Sabres Vídeň – Bracknell 8:1 (kon.) | Osvienčim – Karviná - ženy 2:5 (kon.)
koniec
EHV Sabres Vídeň
8:1 (3:0, 3:1, 2:0)
Bracknell Queen Bees
cz Sobota 18.10.2014, 14:00 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga majstrov žien
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Druhý den hokejové Ligy mistryň je tady! Včera potvrdily svůj úkol hokejistky domácí Karviné i favorizované Vídně, dneska je čeká podobná role, jen si vymění soupeře. Nejdřív budeme sledovat, jak si povede rakouský zástupce v souboji s anglickým Bracknellem.
     
    Fanoušci si dneska asi budou pokládat otázku, kolik gólů Šavle svým soupeřkám nastřílí. Včera jich zvládly skvělých patnáct! Osvětim byla vídeňskému týmu kromě krátké pasáže v první třetině poměrně dost odevzdaným soupeřem, zdaleka nestačila.

    Zato Angličanky inkasovaly v souboji s Karvinou "pouze" šest branek, dvě v každé třetině. Když už se k něčemu dostaly v útoku, zastavila je brankářka Barbora Dvořáková, ale dvě sekundy před koncem se Bracknell přece jen radoval ze snížení na 1:6. Dokáže na tohle navázat odpovídajícím způsobem?
     
    Úvodní sestavy:

    EHV Sabres Vídeň: Vigilantiová (Arnbergerová) – Boultonová, Hyblerová "A", Bettariniová "A", Wittichová, Granitzová, Kropfová – Kantorová "C", Prenová, Meixnerová – Spurlingová, Hanserová, Hoviová – Killisch von Hornová, Ullrichová, Schemmerlová – Vlceková.

    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Laramee-Paquetteová, Adamsová, Girdlerová – Newmanová "A", Overtonová, Eppsová – Ganneyová, Laneová, Aldridgeová – McCluskeyová.

    Rozhodčí: Maria Zemiaková (SVK) – Barbora Bednářová (CZE), Michaela Štefková (CZE).
     
    Hráčky Vídně už jsou seřazeny na modré čáře.
     
    Do ledového kolbiště už naskakují i hokejistky Bracknellu. Zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Britky byly úspěšnější na úvodním vhazování a rozehrávají ze svého pásma.
     
    00:27
    Vídeň se však prezentovala vel,mi aktivním napadáním a Včely vyrobily pod tlakem faul. Na lavici hanby usedla Veronique Laramee-Paquetteová (BRC) za podražení.
     
    00:47
    Šavle se hned usadily v útočném pásmu a okamžitě se probily do koncovky. Od modré čáry vypálila Regan Boultonová, ale brankářka Bonathanová byla pozorná, puk dobře viděla.
     
    01:07
    Vídeň má obrovský tlak, brankářka Bonathanová neví, kam dřív skočit.
     
    01:52
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Šavle si vytvořily neskutečný tlak, a i když se jejich snaha dlouho rozbíjela o skvělé zákroky gólmanky Bonathanové, ujaly se vedení! Kotouč putoval po ose Pia Prenová – Anna Meixnerová – KATHARINA HYBLEROVÁ, přičemž posledně jmenovaná hráčka převzala puk a na hranici brankoviště využila toho, že gólmanka Bonathanová byla po předešlém zákroku dezorientovaná! Asistence: Anna Meixnerová, Pia Prenová.
    HYBLEROVÁ - 1:0
     
    02:15
    Vídeň je na koni a pokračuje v útočné aktivitě. Obrana Britek má opravdu velké starosti s přesně kombinující a skvěle bruslící družinou z hlavního rakouského města.
     
    02:40
    Kupředu se probily i Včely, jenže nahozený puk brankářka Vigilantiová dobře viděla a zasáhla betony. Puk je v rohu pásma.
     
    03:00
    Krásná kombinace Vídně vyústila v gólovou šanci! Anna Hanserová nahrála před brankoviště úplně volné Anně Meixnerové, jež střílela do odkrytého koutu brány, ale gólmanka Bonathanová předvedla neskutečný zákrok! Z mezikruží pak střílela do lapačky i Esther Kantorová!
     
    03:16
    Esther Kantorová (VIN) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    03:37
    Šavle se i při vlastním oslabení dostaly do obrovské příležitosti! Venla Hoviová ujela do přečíslení 2 na 1 a nahrála před branku Kaitlin Spurlinogévé, jež zkusila bekhendový blafák, ale ztroskotala na betonech!
     
    04:19
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Pavučinami obetkané přísloví nedáš – dostaneš navštívilo Karvinou a potrestalo Včely, jež prohrávají už 0:2! V obrovské šanci selhala před gólmankou Vigilantiovou Veronique Laramee-Paquetteová, Vídeň získala puk a založila rychlý kontr, při němž Kaitlin Spurlingová vyslala vpřed podél pravého mantinelu ANNU MEIXNEROVOU, jež si to namířila k bráně a z mírného úhlu na pravé straně vymetla bližší šibenici! Asistence: Kaitlin Spurlingová.
    MEIXNEROVÁ - 2:0
     
    04:39
    Včely ještě dohrávají zbytek své přesilovky, jenže soupeřky jsou velmi pozorné a pomáhají poctivou obranou brankářce Vigilantiové, jež má málo práce.
     
    05:19
    Šavle se ubránily bez úhony a okamžitě sevřely Britky pod narůstající tlak. Puky létaly kolem brány velkou rychlostí, ale brankářka Bonathanová si poradila.
     
    05:50
    Teď několikrát pomohlo gólmance Bonathanové i štěstí, kotouče minuly její branku z blízka opravdu jen o kousek!
     
    06:47
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Bracknell opět zahodil šanci, když u toho i tentokrát byla aktivní Veronique Laramee-Paquetteová a Rakušanky vedou 3:0! Při rychlém protiútoku putoval puk od Regan Boultonové ke Katharině Hyblerové, jež vysunula do samostatného úniku ANNU HANSEROVOU, jež si sjela až před branku, naznačila střelu a bekhendem uklidila puk podél brankářky Bonathanové do sítě! Asistence: Katharina Hyblerová, Regan Boultonová.
    HANSEROVÁ - 3:0
     
    07:14
    Vídeň má jasně navrch a pokračuje v útočné aktivitě, přetížená obrana Bracknellu nestíhá.
     
    08:12
    Esther Kantorová (VIN) – 2 minuty – hákování.
     
    08:39
    Vídeň dokázala vyhodit.
     
    09:04
    Šavle se zatím brání s naprostým přehledem, daří se jim vyvážet puky daleko od své brankářky Vigilantiové.
     
    09:12
    A poměr sil na ledě se na minutu vyrovná, potom začne o polovinu zkrácená přesilovka Vídně. Veronique Laramee-Paquetteová (BRC), která na trestné lavici prosedí hodně času, obdržela 2 minuty za podražení.
     
    09:37
    A znovu jsou tu Šavle se svou rychlou kombinací v útočném pásmu, jež je zatím na turnaji pro soupeřky smrtící.
     
    10:07
    Gólmanka Bonathanová je zatím nejlepší hráčkou Včel. Předvádí naprosto fantastické zákroky, jimiž drží svůj tým ve hře. Nyní si poradila se štiplavou dělovkou od modré čáry, jež pohotově vyrazila betonem.
     
    10:28
    Britky teď získaly puk do své moci a vyvezly ho do útoku, čímž nechaly odpočinout svou obranu a hlavně brankářku Bonathanovou.
     
    10:52
    Teď měla brankářka Bonathanová i pořádnou porci štěstí! Od modré čáry vypálila Regan Boultonová a puk ještě tečovala skrumáž těl před bránou, ale jen mezi betony maskované opory Včel, kde puk zůstal!
     
    11:09
    Vídeň na ledě jednoznačně dominuje a své soupeřky pouští pryč od jejich brány jen velmi sporadicky. Odolá gólmanka Bonathanová velkému tlaku?
     
    11:50
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Krásnou nahrávku obdržela do předbrankového prostoru Venla Hoviová, jež v pádu střílela bekhendem pod horní tyčku ležící brankářky Bonathanové, jenže puk ještě stihl tečovat nad horní tyč obětavá obránkyně Lauren Summersová!
     
    12:15
    Pokračuje se ve svižném a plynulém hokeji, který kouskuje jen minimum přerušení. Bracknell stále musí hlídat svá zadní vrátka, Vídeň hýří neustále aktivitou.
     
    12:44
    Znovu puk poskakoval kolem brankářky Bonathanové, ale ta dnes zatím ukazuje, že chytá ve velké pohodě. Střelkyně Šavlí to mají proti ní hodně těžké.
     
    13:13
    Bracknell vyvezl kotouč do útočného pásma a mohl se dostat do zakončení, jenže vídeňská defenziva se mezi kruhy zavřela a zblokovala projektil.
     
    13:49
    V Karviné stále přihlížíme jednoznačné dominanci Rakušanek, které brzdí ve větším rozletu jen skvěle chytající brankářka Bonathanová.
     
    14:17
    Úplně sama ujížděla na bránu Venla Hoviová, jež nevymýšlela nic složitého, když si vybruslila až těsně před brankoviště a vyslal prudkou ránu k tyči, jež uvízla ve výstroji brankářky Bonathanové!
     
    14:53
    Bracknell bojuje, co mu síly stačí, ale naplno se ukazuje, že kvalita je jednoznačně na straně favorizované Vídně, jež neustále mačká Britky u jejich brány.
     
    15:30
    Obrázek hry se nemění, na bránu Bracknellu létá jedna rána za druhou. Včely mají i pořádné štěstí, navíc je drží pozorná gólmanka Bonathanová.
     
    16:44
    Anna Meixnerová (VIN) – 2 minuty – sevření puku.
     
    17:10
    Hokejistky z Britských ostrovů sice rozvinuly v útočném pásmu kombinaci, ale Vídeň rychle vyhodila puk do útočného území.
     
    17:35
    Šavle jsou sice oslabeny o Annu Meixnerovou, členku elitního útoku, jež na turnaji září v jasném světle, ale na ledě to není vůbec znát. Brankářka Bonathanová se musí mít na pozoru.
     
    18:00
    Puk se zdržuje v pásmu Bracknellu.
     
    18:17
    Až teď se nastěhovaly Včely do útočného pásma, jenže brankářka Vigilantiová se i nadále mezi tyčemi nudí, její obrana si počíná bravurně.
     
    18:49
    Tohle byla obrovská vídeňská příležitost! V útočném pásmu předvedly povedenou souhru před brankovištěm Pia Prenová a Esther Kantorová, ale kapitánka Šavlí zblízka nepovedenou střelou prověřila jen beton brankářky Bonathanové!
     
    19:10
    Včely ukořistily kotouč po chvíli snažení do své moci a posunuly ho alespoň do blízkosti útočné modré čáry.
     
    19:50
    V posledních sekundách mohl ještě soubor z rakouské metropole navýšit svůj náskok, jenže Anna Hanserová z mírného úhlu na pravé straně jen zacinkala na přední tyčku!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Karviné už za námi. Podle očekávání nabídla jednoznačnou převahu Vídně, která stejně jako včera potvrzuje obrovskou kvalitu. Postupně se trefily Katharina Hyblerová, Anna Meixnerová a Anna Hanserová. Britky mohou děkovat za to, že neprohrávají vyšším rozdílem, hlavně své skvěle chytající gólmance Bonathanové. Prostřední část začne přibližně ve 14:52, Šavle vedou nad Včelami 3:0.
     
    Střely na branku po 1. třetině:

    Vídeň – 25
    Bracknell – 5
     
    Oba týmy už se vrací na ledovou plochu, prostředí část za pár okamžiků začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Vídeň vyhrála vhazování a kvůli napadajícím protihráčkám se vydala s pukem do zákrytu své brány, odkud založí novou útočnou akci.
     
    20:28
    Bracknell se usadil v útočném území, jenže k ohrožení gólmanky Vigilantiové má stejně daleko, protože kotouč drží jen u mantinelů a v rozích.
     
    20:48
    Pia Prenová hledala před bránou svou najíždějící spoluhráčku, jenže vracející se obránkyně Bracknellu předvedla skvělý obranný zákrok.
     
    21:11
    Brankářka Bonathanová má opět spoustu práce, vídeňské střelkyně na ni posílají vydatnou spršku nebezpečných projektilů, jimž rozhodně nechybí razance.
     
    21:40
    Včely jsou stále pod obrovským tlakem.
     
    22:08
    Vídeň právě vstřelila branku!
    I když Bracknell teď začal vystrkovat útočné růžky, Šavle ho rychle zchladily pátým vstřeleným gólem! Asistenci si připisuje brankářka Victoria Vigilantiová, jež nahrála puk KAITLIN SPURLINGOVÉ, která předvedla krásné sólo, když si najela s pukem až mezi kruhy a hezkou ranou poslala kotouč nad beton bezmocné gólmanky Bonathanové! Asistence: Victoria Vigilantiová.
    SPURLINGOVÁ - 4:0
     
    22:48
    Vídeň má i nadále navrch, Britky mají spoustu práce s tím, aby udržely rozjeté střelkyně na uzdě.
     
    23:22
    Bracknell právě vstřelil branku!
    A pozor, Včely se dočkaly čestného zásahu! Kimberley Laneová poslala hezkou nahrávku do jízdy LEANNE GANNEYOVÉ, jež dosprintovala až před brankoviště a přízemní ranou s pořádnou dávkou štěstí procedila puk přes výstroj brankářky Vigilantiové! Asistence: Kimberley Laneová.
    GANNEYOVÁ - 4:1
     
    24:10
    Opět se hraje dlouho bez přerušení a na hráčkách z Rakouska je vidět, že jsou po přesné trefě podceňovaného soupeře trochu opařené.
     
    24:45
    Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam. Sluší se dodat, že Včely se postupem času čím dál více osmělují.
     
    25:18
    Tohle byla velká šance a mohlo z toho být ještě větší drama. Veronique Lamaree-Paquetteová se ocitla v přečíslení 2 na 1, ale zvolila střelu, s níž si brankářka Vigilantiová poradila!
     
    26:22
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Viděli jsme hodně divokou pasáž hry, kdy se oba soupeři dostávali do vyložených příležitostí! Nakonec se může znovu radovat Vídeň, když Venla Hoviová našla mezi kruhy dobře najetou KAITLIN SPURLINGOVOU, jež se s tím vůbec nepárala a prudkou ranou doslova propálila brankářku Bonathanovou! Asistence: Venla Hoviová.
    SPURLINGOVÁ - 5:1
     
    27:00
    Utkání je zatím naprosto jednoznačnou záležitostí. I když se teď Včely zvedaly a začínaly si počínat vepředu dobře, s produktivitou Vídně se zatím nemohou rovnat.
     
    27:17
    Šavle neponechávají nic náhodě a i nadále třímají otěže zápasu pevně ve svých rukách. Gólmanka Bonathanová musí být ve střehu, děj hry se odvíjí hlavně u její brány.
     
    27:55
    Teď Bracknell zachytil puk a ujel do útočného pásma, jenže Rakušanky skvěle bruslí a je jich plný led, i tentokrát počínající požár uhasily.
     
    28:23
    Kaitlin Spurtlingová je opravdu k nezastavení. I tentokrát se probila do velmi slibné příležitosti, jenže zblízka na brankářku Bonathanovou nevyzrála!
     
    29:00
    Bracknell se probíjí k puku jen minimálně, Rakušanky pokračují ve své dominanci.
     
    29:15
    Britky jsou stále pod tlakem a nedaří s ejim získat puk do své moci.
     
    29:46
    Včely se dostávají k puku jen sporadicky, když už se jim to povede, ve středním pásmu jejich postup většinou končí.
     
    30:23
    Máme tu změnu v brankovišti Šavlí, kde Victorii Vigilantiovou střídá její kolegyně Nicole Arnbergerová.
     
    30:58
    A znovu se objevila v gólové pozici Kaitlin Spurlingová! Tentokrát se prosmýkla do předbrankového prostoru a zblízka si vylámala zuby na pozorné brankářce Bonathanové!
     
    31:30
    Obrázek hry se nemění, Bracknell čelí stále mohutnému náporu Vídně, jež pokračuje ve střeleckém galapředstavení.
     
    32:23
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Jednoznačná územní převaha Šavlí s sebou přinesla už pošesté gólový efekt! Po Pie Prenové se v pravém puku chopila puku ANNA MEIXNEROVÁ a naplno potvrdila, proč je členkou rakouské reprezentace, když krásnou střelou zavěsila nad rameno gólmanky Bonathanové do bližšího horní rohu brány! Asistence: Pia Prenová.
    MEIXNEROVÁ - 6:1
     
    32:55
    Opět Rakušanky pořádně rozvířily vody v předbrankovém prostoru svých soupeřek, když se v zakončení prostřídaly snad všechny členky druhého útoku, ale bez úspěchu.
     
    33:45
    Regan Boultonová (VIN) – 2 minuty – hákování.
     
    33:53
    Ihned po vyhraném vhazování vypálila z vrcholu pravého kruhu střelkyně jediné branky Bracknellu Leanne Ganneyová, ale našla jen náruč připravené gólmanky Arnbergerové.
     
    34:07
    A nechybělo moc k tomu, aby udeřilo na opačné straně ledové plochy! Tentokrát pálila z příznivé palebné pozice Anna Meixnerová, jenže její projektil vyrazila brankářka Bonathanová!
     
    34:48
    Včely se vydaly na výlet do útočného pásma, když dvakrát zkoušela štěstí Veronique Laramee-Paquetteová, ale poprvé mířila vedle a podruhé vyprášila jen beton brankářky Arnbergerové.
     
    35:14
    Na opačné straně hrací plochy se objevila s pukem na holi mezi kruhy Venla Hoviová, jež mířila mezi betony brankářky Bonathanové, jenže puk zde uvízl a za brankovou čáru nedojel!
     
    35:45
    Monotónní dominance Vídně nebere konců, obránkyně Bracknellu toho musí mít v dosavadním průběhu zápasu už opravdu dost, protože se stále hraje ve strhujícím tempu.
     
    36:23
    Bracknell znovu vyvezl puk do útočného pásma, jenže nevytěžil z toho nakonec zhola nic, protože byl vytlačen do rohu pásma.
     
    37:00
    Šavle jsou dnes opravdu hodně ostré, zatím řízly Včely hned šestkrát. uvidíme, zda ještě svůj tlak přetaví před druhou sirénou v další úspěchy.
     
    37:17
    Rakušanky střílejí ze všech možných pozic útočného pásma, jenže potýkají se v těchto chvílích s vychýlenou muškou. většina puků míjí branku gólmanky Bonathanové.
     
    37:57
    Britky opět vyvezly puk do útočného pásma, ale to byla jen labutí píseň. Převaha je jednoznačně na straně Šavlí, jež Včely velmi brzy odzbrojily.
     
    38:26
    Charlotte Wittichová tvrdě vypálila od modré čáry, ale její razantní projektil jen o kousek minul pravou tyčku gólmanky Bonathanové.
     
    39:46
    Veronique Laramee-Paquetteová (BRC) je na turnaji už posedmé na trestné lavici. Tentokrát se dopustila nedovoleného bránění
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla ještě o jednu přesnou trefu více, celkem v ní byly k vidění na zimním stadionu v Karviné čtyři góly. Šavle si udržely svoji normu tří gólů na třetinu, když pálily do černého Kaitlin Spurlingová, jež se prosadila hned dvakrát, a Anna Meixnerová. Bracknell se dočkal čestné branky, když se v samostatném úniku trefila se štěstím Leanne Ganneyová. Před třetí třetinou vede Vídeň přesvědčivě 6:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Vídeň – 16 (41)
    Bracknell – 7 (12)
     
    Vše už je připraveno na začátek třetího dějství, hráčky už se řadí na úvodní vhazování ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Vídeň uspěla na vhazování a opět ze zákrytu své brány rozjíždí útočnou akci.
     
    40:20
    Šavle sice vyrobily chybu a ve středním pásmu o puk přišly, jenže Natalie Aldridgeová neměla rychlost a byla brzy zastavena.
     
    40:50
    Velká šance Rakušanek! Pia Prenová našla z pravého kruhu před brankou volnou Esther Kantorovou, jež z první jen nechala vyniknout brankářku Bonathanovou!
     
    41:20
    Vídeň má obrovský tlak.
     
    42:06
    Veronique Laramee-Paquetteová (BRC) – 2 minuty – podražení.
     
    42:30
    Hráčky v černožlutém jsou hodně aktivní a hned na začátku přesilovky roztočily svou přesilovkovou kombinaci. Mezi kruhy pálila Pia Prenerová, ale puk poslala těsně vedle levé tyčky gólmanky Bonathanové!
     
    42:48
    Z takřka totožné pozice zakončovala i Katharina Hyblerová, jejíž projektil skončil jen v nachystané náruči gólmanky Bonathanové, jež těžila ze svého dobrého postavení!
     
    43:09
    Vídeň má opravdu drtivý tlak, Bracknell se musí bránit s vypětím všech sil.
     
    43:37
    Brankářka Bonathanová měla opět spoustu práce a musela předvést sérii povedených zákroků, když na ni Šavle pálily hlavně z mezikruží.
     
    44:38
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Hokejistky z hlavního města Rakouska znovu udeřily, když využily přesilovou hru! Vyplatil se jim důraz na brankovišti, kde se k puku dostala po Katharině Hyblerové kapitánka ESTHER KANTOROVÁ a zblízka uklidila puk do sítě! Asistence: Katharina Hyblerová.
    KANTOROVÁ - 7:1
     
    45:04
    Vídeň nepolevuje ve svém nasazení a i nadále buší vytrvale do obranného bloku Bracknellu.
     
    45:28
    Rakušanky předvedly další pohlednou kombinaci, na jejímž konci stála Anna Hanserová, jež z ideální palebné pozice v mírném úhlu na pravé straně našla náruč gólmanky Bonathanové u první tyčky.
     
    45:59
    Včely se po delší době podívaly do útočného pásma, kde se jim sice povedlo aktivním pohybem udělat rozruch, jenže obrana Šavlí je i nadále pevná jako skála.
     
    46:20
    Vídeň rozehrává ze svého pásma, ale musí se přitom vypořádat s aktivním forčekingem protihráček.
     
    46:54
    Nakonec si poradily na jedničku a už opět svírají Bracknell v hloubi jeho obranného pole. Gólmanka Bonathanová zatím spíše sleduje, jak kolem ní létají nepřesné projektily.
     
    47:07
    Nápor Vaaralovy družiny nebere konců a postupem času ještě nabírá na své intenzitě. Britkám je nyní nakloněna i paní Štěstěna, že neinkasovaly osmý gól.
     
    47:46
    Včely se sice podél pravého mantinelu prosmýkly do útočného pásma, jenže zde si opět nedokázaly i přes veškerou snahu a bojovnost vytvořit něco nebezpečnějšího.
     
    48:16
    Obrázek hry se nám na zimním stadionu v Kotlině nemění. Pořád přihlížíme dominanci Šavlí, které si jdou pevným krokem za svým druhým přesvědčivým triumfem.
     
    48:45
    Tlak Vídně teď trochu ochabl, ale rozhodně se nedá říct, že hráčky Bracknellu by převzaly iniciativu do svých rukou. Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu.
     
    49:11
    Na levém křídle doputoval puk na hůl Louise Adamsové, jež práskla do puku tak silně, až upadla., Brankářka Arnbergerová puk dobře viděla a zasáhla betony u první tyčky.
     
    49:45
    Šavle už opět kombinují s pukem kolem obranného valu Britek, který se opět prohýbá pod mohutným náporem vídeňských střelkyň.
     
    50:08
    Esther Kantorová te´d předvedla důraz na brankovišti jako z učebnice, když se snažila došťouchat puk za brankovou čáru, ale neuspěla na betonech Bonathanové.
     
    50:46
    Šance na obou stranách! Nejdříve z předbrankového prostoru neuspěla Kaitlin Spurlingová a na druhé straně neuspěla v samostatném úniku Leanne Ganneyová!
     
    51:40
    Vídeň právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná kanonáda v podání Šavlí neubírá na svém tempu, už je to 8:1! Od Regan Boultonové přebrala puk rozjetá ANNA MEIXNEROVÁ, v samostatném úniku si najela až před brankoviště a ze své oblíbené palebné pozice puk ještě odrazem o záda brankářky Bonathanové šťastně poslala do brány, čímž završila hattrick! Asistence: Regan Boultonová.
    MEIXNEROVÁ - 8:1
     
    52:14
    Vídeň rozhodně nepolevuje ani za sedmigólového vedení ze svého nasazení a i nadále svírá Bracknell v hloubi jeho obranného pásma.
     
    52:44
    Včelám se nedaří získat puk, čímž by mohly alespoň na chvíli přerušit velký tlak soupeřek.
     
    53:15
    Kimberley Laneová (BRC) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    53:47
    Vídeň má na své straně trvalou územní převahu a defenziva Včel se znovu musí s vypětím všech sil bránit. Šavle se zatím potýkají se slabším zakončením.
     
    54:00
    Bracknell po dlouhém snažení získal puk a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    54:18
    Puk už znovu putuje po vídeňských holích a brankářka Bonathanová se musí ve svém brankovišti porádně ohánět proti hodně razantním střelám.
     
    54:49
    Zápas už se chýlí ke svému konci. Uvidíme, jestli ještě stihnou hokejistky z Rakouska přidat nějakou branku a překonají stejně jako včera desítku.
     
    56:19
    Christine Newmanová (BRC) – 2 minuty – podražení.
     
    56:40
    Vídeň se okamžitě zabydlela v útočném pásmu a po další pumelici z blízkosti modré čáry zacinkala horní tyčka za zády zkoprnělé gólmanky Bonathanové, jež asi vůbec nic neviděla!
     
    57:06
    Angličankám se podařilo získat puk a podél pravého mantinelu vyhodit až do blízkosti gólmanky Arnbergerové.
     
    57:25
    I když Rakušanky dotlačily puk do sítě, už se tak stalo dávno po odpískání, protože rozhodčí odpískala postavení útočící hráčky v brankovišti. Buly ve středním pásmu.
     
    57:54
    Gólmanka Arnbergerová se teď blýskla ve skvělém světle, když si poradila se samostatným únikem. Předvedla skvělý reflex, když puk vyrazila od přední tyčky na poslední chvíli nad svou bránu!
     
    58:21
    Bracknell už znovu čelí tlaku, Vídeň je nenasytná a rána by si alespoň ještě jednou užila gólovou euforii.
     
    58:56
    Děj hry se stále odvíjí na dostřel gólmanky Bonathanové, jež má za sebou opravdu hodně náročnou šichtu. Ve svém brankovišti se dnes rozhodně nenudila.
     
    59:17
    Zápas už se jen dohrává, i když Včely bojují, co jim ještě zbytky sil dovolují. Snaha se jim rozhodně upřít nedá.
     
    59:53
    Vypadá to, že už se nic zajímavějšího nestane. Puk je ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Vídeň v závěrečném dějství podtrhla svou dominanci, když se trefily kapitánka Esther Kantorová a hattrick završila šťastnou brankou Anna Meixnerová.
     
    Nejlepší hráčky:

    EHV Sabres Vídeň – Kaitlin Spurlingová
    Bracknell Queen Bees – Lauren Summersová
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Vídeň – 19 (60)
    Bracknell – 3 (15)
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, s konstatováním, že Vídeň poráží Bracknell přesvědčivě 8:1, se s vámi loučím. Ale ne na dlouho, už od 17:30 je na programu zlatý hřeb dnešního dne, a to bitva domácí Karviné s polskou Osvětimí, kterou pro vás budeme rovněž přenášet. Do té doby na shledanou. (16:14:17)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 2. Hyblerová (Meixnerová, Prenová), 5. Meixnerová (Spurlingová), 7. Hanserová (Hyblerová, Boultonová), 23. Spurlingová (Vigilantiová), 27. Spurlingová (Hoviová), 33. Meixnerová (Prenová), 45. Kantorová (Hyblerová), 52. Meixnerová (Boultonová) – 24. Ganneyová (Laneová)


    EHV Sabres Vídeň: Vigilantiová (od 31. Arnbergerová) – Boultonová, Hyblerová "A", Bettariniová "A", Wittichová, Granitzová, Kropfová – Kantorová "C", Prenová, Meixnerová – Spurlingová, Hanserová, Hoviová – Killisch von Hornová, Ullrichová, Schemmerlová – Vlceková.
    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Laramee-Paquetteová, Adamsová, Girdlerová – Newmanová "A", Overtonová, Eppsová – Ganneyová, Laneová, Aldridgeová – McCluskeyová.

    Rozhodca: Maria Zemiaková (SVK) – Barbora Bednářová (CZE), Michaela Štefková (CZE)

    Diváci: 100