A. Mytišči – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | HC Slovan – Čerepovec 0:3 (kon.) | Záhreb – Novgorod 1:4 (kon.)
koniec
Atlant Mytišči
0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
CSKA Moskva
Utorok 16.09.2014, 17:30 • Arena Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V zápase medzi Mytyšči a CSKA Moskva sme góly videli len v prostrednej tretine a všetky padli za chrbát Engrena. Hostia tak potvrdili na ľade Atlantu moskovská oblasť rolu favorita a do tabuľky si pripísali tri body. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (19:48:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Obranná formácia CSKA sa bez najmenších problémov bráni a teraz dokázala puk poslať cez celú dĺžku klziska.
     
    58:26
    Domáci svoj tlak umocňujú odvolaním brankára, skúšajú to v šestici!
     
    58:16
    Bondarev je ďalším hokejistom CSKA, ktorý odišiel na trestnú lavicu. Podarí sa Atlantu streliť v samom závere aspoň čestný gól?
     
    58:00
    Ďalší zákrok Engrena, po ktorom došlo k výmene názorov medzi Němcom a Arťuchinom. Druhý menovaný je vyhlásený bitkár, no teraz mu rozhodcovia nedovolili ukázať svoje kvality v pästnom súboji.
     
    57:06
    V ofenzíve sa pripomenulo aj CSKA prostredníctvom zakončenia Mišarina, ktorého pokus však Engrenovi väčšie starosti nenarobil.
     
    56:30
    Alexander Kadejkin nakorčuľoval s pukom do útočného pásma, dokázal aj zakončiť, no Galimov mu výborne zmenšil strelecký uhol a jeho pokus zlikvidoval.
     
    55:35
    CSKA sa dokázalo ubrániť, do konca tretej časti ostáva už len niečo menej ako päť minúť a ja si dovolím tvrdiť, že o víťazovi duelu je už definitívne rozhodnuté.
     
    54:38
    Taraťuchin napriahol, no jeho strela bola vytečovaná len na ochrannú sieť. Galimov tak nemusel zasahovať a má to celkom slušne rozbehnuté smerom k čistému kontu.
     
    53:35
    Bondarev svojim faulom daroval domácim presilovkovú možnosť. Podarí sa ju Atlantu využiť a ešte tak zdramatizovať záver tretej tretiny?
     
    52:22
    V týchto momentoch sa hrá celkom plynulo s minimom prerušení, takýto obraz ich však extra nevyhovuje ani jednému tímu. Atlant stále márne dobýva Galimovovu svätyňu.
     
    49:26
    CSKA zaviezlo puk do útočnej tretiny, kde však oň veľmi skoro prišlo.
     
    48:14
    Kolcov sa snažil vystreliť, no obrana CSKA mu to znemožnila a Atlant bol vytlačený do stredného pásma. Domácim sa snaha uprieť nedá, no chýba niečo naviac...
     
    47:01
    Domáci sa úspešne ubránili, Dyblenko je späť na ľadovej ploche, Atalnt má na zázrak ešte trinásť minút.
     
    46:10
    Denis Denisov sa snažil od modrej čiary nahodiť puk, ten si však cez hradbu tie naskladanú pred Engrenom cestu až ku fínskemu brankárovi nenašiel.
     
    45:40
    Mytyšči sa zatiaľ darí úspešne brániť, Moskovčania musia svoju útočnú akciu začať rozvíjať od začiatku.
     
    45:01
    Domáci musia navyše na dve minúty prerušiť svoje ofenzívne snaženie, na trestnú totiž odišiel Jaroslav Dyblenko, pre ktorého je to druhý trest v zápase.
     
    44:00
    Tretie tretina sa zatiaľ nesie v znamení snahy Atlantu, ktorý by so zápasom ešte rád niečo robil, no CSKA si s prehľadom drží svoj náskok.
     
    42:30
    Hostia sa v úvode tretej časti neostýchajú oslobodiť aj cez zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra sťahuje pred brankára Galimova.
     
    40:30
    Domáci zahájili tretiu časť pomerne aktívne, Erngqvistovi však v rozhodujúcom momente utiekol puk z hokejky, CSKA vyhodilo cez všetky čiary.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej časti hry sme videli tri góly a všetky strelili hostia, ktorí tak majú stretnutie rozohrané jasne k trojbodovej koncovke, uvidíme, či sa ešte Atlant v tretej tretine zmôže ne nejakú dramatizáciu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Hostia predvádzajú veľmi dobré napádanie, ktorým neumožňujú domácim nasťahovať sa do útočnej tretiny. Vyzerá to tak, že Atlantu sa už v prostrednej časti presilovku využiť nepodarí.
     
    38:58
    Bogdan Kiselevič (MOS) sa previnil krosčekom, čím tak dáva Atlantu možnosť na skorigovanie nepriaznivého stavu.
     
    37:00
    Po istom zákroku Engrena je hra prerušená. Nasleduje reklamná prestávka, po ktorej na hokejistov v prostrednej časti čakajú ešte tri minúty hry.
     
    36:20
    Domáci predviedli veľmi nevydarenú rozohrávku, všetko nebezpečenstvo však stihol včasným defenzívnym zákrokom zažehnať Novopašin.
     
    35:12
    Už sa síce hrá v rovnovážnom počte na oboch stranách, no CSKA zo svojej aktivity nepoľavuje. Hostia sú za súčasného stavu jednoznačne na koni.
     
    34:23
    CSKA ešte pokračuje v početnej prevahe. Ďalšie zakončenie predviedol Denisov, s ktorého strelou si Engren dokázal poradi a domácim brankár následne prerušil hru.
     
    33:26
    CSKA Moska dala gól!
    CSKA dokázalo potrestať vylúčenia Atlantu, ktorého potrestaní hráči si môžu teraz spytovať svedomie. Hostia vedú už jasným rozdielom troch presných zásahov. Alexnader Radulov nabil NIKITOVI ZAJCEVOVI, ktorý našiel medzierku v postoji Engrena, cez ktorú poslal puk do siete. Asistencia: Alexander Radulov.
     
    33:01
    Pred bránkoviskom Atlantu to poriadne vrelo. Ručne-stručne si to vysvetľovali Tjuljapkin s Mursakovom. Prvý menovaný vyfasoval od arbitrov štvorminútový trest za hrubosť, pričom útočník CSKA obišiel len s dvomi minútami.
     
    32:20
    Hosťujúca presilovková formácia dlho kombinovala, CSKA sa snažilo nájsť tú najvhodnejšiu alternatívu, až napokon o puk prišlo. Atlant sa dokázal oslobodiť.
     
    31:28
    Český zadák Ondřej Němec sa na ľadovej ploche príliš dlho nezdržal, po krátke chvíli sa totiž opäť vracia na trestnú lavicu, tentoraz sa previnil hákovaním.
     
    30:45
    Postavenie mimo hry domácich bolo posúdené ako úmyselné, a tak sa hra sťahuje pred ich bránu. Vhadzovať sa bude pred Engrenom.
     
    29:25
    Ondřej Němec je späť na ľadovej ploche, Atlant dokázal oslabenie počas jeho vylúčenia prečkať bez ujmy.
     
    28:56
    Stephane Da Costa, ktorý si na ostatnom svetovom šampionáte v Bielorusku urobil fantastické meno, si to opäť chystal na strelu, no na poslednú chvíľku bol odzbrojený.
     
    27:25
    Ondřej Němec si sadá na lavicu hanby, CSKA má k dispozícii početnú prevahu. Atlant sa len ťažko spamätáva z vývoju stretnutia.
     
    26:00
    CSKA Moska dala gól!
    Tak, to je neskutočné! Na úvodný gól sme čakali takmer 26 minút, ten druhý prišiel už o pár sekúnd neskôr. Okamžite po buly si nakorčuľoval na prihrávku JEVGENIJ ARŤUCHIN, ktorý strelou z pravého kruhu prestrelil Engrena. Asistencia: Nikita Zajcev.
     
    25:55
    CSKA Moska dala gól!
    Dočkali sme sa otváracieho zásahu stretnutia, do vedenia ide hosťujúce CSKA, ktoré bolo v doterajšom priebehu predsa len aktívnejším tímom. STEPHANE DA COSTA vykorčuľoval spoza brány a rýchlo zakončil, francúzsky útočník si následne sám prišiel po odrazený puk a poslal ho za Engrena. Bez asistencie.
     
    24:30
    Andrej Stas sa dostal do útočného pásma, kde aj zakončil, no nejednalo sa o príliš nebezpečnú strelu. Engren zasahovať nemusel.
     
    21:50
    Zakázané uvoľnenie v podaní hosťujúceho tímu. Zatiaľ to vôbec nevyzerá na zmenu obrazu hry oproti prvej tretine.
     
    20:20
    Radulov sa hnal popri mantineli za pukom, ktorý sa mu však napokon dostihnúť nepodarilo. Ruský snajper sa potom snažil presvedčiť rozhodcov, že bol zasiahnutý hokejkou do tváre, no neuspel.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme sa presného zásahu nedočkali ani na jednej strane. Aktívnejším smerom dopredu boli hostia, ktorí však nenašli recept na prekonanie Engrena.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    18:38
    Potrestaný Dyblenko je späť na ľadovej ploche, zdá sa, že otváracieho zásahu sa v prvej tretine už nedočkáme.
     
    17:43
    Atlant sa dokázal oslobodiť, CSKA sa zatiaľ v početnej prevahe absolútne nedarí.
     
    16:38
    Nedovoleným zákrokom sa previnil Jaroslav Dyblenko. Presilovku si tak zahrá v závere prvej časti aj CSKA Moskva.
     
    15:50
    Tjuljapkin sa snažil posunúť puk na lepšie postaveného spoluhráča, do domácej kombinácie sa však vložil jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    15:00
    Arťom Černov vyskúšal strelecké šťastie z úctyhodnej vzdialenosti, Galimov jeho pokus prikryl a hru napokon prerušil, pretože domáci útočníci veľmi rýchlo dostúpili k bránkovisku.
     
    13:37
    CSKA prepáslo veľkú šancu na to, aby sa dostalo do vedenia. Nutno však zdôrazniť, že Engren mal aj kusisko šťastia, na strelu Prochorinka totiž vôbec nevidel. Tá napokon skončila tesne vedľa!
     
    12:15
    Odrazený puk si našiel cestu ku hokejke Kadejkina, ktorý zakončoval z dobrej streleckej parkety, no na Galimova recept nenašiel!
     
    11:28
    Billinsovu strelu od modrej čiary zastavil jeden z hráčov stojacich pred Engrenom.
     
    10:38
    Okamžite po skončení svojich dvoch oslabení CSKA prevzalo nad stretnutím taktovku a je podstatne aktívnejšie. Radulov teraz čakal na dlhý pas na modrej čiare, no príliš prudkú prihrávku nedokázal spracovať.
     
    09:30
    Ljubimov vykorčuľoval spoza bránky a snažil sa okamžite pretlačiť puk do domácej svätyne. Fínsky brankár v domácej svätyni sa však prekvapiť nenechal.
     
    08:10
    Priamočiary útok hostí zakončil strelou obranca Denisov, Engren však jeho úmysel dokonale vystihol a so zakončením si dokázal poradiť.
     
    07:20
    Vladimir Žarkov prenikol do útočného pásma, svoju individuálnu akciu zakončil strelou príklepom, ktorú však Engren vytesnil betónom mimo svojej svätyne!
     
    06:30
    V držaní puku sú momentálne hokejisti CSKA, ktorým sa však do útočného pásma prebíja len veľmi ťažko, Atlant totiž poctivo vykrýva strednú tretinu.
     
    05:30
    Hostia sa pokúšali o útok, po neúspešnej rozohrávke však puk skončil až pri Engrenovi.
     
    04:47
    Hrá sa v rovnovážnom stave, domáci nevyužili dve po sebe idúce početné prevahy, počas ktorých toho veľa v útočnom pásme nevymysleli.
     
    03:32
    Rukavišnikovo zakončenie rozhodne namalo predpoklady na to, stať sa gólovým, Galimov si dokázal bez problémov poradiť.
     
    02:48
    Po sekaní Alexeja Bondareva bude pokračovať presilovka Atlantu, veľmi ťažký úvod pre Moskovčanov.
     
    02:30
    Girlojov sa dostal ku streleckému pokusu, puk však po jeho rane minul tyčku a zadunel len o zadný mantinel, Galimov zasahovať nemusel.
     
    01:45
    Defenzíve CSKA Moskva sa v úvodnej časti oslabenia darí veľmi dobre zachytávať útoky domácich.
     
    01:03
    Jevgenij Arťuchin je prvým vylúčením hráčom duelu. Presilovku si tak zahrá Atlant Mytyšči.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Tjuljapkin, Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Voronin, I. Radulov, Taraťuchin, Gluchov, Černov, Leščenko, Kolcov, Kadejkin, Šošnikov, Jašin, Šmeljov

    CSKA Moskva: Galimov (Laland) – Denisov, Bondarev, Mišarin, Zajcev, Billins, Kiselevič, Panin – Korotkov, Ljubimov, Stas, Grigorenko, Mursak, Arťuchin, A. Radulov, Prochorkin, Da Costa, Mamin, Kuzmenko

    Rozhodca: Jeřábek, Gofman – Sirotkin, Metalnikov.
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým fanúšikom Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorá má dnes na programe trojicu zápasov. V tomto onilne prenose sa pozrieme na duel medzi Atlantom Mytyšči a CSKA Moskva, ktorý bude pre oba tímy piatym v novom ročníku.

    Domáci Atlant Mytyšči sa vôbec po prvý raz v sezóne predstaví v domácej aréne. Na štvorzápasovom tripe dokázal klub z moskovskej oblasti získať päť bodov, s ktorými sa priebežne radí na jedenáste miesto tabuľky Západnej konferencie.

    CSKA Moskva sa počas úvodných štyroch zápasov dva krát stretlo s mestským rivalom Dinamom, okrem toho ešte armádny klub na svojom ľade privítal HC Jugru a Traktor Čeľjabinsk. V prvých troch dueloch dokázalo CSKA získať plný počet deviatich bodov, prvý prehru hosťom pripravilo až Dinamo Moskva v poslednom zápase. Moskovskému klubu zatiaľ prináleží druhé miesto Západnej konferencie za doposiaľ suverénnym SKA Petrohradom.

    Oba celky sa vo vzájomnej konfrontácii stretli v priebehu posledného roka štyri krát – dva krát v priateľskom a dva krát v súťažnom zápase. Bilancia je vyrovnaná, CSKA dokázalo vyhrať oba priateľské a Atlant zas ostré zápasy. Favoritom dnešného duelu sú hostia, no očakáva sa vyrovnaný duel, v ktorom určite bez šancí nie je ani Atlant.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 26. Stephane Da Costa (Bez Asistencie), 26. Jevgenij Arťuchin (Nikita Zajcev), 34. Nikita Zajcev (Alexander Radulov)


    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Tjuljapkin, Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Voronin, I. Radulov, Taraťuchin, Gluchov, Černov, Leščenko, Kolcov, Kadejkin, Šošnikov, Jašin, Šmeljov
    CSKA Moskva: Galimov (Laland) – Denisov, Bondarev, Mišarin, Zajcev, Billins, Kiselevič, Panin – Korotkov, Ljubimov, Stas, Grigorenko, Mursak, Arťuchin, A. Radulov, Prochorkin, Da Costa, Mamin, Kuzmenko

    Rozhodca: Jeřábek, Gofman – Sirotkin, Metalnikov