Bayern – Brémy 6:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Stuttgart – Leverkusen 3:3 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Dortmund 2:1 (kon.) | Schalke – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 18.10.2014, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Dobrý deň, Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri on-line prenose zo zápasu nemeckej Bundesligy, v ktorom 1.FC Köln privíta na vlastnom štadióne Borussiu Dortmund. Zápas sa začína o 15:30 hod.
     
    1.FC Köln

    Domáci futbalisti sa nachádzajú po siedmich kolách na štrnástej pozícii so ziskom šiestich bodov a skóre 4:6. Futbalisti Kölnu sa strelecky trápia, keď doposial zaznamenali iba 4 presné zásahy, čo je druhý najmenší počet zo všetkých účastníkov, menej dal už iba Hamburger. Naopak defenzíva domácich je na tom o poznanie lepšie, Köln doposiaľ inkasoval iba šesť krát, čo je štvrtý najmenší počet inkasovaných gólov zo všetkých účastníkov.

    Borussia Dortumnd

    Hostia sa po úvodných siedmich kolách nachádzajú na nelichotivej trinástej pozícii a dnešnou prípadnou prehrou sa môžu prepadnúť ešte nižšie. Borussia má na svojom konte 7 bodov pri skóre 9:12. Viac gólov ako Dortmund inkasovali v súťaži len Hertha Berlín a posledné Brémy. Zverenc trénera Jurgena Kloppa teda majú čo naprávať. Hosťom sa výrazne lepšie darí v Lige Majstrov, v ktorej sú na prvej pozícii v D skupine, so ziskom 6 bodov a skóre 5:0.Hosťujúci futbalisti v úvodných dvoch zápasoch pokorili Arsenal a Anderlecht Brusel.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Wimmer, Mavraj, Olkowski – Lehmann, Vogt – Švento, Halfar, Risse – Zoller
    Náhradníci: Kessler – Kalas, Brečko, Matuszczyk, Osako, Ujah, Peszko

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Durm – Gündogan, Kehl – Mkhitaryan, Kagawa, Grosskreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – S.Bender, Ginter, Ramos, Reus, Subotič, Aubameyang

    Rozhodcovia: Fritz – Dietz, Schaal.
     
    Začiatok zápasu sa neúprosne blíži. Domáci futbalisti nastupujú na dnešný zápas v bielo-červených dresoch, hostia z Dortmundu pre dnešok zvolili žlto-čiernu kombináciu dresov.
     
    Hráči nám už nastupujú na hraciu plochu, štadión 1.FC Köln je zaplnený do posledného miesta.
     
    Úvodný výkop bude patriť hosťujúcim futbalistom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Postupný útok hostí zastavil v stredovom kruhu výborným obranným zákrokom jeden z domácich hráčov a následne sa hostia previnili faulom a tak budú mať domáci k dispozícii prvú štandardnú situáciu v dnešnom stretnutí.
     
    2
    Lopta z priameho voľného kopu končí iba v náručí brankára hostí Weidenfellera, ktorý ju posiela späť do hry.
     
    3
    Reus sa teraz previnil postavením mimo hry a tak jeho zakončenie nemalo žiaden význam.
     
    4
    Hostia sú v úvode častejšie pri lopte a dá sa povedať že majú územnú prevahu, domáci futbalisti sa snažia posielať vysoké lopty za obranu Borussie, tie však končia len na hlavách vysokých obrancov hostí.
     
    5
    Akcia hostí teraz začína u Weidenfellera, domáci futbalisti vysoko napádajú a nedovoľujú hosťom rozohrať.
     
    7
    Hostia vyčkávajú a na vlastnej polovici kombinujú prihrávkami. Ani jeden z tímov si v úvode stretnutia nedokázal vypracovať vážnejšiu príležitosť.
     
    8
    Dlhá lopta od hráčov hostí teraz končí len u Horna, ktorý ju skryl v náručí a nasleduje výkop až na útočnú polovicu.
     
    9
    Domáci futbalisti teraz rozohrali autové vhadzovanie z vlastnej polovice ihriska, avšak lopta končí len u hráčov hostí, ktorý ju následne poslali na Weidenfellera. Úvod je z oboch strán opatrný.
     
    11
    Veľká šanca hostí! K lopte sa dostal v šestnástke Immobile, z dobrej pozície však trafil len brániaceho hráča pred sebou.
     
    12
    K strele sa teraz odhodlal aj Marco Reus, jeho pokus končí tesne vedľa brány domácich. Hostia teraz dvakrát po sebe pohrozili.
    Reus tudott lőni éles szögből, de a hosszú alsó mellé ment a lapos lövés!
     
    13
    Dušan Švento poslal center z ľavej strany ihriska a do zakončenia sa dostával jeden z domácich, pred ktorým stihol zasiahnuť Roman Weidenfeller, lopta mu však vypadla a hostia teraz môžu byť radi že sa k nej dostal ich hráč a nie domáci.
     
    15
    Pri stredovom kruhu teraz ostal ležať Risse, hra je prerušená.
     
    15
    Domáci futbalista sa zdá byť v poriadku a v hre sa môže pokračovať.
     
    17
    Faulom na pravej strane sa teraz previnil Halfar, hostia budú mať k dispozícii priamy voľný kop.
     
    17
    Priamy voľný kop z pravej strany zahral Marco Reus a lopta od domácich hráčov smeruje do autu. Nasledovať bude rohový kop pre Borussiu.
     
    18
    Po rohovom kope rozhodca odpískal útočný faul hostí a tak budú mať domáci k dispozícii voľný kop od vlastnej brány.
     
    19
    Domáci sa teraz dokázali dostať do pekne kombinácie na pravej strane ihriska, loptu si však hostia ustrážili až nakoniec skončila mimo hry. Nasledovať bude odkop od brány Romana Weidenfellera.
     
    20
    Domáci mali teraz k dispozícii rohový kop, ten však obrana hostí bez problémov odvrátila a hra je už momentálne na opačnom konci ihriska.
     
    21
    Hostia teraz získali loptu v stredovom kruhu, ich akciu potiahol Kagawa, s loptou sa dokázali dostať až pred mále vápno, tam však ich akcia skončila, keďže domáci obrancovia zdvojili hráča s loptou.
     
    23
    Jurgen Klopp je ako už tradične ďaleko od svojej striedačky a burcuje svojich hráčov, zatiaľ však pôsobí kľudným dojmom.
     
    24
    K lopte sa teraz dostal Reus, ktorý dokázal odcentrovať na Kagawu, ktorý sa dostal s loptou do šestnástky, tam si však podľa rozhodcu Fritza počínal nedovolene a tak táto akcia hostí končí.
     
    25
    Oprávnenú žltú kartu dostáva Mkhitaryan, ktorý padol v súboji s Hectorom ako podťatý, faul to však nebol a hráč hostí vidí žltú kartu za filmovanie.
     
    27
    Immobile teraz nedokázal ideálne spracovať prihrávku a loptu v sľubnej pozícii v šestnástke stratil.
     
    27
    Zatiaľ vidíme v dnešnom stretnutí svižné tempo, futbal sa musí divákom páčiť, chýba však viac presností vo finálnej fáze.
     
    28
    Mkhitaryan si teraz nerozumel so svojim spoluhráčom a jeho prihrávka končí len v aute.
     
    29
    S loptou sa teraz na útočnej polovici usadili domáci futbalisti, nič s ňou však nedokázali vymyslieť a tak končí len u hráčov hostí, ktorý zakladajú ďalší útočný výpad.
     
    29
    K strele sa z hranice šestnástky odhodlal domáci kapitán Lehmann, jeho pokus bez prípravy však končí len na tribúne za bránou.
     
    30
    Immobile sa teraz nedokázal dostať cez dvoch hráčov a lopta končí u domácich futbalistov.
     
    32
    Do zakončenia sa teraz dostal v šestnástke po prihrávke od Immobileho Marco Reus, bol však tiesnený brániacim hráčom domácich a tak nedokázal ideálne zakončiť.
     
    33
    Stále čakáme na akciu alebo strelu, ktorá by takpovediac zdvihla divákov zo stoličiek. V doterajšom priebehu zápasu sme videli iba takzvané "pološance".
     
    33
    Mats Hummels inkasuje žltú kartu po faule na prenikajúceho Okowskeho, nepríjemná situácia pre hostí a priamy voľný kop pre domácich z hranice šestnástky!
     
    35
    Loptu poslal do hry z priameho kopu Zoller, jeho strelecký pokus však smeruje vysoko nad hosťujúcu bránu.
     
    35
    Rohový kop pre hostí, zahráva Kagawa, jeho nebezpečný center však končí len útočným faulom hostí na domáceho brankára Horna.
     
    36
    Úder do tváre teraz inkasoval od jedného z domácich futbalistov Grosskreutz a výhodu tak majú k dispozícii futbalisti Borussie.
     
    37
    Domáci sa teraz mohli dostať do prečíslenia, avšak jeden z nich si loptu hodil príliš ďaleko od nohy a nakoniec bol pri nej skôr stopér hostí Hummels.
     
    39
    Hostia sa teraz previnili útočným faulom v stredovom kruhu a domáci tak majú k dispozícii voľný kop.
     
    40
    1. FC Köln dáva gól! Gól strelil VOGT.
    Vogt si teraz krásne narazil loptu z jedným zo svojich spoluhráčov, ktorý ho následne poslal do samostatného úniku a domáci futbalista strelou po zemi z hranice šestnástky prekonáva Weidenfellera a posiela domácich do vedenia.
    VOGT - 1:0
     
    41
    Hostí úvodný gól mierne otriasol, pretože to boli práve oni, kto útočil do plných. Vo finálnej fáze však doposiaľ ofenzívne esá Borussie zlihávajú na pozornej obrane domácich.
     
    43
    Prvý polčas sa blíži ku koncu, hodno poznamenať že domáci vyťažili z minima maximum a ich prvá strela na Weidenfellerovu bránu skončila gólom. Hosťujúci brankár sa teraz rozčuľuje na svojich spoluhráčov, ktorý neskoro dostupujú domácich futbalistov, z čoho vznikajú nebezpečné situácie.
     
    45
    Mkhitaryan to teraz skúsil strelou z hranice šestnástky, avšak jeho pokus spoza brániaceho hráča nemohol skončil inak ako zblokovaný. Domáci sa následne skoro dostali do prečíslenia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca Fritz ukončil prvý polčas po deviatich sekundách nadstaveného času a tak možno konštatovať že 1. FC Köln vedie po prvom polčase gólom Vogta zo 40 minúty nad Borussiou Dortmund 1:0. Druhý polčas sa začne približne o 16:30 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci futbalisti výkopom zahájili druhý polčas, pri lopte sú však už hostia, ktorý musia od začiatku zapnúť do plných ak chcú pomýšľať v dnešnom stretnutí na tri body.
     
    47
    Do súboja sa teraz dostali Švento a Kehl, rozhodca píska priamy voľný kop pre hostí.
     
    48
    Lopta končí po priamom voľnom kope Borussie len mimo hry a rozohrávať tak budú od vlastnej brány domáci futbalisti.
    IMMOBILE - 1:1
     
    48
    Dortmund dal gól! Gól strelil IMMOBILE.
    Hostia vyrovnávajú a začíname odznova. Domáci pri prechode do útoku stratili loptu, ktorú vybojoval Kagawa, ktorý ju posunul na Immobileho, ten si ju narazil s Reusom a po spätnej prihrávke Immobile prekonáva z hranice približne desiatich metrov technickou strelou Horna v bráne domácich.
     
    51
    Z gólu sa teší aj tréner hostí Jurgen Klopp, ktorý sa so svojou radosťou rád podelí s ostatnými.
     
    52
    Hostia začali druhý polčas aktívnejšie, čoho výsledkom je vyrovnávajúci gól. Do zakončenia sa teraz dostával po narážačke s Kagawom Marco Reus, jeho následná strela však končí len zblokovaná hráčmi domácich a nasleduje rohový kop pre Borussiu.
     
    53
    Hostia sa po rohovom kope do vážnejšej príležitosti nedostali a domáci sa tak po dlhej dobe dostali aspoň za čiaru odďeľujúcu polovicu ihriska.
     
    54
    Ďalší rohový kop pre hostí! Zahrávať bude Reus.
     
    54
    Hostia sú v tlaku, domáci naopak v hernom kŕči. Úvod druhého polčasu zastihol v lepšej forme futbalistov Borussie.
     
    55
    Horn si teraz postrážil loptu smerujúcu na jedného z hosťujúcich hráčov a vybehol pred malé vápno. Domáci majú po dlhej dobe loptu na svojich kopačkách a môžu podniknúť útok.
     
    56
    Dušan Švento teraz poslal loptu len mimo hracej plochy a nasledovať bude odkop od brány Weidenfellera.
     
    57
    Hráči Borussie obliehajú bránu domácich zo všetkých strán! Domáci však zatiaľ odolávajú a výborne bránia.
     
    57
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Švento, prichádza Peszko.
     
    58
    Jediný slovenský futbalista v dnešnom zápase Dušan Švento dnes dohral. Na lavičke domácich ešte čaká na svoju príležitosť český futbalista Tomáš Kalas.
     
    59
    Zo strany domácich je to príliš statické, domáci futbalisti sa doposiaľ k vážnejšiemu ohrozeniu Weidenfellera v druhom polčase neprepracovali.
     
    60
    Brankár hostí teraz musel vybehnúť až pred šestnástku aby zažehnal protiútok domácich, loptu dokázal odkopnúť a prerušiť tak akciu domácich. Do zakončenia sa predieral nový muž na ihrisku Peszko.
     
    61
    Domáci, tak ako aj hostia pripravujú striedanie.
     
    62
    Z oboch strán je to v tomto čase už viac v rovine dodržiavania taktických pokynov, ani jedno z mužstiev sa bezhlavo nepúšťa do útočenia.
     
    64
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Halfar, prichádza Osako.
     
    65
    Hostia teraz pekne potiahli akciu a na pravej strane sa dostal k lopte Reus, ktorý však loptu poslal len na tribúnu za bránou Horna.
     
    65
    Na trávniku teraz ostal ležať po nezavinenom údere rukou od Reusa domáci Olkowski.
     
    66
    V hre sa pokračuje, domáci futbalista nebude potrebovať ošetrenie. Reus za tento zákrok potrestaný nebude.
     
    67
    Hostia hrozia nebezpečnými útokmi po krídlach, teraz sme videli dlhú loptu za obranu a nebyť postavenia mimo hry tak Borussia vedie 1:2.
     
    68
    Do zakončenia sa teraz po dlhom centri až z poliacej čiary dostal Zoller, jeho strela však smeruje aj vďaka tomu že bol dobre bránený len mimo hosťujúcej brány.
     
    68
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mkhitaryan, prichádza Aubameyang.
     
    70
    Faulom sa teraz v strede ihriska previnil Osako, lopta pre hostí.
     
    71
    Opäť jedna z rýchlich kontier hosťujúcich futbalistov, ktorá však ako mnohé v dnešnom zápase bola zastavená pozornou obrannou hrou domácich.
     
    72
    Rohový kop Borussie zahral Reus presne na hlavu Piszceka, jeho hlavička smeruje tesne vedľa Hornovej brány. Nasleduje odkop od domácej brány.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Papastathopoulos (Borussia Dortmund).
     
    73
    Papastathopoulos vidí oprávnenú žltú kartu po faule na prenikajúceho Peszka, následný priamy voľný kop odvracia obrana hostí bez problémov do bezpečia.
     
    74
    1. FC Köln dáva gól! Gól strelil ZOLLER.
    Domáci udreli z ničoho nič, vybojovali loptu v strede ihriska, tá sa následne dostala na pravej strane ihriska k Osakovi, ktorý stál na hrane postavenia mimo hry a poslal centrovanú loptu do šestnástky, kde spravil brankár hostí Weidenfeller školácku chybu, keď podbehol loptu a následne sa k nej dostal Zoller, ktorý zakončil do prázdnej brány.
    ZOLLER - 2:1
     
    76
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Zoller, prichádza Matuszczyk.
     
    77
    Strelec zatiaľ víťazného gólu opúšťa ihriska a Borussia bude musieť zapnúť ak chce pomýšľať aspoň na remízu.
     
    78
    Domáci kapitán sa teraz v strede ihriska dopustil taktického faulu a oprávnene vidí žltú kartu.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Immobile, prichádza Ramos.
     
    81
    Ramos bol teraz faulovaný, avšak rozhodca v tom úmysel nevidel a tak sa pokračuje ďalej v hre.
     
    81
    Domáci sa teraz dostali do prečíslenia, avšak hostia sa nakoniec stihli vrátiť a zažehnať tak nebezpečenstvo tretieho gólu v ich sieti.
     
    83
    Jurgen Klopp pred hosťujúcou striedačkou s beznádejným výrazom v tvári. Hosťom už veľa času na zvrat v dnešnom stretnutí neostáva.
     
    85
    Domáci vyhrávajú a do posledného miesta zaplnený štadión je vo vare. Do konca zápasu ostáva už len niečo vyše piatich minút a nadstavený čas. Lopta teraz od jedného z domácich smeruje do autu a hostia budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    87
    Pri lopte je teraz hosťujúci brankár, ktorý ju bude dlhým výkopom posielať na svojich spoluhráčov, ktorý musia vsadiť všetko na ofenzívu.
     
    88
    Domáci futbalisti sú teraz s loptou na útočnej polovici kde zbierajú cenné sekundy v ceste za víťazstvom.
     
    89
    Grosskreutz sa previnil faulom na Osaku a domáci majú k dispozícii priamy voľný kop z pravej strany.
     
    90
    Ramos skvele čítal hru a pri lopte sú už hostia, ktorý majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    90
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Grosskreutz, prichádza Subotič.
     
    90
    Momentálne vidíme na hranici šestnástky ošetrovanie jedného z domácich.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase – 3 minúty.
     
    90+2
    Domáci futbalisti teraz odkopujú loptu až za poliacu čiaru.
     
    90+2
    Center do šestnástky teraz síce dokázal Ramos spracovať, následne bol však od lopty odzbrojený a tá končí vysokým výkopom ďaleko preč od domácej brány.
     
    90+3
    Domáci sa teraz dostali do prečíslenia, avšak hostia sa stihli vrátiť a slúži im za česť že sa nevzdávajú ani do posledných sekúnd.
     
    90+3
    Koniec zápasu. (17:20:49)

    Jakub Bobovič

    Góly: 40. Vogt, 74. Zoller – 48. Immobile

    Karty:   78. Lehmann (KOL) – 25. Mkhitaryan (DOR), 33. Hummels (DOR), 72. Papastathopoulos (DOR)


    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Wimmer, Mavraj, Olkowski – Lehmann, Vogt – Švento, Halfar, Risse – Zoller
    Náhradníci: Kessler – Kalas, Brečko, Matuszczyk, Osako, Ujah, Peszko

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Reus– Gündogan, Kehl – Mkhitaryan, Kagawa, Grosskreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – S.Bender, Ginter, Ramos, Subotič, Aubameyang

    Rozhodca: Fritz – Dietz, Schaal