QPR – Liverpool 2:3 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
2:3 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 19.10.2014, 14:30 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Anglická Premier League nás potešila ďalším pamätným zápasom, ktorých je v tejto sezóne neúrekom. Ešte dlho budeme spomínať na záver stretnutia na Loftus Road. Do 87. minúty sme videli len jediný gól Richarda Dunna, ktorý prekonal vlastného gólmana. V priebehu ôsmich minút sme ale skandovali pri štyroch zásahoch, po dvoch na oboch stranách. Dvakrát za domácich odpovedal striedajúci Eduardo Vargas, no na druhej strane sa trafil inak trápiaci Coutinho a Dunna dobehol i jeho parťák Steven Caulker. Liverpool tak i so šťastím a možno nezaslúžene splnil úlohu favorita a získava tak nielen tri body, ale i dôležitú mentálnu vzpruhu do ďalších týždňov.

    Z Londýna je do na dnes všetko, ale už za necelú polhodinku sa presunieme na Britannia Stadium, kam pricestovala senzácia zo Swansea. (16:37:26)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    CAULKER - 2:3
     
    90+5
    Brendan Rodgers sa ešte snaží taktickým striedaním rozkúskovať záver zápasu. Namiesto Sterlinga prichádza skúsený stopér Kolo Touré.
     
    90+5
    Liverpool dal gól!
    STEVEN CAULKER dobieha Richarda Dunna a taktiež si na svoje konto pripisuje vlastný gól. Stopérska dvojica Rangers nám dnes ukázala ďaleko vražednejší inštinkt v koncovke, než impotentný Mario Balotelli. Kritizovaný ľahkonohý krídelník Raheem Sterling započal poslednú výpravu The Reds po ľavej strane, odkiaľ centroval pred bránku Alexa McCarthyho. Ten ale zostal bez nároku na zákrok, keďže Caulker mu nešikovným tečom nedal šancu. Nezlomný Liverpool so šťastím získava všetky tri body!
    E Vargas (Fer) - 2:2
     
    90+2
    Queens Park Rangers dali gól!
    Jazdci i po druhýkrát v zápase vyrovnávajú! Hektický záver na Loftus Road pokračuje! Rohový kop z ľavej strany rozohrával Leroy Fer, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam sa cez Hendersona pretlačil do koncovky znovu EDUARDO VARGAS, ktorý pomedzi Allenove nohy dokázal zakončiť. Na bránkovej čiare teraz nedokázal zasiahnuť Simon Mignolet, popod ktorého telo sa lopta dostala do siete. Phil Dowd poslúchol svoje hodinky, lopta preťala čiaru, gól platí!
    Coutinho (GERARD) - 1:2
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Veľké veci sa dnes dejú na Loftus Road a Liverpool sa znovu ujíma vedenia a preukazuje svoj absentujúci charakter. Rýchly brejk červených začal už pred vlastnou šestnástkou, kde sa lopty zmocnil Sterling, ktorý vyviezol loptu až za polovicu. Tam sa žezla ujal Gerard, ktorý rozdával doľava. Na ľavom okraji šestnástky sa lopty zmocnil šikovný COUTINHO, ktorý si pripravil parketu na pravú nohu, aby i s prispením Caulkerovho teču zamieril presne k ľavej žrdi. McCarthy sa naťahoval márne, favorit ide do vedenia!
     
    89
    Eduardo Vargas mohol byť veľkým hrdinom, no obrat Jazdcov sa nekoná. Martin Škrtel mu takmer odopol hlavu, al gólu dokázal zamedziť.
    E. Vargas (Austin) - 1:1
     
    87
    Queens Park Rangers dali gól!
    Zlatá ruka Harryho Redknappa a zaslúžené vyrovnanie The Hoops! Futbalová spravodlivosť sa predsa len na Rangers neurazila a ponúka im príležitosť na body. Po Henryho prihrávke sa na pravej strane rozbehol kmeňový hráč neapolského SSC EDUARDO VARGAS, ktorý sa preštrikoval až do šestnástky, odkiaľ posielal oblúčik na Charlieho Austina. Ten vracal loptu hlavou späť pred bránku, kde našprintovaný Vargas zblízka prekonal tentokrát už bezmocného Mignoleta. R´s právom vyrovnávajú.
     
    85
    Queens Park Rangers a ďalšia veľká príležitosť na prvý gól, ktorý by dnes Jazdci nedali ani do večera. Rohový od Matta Phillipsa sa poodrážal až na hranicu šestnástky ku Karlovi Henrymu. Ten hlavou vracal na hranicu pokuotvého bodu, kde Dunne prepasíroval loptu cez Škrtela na Stevena Caulkera. Ten mohol zakončovať z asi siedmich metrov, no jeho umiestnená hlavička vyrovnanie neprináša! Mignolet pohotovo vyráža mimo ľavej žrde.
     
    84
    Liverpool sa i bez Martina ubránil dlhému outu Matta Phillipsa. Po Hendersonom defenzívnom zákroku tu ale bude len roh.
     
    83
    Škrtel krátko nato sám faulovaný, keď neustál súboj so Stevenom Caulkerom. Pri slovenskom stopérovi už aj klubový lekár.
     
    82
    Krátko nato tu je ale i ďalší kartový trest pre Martina Škrtela, ktorý nakopol unikajúceho Charlieho Austina. Na žlté napomínania je to 2:2.
     
    81
    Síce sa hrá do tela, ale nejaké zákerné zákroky sme zatiaľ nevideli. Všetky karty prišli pre opakované faulovanie.
     
    80
    Karl Henry tretím potrestaným hráčom zápasu, keď na polovici zozadu postrčil Allena. Inak ale hráme férový zápas.
     
    79
    Dnešný kapitán The Hoops Bobby Zamora nechal na trávniku všetko a desať minút pred koncom opúšťa zelený pažiť. Na jeho miesto naskakuje Eduardo Vargas.
     
    78
    Následne sa po faule na Sterlinga kopal ešte voľný kop, no ten pristál len u všadeprítomného Karla Henryho, ktorý hasil pred Hendersonom.
     
    77
    Na druhej strane sa o zakončenie pokúšal Mario Balotelli, ktorý ale znovu vytĺkol iba defenzívne bloky v bielo-modrom.
     
    76
    Ten už nebezpečie neznamenal, do bezpečia odhlavičkoval kapitán liverpoolskeho výberu Steven Gerrard.
     
    75
    Simon Mignolet sa po sérii zaváhaní z posledných týždňov dokázal oklepať a dnes už ponúkol tretí dôležitý zákrok, ktorým drží na červenom účte nulu. Armand Traoré centroval z ľavej strany bodlom na Bobbyho Zamoru. Ten chrbtom k bránke dokázal sklepnúť loptu pod seba na Charlieho Austina, ktorý sa dobre orientoval pod svojim spoluhráčom a okamžite z prvej mohol zakončovať k ľavej žrdi. To sa mu jeho obaľovačkou i podarilo, no Mignolet vďaka včasnému presunutiu k ľavej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    74
    Taliansky útočník je frustrovaný a nezapálený pre hru. Takýto prístup by ste vlani u Luisa Suáreza hľadali márne.
     
    73
    Herec Mario Balotelli sa teraz snažil vykoledovať pokutový kop, no jeho teatrálny pád v súboji s Dunnom ako penaltový nebol.
     
    72
    Od streleného gólu v podaní Richarda Dunna sa toho na hracej ploche veľa nedeje. Otrasení domáci sa nedokážu vrátiť do tempa.
     
    71
    Glen Johnson sa stáva vôbec druhým potrestaným hráčom, prvým na strane Liverpoolu. Stalo sa tak po nedovolenom zastavení Trorého.
     
    70
    Harry Rednapp si zatrpknuto sadá späť na lavičku. Dnešný zápas ešte nie je na konci, ale už to budú mať jeho zverenci ťažké.
    DUNNE - 0:1
     
    67
    Liverpool dal gól!
    Ak existuje futbalová spravodlivosť, tak na na tribúne skromného Loftus Road sa dnes nenachádza. Queens Park vo svojich obrovských šanciach zlyhal a tak prichádza trest na druhej strane. Liverpool sa zatiaľ absolútne nedokázal presadzovať kombinačne a tak to skúsil filigrantsky. Po faule na Sterlinga prišiel hvizd Phila Dowda. Šikovný mladíček okamžite vyskočil na nohy a rozohral na Glena Johnsona. Ten si naviezol loptu do šestnástky, z ktorej pravej strany nebránený centroval do vápna. Dezorientovaná defenzíva QPR sa nedokázal sformovať a skúsený RICHARD DUNNE upratal pri odkope loptu do vlastnej siete. Favorit sa v rozpore s futbalovou logikou ujíma vedenia.
     
    66
    Rodgers má pre Balotelliho zrejme slabosť a trápiaceho útočníka necháva i naďalej na trávniku. Namiesto toho schádza Lallana s Canom, ktorý nahrádza Coutinho a Allen.
     
    65
    Redknappovcom to ale určite nevadí a práve naopak sa púšťajú do ďalšieho úroku. Traoré ale zľava neodcentroval.
     
    64
    Po dobrom výkone proti West Bromwichu bol dnes beztak vynechaný zo základnej zostavy a zatiaľ neprichádza ani k jeho nasadeniu v priebehu duelu.
     
    63
    Ťažko povedať, prečo necháva Rodgers Balotelliho na hracej ploche. Toto si bývalý kanonier Southamptonu Rickie Lambert nezaslúži.
     
    62
    Mario Balotelli míňa prázdnu bránku, toto je volanie o pomoc! Liverpool sa mohol nezaslúžene dostať do vedenia, no Super Mario preukázal svoj cit pre spravodlivosť. Po pravej strane sa s loptou prehnal Adam Lallana, ktorý z hranice šestnástky stačil i vystreliť. Alex McCarthy sa prezentoval výborným zákrokom, keď pokus anglického reprezentanta dokázal vyraziť aspoň do strany. Tam sa orientoval práve Talian Mario Balotelli, ktorý ale z ideálneho uhlu míňa z desiatich metrov odkrytú bránku! Ležiaci McCarthy si zhlboka odfúkol, pokračujeme bez gólov.
     
    61
    Karl Henry sa teda posunie do stredu trojčlenej zálohy, Armand Traoré by mal hrať na ľavom kraji stredovej formácie.
     
    60
    Sandrovi hodinka v maximálnych obrátkach stačila a po výbornom výkone už ďalej skrátka nemohol. Nahrádza ho krajný hráč Armand Traoré.
     
    59
    Striedať ale bude musieť druhá strana, keďže na zemi zostáva ležať dnes výborný Sandro. Ten má už toho plné zuby.
     
    58
    Mario Balotelli sa opäť koncentruje na všetko len nie futbal, prečo ale zostáva na lavičke Rickie Lambert? Ťažko pochopiteľná voľba Brendana Rodgersa.
     
    57
    Na druhej strane sa snažil presadiť Raheem Sterling, ktorého už ale po niekoľkýkrát zastavil kórejský obranca Suk-Young Yun.
     
    56
    Charlie Austin sa teraz z nemožného uhlu pokúsil zaskočiť Simona Mignoleta a takmer sa mu to aj podarilo. Dnes slabo hrajúci Martin Škrtel vypúšťal súboj s anglický zakončovateľom, ktorý ťažil z hĺbkovej prihrávky od polovice ihriska, ktorej realizátorom bol Karl Henry. Austin sa na pravej strane šestnástky dokázal pretlačiť cez slovenského stopéra, ktorý nerátal s jeho prípadnou koncovkou takmer od bránkovej čiary. Austin to ale skúsil a takmer nachytal Mignoleta na hruškách. Lopta sa ale kotúľala mimo.
     
    55
    V úvodnej desaťminútovke druhého dejstva ale hostia stále nič nevymysleli a nezmenil to ani nepresne zakončujúci Glen Johnson.
     
    54
    Ťažko vypichnúť jedného hráča, ktorý by nás v červenom drese dnes bavil. Do konca zápasu ale stále zostáva podstatná časť druhej polky.
     
    53
    Sandro s Ferom a Islom i naďalej patria k tomu najlepšiemu, čo dnešné stretnutie ponúka. Na druhej strane takéto individuality nenachádzame.
     
    52
    Bobby Zamora dostával dobrú loptu z ľavej strany od Karla Henryho, no cez brániaceho Lovrena sa k spracovaniu nedotal.
     
    51
    Ferov center od rohovej zástavky ale dokázal odvrátiť Emre Can. The Hoops sa ale okamžite dostávajú späť k lopte.
     
    50
    QPR pokračuje v aktívnej hre a po Phillipsovom zrazenom centri tu bude ďalší rohový kop pre domácich Londýnčanov.
     
    49
    Na druhej strane zakončoval Raheem Streling, ktorý pálil z hranice šestnástky podstatne mimo troch žrdí McCarthyho.
     
    48
    Zdá sa, že nie. Queens Park Rangers pokračuje vo veľkej jazde, no skóre na Loftus Road sa ani v tomto prípade korigovať nebude. Práve čerstvý Matt Phillips centroval z pravej strany na bližšiu žrď, kde pozorne odvracal Dejan Lovren. Chorvátska akvizícia zo Southamptonu ale poslala loptu len na kopačku Sandra, ktorý sa do nej poriadne oprel pravačkou. Mignolet sa musel extrémne rýchlo presunúť k svojej pravej žrdi, čo napokon stihol a reflexívnym zákrokom vyráža do strany na ďalší rohový kop. Mignolet teraz odčinil zaváhanie pri druhom brvne Leroya Fera.
     
    47
    Redknappovi zrejme futbal chutí a ešte viacej dbá na ofenzívnu stránku svojho mužstva. Uvidíme, či to nerozhodí koncept The Hoops.
     
    46
    Harry Redknapp ešte väčšmi posilňuje svoju ofenzívu, keď namiesto Neduma Onuohu príde pravá záložník Matt Phillips. Isla sa teda zasunie do obrannej štvorice.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Loftus Road prinieslo veľkú jazdu domácich Rangers, ktorí sa hneď trikrát mohli ujať vedenia. Dvakrát im ale v tejto snahe zabránila horná konštrukcia Mignoletovej bránky a raz zasahoval samotný náhradní Thibauta Courtoisa v belgickej reprezentácii. McCarthy sa strachoval jedine pri šanci Stevena Gerrarda, ktorý z vnútra šestnástky zakončoval mimo. Na veľké príležitosti teda 3:1, no naďalej hráme bez gólov.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Phil Dowd to už Richrdovi Dunnovi zrátal a po sérii ostrejších zákrokov mu v samom závere úvodnej časti ukazuje prvú žltú kartu stretnutia.
     
    45
    K úvodnému dejstvu sa bude pridávať ešte obligátna jedna nadstavená minútka, ktorú pridáva hlavný arbiter Phil Dowd.
     
    44
    V úplnom závere úvodného dejstva na Loftus Road mohli hostia trestať impotenciu Jazdcov. V strede ihriska sa s loptou výborne zorientoval Mario Balotelli, ktorý sa zbavil Henryho a presne rozohral do behu pre Stevena Gerrarda. Ten sa po Dunnovom obídení dostal až do šestnástky, aby sa z desiatich metrov pokúsil zakrútiť loptu k ľavej žrdi Alexa McCarthyho. Lopta tam síce i smerovala, no technický pokus hosťujúceho kapitána smeroval len tesne mimo ľavej konštrukcie bránky The Hoops.
     
    43
    Vyhlásený exekútor priamych voľných kopov Niko Kranjčar dnes sedí na lavičke a tak to na seba zobral Bobby Zamora. Ten ale pálil iba nad bránku.
     
    42
    Znovu sa ale koncentrujme pred bránku Simona Mignoleta, kde sa po nepríjemnom šlapáku Emreho Cana bude kopať priamy kop.
     
    41
    Veľmi dobré stretnutie hrá zatiaľ Mauricio Isla, ktorého musel znovu faulovať pomalý José Enrique. Čilan hrá veľký zápas.
     
    40
    Útulným stánkom teraz otriasla Škrtelova hlavička, ktorý ale v záklone hlavičkoval podstatne mimo bránky nezamestnaného McCarthyho.
     
    39
    Tie sa ale nerozdávajú na žiadnom štadióne v anglickej Premier League a určite nie na horúcej pôde Loftus Road.
     
    38
    Nesmierne koncentrovaná hra Queens Parku zatiaľ slávi úspech. Liverpoolčania akoby čakali tri body zadarmo.
     
    37
    Liverpool sa po dlhšom čase vďaka Balotellimu na druhej strane postaral o koncovku, no z hranice šestnástky mieril veľmi nepresne.
     
    36
    Kým pri prvej vážnej príležitosti pohotovo zasahoval, následne ho dvakrát podržala horná konštrukcia. Zmätený Liverpool drží nulu.
     
    35
    Leroy Fer tomu stále nemôže uveriť. Dvakrát už proti nemu hralo brvno Mignoletovej bránky. Belgičan sa teraz nevyznamenal.
     
    34
    Jazdcom dnes nie je súdené, najlepším zadákom Liverpoolu je horná konštrukcia hosťujúcej svätyne! Tá opäť zachraňovala zadok favoritovi stretnutia, ktorý už kľudne mohol prehrávať o tri góly! Mauricio Isla z pravej strany centroval znovu na Leroya Fera, ktorý prehlavičkoval Lovrena i neistého SImona Mignoleta, no loptu na ceste do siete znovu zastavilo brvno! Odrazenú loptu sa snažil upratať do siete Charlie Austin, no pred ním na jednotku zasahoval Marin Škrtel, ktorý z čiary vykopáva do outu. Brendan Rodgers si zatiaľ môže drbať hlavu.
     
    32
    Na tribúne i Les Ferdinand a mnoho, mnoho ďalších futbalových celebrít na ostrovoch. Všetci sa zatiaľ prizerajú trápeniu LFC.
     
    31
    Mužstvo Harryho Redknappa dnes ale pôsobí omnoho kompaktnejšie, než kedykoľvek predtým v tejto sezóne.
     
    30
    Defenzíva liverpoolskeho FC dnes znovu dostáva poriadne na frak. Queens Park sa vlastnou nemohúcnosťou nedostáva do vedenia.
     
    29
    Stále ale hráme bez gólov a to je v tomto momente to najdôležitejšie. Harry Rednapp sa ešte teraz drží za hlavu.
     
    28
    Leroy Fer teraz dostal na podnose otvárací gól na 1:0, no holandský reprezentant prevrátil tácku a skóre sa tak meniť nebude! Defenzívna štvorka plus Can s Hendersonom by si teraz zaslúžila pár otcovských... Mauricio Isla sa prehnal po pravej strane okolo Josého Enriqueho, následne prihrával po zemi do veľkého vápna. Bobby Zamora na seba skúsene naviazal kompletnú stopérsku dvojicu The Reds, čím pod sebou pripravil pozíciu pre Leroya Fera. Ten mohol úplne osamotený zakončoať z asi siedmich metrov, no odtiaľ napálil lotu len do brvna Mignoletovej bránky! Belgický gólman by zostal bez nároku na zákrok, R´s mohli viesť už o dva.
     
    27
    Tak ako naschvál v zápätí prichádza úvodný strelecký pokus hráčov v červenom. Mario Balotelli naviazal na seba trojicu domácich hráčov, no z veľkého uhlu už McCarthyho neprekvapil.
     
    26
    Alex McCarthy je i naďalej nezamestnaným mužom, Liverpool ešte nevystrelil na bránku. Za nami je už polovica úvodného dejstva.
     
    25
    Glen Johnson teraz cez neho centroval z pravej strany, no od outovej čiary Balotelliho na hrote neoslovil. Mario pokrytý Caulkerom.
     
    24
    Kórejský ľavý bek zatiaľ svojím výkonom prekvapuje. Pre Suka je to vôbec prvý zápas v rámci anglickej Premier League.
     
    23
    Suk-Young Yun výborným zákrokom proti Sterlingovi, ktorý sa pokúsil nasadiť po pravej strane. Raheemovi sa opäť nedarí.
     
    22
    Nuž ale o postavenie mimo hry sa podľa opakovaného záberu rozhodne nejednalo. Roger West si tento verdikt za klobúk nedá.
     
    21
    Jazdcom sa to okamžite mohlo vypomstiť, keď poza Richarda Dunna zbehol do šance Jordan Henderson. Anglickému stredopoliarovi sa ale mával ofsajd.
     
    20
    Liverpool sa po dlhšom čase dostáva k postupnej rozohrávke z vlastnej polovice ihriska. QPR si teraz oddýchne od pressingu.
     
    19
    Karl Henry teraz na ostrie noža zašiel do rozohrávajúceho Glena Johnsona, ktorý bol ale taktiež v sklze. Hráme ďalej.
     
    18
    Steven Caulker opäť vytiahnutý v súperovej šestnástke, kde sa snažil pripraviť pozíciu pre Austina. Lopta ale končí v zámedzí.
     
    17
    QPR držal loptu v úvodnej štvrťhodine o dve percentá viacej, než ich dnešný hosť od rieky Mersey. Pokračujeme ale bez gólov.
     
    16
    Výborne hrá v strede poľa Sandro, ktorý odoberá množstvo lôpt. Na hrote ich pre zmenu sklepáva Zamora, napravo je aktívny Isla.
     
    15
    Na Loftus Road je za nami už štvrťhodina hry. Jednoznačne aktívnejším a nebezpečnejším je zatiaľ dnešný hostiteľ zápasu.
     
    14
    Na druhej strane dobré sklepnutie Bobbyho Zamoru pre Islu, s ktorým sa ale poctivo vrátil dozadu Adam Lallana.
     
    13
    Obaja teraz mohli sledovať činnosť Simona Ledgera, ktorý správne postrehol ofsajdové postavenie Maria Balotelliho.
     
    12
    Kamera si vyberá i Roya Hodgsona, ktorý je prítomný na dnešnom zápase. Anglický reprezentačný tréner sedí po boku Tonyho Fernándesa.
     
    11
    The Hoops sú zatiaľ po reprezentačnej prestávke ako vymenení. Harry Redknapp môže byť spokojný, ale chcelo by to gól.
     
    10
    Predtým sme ešte sledovali nebezpečný center z pravej strany od Islu, ktorý v poslednej chvíli odvracal stopér Dejan Lovren.
     
    9
    Hrozivá defenzívna hra hostí teraz mohla priniesť otvárací gól zápasu, ktorý mohol zaznamenať tradičný strelec The Hoops Charlie Austin. Na začiatku všetkého bola nedôrazná prhrávka dozadu od Jordona Hendersona. Pred Glenom Johnsonom vypichol loptu Charlie Austin, ktorý si následne obhodil i nepresného Škrtela, no v nájazde na Mignoleta nepochodil. Belgický gólman stačil jeho koncovku vykopnúť do Škrtela a Austin už v páde nezamieril do odkrytej bránky LFC. Lopta končí na bočnej sieti, Simon podržal výber The Reds.
     
    8
    QPR ale pokračoval rohovým kopom z pravej strany, ktorý vybojoval Isla, no Emre Can ho na bližšej žrdi dokázal odvrátiť do bezpečia.
     
    7
    Na druhej strane sa dopredu konečne dostali i hostia, keď Lallana centroval na Balotelliho. Pred ním ale hasil Richard Dunne.
     
    6
    Dunnov nákop tentokrát smeroval na Zamoru, ktorý zápasil s Dejanom Lovrenom, no proti chorvátskemu stopérovi Bobby neuspel.
     
    5
    Queens Park je v úvode zápasu bezpochyby nebezpečnejším celkom. Favorizovaný Liverpool zatiaľ iba hľadá herný rytmus.
     
    4
    No a ďalší vzruch pred Mignoletom. Sukov center z ľavej strany našiel na hrote Caulkera, ktorý predĺžil štandardku na Henryho, no pred ním včasne vybiehal belgický gólman hostí.
     
    3
    R´s sa teraz vyrojili dopredu a okamžite sa im ich prvú útočnú akciu podarilo i zakončiť, keď po Zamorovom sklepnutí pálil Austin vysoko nad.
     
    2
    Liverpool zatiaľ hrá s loptou na kopačkách, no za poliacu čiaru to zatiaľ nevedie. Dobre postavená trojica Sandro, Henry a Isla pulzuje v strede ihriska.
     
    1
    Na Loftus Road je za nami úvodný výkop zápasu. Obstarali ho hostia celí v červenom. QPR v bielo-modrej kombinácii sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Queens Park Rangers: A. McCarthy – Onuoha, Caulker, Dunne, Suk-Young Yoon – Isla, Sandro, K. Henry – Fer – Austin, Zamora (C)
    Náhradníci: B. Murphy – A. Traoré, R. Ferdinand, M. Phillips, Kranjčar, Hoilett, E. Vargas
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Lovren, Enrique – Can, Gerrard (C) – Sterling, Henderson, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, R. Lambert, Coutinho, Manquillo, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, R. West – N. Swarbrick.
     
    Vitajte na Loftus Road, kde začíname dvojdielny nedeľňajší program ôsmeho kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Queens Park: 1 – 1 – 5; skóre 4:15; body 4
    9. Liverpool FC: 3 – 1 – 3; skóre 10:10; body 10

    Forma:

    Queens Park: P – P – R – P – V – P
    Liverpool FC: V – P – R – V – P – V

    Queens Park Rangers sa síce vlani dokázal vrátiť medzi ligovú elitu v najkratšom možnom čase, no na nejakú dlhšiu sériu medzi smotánkou to zatiaľ nevyzerá. QPR nám spoločne s Burnley toho ukázali azda najmenej.
    R´s prehrali päť zo siedmich otváracích duelov, čo sa im v histórii stalo dvakrát a vždy vtedy vypadli. Práve takýto úvod zažili i dva ročníky dozadu, kedy ešte pod vedením Marka Hughesa trpeli až do nového roka. Queens Parka v aktuálnom ročníku postráda akúkoľvek koncepciu.
    Chýba im aj poctivá drina a bojovnosť, ktoré by mali byť výsadou tímu bojujúceho o záchranu. Šesťdesiat nedovolených zákrokov a osem žltých kariet je v oboch ukazovateľoch najnižším číslom v ligovom pelotóne. Dokonale to ilustroval i posledný zápas v Upton Parku, kde odovzdaný Hoops podľahli West Hamu 0:2. Zatiaľ brali tri body len v jedinom zápase, keď doma zdolali Sunderland (1:0). V posledných dvadsiatich dueloch udržala defenzíva QPR len dve čisté kontá. Ako si Redknappovci povedú dnes?

    Liverpool má minimálne v poslednom štatistickom údaji podobnú bilanciu. The Reds totiž v ostatných šestnástich zápasoch udržali len jediné čisté konto. Brendan Rodgers síce rotuje svojich stopérov, no ani zdanlivo ideálna partnerská dvojica Lovren a Škrtel zatiaľ nefunguje. Na hrote sa zas nedarí nahradiť vlaňajšiu gólovú úrodu Luisa Suáreza, ktorého dvojica Balotelli a Lambert zatiaľ nedokáže nahradiť. Nutno ale dodať, že anglický zakončovateľ zatiaľ dostáva minimum priestoru.
    Naposledy si ale pred reprezentačnou prestávkou zahral a určite si nespravil hanbu. Podstatnou mierou sa totiž podieľal na liverpoolskom víťazstve nad West Bromwichom (2:1). Dnes by sa výber od rieky Mersey rád naladil rovnakým výsledkom i na pôde QPR. Už v stredu totiž na Anfield zavíta madridský Real. Chlapcom Brendana Rodgersa sa ale na londýnskych výletoch nesmierne darí. Z ostatných pätnástich tripov vyšli strelecky naprázdno len raz. Na Loftus Road by tomu nemalo byť inak.

    Absencie:

    Zásadným hlavolamom lekárskeho tímu QPR bude zdravotný stav Nika Kranjčara, ktorého štart zostáva otázny.
    S určitosťou ale na hracej ploche neuvidíme trojicu stredných záložníkov Bartona, Faurlína a Jordona Mutcha.

    Na druhej strane zaznamenávame aspoň čiastočné vyprázdnenie maródky, keď sa vracia Allan, Can, Lovren i Sakho.
    Smutnou správou je ale situácia okolo Sturridga, ktorý si po doliečení stehenného svalu poranil lýtkový. Určite mimo je i Flanagan a Suso.

    Môj tip: 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 87. E. Vargas (Austin), 90+2. E Vargas (Fer) – 67. Dunne (vla.), 90. Coutinho (Gerard), 90+5. Caulker (vla.)

    Karty:   45+1. Dunne (QPR), 80. K. Henry (QPR) – 71. G. Johnson (LIV), 82. Škrtel (LIV)


    Queens Park Rangers: A. McCarthy – Onuoha, Caulker, Dunne, Suk-Young Yun – Isla, Sandro, K. Henry – Fer – Austin, Zamora (C)
    Náhradníci: B. Murphy – A. Traoré, R. Ferdinand, M. Phillips, Kranjčar, Hoilett, E. Vargas
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Lovren, Enrique – Can, Gerrard (C) – Sterling, Henderson, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, R. Lambert, Coutinho, Manquillo, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, R. West – N. Swarbrick