Willem II – Arnhem 1:4 (kon.) | Eindhoven – Alkmaar 3:0 (kon.) | Feyenoord – Heracles 2:1 (kon.)
Breda – Den Haag 1:1 (kon.) | Twente – Amsterdam 1:1 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
1:4 (0:2)
SBV Vitesse Arnhem
cz Sobota 18.10.2014, 18:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Holandská Eredivisie
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Také ve druhé půli byli o něco málo lepším celkem hosté. Jiskričku naděje však díky trefě Sahara vykřesali domácí. V závěru utkání ale vítězství 4:1 zajistili Oliynik a Douda. Arnhem si tak připsal tři body za suverénní vítězství. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 3:8 (20:22:54)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Abiola DOUDA - 1:4
     
    90+3
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Nádherný fotbalový moment! ABIOLA DOUDA dostal přihrávku do středu hrací plochy, odkud nechytatelnou dělovkou pečetil vítězství Vitesse.
     
    90+2
    Domácí chtěli ještě zamířit kupředu, ovšem akce se jim příliš nepovedla. Rozehrávat tak bude hostující brankář Velthuizen, který vůbec nepospíchá.
     
    90
    K základní hrací době utkání se budou nastavovat rovné tři minuty. Přinesou něco zajímavého?
     
    89
    O další rozruch se postaral Đurđević. Centr z pravé strany hrací plochy ale prolétl pouze do zámezí. Závěr duelu se nezadržitelně blíží.
    Denys OLIYNYK - 1:3
     
    88
    Arnhem právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. DENYS OLIYNYK dostal výbornou přihrávku do pokutového území, kde zamířil a přesnou střelou k levé tyči přidal pojistku hostujícího vedení.
     
    86
    Domácí kombinují na polovině soupeře, přičemž se snaží přijít na způsob, kterak překonat defenzivu soupeře. Zatím se jim to příliš nedaří.
     
    85
    Na druhé straně pole byl zastaven Đurđević. Vše ale proběhlo v souladu s pravidly, proto může Willem pokračovat ve hře.
     
    84
    Za ostrý skluz dostává žlutou kartu hostující Wallace (ARN).
     
    84
    Závěr duelu je ve znamení vypjatého fotbalu. Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Hosté nyní velmi dobře zblokovali střelecký pokus Andradeho.
     
    83
    To vše ale až po dalším domácím střídání. Na hřiště přichází Braber, který nahradí Stijna Wuytense.
     
    82
    Willem ale momentálně vybojoval rohový kop, který ale žádné nebezpečí nepřinesl. míč prolétl až na druhou stranu hrací plochy. Hosté budou vhazovat.
     
    80
    Hosté dobře vědí, že nejlepší obranou je útok. Tohoto pravidla se také řídí a snaží se co nejvíce pobývat na polovině svého soupeře.
     
    79
    Hnedle vzápětí posílá na trávník čerství síly také hostující družina. Odpočinout si odejde Traoré. Do hry naskočí Đurđević.
     
    78
    Domácí střídají. Místo Sahara naskočé do hry Cabral.
     
    76
    A opět nepříliš nebezpeční domácí, kteří poslali centr pouze do rukavic připraveného Velthuizena.
     
    75
    Následný volný kop pouze procestoval pokutovým územím, žádný z domácích borců do něj nedokázal vložit nohu. Vitesse tak stále odolává.
     
    74
    Sudí Vink bude udělovat žlutou kartu. Za své počínání ji obdržel Bertrand Traoré (ARN).
     
    73
    Hosté se řítili do další slibné příležitosti, kterou zakončoval Traoré. K velké zlosti hostujícího lodivoda ale zamířil nepřesně. Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    72
    Na hrací ploše zůstal poměrně dlouho ležet Oliynyk, který se ale nakonec zvedá a je schopen pokračovat ve hře.
     
    70
    Napřesná rána hostujícího celku znamená výkop pro Lamproua, který s ním velmi pospíchá.
     
    69
    Kazaishvili si ustlal v pokutovém území, načež se dožadoval pokutového kopu. Hlavní sudí Vink ale zůstal ledově klidný.
    Andradeho solidní možnost
     
    67
    Andrade se poté vydal do rychlého protiútoku, který zakončil ranou k levé tyči. Kulatý nesmysl ji poté jen těsně minul.
     
    66
    Arnhem ale opět zahrozil, Dauda pálil z prostředku hrací plochy. Lamprou ale velmi dobře zasáhl a vytěsnil tento pokus na rohový kop. Z něj hosté nic nebezpečného nevytěžili.
     
    65
    Nedovolený Dijksův zákrok znamená volný kop pro Vitesse. Hosté s ním ale příliš dobře nenaložili, balon pouze prolétl velkým vápnem.
     
    64
    Haemhouts se chtěl probít podél pravé postranní lajny, v čemž mu však zabránil včasný zásah hostujícího forvarda. Přesto budou domácí vhazovat.
     
    63
    Domácí působí živějším dojmem, stále více se tlačí kupředu. Zatím ale snaha nepřináší kýžené ovoce, defenziva Arnhemu je pozorná.
     
    61
    Střídají také fotbalisté Arnhemu. Leerdam opouští hrací plochu, na kterou naskočí Kazazaishvili.
     
    60
    Domácí posílají na trávník čerstvé síly. Místo Ondaana naskočí do hry Andrade.
     
    59
    Vejinovic natáhl ze středu hrací plochy ke střele, která se však k brankáři domácí družiny nedostala, neboť ji zblokovala pozorná defenziva Tilburgu.
     
    58
    Domácí jsou jako polití živou vodou, ihned po vstřelené brance se tlačili kupředu. Tentokráte si ale příliš nerozumněli. Hrát tak může opět Arnhem.
    Ben SAHAR - 1:2
     
    57
    Willem II právě vstřelil branku!
    Domácí vykřesali naději. Na úrovni středového kruhu vybojovali balon, s nímž se vydali kupředu. Vynikající akci poté zakončil do zcela odkryté branky BEN SAHAR. Utkání tak má znovu náboj!
     
    55
    Prakticky poprvé ve druhé půli se podívali kupředu také domácí fotbalisté. Celý jejich pobyt ale končí velmi záhy, a to nepřesnou přihrávkou.
     
    54
    Pröpper chtěl přidat svou druhou branku. Dělovka ale potěšila pouze diváky v nejvyšších ochozech. Další výkop pro domácího muže s ruakvicemi.
     
    52
    Z velké vzdálenosti pálil velmi ostře Oliynyk. Rána ale branku minula, proto budou domácí fotbalisté vykopávat. Lamprou s rozehrávkou pochopitelně pospíchá.
     
    51
    Vitesse je v prvních minutách druhé půle jednoznačně lepším celkem, zatím dominuje ve všech herních činnostech.
     
    50
    Traoré byl při svém počínání zastaven nedovoleným způsobem. To se nelíbilo domácímu borci, který vztekle zakopl balon. Od sudího Vinka je tak ihned napomínán.
     
    48
    Achenteh dlouho kličkoval na hranici velkého vápna. Poté vybojoval alespoň rohový kop, který ale pouze prolétl velkým vápnem.
     
    47
    Traoré se řítil za dlouhým pasem za obranu, v čemž mu ale zabránil hvizd pomezního arbitra, který spatřil ofsajd. Rozehrávat tak bude Willem.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle hosté velmi aktivně napadají. Arnhem hraje pochopitelně ve velké pohodě, dvoubrankový náskok jej hřeje v zádech.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla spíše ospalou podívanou. Ojedinělou velkou šanci Arnjemu ale dokázal v patnácté minutě zužitkovat Davy Pröpper. Domácí měli dobrou možnost ke skórování. Sahar ale svá mířidla seřídil nesprávně. V poslední minutě prvního poločasu poté navýšil náskok hostí Bertrand Traoré. Proto se do kabin odchází za dvoubrankového vedení Vitesse. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    Bertrand TRAORÉ - 0:2
     
    45
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro domácí. Po rychlý akci a pohledném ťukecu dostal nabito BERTRAND TRAORÉ, který se ze zhruba pětadvaceti metrů trefil přesně k pravé tyči. Arnhem tak má duel velmi dobře rozehraný.
     
    44
    Armenteros se pokoušel uvolnit u pravé lajny, v čemž mu zabránil Achenteh. Domácí poté alespoň vhazovali. Celá situace ale skončila odkopem balonu.
     
    42
    Leerdamův centr z levé strany hrací plochy si Lamprou bez sebemenších problémů schoval do své moci. Poté neotálel a ihned rozehrál.
     
    41
    Armenteros se řítil ua prudkou přihrávkou. Velthuizen ale přečetl situaci, vyběhl a míč včas odkopl do klidných vod. Výborná intuice hostujícího muže s rukavicemi.
     
    40
    Závěr první půle se pomalu, ale jistě blíží. S balonem na kopačkách se momentálně prezentuje domácí celek, který ale blízko k vyrovnání nemá.
     
    38
    Dries Wuytens se při svém bránění´provinil proti regulím. Zákrok však nebyl příliš ostrý. Přesto bude rozehrávat Vitesse.
     
    37
    Na hrací ploše zůstal poměrně dlouho ležet Haemhouts. Nakonec se ale zvedá a bude pokračovat ve hře, zranění není vážného charakteru.
     
    36
    Oliynyk se dostal do zahímavé střelecké pozice, z níž ale trefil pouze boční síť domácí svatyně. Sám hostující forvard tuší, že měl s šancí naložit lépe.
     
    35
    Vejinovi byl při svém protiútoku zastaven pouze za cenu faulu, což dává Arnhemu možnost rozehrávky. Vše se ale událo ve velké vzdálenosti od branky Willemu.
    Saharova příležitost
     
    34
    Obrovská šance v podání domácí ekipy. Sahar dostal vynikající přihrávku za obranu, načež se řítil sám na Velthuizena. Hostující brankář si ale poradil a pomocí pravé nohy perfektně zasáhl. K dorážce se již forvard Tilburgu nedostal.
     
    33
    K vidění je celá řada nedovolných zákroků. Vše se ale odehrává v bezpečné vzdálenosti od branek obou celků.
    Atmosféra na Koning Willem II Stadion

     
    31
    Ondaanův centr z levé strany hrací plochy vytěsnil Velthuizen. Hostující brankář zatím nemá s nevinnými pokusy Willemu žádné potíže.
     
    30
    Rychlý protiútok Arnhemu zbrzdil Pröpper, který se rozhodl přihrát zpět. Následně celá situace skončila mimo hrací plochu. Willem bude vhazovat.
     
    29
    Pokus o ránu z poměrně velké vzdálenosti Velthuizen bez větších obtíží vytěsnil do bezpečí. Následně hostující obrana míč odkopla.
     
    28
    Další pokus Willemu zmařen. Domácí sráží mizerná finální fáze, vinou které se připravují o slibné pozice. Hra se již dlouhou dobu pohybuje v šedivém průměru.
     
    27
    Domácí fotbalisté zahrávali rohová kop, který ale pohotová defenziva hostí odvrátila do klidných vod. Balon se dostal dokonce až k Lamprouovi.
     
    25
    Willem se znovu pokusil dostat kupředu, ovšem tam balon utekl Armenterosovi. Velká škoda pro Tilburg, akce se jevila velmi nadějně.
     
    24
    Na hrací ploše se toho příliš neděje. Arnhem v poklidu kombinuje na vlastní polovině, přičemž se nikam nežene.
     
    23
    Domácí byli zastaveni nedovoleným způsobem, načež hlavní sudí ponechal výhodu, Celá akce ale končí nepovedenou střelou, po níž bude rozehrávat hostující mág.
     
    21
    Leerdamova dalekonosná rána do černého nezamířila. Lamprou se postará o výkop, s nímž nikterak neotálí.
     
    20
    Traoré si ve své ofenzivní činnosti počínal nedovoleným způsobem. Hlavní arbitr Vink šlapák velmi dobře viděl a nařídil rozehrávku pro Willem.
     
    19
    Ani vstřelená branka otežemi utkání nikterak nezahýbala. Dění se stále přelévá z jedné strany na druhou, přičemž ani jedna z družin výrazněji nehrozí.
     
    18
    Po nedovoleném zákroku měli k dispozici volný kop. Ten ale přistál pouze ve Velthuizenově náruči. Hostující brankář ihned uvedl balon do hry.
     
    17
    Willem působí o něco málo živějším dojmem. Přesto se však fotbalisté v pruhovaném nemohou dostat do výraznější střelecké příležitosti.
     
    16
    Domácí ekipa chtěla ihned odpovědět. Vybojovala ale pouze rohový kop, který kýžené ovoce nepřinesl. Hrát může opět Arnhem.
    Davy PRÖPPER - 0:1
     
    15
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! DAVY PRÖPPER si výborně obhodil protihráče, narazil si s Daudou a nechytatelně zakončil do pravé horní části branky.
     
    13
    Traoré byl velmi nešetrným skluzem zastaven na pravé straně trávníku, ovšem hlavní arbitr Vink kartu udělovat nebude. Nařídil pouze volný kop. Ten Vitesse nikterak nezužitkovalo.
     
    12
    Na nizozemské poměry se hraje velmi opatrné utkání. Ani jeden z celků nepodniká odvážnější ofenzivní výpady. Uvidíme, zda nastane změna.
     
    11
    Centr z pravé strany hrací plochy domácí zblokovali. Poté následoval rohový kop, jehož exekuce se Arnhemu příliš nepovedla, centr lapil pohotový Lamprou.
     
    9
    Haemhouts se pokoušel projít podél pravé postranní lajny, což se mu ale nepodařilo. Vhazovat budou hostující fotbalisté.
     
    8
    Na trávníku se objevuje celá řada nepřesností. úvodní minuty utkání nepřinesly nikterak zajímavou podívanou.
     
    7
    Oliynyk se vynikajícím individuálním průnikem uvolnenil, načež z hranice velkého vápna vypálil. Střelecký pokus byl ale zblokován.
     
    6
    Nyní již vypadala situace nadějněji. Po centru z levé strany se natahoval Sahar. Na balon ovšem ale nedosáhl, kulatý nesmysl tak pouze procestoval do zámezí. Další výkop Vitesse.
     
    5
    Na druhé straně hrací plochy skončila akce domácí ekipy nepovedeným pasem, po kterém bude vykopávat Velthuizen.
     
    3
    Pröpper poslal centr do velkého vápna. Ten ale rychle odvrátila domácí obrana, která žádné komplikace nepřipustila. Hrát tak může opět Willem.
     
    2
    Tilbug velmi rozvážně kombinuje na vlastní polovině a nikam se příliš nežene. Napadání Arnhemu taktéž není nikterak vysunuté.
     
    1
    Úvod duelu je z obou stran poněkud hektický, mužstva si spíše vyměňují pozdravy. Hraje se převážně v okolí středového kruhu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky v čele s arbitry dnešního klání nastupují na hrací plochu. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – Dijks, Peters, D. Wuytens, Van der Struijk – Messaoud, S. Wuytens, Haemhouts – Sahar, Armenteros, Ondaan
    Náhradníci: Heerkens, Bruno Andrade, Ippel, Braber, Heymans, Cabral, Meul

    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Achenteh, Kruiswijk, Van der Heijden, Wallace – Pröpper, Vejinovic, Leerdam – Oliynyk, Dauda, Traoré
    Náhradníci: Room, Mori, Kazaishvili, Đurđević, Nakamba, Bosz, Diks

    Rozhodčí: Vink – Geutjes, Siebrt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pohled do statistik

    Utkání slibuje vyrovnanou bitvu. Willem se momentálně nachází na osmé pozici tabulky. Na svém kontě má dvanáct bodů. V posledním ligovém duelu zdolal Heerenveen na domácí půdě v poměru 2:1.

    Arnhem má pouze o bod méně, což jej řadí na jedenáctou pozici. V předchozím kole ale suverééním způsobem deklasoval Den Haag, který si odvezl porážku 1:6.

    V obou loňských vzájemných duelech zvítězil Arnhem. Nejprve vyloupil hostující stánek, když porazil Tillburg 2:0. Následně si připsal tři body také za výhru 3:1.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nizozemská Eredivisie má na programu své deváté kolo, v rámci kterého proti soubě nastoupí celky Willem II Tilburg a SBV Vitesse Arnhem. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Koning Willem II Stadion, tedy domovském stánku Tilburgu, naplánován na 18:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!

    Libor Kucza

    Góly: 57. Sahar – 15. Pröpper, 45. Traoré, 88. Oliynyk, 90+3. Douda

    Karty:   74. Traoré (ARN), 84. Wallace (ARN)


    Willem II Tilburg: Lamprou – Dijks, Peters, D. Wuytens, Van der Struijk – Messaoud, S. Wuytens (83. Braber), Haemhouts – Sahar (78. Cabral), Armenteros, Ondaan (60. Andrade)
    Náhradníci: Heerkens, Bruno Andrade, Ippel, Braber, Heymans, Cabral, Meul

    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Achenteh, Kruiswijk, Van der Heijden, Wallace – Pröpper, Vejinovic, Leerdam (61. Kazaishvili) – Oliynyk, Dauda, Traoré (79. Đurđević)
    Náhradníci: Room, Mori, Kazaishvili, Đurđević, Nakamba, Bosz, Diks

    Rozhodca: Vink – Geutjes, Siebrt