Burnley – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Stoke City 0:1 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 3:3 (kon.)
QPR – Sunderland 1:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 3:0 (kon.) | West Ham – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Chelsea 3:6 (kon.)
koniec
West Ham United
1:3 (1:1)
Southampton FC
Sobota 30.08.2014, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    PELLÉ - 1:3
     
    83
    Southampton dal gól!
    Tak a je zrejme hotovo! Southampton je za svoju jednoznačnú prevahu odmenený tretím gólom v sieti domáceho gólmana. Sám GRAZIANO PELLÉ bol na začiatku celej akcie, keď rozdával loptu na Schneiderlina, ktorý na pravej strane pripravil priestor Clyneovi. Ten doslova vletel do vápna a z jeho pravej strany posielal prudký center práve na Francúza. Ten bol síce dobre zablokovaný Tomkinsom, no Pellé sa už do odkrytej bránky nemýlil. Saints sa ujímajú zrejme rozhodujúceho vedenia.
     
    80
    Domáci prevádzajú posledné striedanie v zápase. Vo výmene útočníkov sa objavila dvojica Carlton Cole a Enner Valencia.
     
    79
    Graziano Pellé tam ešte čosi reklamoval u hlavného rozhodcu Deana, ktorý však uťal koniec všetkým diskusiám a upokojil ho žltou kartou.
     
    78
    Southmapton sa už mohol dostať do definitívneho vedenia, ktoré by sa už domácim obracalo len veľmi ťažko. Výborný Adrián bol ale proti. Dlhá lopta do šestnástky od Daviesa si našla Gastóna Ramíreza, ktorý si ju pustil na prsia a v zápätí z jedného kroku prudko vystrelil. Jeho koncovka prišla z hranice malého vápna, no pohotový gólman Hammers dokázal zasiahnuť a vyraziť do strany. Pokračujeme teda sa otvoreného stavu 1:2.
     
    71
    Hosťujúci manažér Ronald Koeman sa pokúsi vystužiť stredovú formáciu, keď namiesto Warda-Prowsa pošle Jacka Corka.
    SCHNEIDERLIN - 1:2
     
    68
    Southampton dal gól!
    MORGAN SCHNEIDERLIN dáva i druhý gól v zápase, ktorým otáča celý priebeh tohoto stretnutia! Hostia rozohrávali rohový kop z ľavej strany na krátko. Dušan Tadič priťukol loptu pre Warda-Prowsa, ktorý posielal presný center na bližšiu žrď. Tam sa najlepšie zorientoval práve francúzsky stredopoliar, ktorý pretlačil Aarona Creswella a bez šance zostal i gólman Adrián, ktorý už proti jeho koncovke z blízkej vzdialenosti nedokázal zareagovať.
     
    66
    Hraciu plochu opúšťa i Shane Long, ktorého nahradí Uruguajčan Gastón Ramírez. Dokáže sa tento technik gólovo presadiť?
     
    61
    Joey O´Brien poriadne premazal členok Dušana Tadiča, ktorý vyletel do vzduchu a rovnakým smerom zamierila i žltá karta v ruke Mika Deana.
     
    59
    V zápätí tu máme druhé striedanie tohto zápasu, kedy sa na trávnik pozrie Mohamed Diamé. Miesto mu uvoľnil Ricardo Vaz Té.
     
    58
    Vôbec po prvýkrát v dnešnom zápase striedame, kontrétne Sam Allardyce, ktorý posiela do hry Ravela Morrisona. Z ihriska schádza Zárate.
     
    57
    Hosťujúci sektor sa už otriasal v základoch, avšak Mike Dean, respektíve jeho postranný pomocník, celý rozruch v zápätí neguje. Tadičov center z voľného kopu smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde si lopta vybrala Graziana Pellého, ktorý výbornou umiestnenou hlavičkou zblízka prekonáva bezmocného Adriána. Lopta sa ešte na ceste do siete odrazila od žrde, no radosť hostí následne ruší zdvihnutá zástavka Steva Bennetta. Ofsajd!
     
    56
    Desať minút po polčasovej prestávke dochádza k úvodnej žltej karte zápasu, ktorú za taktický faul vidí Aaron Creswell.
     
    51
    Dušan Tadič pokračuje vo výbornom výkone a Southmapton už mohol razom otočiť! Najskôr sa stredom ihriska rozbehol Steven Davies, ktorý prehadzoval loptu na Longa, ktorý pred šestnástkou ešte stihol prihrať tomuto srbskému krídelníkovi. Ten si to narovnal na silnejšiu nohu a prudko vystrelil na bližšiu žrď. Tam ale pohotového Adriána nezaskočil a rovnako sa tak nestalo ani po následnom rohovom kope, kedy pálil Schneiderlin podstatne nad. Saints ale prežívajú aktívny vstup do druhej časti.
     
    48
    Druhý polčas začíname vo veľkom štýle i tempe. Gólové príležitosti sme teraz mohli zaregistrovať v krátkom slede na oboch stranách. Po výbornej akcii Nathana Clynea sa najskôr márne naťahovala po centrovanej lopte Shane Longa po rýchlom brejku sa zas na druhej strane preletel Carlton Cole, ktorý však od O´Briena taktiež dostával loptu na dlhú nohu. Po dvoch sľubných náznakoch teda pokračujeme za stavu 1:1.
    SCHNEIDERLIN - 1:1
     
    45
    Southampton dal gól!
    Opak bol ale pravdou! Hostia nechceli čakať na druhý polčas a tak vyrovnávajú už v závere toho prvého! Z ľavého okraju šestnástky rozohrával voľný kop ich najlepší hráč Dušan Tadič, ktorý posielal prudký center na hranicu malého vápna. Tam lopta prepadla cez dvojicu hráčov v súboji až k MORGANOVI SCHNEIDERLINOVI, ktorý v prvej koncovke trafil iba Creswella, no na druhý pokus sa už nemýlil a pohotovou strelou z blízka prestreľuje Adriána na vzdialenejšej žrdi. Do kabín tak pôjdeme za nerozhodného stavu!
     
    31
    Southampton ale mohol odpovedať už po štyroch minútach hry! Na ľavej strane dostal dostatok voľného priestoru aktívny Dušan Tadič, ktorý centroval cez O´Briena na naskakujúceho Shanea Longa. Írsky zakončovateľ sa vo vzduchu dokázal presadiť cez Jamesa Tomkinsa a už sa zdalo, že vyzrie i na gólmana Adriána. Španielskeho brankára sa mu aj skutočne podarilo prekonať, no na bránkovej čiare ho podržal Aaron Creswell, ktorý vyhlavičkoval loptu na rohový kop.
    NOBLE - 1:0
     
    27
    West Ham United dal gól!
    Kladivárom sa podarilo prežiť vele-náročných dvadsať minút náporu hostí, no potom sa dostali do hry a dokonca sa ujímajú vedenia! Steven Davis si dával s rozohrávkou až príliš na čas, až ho stihol prepadnúť Mauro Zárate, ktorý mu vypichol loptu pre kapitána Hammers. Tým je dnes MARK NOBLE, ktorý mohol postupovať na bránku a z hranice šestnástky i šikovne vystreliť. Jeho strela by zrejme gólom neskončila, no aj s prispením Yoshidovho teču sa napokon trepotala v sieti! Kladivári sa ujímajú cenného vedenia 1:0!
     
    22
    V končiacej prvej polovici úvodného dejstva sme sledovali prvú obrovskú príležitosť zápasu, ktorú si vypracovali, respektíve vybojovali hráči West Hamu United. Ich dôraz totiž slávil úspech, keď sa po voľnom kope kapitána Marka Nobla dostal k lopte Carlton Cole, ktorý ju silovo dokázal pretlačiť na Vaz Tého, no ten sa hádam z piatich metrov v skrumáži mýlil. Loptu síce dokázal zakončiť strelou na bránku, no Forster výborným pohotovým zákrokom zabraňuje gólu, keď vyráža na rohový kop. Southampton prežil prvé zmätky pred Forsterom.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Noble(Zárate) – 45. Schneiderlin, 68. Schneiderlin(Ward-Prowse), 83. Pellé

    Karty:   56. Creswell (WHU), 61. O´Brien (WHU) – 79. Pellé (SOU)


    West Ham United: Adrián – O´Brien, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, Zárate, Vaz Té – C. Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – R. Morrison, D. Sakho, Demel, Diamé, Poyet, E. Valencia
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Yoshida, Fonte (C), Bertrand – Schneiderlin, S. Davis – Ward-Prowse, Long, Tadič – Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Gardoş, G. Ramírez, Wanyama, J. Cork, Mayuka, Hooiveld
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Bennett, C. Hatzidakis – M. Oliver