Burnley – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Stoke City 0:1 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 3:3 (kon.)
QPR – Sunderland 1:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 3:0 (kon.) | West Ham – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Chelsea 3:6 (kon.)
koniec
West Ham United
1:3 (1:1)
Southampton FC
Sobota 30.08.2014, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Upton Parku je dobojované. Southampton, ktorý bol po väčšinu duelu lepším mužstvom, si pripisuje na svoje konto prvé tri body v tejto sezóne. Svätci síce prehrávali, no výbronou nátlakovou hrou si napokon vynútili absolútny obrat. Zavelil k nemu dvomi gólmi Morgan Schneiderlin a definitívu v závere obstaral Graziano Pellé. Southampton teda s úvodnou výhrou sezóny, Sam Allardyce to bude mať znovu ťažké.

    Ďakujem vám za pozornosť, to je na dnes všetko. (17:58:29)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Gastón Ramírez sa ešte pokúsil o jednu koncovku zo šestnástky, no jeho strela letela len podstatne mimo Adriánovej svätyne.
     
    90+1
    Domáce utrpenie bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, z ktorých už jeden diel ubehol.
     
    90
    Domáci nezvládajú ani optický pressing. Southamtpon dostáva na každé rozhodnutie s loptou dostatok času.
     
    89
    Svätí držia loptu na svojej polovici a nikam sa s ňou nehrnú. Zápas sa v pokojnom tempe iba dohráva. Ronald Koeman získa svoje prvé body na lavičke južanov.
     
    88
    Upton Park sa nám pomaly vyprázdňuje, frustrovaní priaznivci Hammers už pomaly mieria domov. Ani Sam Allardyce už zrejme neverí.
     
    87
    West Ham hrá v závere bez lopty i bez vášne. O všetkom podstatnom je už na Boleyn Ground pravdepodobne rozhodnuté.
     
    86
    Southampton je navyše i naďalej pri chuti. Morgan Schneiderlin neúnavne rozbieha jednu akciu za druhou.
     
    85
    Domáci fanúšikovia už akoby neverili. V Upton Parku je s výnimkou nabitého sektoru nadšených hostí ticho.
    PELLÉ - 1:3
     
    83
    Southampton dal gól!
    Tak a je zrejme hotovo! Southampton je za svoju jednoznačnú prevahu odmenený tretím gólom v sieti domáceho gólmana. Sám GRAZIANO PELLÉ bol na začiatku celej akcie, keď rozdával loptu na Schneiderlina, ktorý na pravej strane pripravil priestor Clyneovi. Ten doslova vletel do vápna a z jeho pravej strany posielal prudký center práve na Francúza. Ten bol síce dobre zablokovaný Tomkinsom, no Pellé sa už do odkrytej bránky nemýlil. Saints sa ujímajú zrejme rozhodujúceho vedenia.
     
    81
    Podarí sa ekvádorskému hrdinovi z majstrovstiev sveta aspoň vyrovnať? Domáci fanúšikovia Kladivárov v to určite veria.
     
    80
    Domáci prevádzajú posledné striedanie v zápase. Vo výmene útočníkov sa objavila dvojica Carlton Cole a Enner Valencia.
     
    79
    Graziano Pellé tam ešte čosi reklamoval u hlavného rozhodcu Deana, ktorý však uťal koniec všetkým diskusiám a upokojil ho žltou kartou.
     
    78
    Southmapton sa už mohol dostať do definitívneho vedenia, ktoré by sa už domácim obracalo len veľmi ťažko. Výborný Adrián bol ale proti. Dlhá lopta do šestnástky od Daviesa si našla Gastóna Ramíreza, ktorý si ju pustil na prsia a v zápätí z jedného kroku prudko vystrelil. Jeho koncovka prišla z hranice malého vápna, no pohotový gólman Hammers dokázal zasiahnuť a vyraziť do strany. Pokračujeme teda sa otvoreného stavu 1:2.
     
    77
    Čoraz viacej sa nám hromadia nedovolené zákroky. Ďalšieho sa na pravej strane dopustil Mohamed Diamé, ktorý dohrával Ramíreza.
     
    76
    Nepríde ani od Ravela Morrisona, ktorý po Nobleovej kolmici ťažil z postavenia mimo hru. Forster môže naťahovať čas.
     
    75
    West Ham začína poslednú štvrťhodinu aktívnejšou hrou smerom dopredu. Zatiaľ však centre zo strán neprichádzajú.
     
    74
    Následne sa na ľavej strane nepresadil ani Mohamed Diamé, ktorého výborne zablokoval pravý bek O´Brien.
     
    73
    Kladivárom sa až teraz podarilo poriadne zaútočiť, no Downingov center bol pre Carltona Colea neriešiteľnou dilemou.
     
    72
    S loptou na kopačkách ale aj naďalej pokračujú hráči s juhu Anglicka. West Ham má značné problémy dostať sa späť do hry.
     
    71
    Hosťujúci manažér Ronald Koeman sa pokúsi vystužiť stredovú formáciu, keď namiesto Warda-Prowsa pošle Jacka Corka.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom tak domáci musia razom hriať a aspoň čiastočne otvoriť inak zabezpečenú obranu. Ako sa im to bude dariť?
    SCHNEIDERLIN - 1:2
     
    68
    Southampton dal gól!
    MORGAN SCHNEIDERLIN dáva i druhý gól v zápase, ktorým otáča celý priebeh tohoto stretnutia! Hostia rozohrávali rohový kop z ľavej strany na krátko. Dušan Tadič priťukol loptu pre Warda-Prowsa, ktorý posielal presný center na bližšiu žrď. Tam sa najlepšie zorientoval práve francúzsky stredopoliar, ktorý pretlačil Aarona Creswella a bez šance zostal i gólman Adrián, ktorý už proti jeho koncovke z blízkej vzdialenosti nedokázal zareagovať.
     
    66
    Hraciu plochu opúšťa i Shane Long, ktorého nahradí Uruguajčan Gastón Ramírez. Dokáže sa tento technik gólovo presadiť?
     
    65
    Zatiaľ majú k druhému gólu určite bližšie Svätí, ktorí na úvodné tri body tejto sezóny iba čakajú. United sa tešili v minulom kole.
     
    64
    West Ham sa v druhej časti nedostal prakticky k ničomu. Hostia pôsobia i naďalej nesmierne odhodlaným a koncentrovaným dojmom.
     
    63
    Tadičov center však preletel celou šestnástkou bez zásahu, až zapadol mimo ľavej žrde španielskeho gólmana Adriána.
     
    62
    Domáci priaznivci sa na Tadiča zlostia, že to prihral, ale nič už na tom nezmenia. WHU sa navyše musí brániť štandardke.
     
    61
    Joey O´Brien poriadne premazal členok Dušana Tadiča, ktorý vyletel do vzduchu a rovnakým smerom zamierila i žltá karta v ruke Mika Deana.
     
    60
    Po hodine hry tak i naďalej hráme v hektickom tempe za stavu 1:1. Zápas má veľmi slušné obrátky. Aktívnejší ale Svätci.
     
    59
    V zápätí tu máme druhé striedanie tohto zápasu, kedy sa na trávnik pozrie Mohamed Diamé. Miesto mu uvoľnil Ricardo Vaz Té.
     
    58
    Vôbec po prvýkrát v dnešnom zápase striedame, kontrétne Sam Allardyce, ktorý posiela do hry Ravela Morrisona. Z ihriska schádza Zárate.
     
    57
    Hosťujúci sektor sa už otriasal v základoch, avšak Mike Dean, respektíve jeho postranný pomocník, celý rozruch v zápätí neguje. Tadičov center z voľného kopu smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde si lopta vybrala Graziana Pellého, ktorý výbornou umiestnenou hlavičkou zblízka prekonáva bezmocného Adriána. Lopta sa ešte na ceste do siete odrazila od žrde, no radosť hostí následne ruší zdvihnutá zástavka Steva Bennetta. Ofsajd!
     
    56
    Desať minút po polčasovej prestávke dochádza k úvodnej žltej karte zápasu, ktorú za taktický faul vidí Aaron Creswell.
     
    55
    Ten samozrejme rozohrával Dušan Tadič, ktorý však napálil loptu iba do dobre postaveného múru domácich. Lopta ale následne smerovala na roh.
     
    54
    Ten môže nastať po nedovolenom zákroku od Winstona Reida, po ktorom bude nasledovať priamy kop pre Saints.
     
    53
    Zatiaľ sa mu však nedarí vymaniť spod hosťujúceho tlaku. Southampton je nadýchnutý a odholdaný dokonať obrat.
     
    52
    Skóre ale zostáva nezmenené, čo je teraz asi najdôležitejším konštatovaním. West Ham ale bude musieť jednoznačne pridať.
     
    51
    Dušan Tadič pokračuje vo výbornom výkone a Southmapton už mohol razom otočiť! Najskôr sa stredom ihriska rozbehol Steven Davies, ktorý prehadzoval loptu na Longa, ktorý pred šestnástkou ešte stihol prihrať tomuto srbskému krídelníkovi. Ten si to narovnal na silnejšiu nohu a prudko vystrelil na bližšiu žrď. Tam ale pohotového Adriána nezaskočil a rovnako sa tak nestalo ani po následnom rohovom kope, kedy pálil Schneiderlin podstatne nad. Saints ale prežívajú aktívny vstup do druhej časti.
     
    50
    Následný voľný kop ale smeroval do miest, kde operoval iba gólman Forster, ktorý odpálil loptu pravou rukavicou do bezpečia.
     
    49
    Dušan Tadiť teraz protestuje, že mu bol pískaný faul, no s dôrazom to proti Downingovi predsa len trochu prehnal.
     
    48
    Druhý polčas začíname vo veľkom štýle i tempe. Gólové príležitosti sme teraz mohli zaregistrovať v krátkom slede na oboch stranách. Po výbornej akcii Nathana Clynea sa najskôr márne naťahovala po centrovanej lopte Shane Longa po rýchlom brejku sa zas na druhej strane preletel Carlton Cole, ktorý však od O´Briena taktiež dostával loptu na dlhú nohu. Po dvoch sľubných náznakoch teda pokračujeme za stavu 1:1.
     
    47
    Southampton opäť prežíva aktívny vstup do polčasu, keď dokázal pritlačiť v šestnsátke, no Long Tomkinsa neprestrelil.
     
    46
    Druhé dejstvo v Upton Parku práve začalo. Pokračovať v ňom budeme bezo zmien personálneho obsadenia oboch kádrov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V Upton Parku máme za sebou úvodné dejstvo medzi West Hamom a Southamptonom. Hostia boli po väčšiu hracieho času aktívnejším mužstvom, no napriek tomu prehrávali, keď sa presadil Mark Noble. V samom závere úvodnej časti ale dokázal vyrovnať Morgan Schneiderlin, ktorý dôrazne prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Druhý polčas v Londýne tak začne odznova.

    Stane sa tak približne o 17:02, kedy je na programe úvodný hvizd Mika Deana.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    SCHNEIDERLIN - 1:1
     
    45
    Southampton dal gól!
    Opak bol ale pravdou! Hostia nechceli čakať na druhý polčas a tak vyrovnávajú už v závere toho prvého! Z ľavého okraju šestnástky rozohrával voľný kop ich najlepší hráč Dušan Tadič, ktorý posielal prudký center na hranicu malého vápna. Tam lopta prepadla cez dvojicu hráčov v súboji až k MORGANOVI SCHNEIDERLINOVI, ktorý v prvej koncovke trafil iba Creswella, no na druhý pokus sa už nemýlil a pohotovou strelou z blízka prestreľuje Adriána na vzdialenejšej žrdi. Do kabín tak pôjdeme za nerozhodného stavu!
     
    44
    Southampton si ale taktiež dáva načas. Oba tímy akoby čakali na polčasovú prestávku a taktické pokyny od svojich manažérov.
     
    43
    Tempo duelu sa opäť mierne upokojilo. Stará sa o to predovšetkým West Ham, ktorému to samozrejme vyhovuje viacej.
     
    42
    K zakončeniu sa nedostal na druhej strane ani Carlton Cole, čo však zapríčinil iba nepresný center v podaní Downinga.
     
    41
    Rozhodnúť o vyrovnaní naopak mohol Shane Long, ktorý sa už-už dostával k centru od Bertranda, no pred ním zapracoval Tomkins.
     
    40
    Nebyť smolného zápasu proti Tottenhamu Hotspur, tých bodov mohlo byť ešte viacej. Dnes však stále nie je o ničom rozhodnuté.
     
    39
    Sam Allardyce burcuje svoje mužstvo. Veľmi dobre si uvedomuje, že šesť bodov po troch zápasoch by boli dobrým znamením.
     
    38
    Hostia taktiež preukázali, že vedia pritlačiť a po Longovej hlavičke sa k sľubnej šanci tlačil Pellé, no toho výborne prerušil O´Brien.
     
    37
    Domáci kapitán sa ale predsa dvíha a bude môcť pokračovať ďalej. Nemusím pripomínať, že na maródke sa už nachádza pôvodný líder WHU Kevin Nolan.
     
    36
    Dušan Tadič to teraz možno i trochu prehnal, keď na hranici šestnástky nastrelil členok Marka Nobla, ktorý sa dvíha len s poriadnym sebazaprením.
     
    35
    Aktívny z domácich hráčov je predovšetkým Dušan Tadič, ktorý ponúka príležitosti pre Longa. Pellé zatiaľ značne vypojený.
     
    34
    Hosťujúci Saints pokračujú v aktívnej hre, no v šestnástke domácich im zatiaľ chýba dostatočný pokoj v koncovke.
     
    33
    Následne sa k ďalšej koncovke dostal po Tadičovom centri Shane Long, no teraz mieril podstatne nepresnejšie vysoko nad.
     
    32
    Ten už do ďalšej koncovky nerezultoval. Pohotovo odvracal urastený stopér Winston Reid. West Ham United naďalej vedie 1:0.
     
    31
    Southampton ale mohol odpovedať už po štyroch minútach hry! Na ľavej strane dostal dostatok voľného priestoru aktívny Dušan Tadič, ktorý centroval cez O´Briena na naskakujúceho Shanea Longa. Írsky zakončovateľ sa vo vzduchu dokázal presadiť cez Jamesa Tomkinsa a už sa zdalo, že vyzrie i na gólmana Adriána. Španielskeho brankára sa mu aj skutočne podarilo prekonať, no na bránkovej čiare ho podržal Aaron Creswell, ktorý vyhlavičkoval loptu na rohový kop.
     
    30
    Irons po polhodine hry vedú 1:0 a naďalej pôsobia nesmierne odhodlaným dojmom. Southampton bude mať teraz veľké problémy prekonať defenzívne bloky United.
     
    29
    Sam Allardyce povstal a s ním aj celý Upton Park! Toto sú dôležité momenty na začiatku sezóny, ktoré teraz zaznamenáva WHU.
    NOBLE - 1:0
     
    27
    West Ham United dal gól!
    Kladivárom sa podarilo prežiť vele-náročných dvadsať minút náporu hostí, no potom sa dostali do hry a dokonca sa ujímajú vedenia! Steven Davis si dával s rozohrávkou až príliš na čas, až ho stihol prepadnúť Mauro Zárate, ktorý mu vypichol loptu pre kapitána Hammers. Tým je dnes MARK NOBLE, ktorý mohol postupovať na bránku a z hranice šestnástky i šikovne vystreliť. Jeho strela by zrejme gólom neskončila, no aj s prispením Yoshidovho teču sa napokon trepotala v sieti! Kladivári sa ujímajú cenného vedenia 1:0!
     
    25
    United opäť operujú na ľavej strane šestnástky, kde kúzli Ricardo Vaz Té, ale lopta sa do šestnástky zatiaľ nedostáva.
     
    24
    Priebeh hry sa ale postupom času predsa len vyrovnal a taktiež i domáci Kladivári začínajú dávať o sebe vedieť.
     
    23
    Dôležité ale je, že sa skóre nemenilo a aj po polovici úvodného dejstva tak naďalej hráme za bezgólového stavu 0:0.
     
    22
    V končiacej prvej polovici úvodného dejstva sme sledovali prvú obrovskú príležitosť zápasu, ktorú si vypracovali, respektíve vybojovali hráči West Hamu United. Ich dôraz totiž slávil úspech, keď sa po voľnom kope kapitána Marka Nobla dostal k lopte Carlton Cole, ktorý ju silovo dokázal pretlačiť na Vaz Tého, no ten sa hádam z piatich metrov v skrumáži mýlil. Loptu síce dokázal zakončiť strelou na bránku, no Forster výborným pohotovým zákrokom zabraňuje gólu, keď vyráža na rohový kop. Southampton prežil prvé zmätky pred Forsterom.
     
    21
    Mauro Zárate sa tentokrát šikovne obtáčal okolo Schneiderlina, ktorý ho vzápätí zrazil k zemi. Hammers dostanú k dispozícii zaujímavý voľný kop.
     
    20
    Na druhej strane jednoduchá akcia Svätcov, na ktorej konci však bolo ofsajdové postavenie írskeho útočníka Shana Longa.
     
    19
    Konečne sa k niečomu dostal i Mauro Zárate, ktorý je zatiaľ strážený veľmi dobre, no jeho center zamieril iba k výborne postavenému Schneiderlinovi.
     
    18
    Do kombinačnej fázy teraz prechádza i West Ham United, no a hosita sa taktiež zatiaľ nemajú k nejakému aktívnejšiemu pressingu.
     
    17
    Výborne teraz na pravej strane ihriska štrikoval Stewart Downing, ktorý následne odcentroval na Colea, no ten bol pozorne strážený kapitánom Fontem.
     
    16
    Nebudeme tam rátať ani ďalekonosný pokus od Morgana Schneiderlina, ktorý pálil podstatne mimo domácej svätyne.
     
    15
    Za sebou teda máme úvodnú štvrťhodinu zápasu, ktorá vyznela v prospech Southamptonu, no žiadnu príležitosť si hostia pred Adriánom nepripravili.
     
    14
    Stewart Downing po dlhých prestojoch predsa len mohol rozohrať od rohovej zástavky, no na hranici malého vápna ordinoval iba José Fonte.
     
    13
    Tlak Svätých mierne ustal, West Ham sa konečne mohol nadýchnuť. V závere svojej akcie dokonca vybojoval úvodný roh.
     
    12
    Southampton držal v úvodných minútach loptu na svojich kopačkách v 73 percentách hracieho času! Neuveriteľná prevaha.
     
    11
    Tadičov center z ľavej strany tentokrát s veľkým kľudom vyriešil ľavý bek Creswell, ktorý prsiami sklepol pre Adriána.
     
    10
    Úvodný gól zápasu však z tejto ich snahy ešte nerezultoval a po pravde sme nevideli ani nejakú poriadnu šancu na otvorenie skóre.
     
    9
    Svätci pokračujú v nápore. Opäť mali možnosť rozohrávať rohový kop, no ten na bližšej žrdi dokázal odvrátiť Winston Reid. Saints majú na svojom konte už tri rohové kopy v priebehu desiatich minúť.
     
    8
    Creswell však musel celú situáciu istiť na rohový kop, ktorý sa rozohrával hneď dvakrát, no obom pokusom hostí sa Irons ubránili.
     
    7
    Rušno po centrovanej lopte bolo i na druhej strane, kde sa o ňu postaral Betrand, no Pellé sa preletel vzduchom naprázdno.
     
    6
    West Ham po prvýkrát tradične pohrozil štandardkou, keď Tomkinsov nákop z vlastnej polky predlžoval Carlton Cole, no Koyuaté sa k lopte už nedostal.
     
    5
    Svätci si od úvodných minút jednoznačne aktívnejším celkom a tlačia sa dopredu. West Ham sa zatiaľ stačí brániť.
     
    4
    Následne sa do lopty oprel Graziano Pellé, no jeho nedôrazná strela nemala nádej na úspech. Adrián si pripisuje prvý nenáročný zákrok.
     
    3
    Steven Davis sa už pokúsil zrýchliť prechod hostí do ofenzívy, no Shane Long sa po jeho oblúčiku cez Tomkinsa nepretlačil.
     
    2
    Southampton od úvodných sekúnd drží loptu, no dopredu sa s ňou príliš nehrnie. Hammers zatiaľ zodpovedne vyčkávajú.
     
    1
    Stretnutie na Boleyn Ground práve začalo. Úvodný výkop obstarali hostia v červeno-bielej kombinácii dresov a v čiernych trenírkach. West Ham vo vínovo-modrej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – O´Brien, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, Zárate, Vaz Té – C. Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – R. Morrison, D. Sakho, Demel, Diamé, Poyet, E. Valencia
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Yoshida, Fonte (C), Bertrand – Schneiderlin, S. Davis – Ward-Prowse, Long, Tadič – Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Gardoş, G. Ramírez, Wanyama, J. Cork, Mayuka, Hooiveld
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Bennett, C. Hatzidakis – M. Oliver.
     
    Vitajte v Upton Parku, kde bude v nahustenom termíne o štvrtej hodine pokračovať tretie kolo anglickej Premier League.

    Na Boleyn Ground, ako znie druhá verzia názvu domáceho stánku Kladivárov, budeme sledovať zaujímavú bitku dvoch celkov, ktoré sa ešte pred tromi rokmi stretávali v Championship. Sam Allardyce bude pokračovať vo svojej snahe o udržanie si manažérskeho kresla u The Hammers.
    Oslabený Southampton by mu k tomu mohol napomôcť. Svätci sa ešte stále spamätávajú z letnej rabovačky, ktorá postihla ich káder. Napriek tomu nepôsobia dojmom fackovacieho panáka, práve naopak, radi by dnes zatúžili po bodoch.

    Sezóna 2013/14:

    13. United: 11 – 7 – 20; skóre 40:51; body 40
    8. Soton: 15 – 11 – 12; skóre 54:46; body 56

    West Ham United sa po dvoch londýnskych derby postaví južanom zo Southamptonu. Kladivári si v súbojoch rivalov počínali diametrálne odlišne. Kým Tottenhamu podľahli najtesnejším rozdielom 0:1, Orlov z Crystal Palace dlho prehrávali, aby ich nakoniec zvládli s výhrou 3:1. Hammers podali v Selhurst Parku jeden z najlepších výkonov po dlhom čase a Sam Allardyce tak aspoň na okamžik umlčal nespokojných priaznivcov.
    Teraz sa ale Irons vracajú na miesto činu, do Upton Parku. United síce v posledných 9 stretnutiach na domácej tráve inkasovali len 8 gólov, no z ostatných štyroch duelov na Boleyn Ground vyšli až trikrát bodovo naprázdno. Zlá ligová bilancia sa preniesla i do ligového poháru, v ktorom nestačili na Sheffield United (1:2 po rozstrele).

    Kladivári nepoznajú pocit deľby bodov už sedemnásť ligových zápasov (V:8; P:9). V ten priaznivejší variant dnes bude veriť i Ronald Koeman, ktorý zatiaľ čaká na panenské víťazstvo na lavičke Svätcov. Podľa odborníkov by si naň mohol počkať ešte poriadne dlho, pretože ohľadom jeho doplnenia zdecimovaného kádra panujú rôzne rozpaky.
    Úspešné mužstvo Mauricia Pochettina, ktoré vlani finišovalo na ôsmej priečke, prišlo o svoju kostru a tak môžeme len ťažko predpokladať ich momentálne rozpoloženie. Po úvodnej mission impossible na Anfielde (Liverpool 1:2) sa doma s West Bromom predsa len čakali body (0:0). Prísť by tak mohli práve dnes, veď Saints zaznamenali z vlaňajších 15 triumfov až 12 proti mužstvám zo spodnej polovice tabuľky.

    Vzájomné zápasy:

    22.02.2014; West Ham – Southampton 3:1
    (Jarvis, C. Cole, Nolan – Yoshida)

    15.09.2013; Southampton – West Ham 0:0

    13.04.2013; Southampton – West Ham 1:1
    (G. Ramírez – A. Carroll)

    20.10.2012; West Ham – Southampton 4:1
    (2x Noble, Nolan, M. Maiga – Lallana)

    14.02.2012; West Ham – Southampton 1:1 (II.)
    (Noble – Hooiveld)

    18.10.2011; Southampton – West Ham 1:0 (II.)
    (Hooiveld)

    West Ham je neporazený v piatich vzájomných konfrontáciách v Premier League i z celkového hľadiska.
    Doma naposledy prehral 2. decembra 2002, kedy o troch bodoch pre Svätcov rozhodol v poslednej minúte James Beattie. Za Hammers vtedy hrávali takí borci ako David James, Michael Carrick, Paolo Di Canio, Jermain Defoe či Tomáš Řepka.

    Zmeny v kádri:

    West Ham United

    Príchody: Enner Valencia
    (Pachuca), Mauro Zárate (Vélez), Cheikhou Kouyaté (Anderlecht), Aaron Cresswell (Ispwich), Diego Poyet (Charlton), Diafra Sakho (Metz), Carl Jenkinson (Arsenal/hosť.)

    Odchody: Joe Cole (Aston Villa), Matthew Taylor (Burnley), Abdul Razak (OFI Kréta), Stephen Henderson (Charlton), Modibo Maiga (Metz/hosť.), Alou Diarra, Jack Collison, George McCartney (všetci bez angažmán)

    Southampton FC

    Príchody: Ben Forster
    (Celtic), Graziano Pellé (Feyenoord), Shane Long (Hull), Dušan Tadič (Twente), Florin Gardos (Steua), Ryan Bertrand (Chelsea/hosť.), Saphir Taider (Inter M./hosť.)

    Odchody: Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren (všetci Liverpool), Luke Shaw (Man.United), Calum Chambers (Arsenal), Andy Robinson (Bolton), Pablo Osvaldo (Inter M./hosť.), Danny Fox (Nottingham/hosť.), Guly (-)

    Absencie:

    Lekársky tím West Hamu United bude mať dnes prácu predovšetkým s Diafrom Sakhom, ktorého štart zostáva neistý.
    Trojica James Collins, Matthew Jarvis a Carl Jenkinson by sa mala vrátiť po reprezentačnej prestávke. Výpadky Nolana s Carrollom majú dlhodobejší charakter.

    Utorňajšie víťazstvo Svätých nad Millwallom (2:0) pokazilo zranenie len 21-ročného mladíka Lloyda Isgrova.
    Okrem neho si dnes už nezahrá „iba" Jay Rodriguez, ktorý sa dlhodobo spamätáva z vážneho zranenia kolena.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Noble(Zárate) – 45. Schneiderlin, 68. Schneiderlin(Ward-Prowse), 83. Pellé

    Karty:   56. Creswell (WHU), 61. O´Brien (WHU) – 79. Pellé (SOU)


    West Ham United: Adrián – O´Brien, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, Zárate, Vaz Té – C. Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – R. Morrison, D. Sakho, Demel, Diamé, Poyet, E. Valencia
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Yoshida, Fonte (C), Bertrand – Schneiderlin, S. Davis – Ward-Prowse, Long, Tadič – Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Gardoş, G. Ramírez, Wanyama, J. Cork, Mayuka, Hooiveld
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Bennett, C. Hatzidakis – M. Oliver