Empoli – Palermo 3:0 (kon.) | Parma – CFC Janov 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:0 (kon.)
Udinese – Cesena 1:1 (kon.) | Lazio – Sassuolo 3:2 (kon.) | Juventus – AS Rím 3:2 (kon.)
Fiorentina – Inter 3:0 (kon.) | Neapol – Turín 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:2 (2:2)
AS Rím
Nedeľa 05.10.2014, 18:00 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Kontroverzný šláger plný emócií a nesprávnych rozhodnutí je na konci. Ťažko hodnotiť, kto bol lepší a kto naopak horší. Zápas výrazným spôsobom poznačil arbiter Rocchi, ktorý dnes fúkol tri penalty, vytasil sedem žltých a dve červené karty. Sám sa dostal do prekérnej a nervóznej situácie. Vášne nedokázal udržať predovšetkým na konci oboch polčasov. Tri body teda získava majstrovský Juventus, ktorý tak zostáva bez bodovej straty, no najdôležitejšou postavou zápasu zostal až do konca Gianluca Rocchi.

    Týmto smutným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:08:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Gianluca Rocchi teraz dlho šmátral vo svojej kapse. Napokon nevytiahol ani červenú ani žolíkovú, ale žltú kartu pre Carlosa Téveza, ktorý ju prijíma s úsmevom.
     
    90+2
    Uvedomuje si to i Paul Pogba, ktorý zamieril k rohovej zástavke, kde sa snaží držať loptu. Rimanom už veľa času nezostáva.
     
    90+1
    Juventu trávi úvod nadstaveného času na polovici súpera, kde mu to určite vyhovuje. Do konca už veľa nezostáva.
     
    90
    V závere budeme nadstavovať ešte počas štyroch minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s pánom Rocchim.
     
    89
    Gianluca Rocchi vyriešil celú situáciu šalamúnsky a v rámci svojho podivne nastaveného metra. Za vzájomnú potyčku Manolasa s Moratom vytiahol obom kohútom červenú kartu. Dnešný šláger na Juventus Stadium zaostal za futbalovými očakávaniami. Komediálni nadšenci si ale rozhodne prišli na svoje.
     
    88
    Pred lavičkou turínskeho Juventusu sa teraz strhla poriadna mela, do ktorej sa zapojili hádam všetci aktéri na hracej ploche.
    BONUCCI - 3:2
     
    86
    Juventus Turín dal gól!
    Stará dáma sa gólom sviatočného strelca LEONARDA BONUCCIHO znovu dostáva do vedenia a zrejme už do definitívneho vedenia! Absolutórium si znovu zaslúži Stephan Lichtsteiner, ktorý centroval z pravej strany na hranicu malého vápna. Tam ale najvyššie vyrástol iba Yanga-Mbiwa. Ten však odvracal loptu presne za šestnástku, kde ju pekným halfvolejom napálil do pravého dolného rohu stopér Bonucci. Ten na loptu vôbec nevidel. Možno i preto, že pred ním v ofsajde stála Arturo Vidal... Ďalej už bez komentára.
     
    85
    Miralem Pjanič, ktorý ako jediný hráč v hosťujúcom drese mohol v druhom polčase pridať tretí gól odchádza. Na jeho miesto Paredes.
     
    84
    Ten sa po Mbiwovej hlavičke odrazil k Asamoahovi, ktorý však zo strednej vzdialenosti napálil loptu len do desiatej rady.
     
    83
    Juventus ale začína v závere zápasu tlačiť. Po ďalšej individuálnej akcii Stephana Lichtsteinera tu bude rohový kop.
     
    82
    Necelých desať minút pred koncom riadneho hracieho času mohol Juventus zo svojej prvej gólovej príležitosti v druhom dejstve zvrátiť zápas na svoju stranu. Na pravej strane opäť pracoval poctivá Stephan Lichtsteiner, ktorý po krátkom sóle poslal milimetrový center do šestnástky Rimanov. Tam sa najlepšie orientovala letná madridská posila Álvaro Morata. Ten sa dokázal pretlačiť cez Manolasa k hlavičku, no loptu poslal len do brvna Skorupskeho bránky. Poliak sa po jeho hlavičke z desiatich metrov naťahoval márne.
     
    81
    Vidal sa okamžite zapájal na pravej strane do hry, no k centru pred bránku sa cez dobre brániaceho Nainggolana nedostal.
     
    80
    Allegri už striedal i naposledy, keď dlhodobo absentujúceho Andreu Pirla nahradil Arturo Vidal. Prilo hral napriek kondičným restom dobrý zápas.
     
    79
    Ten ale priniesol iba zrazenú strelu Nainggolana a následne nepresný pokus Maicona, ktorý z druhej vlny pálil vysoko nad.
     
    78
    Nemení sa to ani na druhej strane, kde znovu čaroval aktívny Gervinho, no Chiellini ho k centru nepustil. Nasledovať bude aspoň roh.
     
    77
    No Juventus sa dopredu taktiež nehrnie a skôr len vyčkáva na svoju šancu. Tá ešte po Tévezovom prieniku po ľavej strane nepríde.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Tévez (pen.), 45+3. Tévez (pen.), 86. Bonucci – 32. Totti (pen.), 44. Iturbe (Gervinho)

    Karty:   30. Cheillini (JUV), 31. Lichtsteiner (JUV), 34. Bonucci (JUV), 90+3. Tévez (JUV) – 26. Maicon (ASR), 33. Totti (ASR), 40. Gervinho (ASR)   89. Morata (JUV) – 89. Manolas (ASR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Marchisio, Pogba, Pirlo, K. Asamoah – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Ogbonna, S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, A. Vidal, Evra, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    AS Rím: Skorupski – Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – S. Keita, Nainggolan – Iturbe, Pjanič, Gervinho – Totti (C)
    Náhradníci: Lobont – A. Cole, Ljajič, Destro, Florenzi, Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Emanuelson, Calabresi, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – R. Faverani, A. Stefani – R. Bianchi