A. Mytišči – Helsinki 3:4 (po pr.) | HC Slovan – Riga 5:1 (kon.) | Záhreb – Petrohrad 0:5 (kon.)
koniec po predl.
Atlant Mytišči
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Jokerit Helsinki
Streda 01.10.2014, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    OMARK - 3:4
     
    62:58
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Pri avizovanom vylúčení po faule na Omarka ponechal rozhodca výhodu a hostia hrali 5 na 4 bez brankára a práve faulovaný LINUS OMARK, z kraja pravého kruhu vymietol šibenicu Engrenovej brány a Jokerit tak vyhráva tento zápas. Asistencia: Oskari Korpikari, Juhamatti Aaltonen.
     
    59:36
    Taratuchin (ATL) dostáva trest za hákovanie.
    MOSES - 3:3
     
    51:50
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    A je znova vyrovnané 3:3! Skvelú aktivitu v útočnom pásme korunoval gólom STEVE MOSES, ktorý na dvakrát prekonáva Engrena. Bez asistencie.
    ŠMELJOV - 3:2
     
    43:48
    Atlant Mytišči dál gól!
    SERGEJ ŠMELJOV teraz predviedol individuálne sólo celým ihriskom, predral sa medzi troma hráčmi hostí ako cez kužele a strelou pod lapačku prekonáva Karlssona a využíva presilovú hru domácich. Asistencia: Matthew Gilroy.
     
    42:07
    Po strele z modrej čiary veľmi intenzívne dorážali puk Omark spolu s Hrajum a Linus Omark (JHL) je za svoju prehnanú aktivitu ocenený 2 minútovým trestom za sekanie.
     
    38:21
    Vaananen (JHL) dostáva trest za sekanie a v závere tretiny je to dobrá šanca pre hráčov domáceho Altnatu.
     
    33:48
    Aaltonen (JHL) je vylúčený za nedovolené bránenie a to bol zbytočný útočný faul, aj keď verdikt rozhodcu bol teraz prísny.
     
    30:55
    Leščenko sa teraz šikovne natlačil pred Karlssona a jeho strelecký pokus zastavila pravá tyč. Hostia teraz boli blízko k získaniu vedenia.
    DYBLENKO - 2:2
     
    29:10
    Atlant Mytišči dál gól!
    JAROSLAV DYBLENKO teraz šikovne tečoval strelu z modrej čiary od Potapova a puk zamieril pod hornú tyčku bezmocného Karlssona. Asistencia: Maxim Potapov, Michail Gluchov.
     
    19:37
    Tobi Maki (JHL) sa previnil podrazením a putuje na trestnú lavicu.
     
    17:40
    Za sekanie je vylúčený Gluchov (ATL) a hostia majú šancu zvýšiť vedenie.
    HUHTALA - 1:2
     
    15:34
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    TOMMI HUHTALA pri samostatnom nájazde pár krát obkrúžil čepeľou hokejky puk a napokon ho krásne podvihol pod hornú tyčku Egrenovej brány a je to 2:1 pre hostí. Bez asistencie.
     
    15:34
    Majorov teraz fauloval prenikajúceho Huhtalu a rozhodca veľmi správne nariadil trestné strieľanie.
    HUHTALA - 1:1
     
    12:04
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    A hostia vyrovnali na 1:1! Po Mosesovej strele sa puk od Engrenovho betónu odrazil do korčule TOMMIHO HUHTALU a od nej puk zamieril do brány a rozhodca po krátkom telefonáte gól uznal za regulérny. Asistencia: Steve Moses.
     
    12:00
    Hráči Jokeritu teraz dosiahli gól, ale puk do bránky zamieril po odraze od Huhtalovej korčule a rozhodca Belov už vytrvale telefonuje.
    LEVITSKIJ - 1:0
     
    01:58
    Atlant Mytišči dál gól!
    IGOR LEVITSKIJ dostal puk na ľavú stranu a rýchlou klučkou na stred si zlepšil streleckú pozíciu a šikovnou strelou z poza obrancu Todda, prekonáva Karlssona. Asistencia: Matthew Gilroy.

    Tomáš Jaššo

    Góly a asistencie: 2. Levitskij (Gilroy), 30. Dyblenko (Potapov, Gluchov), 44. Šmeljov (Gilroy) – 13. Huhtala (Moses), 16. Huhtala (t.s.), 52. Moses, 63. Omark (Korpikari, Aaltonen)


    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Dyblenko, Gilroy, Novopašin, Němec, Tjuljapkin, Rukavišnikov, Baldajev – Černov, Engqvist, Šmeljov – Majorov, Taratuchin, Gluchov – Potapov, Jašin, Koltsov – Leščenko, Levitskij, Sošnikov – Voronin
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Vaananen, Gunderson, Jaakola, Ohtamaa, Korpikari, Todd – Aaltonen, Kapanen, Hagman – Maki, Omark, Harju – Moses, Koukal, Huhtala – Ben-Amor, Hahl, Sallinen

    Rozhodca: Belov Alexei, Kiselyov Vladislav – Komarov Pavel, Safiullov Ildar