Karabach – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Limassol – Zürich 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Villarreal 1:1 (kon.)
Brugge – Turín 0:0 (kon.) | Kodaň – Helsinki 2:0 (kon.) | Partizan – Tottenham 0:0 (kon.)
Besiktas – Asteras 1:1 (kon.) | Salzburg – Celtic 2:2 (kon.) | D. Záhreb – Giurgiu 5:1 (kon.)
Eindhoven – Praia 1:0 (kon.) | Panathinaikos – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Dnipropetrovsk – Inter 0:1 (kon.)
Liége – Rijeka 2:0 (kon.) | Sevilla – Feyenoord 2:0 (kon.) | Everton – Wolfsburg 4:1 (kon.)
Lille – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | YB Bern – Slovan Bratislava 5:0 (kon.) | Neapol – Sparta Praha 3:1 (kon.)
FCSB – Aalborg 6:0 (kon.) | Rio Ave – D.Kyjev 0:3 (kon.) | Fiorentina – Guingamp 3:0 (kon.)
Solún – Minsk 6:1 (kon.) | Met. Charkov – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Légia Varšava – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
1:0 (1:0)
GD Estoril Praia
Štvrtok 18.09.2014, 19:00 • Philips Stadion, Eindhoven • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    -38
    Úvodné zostavy:

    PSV Eindhoven: J. Zoet – J. Bruma, K. Rekik, J. Willems, J. Hendrix, J. Brenet, G. Wijnaldum, A. Maher, L. de Jong, L. Narsingh, J. Locadia
    Náhradníci: S. Arias, F. Jozefzoon, R. Pasveer, R. Vloet, M. Ritzmaier, A. Boljević, N. Isimat-Mirin

    GD Estoril Praia: P. Kieszek – Mano, Bruno Miguel, Emidio Rafael, Yohan Tavares, Filipe Gonçalves, Bruno Lopes, Diogo Amado, Tozé, Sebá, Kuca
    Náhradníci: A. Esiti, Anderson Luis, Arthuro, Babanco, Bruno Nascimento, Ricardo Vaz, Vagner

    Rozhodca: B. Madden – G. Chambers, S. Stevenson.
     
    PSV nastupuje na dnešný duel v červených dresoch s bielymi pruhmi, zatiaľ čo hostia budú dnes o body bojovať v žlto-modrej kombinácii.
     
    Kapitáni oboch tímov si podali ruky, podali ich aj rozhodcom a zápas sa o chvíľu začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V prvom polčase rozohrávali domáci, ktorí sa okamžite vrhli do útoku a po akcii z ľavej strany sa dostal k strele na bránu Willems, ale Kieszek jeho strelu vyrazil pred seba a odtiaľ jeden z hosťujúcich bekov odkopol loptu do bezpečia. Veľmi pekná indivudálna akcia v podaní Jetra Willemsa.
     
    2
    Videli sme faul v strede pola na Locadiu a domáci rozohrávali voľný kop.
     
    3
    Na center na ľavú stranu si pekne nabehol Luuk de Jong, ktorý spracoval loptu, obtočil sa okolo beka a pekne vystrelil. PSV je v úvode zápasu veľmi aktívne a snaží sa čo najskôr úvodným gólom potvrdiť rolu favorita.
     
    5
    Tentokrát to domáci skúsili centrom do behu na pravej strane, ale Luciano Narsingh sa k lopte nedostal, rpetože rozhdoca pískal postavenie mimo hru a videli sme odkop do brány hostí. ktorí však v strede pola následne o loptu prišli.
     
    6
    Veľmi pekná akcia Eindhovenu po pravej strane, kde sa utrhla dvojica domácich, ale po peknej prihrávke do behu nemieril Locadia presne a prestrelil bránu Esdtorilu.
     
    7
    V oblasti stredového kruhu zahrávali voľný kop hostia potom, čo bol faulovaný Sebá. Hostia sa po prvýkrát v zápase dostali bližšie k domácej svätyni, ale vhadzovanie spoza postrannej čiary im úspech neprinieslo a pri lopte sú už hráči PSV.
     
    8
    Z pravého krídla po rýchlom protiútoku centroval jeden z domácich, ale Luuk de Jong sa pred bránou k strele nedopstal, pretože hosťujúci bek Manu bol rýchlejší a odkopával loptu.
     
    9
    Ďalekonosný center z ľavej strany našiel vo vápne úplne voľného Locadiu, ale ten svojou strelou z prvej poslal loptu len nad brvno Kieszekovej brány.
     
    10
    Hostia vhadzovali z pravej strany v strede pola, ale krátko po vhodení lopty sa jeden z nich dopustil faulu a znova tak môžu kombinovať domáci. Je za nami úvodných desať minút dnešného futbalového boja a sledujeme veľmi pekný futbal s viacerími šancami, ale zatiaľ sa hrá len na jednu bránu.
     
    11
    Prvýkrát sa podarilo aj hráčom Estorilu dostať sa na dostrel Zoetovej brány, ale Sebá nenanmieril presne a tak z toho bude len odkop domáceho gólmana.
     
    13
    Po nepresnom centri hosťujúceho tímu, vráti na vlastnej polovici loptu do hry Joshua Brenet vhodením spoza postrannej čiary.
     
    14
    Center z kopačky Adama Mahera skončil len v náručí gólmana hostí, Pawela Kieszeka. Po jeho dlhom výkope si však hostia ldho loptu neudržali a dopredu išlo PSV. Z pravej strany si pekne nabehol Joshua Brenet do vápna, kde sa kľučkou zbavil beka a svoju prízemnú strelu namieril len tesne popri pravej tyčke.
     
    16
    Vidlei sme nepresnosť na oboch stranách, najskôr domácu rozohrávku prekazil Lopes, ktorý okamžite centroval dopredu na ľavé krídlo, ale tam bol pre zmenu jeden z domácich obrancov.
     
    18
    Hostia vhadzovali na ľavej strane útočnej polovice a vhadzovanie si museli zopakovať, ale posunuli sa o kúsok bližšie k domácej svätyni, lenže defenzíva PSV bola pozorná a dokázala odvrátiť možné nebezpečenstvo. V strede pola už operuje s loptou na kopačke Locadia.
     
    19
    Po zblokovanej strele Locadiu sa dostal k odrazenej lopte Geogrinio Wijnaldum, ale jeho strelecký pokus z prvej za veľa nestál. Lopta nenabrala správny smer a my uvidíme odkop do hosťujúcej brány.
     
    20
    Po rýchlej akcii sa predieral k zakončeniu po ľavej strane vápna hosťujúci Kuca, ale v súboji s domácim bekom o loptu prišiel.
     
    22
    Prudkú loptu smerujúcu za bránkovú čiaru sa snažil zastaviť domáci gólman Zoet, ktorý šprintoval, aby zastavil loptu a nedovolil tak hosťom zahrávať rohový kop. Lenže jeho sklz bol síce efektný, ale neefektívny, pretože lopta sa mu prešmykla pomedzi nohy a hostia sa k rohu napokon dostali. Jeho zahrávanie im však nevyšlo a pre PSV z neho nehrozilo žiadne nebezpečenstvo.
     
    24
    Zdá sa mi, že ofenzívna aktivita PSV, ktorú sme videli v úvode duelu, už trochu opadla a domáci teraz viacmenej kombinujú len v strede pola, príliš ďaleko od Kieszekovej brány.
     
    25
    Bola nariadená penalta.
    Jeden z domácich hráčov sa dostal k prihrávke vo vápne, kde tvrdým sklzom zasiahol hosťujúci bek Manu. Hlavný arbiter píska penaltu pre PSV.
     
    26
    Eindhoven dal gól!
    LUUK DE JONG sa s loptou nemaznal a nekompromisne ju posiela z bieleho bodu do siete, vďaka čomu sa domáci Eindhoven ujíma zaslúženého vedenia 1:0.
    de JONG - 1:0
     
    28
    PSV dlho kombinovalo v oblasti stredového kruhu, napkon to domáci skúsili po pravom krídle po pase Locadiu a vybojovali si rohový kop.
     
    29
    Po centri od rohovej zásatvky sa dostal k zakončeniu hlavou Jürgen Locadia, ale nič iné ako výkop od Kieszekovej brány z toho nebude.
     
    30
    Rožky už vystrčili aj hostia, ale ich akcia po ľavej strane sa skončila len zblokovaním prihrávky Rafaela. Hostia síce potom zahrávali roh z ľavej strany, ale center od rohovej zástavky bol príliš dlhý a tak len presvišťal domácim vápnom bez toho, aby ho niekto z hostí či domácich mohol zasiahnuť.

     
    32
    Je za nami viac než polhodinka hry a čoraz viac sa do útoku tlačia hostia, ale k vážnejšiemu ohrozeniu Zoetovej brány sa nedostali. Zoet bude teraz odkopávať od vlastnej svätyne potom, čo bol Kuca v postavení mimo hru. Na druhej strane centroval do vápna pekne Brenet, ale jeho pokus skončil len v rukaviciach poľského gólmana hostí.
     
    34
    Po faule na Jorrita Hendrixa zahrávali domáci priamy kop z väčšej vzdialenosti, ale de Jongova delovke z neho bola zblokovaná. Krátko potom pokračoval o PSV v kombinácii, až napokon stratil loptu na pravej strane Narsingh.
     
    35
    Po rohovom kope PSV z úpravej strany sa síce Geoirginiovi Wijnaldumovi podarilo dostať loptu do siete, ale bolo to z fosajdu a tak sa stav stretnutie nemení.
     
    36
    Takmer okamžite po neregulérnom góle domácich, sa dostali dopredu hostia, kde sa peknou strelou do stredu brány prezentoval Tozé, ale jeho pokus Zoeta neprekvapil.
     
    38
    Jorrit Hendrix bol faulovaný pri rozohrávke v strede pola a za tento faul dohovára rozhodca Brunovi Lopesovi do duše, ale žltú kartu neudeľuje.
     
    39
    V krátkom časovom slede sa hostia znova dopustili faulu, tentokrát Diogo Amado tvrdám sklzom zastavil ejdného z domácich a tí budú zahrávať priamy kop z veľmi nebezpečenej blízkosti.
     
    40
    Prudká strela z rpiameho kopu končí len na bočnej sieti a po výkope Kieszeka sa dostávajú dopredu hostia, pričom ich akciu po pravom krídle ťahá Manu.
     
    41
    A Manu svojím prienikom vybojoval rohový kop z pravej strany pre hostí. Bruma odvrátil hlavou nebezpečný center Rafaela, ale len na ďalší roh hostí.
     
    42
    Druhý rohový kop už Praia nezahrala dobre a k lopte sa dostali domáci, ktorí momentálne držia loptu vo svojej moci a kombinujú v oblasti stredového kruhu.
     
    43
    Z ničho nič sa z nevinnej kombinácie stal rýchly prienik po ľavom krídle. Adam Maher najskôr chcel posúvať loptu na voľného de Jonga vo vápne, ale napokon sám pálil a Kieszek len vyrážal jeho strelu pred seba.
     
    45
    Na center z ľavej strany si pekne nabehol Wijnaldum, vyskočil si, ale chrbtom k bráne sa zakončuje len ťažko a tak z toho nebolo nič, len výkop od hosťujúcej brány.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli nespočetne šancí domáceho tímu, ktorý najmä v úvode chrlil jednu strelu za druhou. Postupom času trošku tempo hry opadlo, ale PSV stále nebezpečne kombinuje a do útoku sa už dostávajú častejšie aj hostia. Gól sme videl len jeden a top po premenennej penalte, ktorej exekútorom bpol v 26.minúte Lukk de Jong.

    PSV tak vedie po prvom polčase nad Estorilom Praia 1:0, druhé dejstfvo dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas rozohrávali hostia, ale dlho si loptu neudržali a už sme mohli vidieť útočnú kombináciu domáceho PSV. Ich snahu však zastavil odkopom Tavares, ale loptu zachytil v strede pola Rekik, ktorý okamžite centroval dopredu.
     
    49
    PSV sa nedostalo k strele na bránu, naopak do brejku sa rútil Kuca, ale akcia hostí bola pribrzdená a tí teraz len kombinujú v strede pola.
     
    50
    Domáci cnetrovali do vápna, dke si nabiehal de Joing, ale nedostal sa k lopte, tá skončila len v náručí Kieszeka. Krátko potom sme videli niekoľko faulov v stred epola. Najskôr fauloval hsoťujúci Tozé, krátko potom jeden z domácich hráčov.
     
    52
    Eindohevn sa po dlhom vahdzovaní z vlastnej polovice takmer dostal do brejku, ale obrana hostí ich na dostrel vlastnej brány nepustila. Tempo hry nie je vysoké, ani jednému z tímov sa nedarí dostať sa do vážnejšej šance.
     
    53
    Nepresný prízemný center domáceho hráča na pravú stranu síce znamenal odovzdanie lopty pre hostí, ale tí o ňu takmer okamžite prišli a po Tavaresovom faule uvidíme priamy kop Eindhovenu.
     
    54
    Priamy kop domáceho mužstva zahrával ľavačkou Jetro Willems, ale mieril len do múru z hosťujúcich hráčov.
     
    55
    Krátko po priamom kope sa dostali do rýchleho protiútoku hostia, ale ich akcia po ľavej strane nepriniesla úspech, naopak hra sa veľmi rýchlo preniesla na druhú stranu ihriska, kde uvidíme odkop od brány v podaní Kieszeka po nepresnom centri jedného z domácich hráčov.
     
    57
    Adam Maher sa prezentoval peknou individuálnou akciou pri postrannej čiare, keď prešiel cez troch hráčov súpera. Následne posunul loptu Willemsovi, ktorý centrom našiel vo vápne autora prvého gólu, Luuka de Jonga, ale ten hlavou mieril len tesne vedľa spojnice hosťujúcej brány.
     
    59
    Veľmi peknú akciu nám predviedol tím Estoril Praia, keď Kuca posúval zo stredu pola loptu na ľavú stranu Tozému, ktorý oblúčikom hľadal pred bránou Emidia Rafaela, ale ten svoje zakončenie nezvládol najlepšie a tak sa k lopte dostal domáci brankár, Jeroen Zoet.
     
    61
    Pri postrannej čiare bol tvrdým sklzom faulovaný Willems a za tento zákrok dostáva žltú kartu Sebá.
     
    62
    Čoraz aktívnejší hostia sa dostali znpovu do vápna, kde Kuca vo výbornej pozícii strieľal, ale trafil len jedného z bekov. K odrazenej lopte sa dostal Yohan Tavares, ale jeho následný pokus už tak nebezopečný nebol. Je za nami viac než hodinka hry a PSV stále vedie nad Estorilom najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    63
    Po faule jedného z domácihc hráčov, bol ním zrejme Bruma, si vyskúšali hostia možnosť priameho kopu z pravej strany, ale Rafael nevyslal presnú strelu a k lopte sa dostali znovu domáci.
     
    65
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Jürgen Locadia, prichádza Florian Jozefzoon.
     
    67
    Ťažiskom hry je momentálne stred pola a ani jedno z mužstiev nemožno označiť v druhom polčase za lepšie. Rozohrávka hostí stroskotala na domácej defenzíve, naopak na druhej strane zastavuje center Rekika Bruno Miguel.
     
    68
    Akciu hostí potiahol Tozé, ale jeho pokus neprineisol nič vaic, než len odkop od domácej svätyne. Krátko potom sme videli ofsajd Eindhovenu.
     
    70
    Amado nedokázal spracovať prízemnú prihrávku v blízkosti postrannej čiary a tak spoza nej vhadzovali loptu späť do hry domáci, ktorí to skúsili po pravom krídle, keď prihrávkou do behu hľadal spoluhráča striedajúci Jozefzoon, ale lopta sa dostala len do náruče Kieszeka.
     
    71
    V strede pola kombinujú domáci hráči, zatiaľ čo dnešný zápas vstupuje do svojej poslednej dvadsaťminútovky.
     
    72
    Veľmi pekná kombinačná akcia hostí sa skončila útočným faulom Kucu, po ktorom uvidíme dvojité striedanie v tíme Estorilu.
     
    73
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Bruno Lopes, prichádza Arthuro.
     
    73
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Tozé, prichádza Babanco.
     
    74
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Adam Maher, prichádza Marcel Ritzmaier.
     
    75
    Joshua Brenet tvrdo fauloval jedného z hostí v oblasti stredového kruhu, ale napokon sa tento zákrok zaobišiel bez žltého napomenutia.
     
    78
    Z nezáživného úseku hry nás vytrhol svojím prienikom Wijnaldum, ktorý následne aj pekne centroval z ľavej strany vápna k pravej tyčke, ale príliš to zdvihol a lopta opustila ihrisko.
     
    79
    Kuca sa pekne preštrikoval pomedzi obranu na ľavom krídle a následne hľadal peknou krížnou prihrávkou vo vápne Babanca, ktorý sa však k zakončeniu nedostal, lebo jeden z domácich bekov zasiahol včas a odvrátil loptu.
     
    80
    Praia si vybojovala rohový kop z ľavej strany, ale center od rohoevj zsátavky napokon skončil len v náručí Zoeta.
     
    82
    V závere duleu sú čoraz častejšie pri lopte hostia, ktorí cítia šancu na bodový zisk. Eindhovenu sa môže veľmi vypomstiť, že za stavu 1:0 už nehrá tak dominatne ako v prvom polčase.
     
    83
    Wijnaldum si nabiehal po pravej strane, zbadal bližšie k postrannej čiare šprintujúceho Breneta, vymenil si s ním loptu a vzápätí z prvej veľmi nebezpečne vypálil z hranice šestnástky. Jeho strela však mierila tesne nad brvno hosťujúcej svätyne.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Emidio Rafael (GD Estoril Praia).
     
    85
    Tesne pred hosťujúcim pokutovým územím padá na zem po faule Mana prenikajúci Jetro Willems a PSV bude zahrávať priamy kop, zatiaľ čo Mano dostáva za tento zákrok žlté napomenutie.
     
    87
    Z priameho kppu veľmi pekne vypálil Georginio Wijnaldum, ale mieril len tesne nad spojnicu Kieszekovej brány a lopta skončila na hornej sieti.
     
    88
    Striedanie v tíme GD Estoril Praia: z ihriska odchádza Ricardo Vaz, prichádza Sebá.
     
    90
    Je za nami riadna hracia doba dnešného duelu, nadstavujú sa k nej ešte tri minútky.
     
    90+2
    Napriek tesnému vedeniu domáceho celku sa už dnešný duel len dohráva a ani jedno z mužstiev sa nepúšťa do ofenzívnej akcie.
     
    90+3
    V absolútnom závere dostáva za faul v strede ihriska žltú kartu Bruno Miguel.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas nám už nepriniesol až taký pekný futbal, aký sme sledovali v tom prvom. Nedočkali sme sa ani ďalšieho gólu a tak si podľa očakávania PSV pripisuje pred vlastnými fanúšikmi tri body.

    S konštatovaním, že PSV Eindhoven vyhral na vlastnom trávniku nad GD Estoril Praia najtesnejším rozdielom 1:0 po góle Luuka de Jonga z pelnalty v 26.minúte, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (20:55:45)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 26. Jong

    Karty:   61. Sebá (PRA), 85. Rafael (PRA), 85. Mano (PRA), 90+3. Miguel (PRA)


    PSV Eindhoven: J. Zoet – J. Bruma, K. Rekik, J. Willems, J. Hendrix, J. Brenet, G. Wijnaldum, A. Maher, L. de Jong, L. Narsingh, J. Locadia
    Náhradníci: S. Arias, F. Jozefzoon, R. Pasveer, R. Vloet, M. Ritzmaier, A. Boljević, N. Isimat-Mirin

    GD Estoril Praia: P. Kieszek – Mano, Bruno Miguel, Emidio Rafael, Yohan Tavares, Filipe Gonçalves, Bruno Lopes, Diogo Amado, Tozé, Sebá, Kuca
    Náhradníci: A. Esiti, Anderson Luis, Arthuro, Babanco, Bruno Nascimento, Ricardo Vaz, Vagner

    Rozhodca: B. Madden – G. Chambers, S. Stevenson