FK Dinamo Moskva – Eindhoven 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Everton 1:1 (kon.) | Rijeka – Sevilla 2:2 (kon.)
Feyenoord – Liége 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Lille 1:1 (kon.) | Sparta Praha – YB Bern 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Neapol 0:2 (kon.) | Aalborg – Rio Ave 1:0 (kon.) | D.Kyjev – FCSB 3:1 (kon.)
Guingamp – Solún 2:0 (kon.) | Minsk – Fiorentina 0:3 (kon.) | Lokeren – Met. Charkov 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Villarreal – Limassol 4:0 (kon.) | Zürich – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
Helsinki – Brugge 0:3 (kon.) | Turín – Kodaň 1:0 (kon.) | Asteras – Partizan 2:0 (kon.)
Tottenham – Besiktas 1:1 (kon.) | Giurgiu – Salzburg 1:2 (kon.) | Celtic – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Praia – Panathinaikos 2:0 (kon.) | Inter – Karabach 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
4:0 (2:0)
Apollon Limassol
Štvrtok 02.10.2014, 21:05 • Camp El Madrigal • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase ešte skórovali domáci dvakrát.
    Villarreal dnes predviedol dobrý výkon, po výsledku 4:0 získava tri body.

    Ja sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc. (22:55:48)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci už s pokojom na kopačkách držia loptu vo svojej moci a nikam sa neponáhľajú. Tri body sú už zaistené, tak nie je dôvod na zbytočné zmätky.
     
    90+1
    Nadstavené sú dve minúty.
     
    90
    Loptu odkopáva od brány brankár Bruno Vale. Podarilo sa mu ju dostať na útočnú polovicu, kde bol Sangoy, ten strieľal spoza pokutového územia, no lopta skončila kdesi na tribúne.
     
    88
    Giovanni dos Santos sa znovu krásne prepracoval, tentokrát loptu z pravej strany potiahol po hornej hranici šestnástky až do šestnástkového oblúka a vystrelil, no jeho koncovka bola zblokovaná.
     
    87
    Domáci stále neohrozene vyvíjajú svoje útoky. Hostia už asi absolútne rezignovali.
     
    85
    Ďalšia možnosť pre domácich! Trigueros si počkal na loptu do šestnástky a hlavičkou zakončoval, no podarilo sa mu ju usmerniť len na ľavú žrď!
     
    84
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza Papoulis, prichádza Thuram.
    Gerard MORENO - 4:0
    Gerard MORENO - 4:0
     
    82
    Villarreal dal gól! Domáci už asi definitívne pečatia zisk troch bodov z tohto zápasu! Giovanni dos Santos sa šikovne prekľučkoval až do šestnástky, následne nemal vhodnú pozíciu na strelu a tak posunul na ľavú stranu GERARDOVI MORENOVI, ktorý si strelou ku ľavej žrdi pripísal druhý gól v zápase!
     
    81
    Caniho center z pravej strany do šestnástky bez problémov hlavičkou odvrátil João Paulo.
     
    79
    Moreno posunul loptu zo šestnástky na hornú hranicu Giovannimu dos Santosovi, ktorý si oňho loptu narazil, no následne mexický reprezentant mieril do obrancov.
     
    78
    Abraham Guie Gneki vyslal spoza šestnástky pomerne nečakanú prízemnú strelu, ktorá letela len tesne vedľa ľavej žrde Carlosovej brány!
     
    77
    Český hráč v službách Apollonu, Ján Rezek, sa teraz na útočnej polovici previnil faulom, keď nedovolene poslal k zemi Gabriela Paulistu.
     
    75
    Miestami to v tomto zápase vyzerá tak, že ako keby sa oba tímy už s výsledkom uspokojili. Domáci loptu držia často na kopačkách, hostia nemajú veľa šancí a ukazujú sa nám len poväčšine v defenzívnych činnostiach.
     
    74
    Trigueros hľadal po pravej strane Maria Gaspara, no posunul mu len priďalekú prihrávku do medzery.
     
    72
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Vietto, prichádza Giovanni dos Santos.
     
    71
    Víctor Ruíz hľadal spoza šestnástky v medzere Vietta, no ten sa už ku koncovke nedostal, keďže tam poctivo zapracoval Merkis.
     
    70
    Na druhej strane sa vyskytla aj veľká šanca pre Apollon Limassol! Z pravej strany prišiel do pokutového územia nepríjemný prízemný center, na ktorý zareagoval Guie Gneki, no mieril mimo brány!
     
    69
    Obrovská šanca pre Villarreal! Adrián Marín našiel krásnym centrom z ľavej strany pred hranicou malého vápna Gerarda Morena, ktorého hlavičkové zakončenie skončilo na brvne!
     
    68
    Domáci futbalisti znovu na útočnej polovici so snahou o nejaký rýchly útok.
     
    66
    Cani sa dostal k strele spoza pokutového územia, no nemieril presne.
     
    66
    João Paulo nekompromisne loptu odkopol mimo ihriska a domáci majú aj druhý pokus z rohového kopu.
     
    65
    Adrián Marín sa pekne pretlačil po ľavej strane ihriska, snažil sa odcentrovať, no následne mu loptu odobral Stylianou a Villarreal má rohový kop.
     
    64
    Mimo ihriska ale vidíme viacerých hráčov Villarrealu rozcvičujúcich sa, ktorí určite rozmýšľajú, či nastúpia do zápasu alebo nie a ak áno, tak ako sa v ňom ukážu.
     
    63
    Tak napokon je ako prvá výmena medzi Jonathanom dos Santosom a Triguerosom.
     
    62
    Domáci teraz získali loptu a pomaly si ju začínajú prihrávať medzi sebou na vlastnej polovici. Aj oni sa už po skórovaní tretieho gólu mierne uspokojili.
     
    60
    Sangoy sa pokúsil o prekvapivý center, no ten odrazila defenzíva domácich do bezpečia. Medzitým sa na striedačke už pripravuje do hry Giovanni dos Santos, očakávame striedanie Villarrealu.
     
    59
    Apollon sa nikam nenáhli, je v pozícii outsidera a ich hra nie je veľmi presvedčivá. Teraz napríklad hostia stratili loptu odkopom do stredu poľa, kde jasne dominujú domáci hráči.
     
    58
    Hostia sa uzavreli s loptou na obrannej polovici a čakajú, čo podnikne zdatný súper.
     
    56
    Robert teraz poslal z ľavej strany dlhý center do šestnástky, ktorý skončil až ďaleko pri pravej krajnej hranici vápna, následne sa ale lopty už zmocnili domáci hráči.
     
    55
    Sangoy vystrelil spoza šestnástky, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    55
    Futbalisti Villarrealu CF teraz loptu po nepodarenom oute hráčov Limassolu odkopli až ku brankárovi Brunovi Valevovi.
     
    54
    Hostia získali loptu po výkope a snažia sa zaútočiť. Zatiaľ sa im to darí, dostali sa na útočnú polovicu.
    Javie ESPINOSA - 3:0
     
    51
    Villarreal dal gól! Villarreal sa na začiatku druhého polčasu dostáva už do trojgólového vedenia! JAVIER ESPINOSA si spracoval loptu na hornej hranici šestnástky, posunul sa do vnútra pokutového územia a nádhernou strelou namieril loptu ku pravej žrdi!
     
    50
    Adrián Marín vyrazil do útoku po ľavej strane ihriska, loptu poslal do pokutového územia, no následne ju odrazili protihráči. Následne Villarreal zahrával roh, no brankár Vale zapracoval rukami a odrazil loptu do bezpečia.
     
    49
    Gneki sa mohol dostať do zakončenia, keď Apollon zahrával štandardku, no k hlavičke sa napokon cez obrancu Villarrealu nepretlačil.
     
    48
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza Vasiliou, prichádza Jan Rezek.
     
    47
    Po výmene strán pokračuje súboj druhého kola Európskej ligy ďalej. Domáci budú teraz útočiť z môjho pohľadu zľava doprava.
     
    46
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza López, prichádza Abraham Guie Gneki.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme videli veľkú prevahu hráčov Villarrealu, ktorí sa častejšie dostávali pred bránu súpera. Dva strelecké pokusy skončili aj v bráne, keď skóre otvoril v 9. minúte Moreno a v 44. minúte ho následne napodobnil Espinosa.
    Druhý polčas sa začne približne o 22:09.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Javier Espinosa sa ešte dostal do zakončenia spoza vápna, no strela mu príliš nevyšla, a tak nemal s ňou Vale ani len malé problémy.
     
    45+1
    Hugo López si spracoval loptu v šestnástke, no tento dlhý center už bol ofsajdový, a tak bola hra pozastavená a lopta putuje na kopačky domácich hráčov.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavili dve minúty.
     
    45
    Teraz mal šancu aj Gerard Moreno, ktorý odhlavičkoval z tesnej blízkosti brány, no mieril iba nad svätyňu brankára Bruna Valea.
    Javier ESPINOSA - 2:0
     
    44
    Villarreal dal gól! V závere prvého polčasu prichádza druhý úder do hosťujúcej brány! Vietto preniesol nádherne hru z ľavej strany na JAVIERA ESPINOSU, ktorý bol na pravom hornom rohu vápna, spracoval si loptu, brankár Vale vybehol pred neho a Espinosa ho šikovne obhodil čím zvýšil vedenie svojho tímu!
     
    43
    Do pokutového územia teraz prišiel celkom výstražný center pre domácich, keďže sa nakopnutou loptou z pravej strany prezentoval Stylianou, no namieril iba do domácich hráčov pred bránou.
     
    42
    Brankár Bruno Vale však zmaril všetky snahy hráčov domáceho celku a loptu vyrazil mimo šestnástky. Hostia teraz môžu ísť do útoku.
     
    41
    Cani posunul na ľavú stranu Brunovi, ktorý sa snažil odcentrovať smerom do vápna, no loptu odrazil protihráč a Villarreal má možnosť rohového kopu.
     
    39
    Útočník Sangoy v týchto chvíľach nebezpečne vypálil spoza šestnástky, perfektne vystrelil ku ľavej žrdi, no tam doputovali aj ruky brankára Juana Carlosa, ktoré loptu vyrazili mimo brány!
     
    38
    Hosťujúci hráči sa dostali k zahrávaniu prvej štandardky v tomto zápase, jej aktérom bol Meriem, ktorý odcentroval na hornú hranicu pokutového územia, no obrana Villarrealu dokázala loptu odpratať.
     
    37
    Jonathan dos Santos teraz potreboval opateru lekárov Villarrealu, odišiel na pár sekúnd mimo ihriska a následne sa zapojil do hry.
     
    35
    Hugo López teraz poslal krátku kolmicu do šestnástky, kde bol Sangoy, no na tieto miesta ako prvý prišiel pre loptu brankár Juan Carlos, ktorý si zatiaľ v priebehu prvého polčasu veľmi nezachytal.
     
    34
    Javier Espinosa chcel z pravej krajnej hranice šestnástky odcentrovať, no vtedy mu loptu pekným defenzívnym a čistým zákrokom odobral Vasiliou.
     
    33
    Hosťujúcim futbalistom sa veľmi nedarí presadiť sa. Stred poľa a aj defenzíva domáceho Villarrealu je naozaj ťažkopriechodná.
     
    32
    Jonathan dos Santos prihral pomedzi nohy spoluhráča celkom štýlovo, hľadal cez neho na hranici šestnástky Caniho, no tam už priestor pokryl obranca João Paulo.
     
    30
    V strede poľa teraz nepekne poslal Papoulis k zemi Gabriela Pautistu, rozhodca zachoval pokoj a neudeľoval kartu. Na nedovolené zákroky je to momentálne vyrovnané 3:3.
     
    29
    Netradične sa hráči Limassolu dostali do šestnástky. Postaral sa o to hrotový útočník Sangoy, ktorý sa skúšal z pravej hranice dostať ku strele, no napálil len do protihráča.
     
    28
    Opäť sa dostali domáci do zakončenia. Jonathan dos Santos nespozoroval inú možnosť a spoza pokutového územia vystrelil, no jeho delovka putovala nad hornú tyč.
     
    27
    Villarrealu sa teraz podarilo ohroziť bránu. Cani prihrával od pravej postrannej čiary ku pravej krajnej hranici šestnástky Viettovi, ktorý si loptu spracoval a zo vzduchu nebezpečne a tvrdo strieľal, no brankár Vale s istotou vyrážal.
     
    26
    Cani poslal prudký center z pravej strany smerom do pokutového územia, kde mal dvoch spoluhráčov, no všetko napokon vyriešil súper odkopom do bezpečia.
     
    25
    Cani sa presadil na útočnej polovici, chcel prihrávať na pravú stranu do medzery Javierovi Espinosovi, no obrana Apollonu si tento ťah všimla a prihrávku zachytila. Domáci však následne znovu získali loptu.
     
    24
    Vasiliou ešte odchádza na dodatočné vyšetrenia mimo ihriska, ale mal by byť v poriadku. Loptu majú medzitým na kopačkách domáci futbalisti v žltých dresoch.
     
    23
    Na trávniku vyzerá byť problémovým, čo sa týka zdravotného stavu hráč Apollonu, Vasiliou. Prichádzajú k nemu lekári, uvidíme, čo ďalej.
     
    22
    Vietto sa pred šestnástkou snažil nakrátko predĺžiť Morenovi, no Merkis si tento ťah od hráča Villarrealu všimol v pravý čas a tak aj zasiahol. Následne majú loptu pod kontrolou hostia po dlhšom čase.
     
    21
    Domáci futbalisti obkľúčili šestnástku súpera, Adrián hľadal centrom z ľavej strany pri vzdialenejšej žrdi Jonathana dos Santosa, ale defenzíva Limassolu v týchto chvíľach pozorne loptu odpratala.
     
    20
    Jonathan dos Santos sa v stredovom kruhu pošmykol, no napokon mu Hugo López loptu neodobral. Domáci tak pokračujú vo svojej kombinácii naďalej.
     
    18
    Gerard Moreno sa dostal do zakončenia spoza šestnástky, vystrelil, dokázal rozvlniť sieť, no arbitri si všimli ešte predtým hru rukou od tohto hráča, a preto tento presný zásah neplatí!
     
    16
    Bruno poslal nádherný oblúčik spred šestnástky po pravej strany do vnútra, kde bol pripravený Javier Espinosa, no zakončoval z ťažkého uhlu len mimo brány.
     
    15
    Po pravdepodobnom zranení dolnej končatiny odišiel z trávnika Rukavina a na kraji obrany ho nahradí Mario Gaspar.
     
    14
    Cani hľadal prihrávkou do medzery pred šestnástkou Vietta, no napokon tam dobre zapracoval obranca João Paulo, ktorý bez pochýb loptu odkopol do bezpečia.
     
    13
    Cani vyslal spoza šestnástky nebezpečnú strelu, ktorá letela tesne nad hornú žŕdku!
     
    11
    Domáci sa dostali na súperovu polovicu, loptu si vymieňali medzi sebou, napokon prišiel rad na Adriána Marína, ktorý bol na ľavej strane, no odcentroval iba do obrany, ktorá loptu dostala ku brankárovi Valemu.
     
    10
    Hostia sa snažili rýchlo odpovedať. Po ľavej hranici šestnástky sa tlačil do zakončenia Robert, ktorý prešiel cez troch protihráčov, no nastrelil iba do rúk brankára Juana Carlosa.
    Gerard MORENO - 1:0
     
    9
    Villarreal dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia rýchlym gólom! Vietto mal loptu za hornou hranicou šestnástky, pekne ju posunul na ľavú stranu, kde bol Cani a ten krátkou kolmicou prihral dopredu na GERARDA MORENA, ktorý s istotou skóroval!
     
    7
    Hostia sa stiahli na útočnú polovicu a tam sa pokúsili prienik do šestnástky. Z ľavej strany posúval loptu do týchto priestorov Hamdani, no futbalisti Villarrealu loptu dokázali upratať do bezpečia.
     
    6
    Brankár Bruno Vale s istotou zachytil nepresný center zo zadných radov Villarrealu a loptu znovu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    5
    Na trávniku ostal ležať Rukavina, chvíľu ho lekári obzreli, no teraz je už v poriadku a hra pokračuje ďalej.
     
    4
    Prvý útok domácich sa ukončil ofsajdom. Jonathan dos Santos posúval spred hornej hranice šestnástky na ľavú stranu Canimu, no ten sa už vyskytol v ofsajdovom postavení.
     
    3
    Papoulis si narazil loptu s Hugom Lópezom na útočnej polovici, no posledná narážačka na prvého menovaného už smerovala za postrannú čiaru a loptu tak majú domáci futbalisti.
     
    2
    Za bránou Apollonu Limassol spadol Paulo, ktorý nedobrzdil súboj s poritháčom, pošmykol sa a bol chvíľu ošetrovaný. Následne je už v poriadku a brankár Vale môže odkopávať od brány.
     
    1
    Úvodný výkop tohto stretnutia zahrávali hráči španielskeho Villarrealu. Tým sa loptu príliš dlho nepodarilo udržať na kopačkách, hostia začali okamžitým napádaním a získali autové vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú pripravené v šatňovej uličke. Villarreal sa dnes predstaví v dresoch žltej farby a hostia z Limassolu odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch. Ak ste len teraz prišli k monitorom, tak si nezabudnite pozrieť úvodné zostavy a potom si nenechajte ujsť tento zápas. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Juan Carlos ("C") – Rukavina, Paulista, Ruíz, Marín – Bruno, J. dos Santos – Espinosa, Moreno, Cani – Vietto
    Náhradníci: Sergio Asenjo – Gaspar, Uche, G. dos Santos, Trigueros, Dorado, Čeryšev

    Apollon Limassol: Bruno Vale – Stylianou, Merkis, João Paulo, Vasiliou – Meriem, Hamdani – Papoulis, Hugo López, Robert – Sangoy
    Náhradníci: Hidi – Grigore, Thuram, Guie Gneki, Mulder, Angeli, Rezek

    Rozhodca: Arnold Hunter – R. Storey, G. Eakin.
     
    Vitajte pri sledovaní zápasu druhého kola Európskej ligy, v ktorom si od 21:05 začnú merať sily hráči španielskeho Villarrealu CF a cyperského Apollonu Limassol. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka. Pred začiatkom zápasu ešte krátko nahliadneme do aktuálneho stavu oboch tímov.

    Villarreal CF
    Španielsky Villarreal sa v prvom kole EL predstavil na ihrisku Moenchengladbachu, kde remízoval 1:1. Po prvom zápase si tak delí druhú a tretiu priečku práve s týmto nemeckým klubom.
    V domácej súťaži (Primera División) sa klub so sídlom vo valencijskej oblasti nachádza na siedmom mieste, zatiaľ získal osem bodov. Naposledy Villarreal vyhral 21. septembra tohto roku, keď v ligovom súboji zdolal na domácom ihrisku Rayo Vallecano 4:2.
    Aktuálna forma: R-R-V-R-P

    Apollon Limassol
    Cyperský klub z Limassolu je po Apoeli Nikózia asi druhým najlepším klubom z tohto ostrova v Stredozemnom mori. Do tohto ročníka EL vstúpil víťazne, keď doma zdolal Zürich 3:2. Apollon je tak momentálne lídrom skupiny A, no sme zvedaví, ako sa pole bude miešať po tomto zápase.
    V cyperskej najvyššej súťaže sa Apollon nachádza na druhom mieste so ziskom 12 bodov a stratou jedného bodu na vedúci Apoel, ktorý tento rok zahajuje miesto vo vyššej Lige majstrov. Limassol naposledy v domácej súťaži na svojom trávniku zdolal Othellos Athienou jasne 4:0.
    Aktuálna forma: V-V-V-V-V

    Na prvý pohľad to vyzerá, že podľa formy a výkone v prvom zápase je favoritom hosťujúci Limassol. Domáci však majú výhodu domáceho prostredia, tak sme zvedaví, ako sa im podarí využiť burcovanie zo strany fanúšikov. Prajem vám teda príjemný futbalový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 9. Moreno, 44. Espinosa, 51. Espinosa, 82. Moreno


    Villarreal CF: Juan Carlos – Rukavina (15. Gaspar), Paulista, Ruíz, Marín – Bruno ("C"), J. dos Santos – Espinosa, Moreno, Cani – Vietto
    Náhradníci: Sergio Asenjo – Gaspar, Uche, G. dos Santos, Trigueros, Dorado, Čeryšev

    Apollon Limassol: Bruno Vale – Stylianou, Merkis ("C"), João Paulo, Vasiliou (48. Rezek) – Meriem, Hamdani – Papoulis, Hugo López (46. Guie Gneki), Robert – Sangoy
    Náhradníci: Hidi – Grigore, Thuram, Guie Gneki, Mulder, Angeli, Rezek

    Rozhodca: Arnold Hunter – R. Storey, G. Eakin