Kärpät – Liberec 3:1 (kon.) | Košice – Kölner Haie 4:3 (kon.) | Sparta Praha – Mannheim 6:3 (kon.)
Vålerenga – Färjestad 1:2 (2:3 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Kölner Haie
Streda 08.10.2014, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej časti hry sa podarilo ešte znížiť Tjernqvistovi, no následne už nebol Melicherčík do štvorice prekonaný.

    Košičania teda po víťazstve 4:3 nad Kolínom finišujú na tretej priečke v skupine Ligy majstrov, kde odohrali dvojzápasy proti Kärpät Oulu, Bílím Tigrom z Liberca a nemeckému Kölneru Haie.

    Po poslednom zápase, ktorý sa skončil pred pár minútami ďakujú košickí hokejisti za priazeň a povzbudzovanie svojim fanúšikom v Steel Aréne.

    Ja vám taktiež spoločne s Veronikou Pancurákovou ďakujem za pozornosť a prajeme vám príjemný večer. Dočítania priatelia! (19:50:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Hostia sa snažia dať gól všemožnými spôsobmi, no pozorného Melicherčíka už neprekonajú.
     
    59:22
    Jenčík už bol pri puku v strednom pásme, no napokon sa mu ho nepodarilo vystreliť ho na bránu.
     
    58:51
    Stefaniszin opúšťa bránu!
     
    58:44
    Marek Bartánus vypálil z hornej časti ľavého kruhu, no jeho tvrdý príklep smeroval mimo brány.
     
    58:03
    Matej Češík sa pripravoval na spracovanie puku na útočnej modrej čiare, už aj videl na opačnej strane Matúša Chovana, no najprv by musel puk zachytiť, a tak ho rozdať svojmu spoluhráčovi. Nepodarilo sa mu to.
     
    57:19
    Gól na hokejke mal po Spilarovej prihrávke z ľavého kruhu Adam Jánošík, ktorý však z medzikružia z prvej triafal mimo brány!
     
    57:06
    Spilar nabil Martinovi Štrbákovi na modrú čiaru, no jeho tvrdé zakončenie príklepom smerovalo mimo brány.
     
    56:25
    Elitný druhý útok Košíc nerozostavil presilovkový kolotoč v útočnom pásme, po nepresných prihrávkach hostia odstrelili puk cez všetky čiary.
     
    55:33
    Hrnka chcel od dolnej časti pravého kruhu prehodiť puk ku opačnej žrdi Erikovi Černákovi, no hráči Kölner Haie boli pozorní a puk zachytili a následne vyhodili cez všetky čiary.
     
    55:19
    Košice budú hrať presilovku. Za nedovolené bránenie odchádza na dve minúty John Tripp.
     
    55:14
    Philip Riefers sa už púšťal do zakončenia na hornej časti pravého kruhu, no medzitým čiaroví rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
    TJERNQVIST - 4:3
     
    54:12
    Kölner Haie dal gól!
    Hostia znižujú skóre necelých šesť minút do konca tretej tretiny! DANIEL TJERNQVIST si spracoval prihrávku na modrej čiare a tvrdo vypálil do pravého horného rohu čím nedal Melicherčíkovi žiadnu šancu!
    Bez asistencie.
     
    53:47
    Juraj Cebák získal puk po nepresnej rozohrávke Kolína v strednom pásme a poslal ho až ku Stefaniszinovi.
     
    53:13
    Peter Bartoš získal cenné sekundy, keď puk vyviezol až do útočného pásma, následne to budú skúšať hosťujúci hokejisti odznovu.
     
    52:48
    Teraz však prichádza možnosť na zníženie. Na trestnú lavicu odchádza Martin Štrbák za podrazenie.
     
    52:10
    Matej Češík poslal v týchto chvíľach puk cez všetky čiary, vhadzovať sa teda bude v obrannom pásme Košíc. Ešte dodám, že v týchto minútach je už tempo hry veľmi slabé. Hostia sa pravdepodobne zmierili s tým, že na východe našej krajiny nezískajú body.
     
    51:15
    Po dlhšom čase sme videli strelecký pokus od hostí, Andreas Falk preveril Melicherčíka strelou z medzikružia, brankár Košíc však bol pozorný a strelu s istotou vyrazil.
     
    50:55
    Gabriel Spilar sa nikam neponáhľal a získaný puk v strednom pásme zatiahol ešte v pokoji do obranného pásma, no následne zle prihrával a vhadzovať sa bude pred Melicherčíkom po avizovanom zakázanom uvoľnení.
     
    50:20
    Hrnka vybojoval puk v tlačenici pri mantineli v obrannom pásme a okamžite ho poslal do stredného pásma.
     
    49:21
    Matej Hinďoš si teraz určite zaslúži potlesk od domácich fanúšikov, keďže po vhadzovaní v strednom pásme sa dokázal dvomi či tromi kľučkami pretlačiť do medzikružia a tam šikovnou strelou preveriť Stefaniszina, ktorý však mal lapačku na svojom mieste a zakročil.
     
    49:14
    Bartoš posunul puk na pravé krídlo Matejovi Hinďošovi, ktorý sa dravo natlačil až ku bránkovisko, no následne mu bol puk vypichnutý, a preto sme zakončenie od krídelníka štvrtého útoku nevideli.
     
    48:23
    Michal Šeda vystrelil príklepom od modrej čiary, jeho koncovku však dokázal Stefaniszin bez väčších ťažkostí vyraziť svojou hokejkou do rohu klziska.
     
    47:34
    Košickí hokejisti hrajú s piatimi hráčmi.
     
    47:13
    Björn Krupp si nespracoval prihrávku v útočnom pásme, puk mu uskočil z hokejky a zároveň bol v jeho tesnej blízkosti Tomáš Hrnka, ktorý sa puku zmocnil a puk vyhodil.
     
    46:18
    Po strele od Jamieho Johnsona sa puk odrazil až von z útočného pásma, hostia teda musia začínať útok odznovu.
     
    45:44
    Tjernqvistovi príliš nevyšla strela od modrej, aktuálny slovenský hokejový majster preto s prehľadom vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    45:34
    Pri svojom ťahu na bránu sa Peter Sojčík dopustil nedovolenej hry s vysokou hokejkou, a tak budú hrať Kolínčania presilovú hru.
     
    44:45
    Jenčík pekne s prehľadom posunul krížom na opačný kruh Spilarovi, ktorý ešte nabíjal na modrú čiaru Martinovi Štrbákovi, no jeho tvrdú koncovku bez ťažkostí vyrazil brankár Kölner Haie svojou hokejkou.
     
    44:26
    Štrbákov tvrdý projektil od modrej čiary s istotou zachytil gólman Sebastian Stefaniszin vo svojej výstroji, následne sa tak bude vhadzovať po jeho ľavej ruke, keďže bola hra prerušená.
     
    43:56
    Jenčík posunul puk Petrovi Bartošovi do medzikružia, jeho strela však smerovala len do stojacich protihráčov pred ním.
     
    43:39
    Košickí hokejisti už prenikali do útočného pásma, no ich úmysly zastavilo postavenie mimo hry.
     
    43:07
    Bartánusova strela švihom z hornej časti ľavého kruhu bola bezpečne vyrazená brankárom Stefaniszinom do rohu klziska.
     
    43:03
    V početnej výhode si zahrajú Košičania. Mirko Luedemann odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    42:35
    Alexander Weiss nahodil puk do útočného pásma, následne tam bol pri ňom v rohu klziska John Tripp, no od Štrbáka bol puk zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    41:40
    Pred Spilarom sa v strednom pásme otvoril priestor, posunul na útočnú modrú čiaru Jenčíkovi, následne si Gabriel Spilar zbehol do medzikružia, dostal ideálnu prihrávku od Jenčíka na skórovanie, no ten sa ešte nezmyselne rozhodol pre spätný pas na Jenčíka, ktorý však už na neho neprešiel.
     
    40:36
    Nahodený puk od Adama Jánošíka dokázal s prehľadom brankár Stefaniszin vyraziť svojím betónom. Košičania však ešte držia útočné pásmo.
     
    40:08
    Začala sa nám posledná dvadsaťminútovka posledného vystúpenia Košíc v tejto premiérovej sezóne Ligy majstrov. Domáci hokejisti vyhrali vhadzovanie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Strely na bránu po druhej tretine:
    Košice: 17
    Kolín: 15.
     
    V prostrednej časti hry sme videli prevažne košický tlak na hráčov súpera, domáci hokejisti zvýšili svoje vedenie už na dvojgólové. V 30. minúte sa dokázal presadiť Bartánus a o sedem minút neskôr ho napodobnil Hrnka. Jediný gól hostí v druhej dvadsaťminútovke pridal Rankin, a tak je stav po štyridsiatich minútach 4:2 pre Košice.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:14.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:42
    O útočnú akciu sa ešte pokúsil John Tripp, no cez dvoch obrancov Košíc sa v medzikruží nepretlačil.
     
    38:59
    Marek Bartánus sa skvelo uvoľnil do brejku, pokračoval sám na brankára Stefaniszina, no jeho premiešanie puku a následný blafák na forhend neprekvapil hosťujúceho gólmana, ktorý stihol dať do strely betón!
     
    38:10
    Hrnka si teraz pozoruhodne nakorčuľoval po pravom kruhu a strieľal, no jeho pokus bol zblokovaný do rohu klziska.
     
    37:31
    Marcel Muller hľadal z pravého kruhu pred bránou Fabia Pfohla, no tomu sa nepodarilo prihrávku zachytiť, keďže ju zastavil Radek Philipp.
    HRNKA - 4:2
     
    36:08
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti zvyšujú svoje vedenie v tomto zápase! V rohu klziska získal puk Chovan, ktorý skvelo našiel na hornej časti pravého kruhu TOMÁŠA HRNKU, ten ešte perfektne prešiel cez jedného hráča až do medzikružia a následne prudkou strelou švihom trafil priestor pri pravej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Matúš Chovan.
     
    35:00
    Sojčík odviedol dobrú prácu, keď dravo vykorčuľoval za vyhodený pukom, získal ho, chvíľu nazbieral cenné sekundy a následne ho už hostia ďalej hrať nenechali.
     
    34:45
    Presilová hra pre Kolín. Miroslav Macejko odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    33:56
    Andreas Falk sa nebezpečne natlačil popri ľavej žrdi a posúval skrz bránkovisko puk na opačnú stranu, kde bol Muller, no ten nezakončoval do priestoru brány.
     
    33:27
    Košičania sa napokon dokázali ubrániť aj v ďalšom oslabení, už hrajú s piatimi hráčmi.
     
    32:34
    Alexander Weiss skvelo našiel z pravého kruhu pri ľavej žrdi Jamieho Johnsona, ktorý keby trafil puk tak s určitou pravdepodobnosťou strelí vyrovnávajúci gól, no napokon sa tak nestalo!
     
    31:39
    Šikovný Lapšanský dokázal v útočnom pásme zachytiť rozohrávku súpera a posúval puk Bartánusovi, no jeho bekhendové zakončenie napokon neohrozilo Stefaniszina.
     
    31:25
    Kölner Haie si zahrá presilovú hru. Za podrazenie odchádza na dve minúty Peter Bartoš.
     
    30:54
    Matej Hinďoš dravo korčuľoval za pukom v útočnom pásme, napokon ho získal súper, ktorý ho odpálil cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie.
    BARTÁNUS - 3:2
     
    29:41
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti využívajú svoju presilovú hru a znovu sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Radek Philipp si spracoval puk na osi ihriska na modrej čiare, vypálil prízemný projektil, ktorý spred bránkoviska šikovne tečoval MAREK BARTÁNUS smerom k pravej žrdi!
    Asistencie: Radek Philipp a Erik Černák.
     
    29:02
    Obranca Pascal Zerressen poslal puk v týchto chvíľach von z obranného pásma cez všetky čiary, domáci teda budú začínať od vlastnej bránky.
     
    28:32
    Richard Jenčík si puk pripravil na pravom kruhu a tvrdo príklepom strieľal, no podarilo sa mu vyprášiť len pravý betón brankára Stefaniszina.
     
    28:17
    Martin Štrbák teraz už od modrej čiary pálil presne, no jeho prízemnú delovku napokon s prehľadom zastavil gólman Sebastian Stefaniszin vo svojej výstroji.
     
    27:54
    Štrbákova delovka od modrej čiary skončila len na zadnom mantineli, Košičania sa držia v útočnom pásme aj naďalej.
     
    27:42
    Najprv Milan Kolena nepríjemne ohrozil Stefaniszina svojou strelou z pravého kruhu, brankár Kolína vyrazil pred seba a zároveň vtedy Mirko Luedemann fauloval protihráča a odchádza na dve minúty za krosček.
     
    26:42
    Václav Stupka sa dostal s pukom na krajnú vnútornú hranicu pravého kruhu, odkiaľ vyslal prudkú strelu švihom, no nakoniec puk letel mimo brány.
     
    26:05
    Martin Štrbák teraz pochybil v rozohrávke a puku sa v medzikruží zmocnil Marcel Muller, no ešte že bol na svojom mieste Melicherčík, ktorý puk dokázal zachytiť.
     
    25:15
    Bartoš dokázal z medzikružia skvelo na ľavom kruhu nájsť Martina Štrbáka, no jeho následné zakončenie Stefaniszin bezpečne vyrazil.
     
    24:37
    Černákovu rozohrávku zachytil pozorný Gogulla na obrannej modrej čiare Kolína a následne vyhodil puk až do obranného pásma Košíc.
     
    24:24
    Nahodenie od Radka Philippa zo stredného pásma posúdili čiaroví rozhodcovia ako icingové. Hra sa tak sťahuje pred Melicherčíka.
     
    24:07
    Vylučuje sa však opäť. A bude to Pacal Zerressen, ktorý odíde na dve minúty za podrazenie.
     
    23:41
    V tejto chvíli už hrajú aj hráči Kölner Haie v plnom počte.
     
    23:25
    Alexander Weiss sa teraz snažil prekvapiť gólmana Marcela Melicherčíka nenápadnou strelou z ťažkého uhlu, no brankár Košíc si puk všimol a zachytil ho vo svojej výstroji.
     
     
    22:57
    Kölner Haie dal gól!
    Kolínu sa aj po druhýkrát podarilo vyrovnať stav tohto stretnutia! Luedemmann sa zmocnil odrazeného puku z rohu klziska medzi kruhmi, jeho následná zakončenie Melicherčík len vyrazil pred seba, kde chvíľu nevedel gólman domácich, kde má puk, najlepšie sa vtedy zorientoval EVAN RANKIN, ktorý pohotovo zavŕšil túto trmu-vrmu pred bránou Košíc!
    Asistencia: Mirko Luedemann.
     
    22:37
    Peter Bartoš sa uvoľnil na pravom kruhu, no jeho následná zakončenie smerovalo tesne vedľa brány.
     
    22:06
    Peter Sojčík vyskúšal pozornosť Stefaniszina prudkou strelou z medzikružia, ktorú však dokázal kolínsky brankár vyraziť výstrojou do rohu klziska.
     
    21:40
    Hostia si však presilovku príliš dlho neužili. Jamie Johnson hákoval v útočnom pásme protihráča a odchádza na dve minúty.
     
    21:28
    Trest pre hráčsku lavicu Košíc za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odsedieť si ho odchádza Gabriel Spilar.
     
    21:20
    Bartoš teraz trochu pochybil v rozohrávke na Spilara cez stredného pásma, ktorému poslal puk meter vedľa neho. Napokon sa však dokázali domáci hokejisti udržať v útočnom pásme.
     
    20:35
    Macejko už naskočil na ľadovú plochu, domáci tak hrajú znovu v plnom počte. Pri puku sú momentálne hosťujúci hokejisti.
     
    20:08
    Začala sa druhá tretina tohto zápasu, hostia majú ešte k dispozícii skrátenú početnú výhodu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke posledného vystúpenia Košíc v Lige majstrov v tejto sezóne sme videli zaujímavý hokej, no veľa nepresností na oboch stranách. Napokon sme však videli tri presné zásahy, keď skóre otvoril v 5. minúte Jenčík, o dve minúty neskôr vyrovnal Minard a tri minúty pred koncom prvého klaksónu poslal domácich znovu do vedenia Spilar.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:23.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    V závere tretiny sa ešte hosťujúci hokejisti natlačili do útočného pásma, no tam nedokázali už ohroziť brankára Melicherčíka.
     
    19:07
    Daniel Tjernqvist strieľal od modrej čiary, no jeho zakončenie bolo iba zblokované do rohu klziska a následne sa košickí hokejisti oslobodili.
     
    18:43
    Na úvod oslabenia sa domácim podarilo puk vypraviť von z obranného pásma.
     
    18:35
    Prvá presilová hra pre Kolín v tomto zápase. Za krosček odchádza na trestnú lavicu Miroslav Macejko.
     
    18:02
    Spod väčšiieho náporu Košíc sa dokázali hostia vyslobodiť až zásluhou Evana Rankina, ktorý zo stredného pásma nahadzoval do útočného pásma. Tam už boli domáci a tí sa dopustili icingu.
     
    17:18
    Znovu dobrá šanca pre domácich! Matúš Chovan si nakorčuľoval medzi kruhy a odtiaľ sa mu podarilo trafiť hornú žŕdku brány Kolína!
     
    17:00
    Mohlo byť zvýšené, keby Peter Sojčík po následnej svojej strele z medzikružia dokázal z tesnej blízkosti Stefaniszina prekonať, no nestalo sa tak! Následne sa do útočníka Košíc pustil Marcel Muller, no rozhodcovia všetko dokázali vyriešiť a ani trestať sa nebude.
     
     
    16:10
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti sa znovu dostávajú do vedenia v tomto zápase! Pekná akcia domácich bola zavŕšená gólom. Najprv Jenčík potiahol akciu po pravom krídle, prihral Bartošovi na útočnú modrú čiaru, ktorý chvíľu puk premiešaval a následne prenechal rozbehnutému GABRIELOVI SPILAROVI, ktorý si to namieril na dolnú časť ľavého kruhu a odtiaľ perfektne prekonal Aus den Birkena!
    Asistencie: Peter Bartoš a Richard Jenčík.
     
    15:29
    Strela od Torstena Ankerta z modrej čiary bola zblokovaná. Následne sa domáci hokejisti zmocnili puku a pokračovali s cieľom ohroziť bránu súpera, no dopustili sa ofsajdu.
     
    14:32
    Kolín hrá už v plnom počte, puk majú momentálne v moci hostia, ktorí sa snažia niečo vyprodukovať v útočnej tretine.
     
    13:51
    Bartánus mal v obrannom pásme malé problémy s Mullerom, no napokon mu prišli na pomoc jeho spoluhráči a Košičania znovu získali puk.
     
    13:24
    Jenčík si pripravil puk na strelu na dolnej časti ľavého kruhu, no jeho zakončenie švihom napokon rozvlnilo iba bočnú sieť brány Kolína.
     
    12:38
    Do Jánošíkovej strely od modrej čiary sa obetavo hodil Alexander Weiss, ktorý následne puk bezkompromisne vystrelil cez všetky čiary.
     
    12:31
    Košičania si aj po druhýkrát zahrajú v presilovej hre. Charles Stephens odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    12:09
    Gogulla posunul od modrej čiary na bránu nenápadný puk, ktorý sa podarilo Marcelovi Mullerovi usmerniť na gólmana Košíc, no ten si s touto nerazantnou dorážkou hravo poradil.
     
    11:54
    Košickí hokejisti sa dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa bude vhadzovať po ľavici brankára Marcela Melicherčíka.
     
    11:44
    Pozornosť gólmana Košíc vyskúšal strelou od modrej čiary Mirko Luedemann, no jeho zakončenie švihom bez obáv Melicherčík zachytil do svojej lapačky.
     
    11:17
    Minard podnikol pozoruhodný prienik cez stred ihriska, no jeho následná prihrávka na pravé krídlo neprešla na Johnsona, potom však hostia mali puk opäť.
     
    10:15
    Hráči Kolína už hrajú v plnom počte. Puk majú na hokejkách košickí hokejisti, ktorí sa budú pokúšať znovu ohroziť Aus den Birkena.
     
    09:57
    Sojčík nedokázal puk vybojovať v rohu klziska, následne sa hostia oslobodili a za pár sekúnd ich oslabenie skončí.
     
    09:22
    Spilarov korčuliarsky pohyb po pravom krídle už vyzeral nádejne, no puk mu v medzikruží ušiel a následne ho získal súper, ktorý ho vyprevadil von z obranného pásma.
     
    08:46
    Na druhý pokus sa im podarilo zaviesť puk do pásma, no následne si zle prihrali a puk dokázali hráči Kolína istotou vyhodiť cez všetky čiary.
     
    08:20
    Hosťujúcim hokejistom sa podarilo zvíťaziť na vhadzovaní, puk vyhodili cez všetky čiary, následne budú musieť Košičania začínať od Melicherčíka.
     
    08:15
    Prvú presilovku v tomto zápase si zahrajú domáci. Charles Stephens odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    07:31
    Charles Stephens napriahol na modrej čiare, no jeho delovka sa odrazila od Philippa a smerovala do rohu klziska.
     
    06:51
    Peter Bartoš nedokázal puk z obranného pásma dostať do stredného, následne budú domáci rozvíjať akciu od brankára Melicherčíka.
     
    06:30
    V Steel aréne je teda skóre opäť vyrovnané. Domáci Oceliari sa okamžite po inkasovaní pokúšajú dostať späť do vedenia, ale zastavil ich iba ofsajd na útočnej modrej čiare.
    Nasledovať bude prvá komerčná prestávka.
    MINARD - 1:1
     
    06:08
    Kölner Haie dal gól!
    Kolínski hokejisti vyrovnávajú skóre tohto stretnutia! Po ľavej strane sa do útočného pásma šikovne dostal CHRISTOPHER MINARD, ktorý od modrej čiary vyslal nebezpečnú delovku, ktorá Melicherčíkovi prepadla cez lapačku!
    Bez asistencie.
     
    05:13
    Po vedúcom góle Košíc sa do útočného pásma dostali hráči Kolína, ktorí si prihrávali medzi sebou v útočnom pásme, no puk napokon skončil mimo ihriska a vhadzovať sa bude pred Melicherčíkom.
    Richard JENČÍK - 1:0
     
    04:12
    Košice dali gól!

    Oceliari sa dostávajú do vedenia! RICHARD JENČÍK ostal v ľavom kruhu úplne osamotený, dostal presnú prihrávku a prudkou ranou už nedal hosťujúcemu brankárovi vôbec žiadnu šancu na zákrok.
    Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    03:50
    Košičania sú aj naďalej aktívnejším tímom a svojmu súperovi robia veľké problémy, no na otvárací gól stále iba čakáme.
     
    03:09
    Košičania neustále ostávajú v útočnej tretine a o puk tam zvádzajú veľký boj. Za bránkou sa ho pokúša vybojovať Lapšanský, no má to tam veľmi náročné.
     
    02:15
    Košičania ale v útočnej tretine ostali a vyslali na Stefaniszina tvrdú strelu hneď po buly! Spoza kruhu páliaci hráč to stavil v podstate na lotériu, no brankár aj tak musel zakročiť.
     
    02:03
    Nemci už toho majú plné zuby a oslobodzujú sa iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:43
    Domáci hráči pokračujú vo svoje aktivite a tentokrát sa natlačili až do zakončenia! Podarilo sa to Spilarovi, ktorý puk zaviedol do pásma po ľavej strane, no finálnu strelu poslal bekhendom iba do betónom brankára.
     
    01:02
    Košickí hokejisti sú stále pri puku a súperovi zatiaľ nedali absolútne žiadnu šancu na zaútočenie. Jenčík teraz zaviedol puk do tretiny, no tam sa s ním dlho neohrial a prišiel oň.
     
    00:29
    Košickí hokejisti napokon prenikli až do útočnej tretiny a takmer sa im podarilo strelecky ohroziť gólmana. Skúšal to Jánošík, ktorý sa natlačil do medzikružia, no napokon mu hostia puk vzali.
     
    00:07
    Zápas sa začal výherným buly pre domáci tím. Košičania chceli ihneď zaútočiť, no ďaleko sa nedostali a súper im puk vzal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Košičania začínajú v tmavomodrom drese, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Steel aréna tesne po skončení rozkorčuľovania.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Macejko, Philipp (A), Drgoň, Šeda – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Chovan, Češík, Sojčík – Hinďoš, Kolena, Stupka.

    Kölner Haie: Stefaniszin (Aus den Birken) – Luedemann, Ankert, Johnson, Minard, Rankin – Krupp, Riefers, Muller, Falk, Gogulla (A) – Zerressen, Tjernqvist (A), Stephens, Tripp (C), Weiss – Pfohl, Schmolz

    Rozhodca: Oskirko (RUS), Baluška (SVK) – Šefčík (SVK), Výleta (SVK).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní hokejovej Ligy majstrov! Veľký hokejový sviatok pokračuje už dnes a to so slovenským zastúpením! HC Košice sa predstaví na domácom klzisku kde privíta Kölner Haie a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.



    V metropole východného Slovenska nás čaká posledný duel prestížnej nadnárodnej Champions Hockey League. Nech už pre košických hokejistov dopadne akokoľvek, aktuálni majstri Slovenska môžu z ľadu odísť so vztýčenou hlavou. Medzi európskou elitou reprezentovali svoj klub, svoje mesto aj krajinu na veľmi vysokej úrovni a s každým zo súperov dokázali držať krok. Oceliari jednoducho ukázali všetkým kritikom, že úroveň Tipsport extraligy ani zďaleka nie je na tak nízkej úrovni, ako sa o nej hovorí.




    Kölner Haie patrí medzi absolútnu nemeckú špičku. Klub bol v doterajšej histórii osemkrát majstrom krajiny a osemkrát sa stal vicemajstrom. Majstrovský titul vybojovali „Žraloci“ z Kolína v rokoch 1977, 1979, 1984, 1986, 1987, 1988, 1995 a 2002, striebro získali v rokoch 1991, 1993, 1996, 2000, 2003, 2008, 2013 a 2014.
    Najmladší účastník A-skupiny bol založený v roku 1972 a až do roku 1994 vystupoval pod názvom Kölner EC. Pred dvadsiatimi rokmi bol premenovaný na Kölner Haie a pod týmto názvom vystupuje dodnes.
    Účastník najvyššej nemeckej hokejovej súťaže vychoval pre svetový hokej viacero hviezdnych hráčov a v uplynulej striebornej sezóne mal vo svojom kádri nejedného nemeckého reprezentanta. V Minsku reprezentovali nemecký tím brankár Danny Aus den Birken, obrancovia Torsten Ankert, Moritz Müller a útočník Alexander Weiss.




    HC Košice má na svojom konte spolu 9 majstrovských titulov. 2 z nich sú federálne (1985/1986, 1987/1988), zvyšných 7 slovenských (1994/1995, 1995/1996, 1998/1999, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014). Košičania sú v najvyššej slovenskej súťaži od jej začiatku a v doterajších 21 ročníkoch boli 20-krát v play-off, 19-krát si zahrali semifinále, 14-krát finále, pričom v posledných siedmich rokoch boli vo finále vždy. Ako jediný tím v histórii Slovenska dosiahli zlatý hetrik, keď sa od roku 2008 do 2011 stali majstrami trikrát po sebe. V sezóne 2010/2011 dokonca utvorili rekord v počte bodov získaných v základnej časti, keď ich nazbierali spolu 137 v 57 zápasoch, čo sa dodnes im ani nikomu inému nepodarilo prekonať. V tej istej sezóne dokonca získali aj zlatý triple, pretože majstrami neboli iba seniori, ale ale aj juniori a dorastenci. Popýšiť sa môžu aj víťazstvom v Kontinentálnom pohári v sezóne 1997/1998 a dvomi finálovými účasťami v Európskom pohári (1987 a 1989). Deväťkrát vyhrali Tatranský pohár, raz Cassovia Hockey Cup a trikrát Rona Cup.

    Košice sa ziskom posledného majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dostali do absolútneho vedenia v počte získaných slovenských medailí. Majú ich dohromady už 16 – z toho 7 zlatých, 7 strieborných a 2 bronzové.




    Zaujímavosťou je, že Košice a Kölner Haie sa už v minulosti vo vzájomnom súboji stretli (ešte pred prvým vzájomným súbojom v Champions Hockey League). Stalo sa tak 17.2.1989 v Pohári európskych majstrov 1988/1989, ktorý hrali majstri európskych líg predchádzajúcej sezóny. Šlo už o finálovú skupinu, ktorá sa hrala práve v Kolíne a Košice vtedy porazili domáci tím 5:3. Košičania vtedy skončili medzi absolútnou európskou elitou na druhom mieste, lepší bol iba legendárny ruský klub CSKA Moskva.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. Jenčík (Spilar), 17. Spilar (Bartoš, Jenčík), 30. Bartánus (Philipp, Černák), 37. Hrnka (Chovan) – 7. Minard, 23. Rankin (Luedemann), 55. Tjernqvist


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Macejko, Philipp (A), Drgoň, Šeda – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Chovan, Češík, Sojčík – Hinďoš, Kolena, Stupka.
    Kölner Haie: Stefaniszin (Aus den Birken) – Luedemann, Ankert, Johnson, Minard, Rankin – Krupp, Riefers, Muller, Falk, Gogulla (A) – Zerressen, Tjernqvist (A), Stephens, Tripp (C), Weiss – Pfohl, Schmolz

    Rozhodca: Oskirko (RUS), Baluška (SVK) – Šefčík (SVK), Výleta (SVK)