Kometa Brno – Nitra 9:4 (kon.) | Litvínov – Znojmo 4:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 8:0 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Břeclav – Mor. Budějovice 2:7 (kon.)
K. Vary – Slavia 0:1 (kon.) | Trutnov – Jablonec n/N 0:0 (zruš.) | Val. Meziříčí – Frýdek-M. 4:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
9:4 (1:0, 5:1, 3:3)
HK Nitra
cz Štvrtok 04.09.2014, 17:00 • Brno, Hala Rondo • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:18
    Ta se však v tuto chvíli zdvojnásobí. Na trestnou lavici odchází Tomáš Malec za zdržování hry, když puk z obranného pásma vystřelil mezi diváky.
     
    56:03
    Diváci v Brně se dožadují desítky, ale místo toho je na ledě vidět vzájemný souboj mezi Kempným a Novákem. Brněnský obránce dostává 2 +2 minuty za hrubost, nitranský forvard jen dvě minuty.
     
    54:15
    Kometa se ještě pomalu nedostala do přesilovkové kombinace a už je přerušená. Henrich Ručkay v souboji s Tonem fauloval a půjde si odsedět dvouminutový trest – Kometa hraje 5/3.
     
    53:43
    Adam Raška si svým pohybem řekl o další faul a teď si tedy početní výhodu zkusí zase Kometa. Vyloučeným hráčem je Illo (hákování).
     
    50:40
    Teď se však tlak Komety přeci jen asi trochu přibrzdí. Když kotouč mířil z útočného pásma a Dlapa nebyl v rychlosti, tak mu nezbývalo, než si pomoct nedovoleně. Dvě minuty pro něj za podražení.
     
    35:25
    Kometa bude hrát v oslabení, Tomáš Svoboda si pomohl háčkem a míří na trestnou lavici.
     
    31:30
    Pěknou šanci si vytvořil Lukáš Novák, který však míří jen z boku do tyče. Při své akci byl však faulovaný a brněnský Raška dostává dvě minuty. Nitra si tedy může oklepat z inkasovaných branek a třeba také zahrozit.
     
    27:55
    Nitra teď vůbec neví, co má hrát. Na ledě Kometě vůbec nestačí. Řeší to opět faulem, Marek Slovák dostává dvě minuty.
     
    26:18
    Miroslav Kováčik je vyloučený na dvě minuty za sekání, Kometa má tak další možnost skórovat.
     
    19:28
    A ještě uvidíme jednu přesilovku. Zasloužil se o ní František Ptáček, který se dral do brány a řekl si o faul. Dvě minuty si odsedí nitranský Vojtěch Kloz.
     
    15:25
    To však moc dlouho nevydrželo. Jakub Svoboda fauluje po ztrátě puku a i on dostává dvě minuty (krosček).
     
    14:38
    Rozhodl se pro vyloučení hned tří hráčů. Dušan Milo dostává dvě minuty za hákování. A druhý zákrok ohodnotili dvěma minutami pro Miroslava Kováčika za podražení a stejně velkým trestem pro Jana Káňu za nafilmovaný pád. Kometa bude hrát přesilovku 5/4.
     
    07:38
    Sotva se začalo hrát v plném počtu, tak už to zase neplatí. Nitra dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Kometa má tak znovu šanci.
     
    05:16
    Nyní si však přesilovku zahrají také hosté. Když už se dostávali do přečíslení, tak za záchrannou brzdu zatáhl Hynek Zohorna, který dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    03:15
    Jakub Ručkay je vyloučený za držení hole. Brno si tak zahraje první početní výhodu zápasu.

    Adam Havel

    Góly a asistencie: 4. Hanzlík (Kuboš, Ton), 24. Němec (Káňa), 25. Ton (Kuboš, Ostřížek), 27. Ptáček (König, Dočekal), 30. Němec (Dlapa), 35. Ton (Hruška), 42. T. Svoboda (Kempný), 52. Malec (T. Svoboda), 56. Kuboš (Hruška, Ton) – 22. Beck (Kováčik), 43. Mráz, 47. J. Ručkay (Slovák, Štefanka), 59. Slovák (Ručkay)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Ptáček, Dlapa, Hanzlík, Kuboš, Malec, König, Kempný – Káňa, T. Svoboda, Ostřížek – Ton, Hruška, Čermák (C) – Hájek, Němec, Zohorna – Dočekal, J. Svoboda, Raška – Pokorný.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HK Nitra: Lakosil (30. Cibula) – Ordzobenský, Milo (C), M. Novák, Nádašdi, Kloz, Pavlíček, Beck, Drtina – Pupák, Kováčik, Mráz – Slovák, Štefanka, J. Ručkay – Illo, Lelkeš, Piačka – H. Ručkay, L. Novák, Tománek.
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    Rozhodca: Robert Čech, Matěj Sýkora – Maxim Černý, Tomáš Měkýš