Empoli – Palermo 3:0 (kon.) | Parma – CFC Janov 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:0 (kon.)
Udinese – Cesena 1:1 (kon.) | Lazio – Sassuolo 3:2 (kon.) | Juventus – AS Rím 3:2 (kon.)
Fiorentina – Inter 3:0 (kon.) | Neapol – Turín 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:2 (2:2)
AS Rím
Nedeľa 05.10.2014, 18:00 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Kontroverzný šláger plný emócií a nesprávnych rozhodnutí je na konci. Ťažko hodnotiť, kto bol lepší a kto naopak horší. Zápas výrazným spôsobom poznačil arbiter Rocchi, ktorý dnes fúkol tri penalty, vytasil sedem žltých a dve červené karty. Sám sa dostal do prekérnej a nervóznej situácie. Vášne nedokázal udržať predovšetkým na konci oboch polčasov. Tri body teda získava majstrovský Juventus, ktorý tak zostáva bez bodovej straty, no najdôležitejšou postavou zápasu zostal až do konca Gianluca Rocchi.

    Týmto smutným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:08:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Gianluca Rocchi teraz dlho šmátral vo svojej kapse. Napokon nevytiahol ani červenú ani žolíkovú, ale žltú kartu pre Carlosa Téveza, ktorý ju prijíma s úsmevom.
     
    90+2
    Uvedomuje si to i Paul Pogba, ktorý zamieril k rohovej zástavke, kde sa snaží držať loptu. Rimanom už veľa času nezostáva.
     
    90+1
    Juventu trávi úvod nadstaveného času na polovici súpera, kde mu to určite vyhovuje. Do konca už veľa nezostáva.
     
    90
    V závere budeme nadstavovať ešte počas štyroch minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s pánom Rocchim.
     
    89
    Gianluca Rocchi vyriešil celú situáciu šalamúnsky a v rámci svojho podivne nastaveného metra. Za vzájomnú potyčku Manolasa s Moratom vytiahol obom kohútom červenú kartu. Dnešný šláger na Juventus Stadium zaostal za futbalovými očakávaniami. Komediálni nadšenci si ale rozhodne prišli na svoje.
     
    88
    Pred lavičkou turínskeho Juventusu sa teraz strhla poriadna mela, do ktorej sa zapojili hádam všetci aktéri na hracej ploche.
    BONUCCI - 3:2
     
    86
    Juventus Turín dal gól!
    Stará dáma sa gólom sviatočného strelca LEONARDA BONUCCIHO znovu dostáva do vedenia a zrejme už do definitívneho vedenia! Absolutórium si znovu zaslúži Stephan Lichtsteiner, ktorý centroval z pravej strany na hranicu malého vápna. Tam ale najvyššie vyrástol iba Yanga-Mbiwa. Ten však odvracal loptu presne za šestnástku, kde ju pekným halfvolejom napálil do pravého dolného rohu stopér Bonucci. Ten na loptu vôbec nevidel. Možno i preto, že pred ním v ofsajde stála Arturo Vidal... Ďalej už bez komentára.
     
    85
    Miralem Pjanič, ktorý ako jediný hráč v hosťujúcom drese mohol v druhom polčase pridať tretí gól odchádza. Na jeho miesto Paredes.
     
    84
    Ten sa po Mbiwovej hlavičke odrazil k Asamoahovi, ktorý však zo strednej vzdialenosti napálil loptu len do desiatej rady.
     
    83
    Juventus ale začína v závere zápasu tlačiť. Po ďalšej individuálnej akcii Stephana Lichtsteinera tu bude rohový kop.
     
    82
    Necelých desať minút pred koncom riadneho hracieho času mohol Juventus zo svojej prvej gólovej príležitosti v druhom dejstve zvrátiť zápas na svoju stranu. Na pravej strane opäť pracoval poctivá Stephan Lichtsteiner, ktorý po krátkom sóle poslal milimetrový center do šestnástky Rimanov. Tam sa najlepšie orientovala letná madridská posila Álvaro Morata. Ten sa dokázal pretlačiť cez Manolasa k hlavičku, no loptu poslal len do brvna Skorupskeho bránky. Poliak sa po jeho hlavičke z desiatich metrov naťahoval márne.
     
    81
    Vidal sa okamžite zapájal na pravej strane do hry, no k centru pred bránku sa cez dobre brániaceho Nainggolana nedostal.
     
    80
    Allegri už striedal i naposledy, keď dlhodobo absentujúceho Andreu Pirla nahradil Arturo Vidal. Prilo hral napriek kondičným restom dobrý zápas.
     
    79
    Ten ale priniesol iba zrazenú strelu Nainggolana a následne nepresný pokus Maicona, ktorý z druhej vlny pálil vysoko nad.
     
    78
    Nemení sa to ani na druhej strane, kde znovu čaroval aktívny Gervinho, no Chiellini ho k centru nepustil. Nasledovať bude aspoň roh.
     
    77
    No Juventus sa dopredu taktiež nehrnie a skôr len vyčkáva na svoju šancu. Tá ešte po Tévezovom prieniku po ľavej strane nepríde.
     
    76
    Od Rudiho Garciu by som možno čakal defenzívnejšie striedanie. Hostia vyzerajú byť s bodom spokojní.
     
    75
    Rímsky kapitán a cisár Francesco Totti štvrťhodinu pred koncom opúšťa svoju loď. Talianskeho veterána nahrádza budúcnosť Lupi a síce Destro.
     
    74
    Dobre ho totiž dokázal zablokovať Marchisio. Moratova strela na druhej strane nebola nebezpečná ani bez teču.
     
    73
    Hosťujúce prihrávky napokon smerovali až k Nainggolanovi, ktorý strieľal zo strednej vzdialenosti, no Buffona na hruškách nenachytal.
     
    72
    Rimania sa tak môžu pustiť do svojej postupnej rozohrávky z vlastnej polovice ihriska, ktorá zatiaľ dominuje druhému dejstvu.
     
    71
    Na druhej strane sa o niečo uchádzajúce pokúšal Lichtsteiner, ktorý však z pravej strany cez Holebasa do vápna neodcentroval.
     
    70
    Z nami je už prevažná časť druhého polčasu, ktorý zatiaľ priniesol iba zaujímavú príležitosť Miralema Pjaniča, ktorý mieril mimo.
     
    69
    Andrea Pirlo na druhej strane v ďaleko futbalovejšej podobe, keď peknou uličkou poslal do šance Pogbu. K lopte mal ale bližšie Skorupski.
     
    68
    Ozvala sa až po súboji legiend talianskeho futbalu, kedy Andrea Pirlo fauloval kapitána v tmavo červenom Francesca Tottiho.
     
    67
    Kwadwo Asamoah sa po ľavej strane prehnal okolo Manolasa, no po jeho nasledovnom páde zostala píšťalka hlavného rozhodcu ticho.
     
    66
    Strelec druhého gólu hostí Juan Manuel Iturbe už v druhej časti tak aktívny nebol a preto neprekvapilo jeho nahradenie Alesssandrom Florenzim.
     
    65
    Gervinhov pohyb síce znamenal aspoň výhodu rohového kopu, no ten po Pjaničovom centri odvracal Leonardo Bonucci.
     
    64
    Na druhej strane motal turínske hlavy Gervinho, ktorý však na konci svojej individuálnej akcie zabudol odcentrovať.
     
    63
    Práve Moratu sa z pravej strany snažil zapojiť do hry Paul Pogba, ktorý však prihrával iba na kopačku dobre postaveného Mbiwu.
     
    62
    Fernando Llorente bol dnes v tieni Carlosa Téveza, navyše na hrote nedostával dostatok lôpt. Uvidíme, ako sa presadí donedávna ešte hráč madridského baletu.
     
    61
    Massimiliano Allegri po štvrťhodine druhého polčasu pripravuje druhú, tentokrát taktickú, zmenu. Namiesto Llorenteho prichádza Morata.
     
    60
    Hneď z prvej vydarenej akcie v druhom polčase sa ale hostia mohli vrátiť do vedenia. Pochvalu si zaslúži ľahkonohý krídelník Gervinho, ktorý sa nádherným sólom po ľavej strane dostal až do šestnástky, konkrétne na bránkovú čiaru, odkiaľ prihrával pod seba na Miralema Pjaniča. Toho si nedokázala pokryť dvojica Ogbonna a Bonucci, no bosenský ofenzívny hráč pálil z hranice malého vápna len tesne mimo ľavej žrde. Buffon zasahovať nemusel.
     
    59
    O niečo aktívnejšou hrou sa na druhej strane prezentoval Carlos Tévez, ktorý sa dostal až do vápna, no tam ho zablokoval Manolas.
     
    58
    Zatiaľ nám priebeh druhého polčasu pripomína márne hľadanie okienok v defenzívach súpera z úvodnej polhodiny.
     
    57
    V druhej časti ale zatiaľ hráme narozdiel od úvodného dejstva zatiaľ bez kariet. Rocchiho prvopolčasová fraška ale taktiež začala až po polhodine.
     
    56
    Llorente následne neudržal loptu vo svojej moci a následne v páde ešte nedovolene zastavil rozohrávajúceho Seydoua Keitu.
     
    55
    Deklaroval to znovu aktívny Pogba, ktorý sa uvoľňoval stredom ihriska, no na záver svojej akcie vyprodukoval len nepresnú strelu mimo.
     
    54
    Na takéto kalkulácie je ale predsa len ešte trochu priskoro. Majstrovský Juventus sa doma určite nehodlá o body deliť.
     
    53
    Tí sa neštítia rozohrať až k vlastnému gólmanovi. Úvod druhého dejstva naznačuje, že hosťom by mohla stačiť i remíza.
     
    52
    Zatiaľ to v druhej časti nie je taká divočina, ako v priebehu úvodného dejstva. Väčšiu kontrolu nad loptou majú hostia.
     
    51
    Paul Pogba si na hranici šestnástky následne nachystal zaujímavú pozíciu, no loptu posielal len do stredu bránky.
     
    50
    V pohode ju do svojho náručia uchmatol poľský gólman Skorupski, ktorý ju s prehľadom postrážil i bez dobiedzajúcim Tévezom.
     
    49
    Nie tak už ale po Nainggolanovej strate lopty v strede ihriska, po ktorej postupoval na bránku Pogba, no loptu si predkopol až príliš.
     
    48
    Rimania v úvode druhej časti kombinujú na polovici ihriska a snažia sa držať súpera na dištanc. Zatiaľ sa im to darí.
     
    46
    Ešte pred jeho začiatkom sme ale zaznamenali jednu zmenu na domácej strane, kedy zraneného Martína Cáceresa nahradil stopér Ogbonna.
     
    46
    Druhé dejstvo na Juventus Stadium práve začalo. Úvodným výkopom ho odštartovali hráči v bielo-čiernych pruhovaných dresoch.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po nudnej polhodine hry sa zápas predsa len rozbehol do neskutočných obrátok. Žiaľ to nemá na svedomí žiaden z dvadsiatichdvoch protagonistov na hracej ploche, ale práve ten, kto by mal držať opraty nad zápasom pevne vo svojich rukách. Gianluca Rocchi túto misiu absolútne nezvládol, keď nariadil až tri pokutové kopy, pričom dva boli posúdené nesprávne! Zatiaľ teda jeho divadielko prináša nerozhodný stav 2:2.

    V druhom dejstve snáď za korektnejších podmienok budeme pokračovať približne o 19:07.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
    TÉVEZ - 2:2
     
    45+3
    Juventus Turín dal gól!
    CARLOS TÉVEZ v turínskom cirkuse vyrovnáva na 2:2. Skorupski bol opäť bez nároku na zákrok. Lopta smerovala do pravého rohu, poľský gólman rímskej Vlčice šiel po svojej ľavej ruke. Turínske teátro bude odpočívať za stavu 2:2.
     
    45+2
    One man show Gianlucu Rocchiho pokračuje! Po Pjaničovom sklze a Pogbovom vzlietnutí opäť ukázal na biely bod! Dve minúty po uplynutí nadstaveného času sa tak bude kopať pokutový kop. Druhý pre pruhovaných.
     
    45
    Gervinho mohol ešte pred začatím jednej nadstavenej minúty pridať ďalší gól, no vo veľkej príležitosti sám pred Buffonom zlyhal.
    Iturbe (GERVINHO) - 1:2
     
    44
    AS Rím dal gól!
    Rimania sa v hektických podmienkach dostávajú k obratu! Neuveriteľný futbalový príbeh na Juventus Stadium pokračuje! Rozbehnutý Gervinho vyviezol loptu až pred šestnástku Juventusu, odkiaľ prihrával pomedzi obrancov do šance JUANOVI MANUELOVI ITURBEMU, ktorý sa už v nájazde na Gianluigiho Buffona nemýlil. Loptu poľahky upratal k pravej žrdi. Kapitán Starej dámy sa nechal na bližšej žrdi poľahky prestreliť, AS Roma otáča zápas ešte v prvej polke.
     
    42
    Giorgio Chiellini mohol po následnom rohovom kope poslať domácich znovu do vedenia. Konečne sme sledovali i nejaký futbalový moment tohto šlágra. Presný center mu na hlavu adresoval samozrejme Andrea Pirlo, ktorý i po návrate rozohráva všetky štandardné situácie Starej dámy. Chiellini sa vo vzduchu dokázal pretlačiť cez Yanga-Mbiwu, no do siete loptu neupratal. Od pravej žrde mu chýbalo asi pol metra. Skorupski sa tváril, že má všetko pod kontrolou.
     
    41
    Následný voľný kop sa po odrazení od Keitu dostal k Marchisiovi, ktorý prudko napálil do chrbátu Nainggolana. Kopať sa bude od rohovej zástavky.
     
    40
    Kartu videl až Gervinho, ktorý na pravej strane šestnástky nevpustil do vápna Chielliniho. Kartový mariáš hlavného arbitra pokračuje.
     
    38
    Ďalší kartový trest si pýtal Mbiwa, ktorý na polovici ihriska nedovolene atakoval Llorenteho. Dezorientovaný Rocchi tentokrát netasil.
     
    36
    Gianluca Rocchi absolútne stráca kontrolu nad zápasom. Priebeh na Juventus Stadium teraz pripomína skôr barovú potyčku, než futbalové stretnutie. Po ostrých zákrokoch Lichtsteinera a následne i Holebasa sa chvíľku hrať nebude. Pár hráčov musí po predchádzajúcej šarvátke podstúpiť ošetrenie, rozpumpovaná lavička Vlkov na nohách.
     
    34
    Tú ale vidí i Leonardo Bonucci, ktorý ho prišiel okamžite umravniť. Teraz sa viacej hádame, než hráme. Rocchimu sa zápas absolútne vymyká.
     
    33
    Francesco Totti okamžite šprintoval k sektoru svojich fanúšikov, kde zbesilo oslavoval. Rocchi mu za obscénnosti vyťahuje ďalšiu kartu.
    TOTTI - 1:1
     
    32
    AS Rím dal gól!
    Na druhej strane rozohrával pokutový kop taktiež ten najpovolanejší a síce FRANCESCO TOTTI. Ten poslal Gianluigiho Buffona do opačnej strany, Rimania bleskovo a kontroverzne vyrovnávajú. Hlavnou postavou doterajšieho priebehu zostáva kompenátor Gianluca Rocchi.
     
    31
    Neuveriteľné, kontroverzná penalta sa bude kopať i na opačnej strane! Rocchi ju prísne nariadil za Lichtsteinerovo stiahnutie Tottiho v šestnástke. Dialo sa tak úplne mimo súboj o loptu. Žeby kompenzácia za predchádzajúci penaltový verdikt?
     
    30
    Giorgio Chiellini na ľavej strane nešetrne skosil Iturbeho a Gianluca Rocchi mu bez váhania vytiahol druhú žltú kartu zápasu.
    TÉVEZ - 1:0
     
    27
    Juventus Turín dal gól!
    1:0! CARLOS TÉVEZ zobral na seba zodpovednosť a s ponúknutej príležitosti na otvárací gól nezaváhal. Loptu poslal suverénne do rohu ihriska, Lukasz Skorupski zostal bez šance. Rimania na čele s Rudim Garciom stále nedokážu uniesť krivdu predchádzajúceho okamžiku a hosťujúci manažér je v zápätí dokonca vykázaný na tribúnu! Teraz je to na Juventus Stadium poriadne peklo.
     
    26
    Autorom toho basketbalového bloku bol pravý obranca Maicon, ktorý za svoj zákrok inkasoval úvodnú žltú kartu v zápase.
     
    26
    Tak toto je neuveriteľné! Andrea Pirlo síce exekúciu voľného kopu nezvládol, keď loptu poslal iba do dobre postaveného múru Rimanov, no jeden z hosťujúcich hráčov zahral rukou. Gianluca Rocchi najskôr ukázal na hranicu šestnástky, no neskôr na apel svojho asistenta vytiahol celú situáciu až do šestnástky a nasledovať tak bude pokutový kop!
     
    25
    Kopať sa tak bude voľný kop, ktorý bude môcť rozohrávať vyhlásený exekútor Andrea Pirlo. Ako s touto príležitosťou naloží?
     
    24
    Totti sa teraz musel orientovať i pred vlastnou šestnástkou, kde však Téveza musel zastaviť nedovoleným spôsobom.
     
    23
    Na druhej strane sa to snažil zmeniť Francesco Totti, no cez dobre brániacu trojicu, niekedy až päticu v pruhovanom sa znovu nedostal.
     
    22
    Juventus sa i naďalej snaží presadzovať predovšetkým dlhými loptami za stále ešte zohrávajúcu sa obranu rímskej Vlčice. Tento pokus bol azda najúspešnejší, keď ďalšia hĺbková prihrávka od majstra Pirla našla na hrote Marchisia, ktorý výborným nábehom rozbil defenzívny blok Lupi. Kým Claudio v desiatej minúte mieril nedôrazne do stredu bránky. teraz z vnútra šestnástky pre zmenu minul Skorupskeho svätyňu asi o päť metrov. Na skutočnú gólovú príležitosť stále len čakáme.
     
    21
    Vysoké lopty zatiaľ príliš často nehľadajú Llorenteho, ale skôr Téveza s Pogbom. Rimania to majú v ich bránení o to ľahšie.
     
    20
    Gervinho sa teraz nachádzal azda v troj či štvormetrovom ofsajde a šprintoval ešte ďalej. Totti bol nútený rozdať doprava, no Iturbeho križoval Bonucci.
     
    19
    Giorgio Chiellini po druhýkrát a znovu úspešne. Tentokrát nepustil pred seba práve rýchlonohého krídelníka Gervinha.
     
    18
    Defenzívy ale i naďalej hrajú prím. Po Gervinhovej prihrávke sa k zakončeniu hotoval Iturbe, no pred ním v sklze ordinoval Chiellini.
     
    17
    V doterajšom priebehu mal viacej z hry Juventus, no na gólové príležitosti zatiaľ čakáme márne. Loptu teraz pre zmenu kontrolujú hostia.
     
    16
    Domáci teraz sympaticky zakombinovali v strede ihriska. Odtiaľ putovala Pirlova prihrávka doľava, odkiaľ centroval Pogba. Skorupskeho ale opäť blížiaci sa center nezaskočil.
     
    15
    Lukasza Skorupskeho následne nemohla vystrašiť ani nepresná hlavička Paula Pogbu. Po štvrťhodine hry hráme stále bez gólov.
     
    14
    Veľmi šikovný a veľmi agilný Tévez si teraz z ľavej strany naviedol loptu na os ihriska, no tam ho v páde obetavo zablokoval Seydou Keita.
     
    13
    Na druhej strane sa pomedzi domácu obrannú sieť preštrikoval Miralem Pjanič, ktorého ale v poslednej chvíli zakrižoval Cáceres.
     
    12
    Ďaleko zaujímavejšia situácia tomuto vzruchu predchádzala, keď sa k talianskemu reprezentantovi dostala zrazená Tévezova strela. Marchisio ju ale následne len nedôrazne posielal do rúk Skorupskeho.
     
    11
    Claudio Marchisio sa teraz vážne dožaduje pokutového kopu, keď padol v súboji s Nainggolanom, no Gianluca Rocchi rázne rozpažil.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme zatiaľ nesledovali žiadne zaujímavé zakončenie na jednej či druhej strane. Oba celky si medzi šestnástkami nič nedarujú.
     
    9
    Kwadwo Asamoah zozadu prepadnutý napádajúcim Iturbem, avšak argentínsky krídelník si proti ghanskému robotníkovi pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    8
    Keď sa už pruhovaným podarilo rozbiť hosťujúci blok, tak si Stephan Lichtsteiner pomáhal útočným nedovoleným zákrokom.
     
    7
    Kombinačný teraz s loptou na kopačkách Juventus, no aktívny pressing rímskych Vlkov púšťa domácich maximálne na polovicu ihriska.
     
    6
    Na druhej strane sa rovnakým spôsobom a síce centrovanou loptou snažil odpovedať Paul Pogba, ktorý si ale preberal loptu v postavení mimo hru.
     
    5
    Prvú ofenzívnu akciu už ponúkli i Rimania, ktorí sa tlačili dopredu po pravej strane. Iturbe na nej vybojoval rohový kop, ktorý priniesol Keitovu hlavičku vysoko nad.
     
    4
    Andrea Pirlo nechal po prvýkrát od návratu vyniknúť svoju pravačku, ktorou vysúval do šance Téveza. Pred ním spoľahlivo pracoval Yanga-Mbiwa.
     
    3
    Ako prvý mal možno podľa očakávaní prácu hosťujúci gólman Skorupski, ktorý musel opustiť bránkovú čiaru, aby dokázal zastaviť prudký Tévezov center z pravej strany.
     
    2
    V búrlivej atmosfére začínajú oba tímy s vysokým pressingom, ktorým sa snažia napádať súperovu rozohrávku už v zárodku.
     
    1
    Zápas dvoch fenoménov talianskej Serie A práve odštartoval! Úvodný výkop obstarali hostia v tmavo červených dresoch. Juve v tradičnej bielo-čiernej zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Na Juventus Stadium už hrá hymna Starej dámy. Všetko je pripravené, po nástupe hráčov na trávnik a úvodných oficialitách môže šláger futbalovej jesene v Taliansku začať!
     
    -15
    Príjemným osviežením na druhej strane môže byť návrat uzdraveného Juana Manuela Iturbeho. Letná akvizícia zatiaľ v troch dueloch zaznamenala jeden gól a dve asistencie.
     
    -30
    Predzápasové informácie síce nič podobné neavizovali, no v domácej základnej zostave evidujeme veľký návrat Andreu Pirla, ktorý pauzoval od letných majstrovstiev sveta v Brazílii.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Marchisio, Pogba, Pirlo, K. Asamoah – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Ogbonna, S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, A. Vidal, Evra, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AS Rím: Skorupski – Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – S. Keita, Nainggolan – Iturbe, Pjanič, Gervinho – Totti (C)
    Náhradníci: Lobont – A. Cole, Ljajič, Destro, Florenzi, Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Emanuelson, Calabresi, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – R. Faverani, A. Stefani – R. Bianchi.
     
    Vitajte v Turíne, kde nás čaká šláger nielen šiesteho kola Serie A, ale i celej futbalovej jesene v Taliansku! Na Juventus Stadium prichádza rímske AS.

    Situácia v Taliansku v posledných dvoch sezónach veľmi pripomína nedávne majstrovské závody medzi Barcelonou a Realom Madrid (než sa do toho priplietlo Atlético). Tieto dva celky momentálne nemajú v Serii A konkurenciu.
    Rimania vlani po stopercentnom zvládnutí úvodných desiatich kôl odpadli a „Stará dáma" so ziskom 102 bodov získala Scudetto. Tento rok AS opäť ešte stále nezaváhalo, čo však platí aj o Juve. Dnes však minimálne jeden z nich príde o svoju nezraniteľnosť. Budú sa tešiť Bianconeri alebo Giallorossi?

    Tabuľkové postavenie:

    1. Juventus: 5 – 0 – 0; skóre 10:0; body 15
    2. AS Rím: 5 – 0 – 0; skóre 9:1; body 15

    Forma:

    Juventus: P – V – V – V – V – V
    AS Rím: R – V – V – V – V – V

    Massimiliano Allegri sa pred stretnutím vyjadril, že stretnutie v tejto fáze sezóny ešte neprináleží taká vážnosť, akú mu prisudzujú talianske, ale i svetové médiá. Tri body však pre kohokoľvek budú znamenať obrovskú dávku mentálnej sily do ďalší týždňov. Vecchia Signora má ale sebavedomia na rozdávanie, veď v lige ťahá už 12-zápasovú sériu víťazstiev! Pozoruhodná šnúra sa tiahne ešte od 32. kola minulého ročníka.
    Stará dáma v tom aktuálnom už zdolala Chievo Verona (1:0), Udinese (2:0), AC Miláno (1:0), Cesenu a Atalantu po 3:0. Suma sumárum, plný počet bodov, desať strelených gólov a stále čistý štít pre Gigiho Buffona. Suverenitu Fidanzata d'Italia narušil až druhý hrací deň skupinovej fázy Ligy majstrov, kedy Turínčania zavítali do Madridu. Tam skrížili meče s miestnym Atléticom, ktorému vo vyrovnanej bitke podľahli tesne 0:1.

    Európsky týždeň znamenal prvú stratu i pre rímsku Vlčicu. Skôr, než o strate dvoch bodov, ale môžeme hovoriť o zisku jedného, pre ďalší vývoj v skupine kľúčového, zárezu. Giallorossi totiž po fantastickom predstavení s CSKA Moskva (5:1) nepadli ani na Etihad Stadium. Na pôde Manchestru City, s ktorým by mali zviesť boj o druhé postupové miesto za Bayernom Mníchov, dokázali elegantným lobom nestarnúceho cisára Tottiho remizovať 1:1.
    Vlci sa teraz musia plne koncentrovať opäť na ligu, kde pri skóre 9:1 nestratili ešte ani bod.
    Z najťažšej váhovej kategórie však zatiaľ vyzvali azda len Fiorentinu, ktorú v ligovom prológu zdolali 2:0. Rovnakým výsledkom vyhrali Lupi i nad Hellasom Verona a Cagliari. O niečo viacej sa zapotili v Empoli (1:0) a predovšetkým v Parme. Ducali sa totiž v druhom dejstve podarilo po prvýkrát prekonať defenzívu AS, no prvej strate bodov zabránil dve minúty pred koncom Miralem Pjanič. Do dnešného zápasu tak Rimania vybehnú taktiež bez straty kytičky.

    Vzájomné zápasy:

    11.05.2014; AS Rím – Juventus 0:1
    (Osvaldo)

    21.01.2014; AS Rím – Juventus 1:0 (Coppa Italia)
    (Gervinho)

    05.01.2014; Juventus – AS Rím 3:0
    (A. Vidal, Bonucci, Vučinič)

    16.02.2013; AS Rím – Juventus 1:0
    (Totti)

    29.09.2012; Juventus – AS Rím 4:1
    (Pirlo, A. Vidal, Matri Giovinco – Osvaldo)

    22.04.2012; Juventus – AS Rím 4:0
    (2x A. Vidal, Pirlo, Marchisio)

    Posledná konfrontácia týchto dvoch rivalov na Stadio Olimpico vtedy ukončila šesťzápasovú dominanciu hostiteľov.
    Giallorossi naposledy v Turíne neprehrali ligový zápas pred štyrmi rokmi (1:1), no desať mesiacov dozadu tu dokonca triumfovali 2:1.

    Absencie:

    Domáci manažér Allegri sa dnes bude musieť zaobísť bez zranených Marroneho, Rômula a predovšetkým stopéra Barzagliho.
    Maximálne na lavičku zas bude pustený rekonvalescent Andrea Pirlo, zatiaľčo Cáceres s Moratom by po drobných zraneniach z Ligy majstrov mali byť k dispozícii.

    Rudi García na druhej strane musí počítať s ešte väčšími a pre finálny káder i podstatne zásadnejšími stratami. Pre rôzne zranenia totiž nemôže použiť: Astoriho, Balzarettiho, Borriella, Leandra Castana, Daniele de Rossiho, Strootmana a Ucana.
    Veľmi nepravdepodobný zostáva i štart gólmanskej jednotky Morgana De Sanctisa, za ktorého by mal opäť alternovať Skorupski. Uzdravený Iturbe by mohol začať aspoň na lavičke.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Tévez (pen.), 45+3. Tévez (pen.), 86. Bonucci – 32. Totti (pen.), 44. Iturbe (Gervinho)

    Karty:   30. Cheillini (JUV), 31. Lichtsteiner (JUV), 34. Bonucci (JUV), 90+3. Tévez (JUV) – 26. Maicon (ASR), 33. Totti (ASR), 40. Gervinho (ASR)   89. Morata (JUV) – 89. Manolas (ASR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Marchisio, Pogba, Pirlo, K. Asamoah – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Ogbonna, S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, A. Vidal, Evra, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AS Rím: Skorupski – Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – S. Keita, Nainggolan – Iturbe, Pjanič, Gervinho – Totti (C)
    Náhradníci: Lobont – A. Cole, Ljajič, Destro, Florenzi, Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Emanuelson, Calabresi, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – R. Faverani, A. Stefani – R. Bianchi