Empoli – AC Miláno 2:2 (kon.)
koniec
Empoli FC
2:2 (2:1)
AC Miláno
Utorok 23.09.2014, 20:45 • Stadio Carlo Castellani (Empoli) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio Carlo Castellani je dobojované. Jediný utorňajší duel vloženého štvrtého kola talianskej Seria A končí zaslúženou deľbou bodov. Boli sme svedkami zápasu dvoch rozdielnych polčasov. V prvom boli aktívnejší domáci, ktorý sa rýchlo ujali dvojgólového vedenia, ktoré sa však MIlánčanom podarilo do hodiny hry vyrovnať. Odvtedy sme už ale veľa gólových príležitostí nevideli, pričom Rossoneri nepomohla ani expesná červená karta pre Valdifioriho.

    Z dnešného stretnutia je to všetko. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:48:17)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pippo Inzaghi si pri postrannej čiare zakrýva tvár. Empoli si dáva s rozohrávkou poriadne na čas. Na tri body to už pre hostí skutočne nevyzerá.
     
    90+2
    Takýmto spôsobom áno. Hostia síce modrých dokázali po rohovom kope zatlačiť, no výsledkom všetkého bola iba Abateho strela vysoko nad.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Giampaolom Calvaresem pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Prežije ich nováčik z Empoli bez straty bodu?
     
    90
    Zatiaľ sa tak nedeje. Keisuke Honda vybiehal z postavenia mimo hru. Empoli môže pokračovať vo svojej časovej údržbe.
     
    89
    Ménez pálil z vnútra šestnástky k ľavej žrdi, ale tú len tesne míňa. Nápor milánskeho AC vrcholí. Podarí sa mu zvrátiť zápas na svoju stranu?
     
    88
    Hostia teraz tlačia vďaka sérii štandardných situácii. Empoli sa len s veľkými problémami bránia. Do konca už veľa nezostáva.
     
    86
    Tak toto som vo svojej ešte vo svojom živote športového komentátora, ale ani diváka ešte teda nevidel. MIrko Valdifiori dokázal v priebehu piatich sekúnd inkasovať dve žlté karty, po ktorých automaticky videli i tretiu kartu tmavšej farby. Tentokrát odpálil Nigela de Jonga a aj v tomto prípade sa jednalo o správny verdikt.
     
    86
    Mirko Valdifiori atakoval pri rozohrávke Poliho, ktorého tvrdým bodyčekom poslal k zemi. Giampaolo Calvarese sa k tomu po prerušení hry vrátil a trestal žltou kartou.
     
    85
    Milánčania momentálne kombinujú v okolí stredovej čiary, kde si chystajú pôdu na záverečný nápor a prípadné dokonanie zápasového zvratu.
     
    84
    Na druhej strane pod tlakom zakončoval Massimo Maccarone, no Cristián Zapata ho napokon v páde dokázal zablokovať.
     
    83
    Bonaventura v šestnástke zápasil s Hysajom, no loptu za jeho chrbát na nedávno prichádzajúceho Pazziniho nepretlačil.
     
    82
    Ten dostáva približne desať minút aby prípadne rozhodol tento zápas. Ten zatiaľ smerujem k asi spravodlivej deľbe bodov.
     
    81
    Výborný Fernando Torres dnes po dobrom výkone v zápase končí. Na jeho miesto naskočí skúsený kanonier Giampaolo Pazzini.
     
    80
    Vyhlásený exekútor priamych kopov Keisuke Honda dostal podľa očakávaní prednosť pred Nigelom de Jongom a Jérémym Ménezom. Japonec poslal loptu v ideálnej výške tesne ponad múrik, no napokon nedokázal zamieriť medzi tri žrde. K tej ľavej mu ale chýbali skutočne len decimetre. Luigi Sepe sa ale za múrikom pohyboval správne a zrejme by Japoncov pokus z niečo kolo dvadsiatich metrov dokázal chytiť.
     
    79
    Giacomo Bonaventura získava tesne za šestnástkovým polkruhom nebezpečný priamy kop, ktorý môže hosťom zabezpečiť obrat.
     
    78
    Fernando Torres s ďalším výborným centrom na Méneza, ktorý sklepával loptu pod seba na dvojicu Poli a Bonaventura, no ani jeden sa jej zmocniť nedokázal.
     
    77
    Pozor na strelu Maccaroneho, ktorý sa zbavil Poliho a vystrelil. Z dvadsiatich metrov ale loptu zakrútil len do stredu bránky.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Tonelli(Valdifiori), 21. Pucciarelli(Tavano) – 43. F.Torres(Abate), 58. Honda(Abate)

    Karty:   43. Vecino (EMP), 86. Valdifiori (EMP) – 20. C.Zapata (ACM), 36. Muntari (ACM), 50. DeSciglio (ACM)   86. Valdifiori (EMP)


    Empoli FC: L. Sepe – V. Laurini, Tonelli, Rugani, Mário Rui – Vecino, Valdifiori, Croce – S. Verdi – Tavano (C), Pucciarelli
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Perticone, Moro, M. Maccarone, Signorelli, Guarente, Barba, Bianchetti, Hysaj, Zielinski, Rovini
    Manažér: Maurizio Sarri (ITA)

    AC Miláno: Abbiati (C) – Abate, Bonera, C. Zapata, De Sciglio – Muntari, N. de Jong, van Ginkel – Honda, F. Torres, Ménez
    Náhradníci: Agazzi, Gori – Mexés, Pazzini, Rami, Albertazzi, Poli, M. Niang, P. Armero, Bonaventura, Zaccardo, El Shaarawy
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – A. Costanzo, A. Crispo – F. Meli