Manchester United – Everton 2:1 (kon.) | Chelsea – Arsenal 2:0 (kon.) | Tottenham – Southampton 1:0 (kon.)
West Ham – QPR 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:0)
Everton FC
Nedeľa 05.10.2014, 13:00 • Old Trafford • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Desať minút po úvodnom hvizde druhého polčasu sa hosťom podarilo vyrovnať zásluhou presnej hlavičky Stevena Naismitha a tempu hry tento gól jednoznačne pomohol. O sedem minút neskôr, v 62.minúte však tečoval Di Maríovu strelu do siete domáci Radamel Falcao, ktorý poslal United znovu do jednogólového vedenia. Do konca zápasu sme už gól nevideli a veľkú zásluhu na tom mal domáci gólman David de Gea, ktorý sa po chytenej penalte v závere prvého polčasu a po úžasnom zákroku v nadstavenom čase toho druhého, stal hrdinom duelu.

    S konštatovaním, že Manchester United vyhral pred vlastnými fanúšikmi nad Evertonom 2:1, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného popoludnia. (15:14:38)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Potom, čo Stones na nostíkach opustil ihrisko, hra pokračuje ďalej a videli sme rohový kop Evertonu z ľavej strany, po ktorom hlavičkoval nepresne Romelu Lukaku.
     
    90+6
    Po De Geovom nádhernom zákroku sa však hra prerušila, pretože na trávniku ostal ležať hosťujúci John Stones, ktorého dokonca museli z trávnika odniesť na nosítkach.
     
    90+4
    David De Gea sa blysol nádherným zákrokom proti Oviedovej prudkej strele, ktorú neskutočne končekmi prstov vyrazil na rohový kop z pravej strany.
     
    90+3
    James Wilson dostáva po faule na Leightona Bainesa žltú kartu a navyše Everton bude zahrávať priamy kop z ľavej strany z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    90+1
    Z rýchleho protiútoku hostí mohlo byť vyrovnanie, pretože krásnu strelu vyslal z hranice pokutového územia Leon Osman, ktorý len tesne minul ľavú žrď De Geovej svätyne.
     
    90+1
    Di María krásnym krížnym pasom vysunul do brejku na ľavej strane Robina van Persieho, ktorý sa však nedokázal zbaviť beka a napokon musel o loptu bojovať vo vápne. Tam však zasiahol gólman Evertonu Tim Howard, ktorý následne dostal za protesty žltú kartu.
     
    90
    Dnešné stretnutie sleduje 75 294 divákov.
     
    89
    Akcia Evertonu po pravej strane bola zastavená pre ofsajd, v ktorom bol Romelu Lukaku.
     
    87
    Osman a Browning si vymenili loptu na pravom krídle a druhý menovaný centroval do vápna, kde si na loptu pekne vyskočil Steven Naismith, ale jeho hlavička bola zblokovaná na roh z pravej strany. Po ňom sa k nebezpečnej strele z hranice šestnástky dostal Leon Osman, ale mieril len do náruče domáceho gólmana.
     
    86
    Po dlhom pase zo stredu pola sa uvoľňoval na ľavom krídle Di María, ale odcentrovať do vápna, kde boli Wilson s van Persiem, sa mu nepodarilo a bol z toho len výkop od brány Evertonu.
     
    84
    V strede pola fauloval Di María a tak sa dostal Everton na útočnú polovicu, kde Oviedo po Browningovom pase necentroval z ľavej strany presne.
     
    82
    Lukaku si nabiehal na center od Phila Jagielku, ten bol však nepresný a tak loptu získali hráči United.
     
    80
    Ešte pred Fellainiho príchodom na trávnik bol faulovaný van Persie. Po striedaní v tábore United zahrávali domáci priamy kop, ale nevyťažili z neho nič, pretože Di María nasmeroval svoj pokus len do Howarda. Zápas vstúpil do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    79
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Antonio Valencia, prichádza Marouane Fellaini.
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tony Hibbert, prichádza Tyias Browning.
     
    77
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Aiden McGeady, prichádza Leon Osman.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 27. María, 62. Falcao – 55. Naismith

    Karty:   9. Persie (MU), 31. Blind (MU), 55. Valencia (MU), 90+3. Wilson (MU) – 17. Bešič (EVE), 26. Pienaar (EVE), 90+1. Howard (EVE)

    Nepremenená penalta: 45+3. Baines (EVE), brankár David De Gea zneškodnil


    Manchester United: De Gea – Rafael, McNair, Rojo, Shaw – Valencia, Blind, Di María – Mata – Falcao, van Persie (C)
    Náhradníci: Lindegaard – Thorpe, Blackett, D. Fletcher, Fellaini, Januzaj, Wilson

    Everton FC: Howard – Hibbert, Stones, Jagielka (C), Baines – Barry, Bešić – Pienaar, Naismith, McGeady – R. Lukaku
    Náhradníci: Robles – Browning, Alcaraz, Gibson, Oviedo, Osman, Eto'o

    Rozhodca: K. Friend – M. McDonough, S. Burt