Córdoba – Malaga 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 2:0 (kon.) | La Coruña – Valencia 3:0 (kon.)
Elche – Sevilla 0:2 (kon.) | Villarreal – Almería 2:0 (kon.)
koniec
Elche CF
0:2 (0:0)
FC Sevilla
Nedeľa 19.10.2014, 19:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    86
    Kevin Gameiro mal na kopačke svoj druhý gól v zápase, ktorým by definitívne pochoval i posledné zvyšky nádejí Elche. Carlos Bacca mu predložil loptu pred Herreru, ktorý vyšiel z tohto mikro-súboja úspešnejšia a udržal pre domácich aspoň teoretické nádeje na vyrovnanie.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Mbia, prichádza Iborra.
     
    81
    Hráči i fanúšikovia Elchce si po zákroku Tremoulinasa v pokutovom území pýtali penaltový verdikt, no od hlavného rozhodcu Prieta sa ho nedočkali.
     
    78
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Mosquera, prichádza Gonzalez.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Rodrigues (Elche CF).
    Kevin GAMEIRO - 0:2
     
    73
    Sevilla dala gól! Andalúzania potešili maličkú skupinu svojich fanúšikov, ktorá sa nachádza v Elche druhým presným zásahom, ktorým sa veľmi výrazne priblížili k víťazstvu. Krásnu, rýchlu a priamočiaru akciu Seville začal svojim presným odkopom Beto. Následne sa k lopte na ľavom krídle Suarez a ten ju naservíroval presným centrom priamo na hlavu KEVINA GAMEIRA, ktorý sa v ideálnej streleckej príležitosti hlavičkou nemýlil. Francúzsky útočník tak splnil cieľ, s ktorým prišiel na trávnik.
     
    72
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Angel, prichádza Fajr.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Mosquera (Elche CF).
     
    62
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Gimenez, prichádza Rodrigues.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Suarez (Elche CF).
     
    60
    Práve strojca otváracieho zásahu stretnutia Deulofeu sa musí pobrať z trávniku, kde jeho miesto zaujal francúzsky útočník Kevin Gameiro známy i z pôsobenia v PSG.
    Carlos BACCA - 0:1
     
    59
    Sevilla dala gól! Sám faulovaný Deulofeu aj priamy kop rozohral. Všetci čakali center do pokutového územia, no pravý krídelník Seville vyprodukoval podarenú bombu priamo na bránu. Herrera dokázal zakročiť, no loptu vyrazil len ku CARLOSOVI BACCOVI, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a už bez väčších problémov dokázal loptu doraziť za bránkovú čiaru! Sevilla sa ujíma vedenia.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Gimenez (Elche CF).
     
    53
    Suarez si na ľavej strane krásne obhodil protihráča, na jeho prácu nadviazal prihrávkou na hranicu pokutového územia Bacca. Práve z tohto priestoru sa napokon rozhodol vypáliť Krychowiak, ktorý minul prízemnou strelou pravú tyč Herrerovej brány.
     
    50
    Deulofeu poslal veľmi nebezpečnú loptu do stredu pokutového územia, kde sa k nej dostal Bacca. V šestnástke Elchce vznikol veľký závar, ktorý sa napokon skončil zakončením Krychowiaka. To si však dokázal Herrera postrážiť.
     
    46
    Do druhého dejstva už nezasiahol kapitán Seville Coke, ktorý mal na konte žltú kartu a hosťujúci tréner nechcel riskovať jeho vylúčenie. Na pravú stranu obranu si stúpol Figueiras.
     
    39
    Herrera svojou nepresnou prihrávkou odovzdal loptu Krychowiakovi, ktorý sa ju snažil vyviesť vpred, no doslova hokejovo doňho vletel Angel. Ten dostal zaslúžene žltú kartu.
     
    30
    Mbia sa síce čuduje, že z rúk hlavného rozhodcu videl žlté napomenutie, no jasné pridržanie protihráča sa pre pracanta hosťujcej zálohy ani inak nemohlo skončiť.
     
    24
    Elche predviedlo bleskurýchly prechod do ofenzívy cez jeden dlhý nákop. Z ľavej strany prišla prihrávka na hranicu pokutového územia, kde sa k lopte dostal Coro. Ten sa snažil vystreliť, no trafil len jedného z obrancov Seville. Opakovaný záber nám ukázal, že lopta trafila beka hostí do ruky, no hlavný rozhodca sa nad touto situáciou nepozastavoval.
     
    21
    Coke pri svojom návrate do obranných pozícii potiahol za dres Cora priamo pred zrakom hlavného rozhodcu. Kapitán Seville sa stal prvým kartovo napomínaným hráčom zápasu.
     
    13
    Domáci majú zatiaľ v úvode prvého polčasu územnú prevahu, no Sevilla veľmi nepríjemne hrozí z rýchlych kontier. Zakončovateľ Carlos Bacca predviedol nádherné zrýchlenie, tentoraz sám nezakončoval, no posunul loptu po svojej ľavej ruke na Vidala, ktorého strelu Herrera dokázal s menšími ťažkosťami zlikvidovať.
     
    10
    Po fenomenálnej prihrávke z hĺbky poľa sa do samostatného nájazdu dostal Alexis Vidal, proti ktorému však fantasticky vybehol brankár Herrera.Vidal bol pri lopte skôr než domáci brankár, no bol pri ňom tak blízko, že mu neostávalo nič iné, len sa pokúsiť ešte o jeho obhodenie, ktoré i vyšlo, no lopta sa dostala len k vracajúcemu sa hráčovi Elche, ktorý ju odkopol na roh.

    Michal Bakoš

    Góly: 59. Carlos Bacca, 73. Kevin Gameiro

    Karty:   30. Mbia (ELC), 39. Angel (ELC), 55. Gimenez (ELC), 60. Suarez (ELC), 66. Mosquera (ELC), 76. Rodrigues (ELC) – 21. Coke (SEV)


    Elche CF: Herrera – Suarez, Roco, Lomban, Albacar – Angel, Mosquera – Coro, Gimenez, Rodriguez – Herrera.
    Náhradníci: Tyton – Cisma, Fajr, Gonzalez, Pasalič, Pelegrin, Rodrigues.

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Carrico, Tremoulinas – Mbia, Krychowiak – Deulofeu, Suarez, Vidal – Bacca.
    Náhradníci: Rico – Reyes, Banega, Figueiras, Iborra, Gamiero, Kolodziejcza.

    Rozhodca: Prieto – Garcia, Aboy