Burnley – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Stoke City 0:1 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 3:3 (kon.)
QPR – Sunderland 1:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 3:0 (kon.) | West Ham – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Chelsea 3:6 (kon.)
koniec
West Ham United
1:3 (1:1)
Southampton FC
Sobota 30.08.2014, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    PELLÉ - 1:3
     
    83
    Southampton dal gól!
    Tak a je zrejme hotovo! Southampton je za svoju jednoznačnú prevahu odmenený tretím gólom v sieti domáceho gólmana. Sám GRAZIANO PELLÉ bol na začiatku celej akcie, keď rozdával loptu na Schneiderlina, ktorý na pravej strane pripravil priestor Clyneovi. Ten doslova vletel do vápna a z jeho pravej strany posielal prudký center práve na Francúza. Ten bol síce dobre zablokovaný Tomkinsom, no Pellé sa už do odkrytej bránky nemýlil. Saints sa ujímajú zrejme rozhodujúceho vedenia.
    SCHNEIDERLIN - 1:2
     
    68
    Southampton dal gól!
    MORGAN SCHNEIDERLIN dáva i druhý gól v zápase, ktorým otáča celý priebeh tohoto stretnutia! Hostia rozohrávali rohový kop z ľavej strany na krátko. Dušan Tadič priťukol loptu pre Warda-Prowsa, ktorý posielal presný center na bližšiu žrď. Tam sa najlepšie zorientoval práve francúzsky stredopoliar, ktorý pretlačil Aarona Creswella a bez šance zostal i gólman Adrián, ktorý už proti jeho koncovke z blízkej vzdialenosti nedokázal zareagovať.
    SCHNEIDERLIN - 1:1
     
    45
    Southampton dal gól!
    Opak bol ale pravdou! Hostia nechceli čakať na druhý polčas a tak vyrovnávajú už v závere toho prvého! Z ľavého okraju šestnástky rozohrával voľný kop ich najlepší hráč Dušan Tadič, ktorý posielal prudký center na hranicu malého vápna. Tam lopta prepadla cez dvojicu hráčov v súboji až k MORGANOVI SCHNEIDERLINOVI, ktorý v prvej koncovke trafil iba Creswella, no na druhý pokus sa už nemýlil a pohotovou strelou z blízka prestreľuje Adriána na vzdialenejšej žrdi. Do kabín tak pôjdeme za nerozhodného stavu!
    NOBLE - 1:0
     
    27
    West Ham United dal gól!
    Kladivárom sa podarilo prežiť vele-náročných dvadsať minút náporu hostí, no potom sa dostali do hry a dokonca sa ujímajú vedenia! Steven Davis si dával s rozohrávkou až príliš na čas, až ho stihol prepadnúť Mauro Zárate, ktorý mu vypichol loptu pre kapitána Hammers. Tým je dnes MARK NOBLE, ktorý mohol postupovať na bránku a z hranice šestnástky i šikovne vystreliť. Jeho strela by zrejme gólom neskončila, no aj s prispením Yoshidovho teču sa napokon trepotala v sieti! Kladivári sa ujímajú cenného vedenia 1:0!

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Noble(Zárate) – 45. Schneiderlin, 68. Schneiderlin(Ward-Prowse), 83. Pellé

    Karty:   56. Creswell (WHU), 61. O´Brien (WHU) – 79. Pellé (SOU)


    West Ham United: Adrián – O´Brien, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, Zárate, Vaz Té – C. Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – R. Morrison, D. Sakho, Demel, Diamé, Poyet, E. Valencia
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Yoshida, Fonte (C), Bertrand – Schneiderlin, S. Davis – Ward-Prowse, Long, Tadič – Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Gardoş, G. Ramírez, Wanyama, J. Cork, Mayuka, Hooiveld
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Bennett, C. Hatzidakis – M. Oliver