňom tak blízko, že mu neostávalo nič iné, len sa pokúsiť ešte o jeho obhodenie, ktoré i vyšlo, no lopta sa dostala len k vracajúcemu sa hráčovi Elche, ktorý ju odkopol na roh.
     
    11
    Ďalší rohový kop domáceho celku, opäť z rovnakej strany, no v pokutovom území kraľoval pred brankárom Betom vo vzdušnom priestore Bacca.
     
    12
    Domáci majú loptu v moci. Svoj postupný útok zakladajú od Mosqueru s Lombanom.
     
    13
    Domáci majú zatiaľ v úvode prvého polčasu územnú prevahu, no Sevilla veľmi nepríjemne hrozí z rýchlych kontier. Zakončovateľ Carlos Bacca predviedol nádherné zrýchlenie, tentoraz sám nezakončoval, no posunul loptu po svojej ľavej ruke na Vidala, ktorého strelu Herrera dokázal s menšími ťažkosťami zlikvidovať.
     
    14
    Defenzíva Sevilly nechala priestor pred pokutovým územím úplne prázdny, nabehol si doň Angel, ktorý dostal prihrávku, no loptu nemal pod kontrolou. Aj napriek tomu zakončil, no loptu poslal úplne mimo brány.
     
    15
    Deulofeu sa na pravej strane snažil nasadiť k šprintu okolo Albacara, cez ktorého sa hosťujúcemu krídelníkovi podarilo odcentrovať, no len za bránkovú čiaru.
     
    16
    Po ruke defenzívneho záložníka Stephana Mbiu na polovici Elche je lopta prisúdená domácemu tímu.
     
    17
    Rozohrávku rohového kopu Elche si na starosti vzal kapitán Albacar, ktorý však trafil len pred sebou stojaceho brániaceho hráča Seville.
     
    18
    Domáci sa vydali do rýchleho brejku. Z kontry však zásluhou dobrého návratu futbalistov Seville nič nebolo. Hru sa na druhú stranu snažil pohotovo otočiť Tremoulinas, no nebol presný.
     
    20
    Lomban sa snažil preniesť ťažisko hry na pravé krídlo, no loptu sa mu podarilo preniesť z vlastnej pozície len do miest, kde bolo ľudoprázdno.
     
    21
    Coke pri svojom návrate do obranných pozícii potiahol za dres Cora priamo pred zrakom hlavného rozhodcu. Kapitán Seville sa stal prvým kartovo napomínaným hráčom zápasu.
     
    22
    Suarez bol na poliacej čiare faulovaný. Rozohrávať môže Krychowiak, Sevilla začína svoj postupný útok zo zadných radov.
     
    24
    Elche predviedlo bleskurýchly prechod do ofenzívy cez jeden dlhý nákop. Z ľavej strany prišla prihrávka na hranicu pokutového územia, kde sa k lopte dostal Coro. Ten sa snažil vystreliť, no trafil len jedného z obrancov Seville. Opakovaný záber nám ukázal, že lopta trafila beka hostí do ruky, no hlavný rozhodca sa nad touto situáciou nepozastavoval.
     
    25
    V momente, kedy to vyzeralo, že sa už Herrera dostane k lopte v pokutovom území, predviedol výborný obranný zákrok Tremoulinas.
     
    26
    Damian Suarez sa vydal po pravom krídle na ofenzívny výpad, v ktorom však príliš nepochodil. Hostia pred domácim obrancom ukontrolovali loptu a nechali ju prejsť za bránkovú čiaru.
     
    28
    Po Cokeho centri do pokutového územia sa Bacca snažil až príliš vehementne vybojovať pre svoj tím rohový kop. Jasne si pri tejto činnosti pomáhal faulom.
     
    29
    Nepresnosti na oboch stranách. Domáci najprv stratili loptu, no hostia im ju nie príliš vydarenou kolmicou okamžite vrátili.
     
    30
    Mbia sa síce čuduje, že z rúk hlavného rozhodcu videl žlté napomenutie, no jasné pridržanie protihráča sa pre pracanta hosťujcej zálohy ani inak nemohlo skončiť.
     
    32
    Mbia pri snahe odkopnúť loptu zľuftoval a pre Sevillu to zaváňalo nepríjemnosťami. Herrera sa totiž dostal k lopte na hranici pokutového územia, no jeho strela bola zablokovaná rovnako, ako následný pokus Mosqueru.
     
    33
    Coke svojou ťažkou malou domov preveril pozornosť a pripravenosť svojho brankára Beta, ktorý loptu tigrím skokom ukryl do svojej moci.
     
    34
    Albacar dostal ku ľavej postrannej čiare veľmi ťažký pas, ktorý si napokon s problémami dokázal spracovať, no už nie na hracej ploche.
     
    35
    Bacca sa snažil dlhou kolmicou vysunúť Deulofeua, ktorý dostal loptu až príliš pred seba. Aj napriek tomu ju ešte stihol, no vinou chybného verdiktu rozhodcov sa miesto jasného rohového kopu len odkopáva od svätyne Elche.
     
    37
    Angel predviedol pri rozohrávke z vlastnej polovice fatálnu chybu, ktorou naštartoval rýchly brejk Deulofeu. Ten sa snažil zaváhanie domáceho záložníka potrestať, no pustil sa do príliš veľkej presily dresov Elche.
     
    38
    Carlos Bacca si na hranici ofsajdovej línie pýtal prihrávku od Vidala, ktorý ťahal akciu Seville po pravej strane, no lopta sa ku kolumbijskému kanonierovi nedostala.
     
    39
    Herrera svojou nepresnou prihrávkou odovzdal loptu Krychowiakovi, ktorý sa ju snažil vyviesť vpred, no doslova hokejovo doňho vletel Angel. Ten dostal zaslúžene žltú kartu.
     
    40
    Prvý polčas sa nám pomaličky blíži ku svojmu koncu a na trávniku v Elche sa nám to začína poriadne priostrovať. Ďalší faul predviedol Coke, ktorý už ma žltú kartu a na podobné situácie by si mal dávať väčší pozor. Rozhodca totiž nabudúce už benevolentný nemusí byť.
     
    42
    Elche malo k dispozícii už šiesty rohový kop, no Albacar centroval do pokutového územia prakticky zbytočne, pretože len, čo lopta stihla dopadnúť pre Beta, pískal sa útočný faul.
     
    43
    Od svojej brány môže loptu uviesť späť do hry brankár Beto.
     
    44
    Elchce sa rýchlo presunulo na útočnú polovicu, avšak hostia domácich dobrým návratom do obrany prinútili posunúť sa hlbšie do stredu poľa.
     
    45
    V samom závere riadneho hracieho času prvého polčasu si ešte niečo vysvetľujú kapitáni Albacar a Koke.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve, ktoré sa skončilo bez nadstavenie, čo i len jednej sekundy. sme videl zaujímavé a vyrovnané futbalové predstavenie. Viac z hry mali domáci, no Sevilla sa zas dva krát dokázala dostať do mimoriadne nebezpečných kontier, ktoré však v oboch prípadoch najlepšie nezakončil Alexis Vidal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého dejstva už nezasiahol kapitán Seville Coke, ktorý mal na konte žltú kartu a hosťujúci tréner nechcel riskovať jeho vylúčenie. Na pravú stranu obranu si stúpol Figueiras.
     
    47
    Z ľavého krídla prišiel center Tremoulinasa, ktorý bol zrazený domácou obranou a nasledovať bude rohový kop. Všetko sa to sťahuje pred svätyňu Herreru.
     
    48
    A center z ľavej strany skončil v rukaviciach práve brankára Herreru, ktorý loptu okamžite dlhočizným výhodom poslal vpred. Pri lopte však už opäť Sevilla.
     
    50
    Deulofeu poslal veľmi nebezpečnú loptu do stredu pokutového územia, kde sa k nej dostal Bacca. V šestnástke Elchce vznikol veľký závar, ktorý sa napokon skončil zakončením Krychowiaka. To si však dokázal Herrera postrážiť.
     
    51
    Ofenzívne snaženie domáceho tímu prerušil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý videl v pokutovom území útočný faul Mosqueru, ktorý sa príliš srdnato pretláčal cez Alexisa.
     
    53
    Suarez si na ľavej strane krásne obhodil protihráča, na jeho prácu nadviazal prihrávkou na hranicu pokutového územia Bacca. Práve z tohto priestoru sa napokon rozhodol vypáliť Krychowiak, ktorý minul prízemnou strelou pravú tyč Herrerovej brány.
     
    54
    Albacarov center letel len tesne nad zemou, napriek tomu ešte loptu dokázal nadvihnúť Mosquero, po ktorého hlavičke musel zo svojej brány vyštartovať Beto. Ten to zvládol bez výraznejších ťažkostí.
     
    55
    V úvode druhého dejstva už predsa len sledujeme trošku iný herný prejav. Sevilla je viac na lopte a snaží sa niečo si vytvoriť postupnou kombináciou. Na brejky sa po zmene strán pre zmenu spolieha Elche.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Gimenez (Elche CF).
     
    58
    Deulofeu vyzval na pravom okraji pokutového územia k tancu dvojicu protihráčov. Tá ho síce dokázala vytlačiť mimo šestnástky, kde však prišiel faul. Priamy kop pre Sevillu z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    59
    Sevilla dala gól! Sám faulovaný Deulofeu aj priamy kop rozohral. Všetci čakali center do pokutového územia, no pravý krídelník Seville vyprodukoval podarenú bombu priamo na bránu. Herrera dokázal zakročiť, no loptu vyrazil len ku CARLOSOVI BACCOVI, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a už bez väčších problémov dokázal loptu doraziť za bránkovú čiaru! Sevilla sa ujíma vedenia.
    Carlos BACCA - 0:1
     
    60
    Práve strojca otváracieho zásahu stretnutia Deulofeu sa musí pobrať z trávniku, kde jeho miesto zaujal francúzsky útočník Kevin Gameiro známy i z pôsobenia v PSG.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Suarez (Elche CF).
     
    62
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Gimenez, prichádza Rodrigues.
     
    63
    Vzrušenie v pokutovom území Seville je zbytočné. Šanca Elchce jednak nebola využitá, no podstatnejšie je, že sa už predtým pískal ofsajd.
     
    65
    Suarez si to chystal na pravačku, ktorou chcel vyskúšať strelecké šťastie zhruba z hranice pokutového územia, no o loptu prišiel.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Mosquera (Elche CF).
     
    67
    Elchce sa po štandardnej situácii podarilo odvrátiť loptu smerujúcu do pokutového územia len ku Tremoulinasovi, ktorý si však v následnom pokračovaní akcie pomohol faulom.
     
    69
    Portugalský strážca svätyne Seville Beto musel vytiahnuť zákrok proti pokusu Rodriguesa, s ktorým si dokázal vcelku jednoducho poradiť.
     
    70
    Pri snahe o narážačku na hranici pokutového územia sa jeden z domácich hráčov ocitol na trávniku. V hre sa však pokračuje, Prieto vyhodnotil počínanie Figueirasa ako dovolené.
     
    71
    Rodrigues sa po svojom nástupe na trávnik neprezentuje vôbec zlým spôsobom. Z pravej strany to teraz vymýšľal zaujímavo na Herreru, ktorému však nejaký ten krok chýbal.
     
    72
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Angel, prichádza Fajr.
     
    73
    Sevilla dala gól! Andalúzania potešili maličkú skupinu svojich fanúšikov, ktorá sa nachádza v Elche druhým presným zásahom, ktorým sa veľmi výrazne priblížili k víťazstvu. Krásnu, rýchlu a priamočiaru akciu Seville začal svojim presným odkopom Beto. Následne sa k lopte na ľavom krídle Suarez a ten ju naservíroval presným centrom priamo na hlavu KEVINA GAMEIRA, ktorý sa v ideálnej streleckej príležitosti hlavičkou nemýlil. Francúzsky útočník tak splnil cieľ, s ktorým prišiel na trávnik.
    Kevin GAMEIRO - 0:2
     
    76
    Žltú kartu dostáva Rodrigues (Elche CF).
     
    78
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Mosquera, prichádza Gonzalez.
     
    79
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách. Ich dnešný výkon je vcelku sympatický, no na body zrejme stačiť nebude. Už to nevyzerá tak, že by sa v záverečných minútach ešte Elche zmohlo k nejakému výraznejšiemu odporu.
     
    80
    Kevin Gameiro sa dostal k dlhému pasu na hranici pokutového územia, pretláčal sa do k streleckému pokusu, no podľa rozhodcov nedovolene.
     
    81
    Hráči i fanúšikovia Elchce si po zákroku Tremoulinasa v pokutovom území pýtali penaltový verdikt, no od hlavného rozhodcu Prieta sa ho nedočkali.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Mbia, prichádza Iborra.
     
    83
    Sevilla nielenže nič nevyťažila zo svojej ofenzívnej štandardky, no dokonca sa jej hráči museli veľmi rýchlo vracať späť, pretože domáci vyštartovali do rýchlej kontry, ktorá však napokon nebola až tak nebezpečná, akoby mohla pri ideálnom riešení.
     
    85
    Striedajúci Fajr si na poliacej čiare vypýtal faul na svoju osobu v čase, kedy sa rozbehla posledná päťminútovka riadneho hracieho času dnešného duelu.
     
    86
    Kevin Gameiro mal na kopačke svoj druhý gól v zápase, ktorým by definitívne pochoval i posledné zvyšky nádejí Elche. Carlos Bacca mu predložil loptu pred Herreru, ktorý vyšiel z tohto mikro-súboja úspešnejšia a udržal pre domácich aspoň teoretické nádeje na vyrovnanie.
     
    87
    Albacar správne signalizoval, že hostia zastavili jeho center rukou. Elche má k dispozícii priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    88
    Loptu si na strelu pripravil Fajr, ktorý to riešil veľmi zaujímavým rozbehom, po ktorom prišiel oblúčik k bližšej žrdi. Betu bol včas na správnom mieste a pohotovo zasiahol.
    Beto pohotovo zasiahol
     
    89
    Coro sa zvíja na zemi potom, čo dostal menší úder do oblastí hrudníka. Určite to však nebolo až tak vážne, ako to domáci záložník prezentoval svojim teatrálnym pádom.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa naplnil. Pri lopte Betu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+2
    S rozohrávkou rohového kopu sa Sevilla, samozrejme, neponáhľa. Za súčasného stavu k tomu Andalúzania nemajú dôvod.
     
    90+3
    Pri lopte hráči Seville, ktorí svoj brejk už pravdepodobne nebudú môcť dokončiť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že dnešné stretnutie sa skončilo víťazstvom favorizovanej Seville, ktorá to však hlavne v prvom dejstve nemala na pôde Elchce ľahké, sa s vami lúčim. Prajem úspešný vstup do nového pracovného týždňa. Dobrú noc. (20:50:02)

    Michal Bakoš

    Góly: 59. Carlos Bacca, 73. Kevin Gameiro

    Karty:   30. Mbia (ELC), 39. Angel (ELC), 55. Gimenez (ELC), 60. Suarez (ELC), 66. Mosquera (ELC), 76. Rodrigues (ELC) – 21. Coke (SEV)


    Elche CF: Herrera – Suarez, Roco, Lomban, Albacar – Angel, Mosquera – Coro, Gimenez, Rodriguez – Herrera.
    Náhradníci: Tyton – Cisma, Fajr, Gonzalez, Pasalič, Pelegrin, Rodrigues.

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Carrico, Tremoulinas – Mbia, Krychowiak – Deulofeu, Suarez, Vidal – Bacca.
    Náhradníci: Rico – Reyes, Banega, Figueiras, Iborra, Gamiero, Kolodziejcza.

    Rozhodca: Prieto – Garcia, Aboy