QPR – Liverpool 2:3 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
2:3 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 19.10.2014, 14:30 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Anglická Premier League nás potešila ďalším pamätným zápasom, ktorých je v tejto sezóne neúrekom. Ešte dlho budeme spomínať na záver stretnutia na Loftus Road. Do 87. minúty sme videli len jediný gól Richarda Dunna, ktorý prekonal vlastného gólmana. V priebehu ôsmich minút sme ale skandovali pri štyroch zásahoch, po dvoch na oboch stranách. Dvakrát za domácich odpovedal striedajúci Eduardo Vargas, no na druhej strane sa trafil inak trápiaci Coutinho a Dunna dobehol i jeho parťák Steven Caulker. Liverpool tak i so šťastím a možno nezaslúžene splnil úlohu favorita a získava tak nielen tri body, ale i dôležitú mentálnu vzpruhu do ďalších týždňov.

    Z Londýna je do na dnes všetko, ale už za necelú polhodinku sa presunieme na Britannia Stadium, kam pricestovala senzácia zo Swansea. (16:37:26)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    CAULKER - 2:3
     
    90+5
    Brendan Rodgers sa ešte snaží taktickým striedaním rozkúskovať záver zápasu. Namiesto Sterlinga prichádza skúsený stopér Kolo Touré.
     
    90+5
    Liverpool dal gól!
    STEVEN CAULKER dobieha Richarda Dunna a taktiež si na svoje konto pripisuje vlastný gól. Stopérska dvojica Rangers nám dnes ukázala ďaleko vražednejší inštinkt v koncovke, než impotentný Mario Balotelli. Kritizovaný ľahkonohý krídelník Raheem Sterling započal poslednú výpravu The Reds po ľavej strane, odkiaľ centroval pred bránku Alexa McCarthyho. Ten ale zostal bez nároku na zákrok, keďže Caulker mu nešikovným tečom nedal šancu. Nezlomný Liverpool so šťastím získava všetky tri body!
    E Vargas (Fer) - 2:2
     
    90+2
    Queens Park Rangers dali gól!
    Jazdci i po druhýkrát v zápase vyrovnávajú! Hektický záver na Loftus Road pokračuje! Rohový kop z ľavej strany rozohrával Leroy Fer, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam sa cez Hendersona pretlačil do koncovky znovu EDUARDO VARGAS, ktorý pomedzi Allenove nohy dokázal zakončiť. Na bránkovej čiare teraz nedokázal zasiahnuť Simon Mignolet, popod ktorého telo sa lopta dostala do siete. Phil Dowd poslúchol svoje hodinky, lopta preťala čiaru, gól platí!
    Coutinho (GERARD) - 1:2
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Veľké veci sa dnes dejú na Loftus Road a Liverpool sa znovu ujíma vedenia a preukazuje svoj absentujúci charakter. Rýchly brejk červených začal už pred vlastnou šestnástkou, kde sa lopty zmocnil Sterling, ktorý vyviezol loptu až za polovicu. Tam sa žezla ujal Gerard, ktorý rozdával doľava. Na ľavom okraji šestnástky sa lopty zmocnil šikovný COUTINHO, ktorý si pripravil parketu na pravú nohu, aby i s prispením Caulkerovho teču zamieril presne k ľavej žrdi. McCarthy sa naťahoval márne, favorit ide do vedenia!
     
    89
    Eduardo Vargas mohol byť veľkým hrdinom, no obrat Jazdcov sa nekoná. Martin Škrtel mu takmer odopol hlavu, al gólu dokázal zamedziť.
    E. Vargas (Austin) - 1:1
     
    87
    Queens Park Rangers dali gól!
    Zlatá ruka Harryho Redknappa a zaslúžené vyrovnanie The Hoops! Futbalová spravodlivosť sa predsa len na Rangers neurazila a ponúka im príležitosť na body. Po Henryho prihrávke sa na pravej strane rozbehol kmeňový hráč neapolského SSC EDUARDO VARGAS, ktorý sa preštrikoval až do šestnástky, odkiaľ posielal oblúčik na Charlieho Austina. Ten vracal loptu hlavou späť pred bránku, kde našprintovaný Vargas zblízka prekonal tentokrát už bezmocného Mignoleta. R´s právom vyrovnávajú.
     
    85
    Queens Park Rangers a ďalšia veľká príležitosť na prvý gól, ktorý by dnes Jazdci nedali ani do večera. Rohový od Matta Phillipsa sa poodrážal až na hranicu šestnástky ku Karlovi Henrymu. Ten hlavou vracal na hranicu pokuotvého bodu, kde Dunne prepasíroval loptu cez Škrtela na Stevena Caulkera. Ten mohol zakončovať z asi siedmich metrov, no jeho umiestnená hlavička vyrovnanie neprináša! Mignolet pohotovo vyráža mimo ľavej žrde.
     
    84
    Liverpool sa i bez Martina ubránil dlhému outu Matta Phillipsa. Po Hendersonom defenzívnom zákroku tu ale bude len roh.
     
    83
    Škrtel krátko nato sám faulovaný, keď neustál súboj so Stevenom Caulkerom. Pri slovenskom stopérovi už aj klubový lekár.
     
    82
    Krátko nato tu je ale i ďalší kartový trest pre Martina Škrtela, ktorý nakopol unikajúceho Charlieho Austina. Na žlté napomínania je to 2:2.
     
    81
    Síce sa hrá do tela, ale nejaké zákerné zákroky sme zatiaľ nevideli. Všetky karty prišli pre opakované faulovanie.
     
    80
    Karl Henry tretím potrestaným hráčom zápasu, keď na polovici zozadu postrčil Allena. Inak ale hráme férový zápas.

    Erik Farkaš

    Góly: 87. E. Vargas (Austin), 90+2. E Vargas (Fer) – 67. Dunne (vla.), 90. Coutinho (Gerard), 90+5. Caulker (vla.)

    Karty:   45+1. Dunne (QPR), 80. K. Henry (QPR) – 71. G. Johnson (LIV), 82. Škrtel (LIV)


    Queens Park Rangers: A. McCarthy – Onuoha, Caulker, Dunne, Suk-Young Yun – Isla, Sandro, K. Henry – Fer – Austin, Zamora (C)
    Náhradníci: B. Murphy – A. Traoré, R. Ferdinand, M. Phillips, Kranjčar, Hoilett, E. Vargas
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Lovren, Enrique – Can, Gerrard (C) – Sterling, Henderson, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, R. Lambert, Coutinho, Manquillo, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, R. West – N. Swarbrick