Aalborg – APOEL 1:1 (kon.) | Lille – Porto 0:1 (kon.) | Maribor – Celtic 1:1 (kon.)
Liége – Zenit 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Borisov 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
BATE Borisov
Streda 20.08.2014, 20:45 • Pasienky, Bratislava • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Hlasy z tlačovej konferencie :

    František Straka (tréner Slovana Bratislava) :
    ,,Som sklamaný, že sme nedokázali udržať nulu. Na druhej strane musím uznať kvalitu súpera, je to tím, ktorý každý rok hrá európske poháre. Cením si, že sme sa bili až do konca a vyrovnali. Chýbal tomu ešte vedúci gól a mrzí nás, že sme nevyhrali. Súper ukázal výbornú kvalitu, ukázal nám naše hranice, dôležité je, že máme šancu na postup do odvety."

    Aleksandr Jermakovič (tréner BATE Borisov) : ,,Remízový výsledok je z hľadiska vývoja zápasu zákonitý. S remízou sme vcelku spokojní, nemôžeme však ani jasať od nadšenia. Priebeh zápasu bol vyrovnaný a my veríme, že v odvete zvládneme cez Slovan postúpiť." (22:58:57)
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava remizoval v dramatickom zápase play-off Ligy majstrov s BATE Borisov 1:1 a vytvoril si reálnu šancu na postup do odvety, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera!
     
    Štatistiky zo zápasu :
    Strely celkom : 8:10
    Strely na bránu : 5:5
    Žlté karty : 3:3
     
    Tak čo povedať, dámy a páni...na Pasienkoch sme sledovali fantastický zápas, zakončený v absolútnej eufórii Slovana. Ten v poslednej štvrťhodine zapol na vyššie obrátky, keď hru rozprúdili príchody Halenára a Vitteka. Práve Vittek v 80.minúte vyrovnal, a od toho momentu Belasí doslova dusili súpera pred jeho bránou. Dokonca aj skórovali, rozhodcovia ale gól pre údajný ofsajd nevideli. Z môjho pohľadu ťažko situáciu hodnotiť, nechám to na posúdenie kamerových záznamov. Remíza je dobrým výsledkom pre oba tímy, a dnes snáď spravodlivo odzrkadľuje rozloženie síl na trávniku. Slovanisti sa presvedčili, že s BATE sa dá hrať a pred odvetou rozhodne nie je nič stratené.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Milinkovič sa uvoľnil pri pravej postrannej čiare a centroval do šestnástky, Vittek tam dokázal uspieť v hlavičkovom súboji, jeho pokusu ale chýbala razancia a Černik tak loptu kryl.
     
    90+3
    Domáci pri lopte, do konca ale ostáva veľmi málo času. Teraz sa navyše Vittek na hrote presadiť nedokázal.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Aleksandr Volodko (BATE Borisov).
     
    90+2
    Rýchly brejk na druhej strane, traja hráči BATE postupovali proti trom obrancom, Krivec si potiahol loptu do stredu a strieľal na bránu, jeho pokus zablokoval Gorosito!
     
    90+1
    Slovan podnikol peknú útočnú akciu, Jablonský priťukol na ľavej strane Grendelovi, ten si loptu zle spracoval a Belasí o loptu prišli.
     
    90
    Nadstavený čas 3 minúty.
     
    90
    Na trávniku sa koná situácia, ktorá je nehodná play-off Ligy majstrov. Hostia sa totiž uchyľujú k zdržiavaniu hry, teraz po nevinnom súboji veľmi dlho vstával z trávnika Krivec...
     
    89
    Vittek stratil loptu pri útočnej snahe, chýbala mu aj podpora spoluhráčov. Preto útočí BATE, pri ľavej postrannej čiare ale loptu získava Slovan.
     
    88
    Na druhej strane sa do samostatného úniku dostával Soumah, proti skúsenému Filipenkovi sa ale presadiť nedokázal, keď Bielorus loptu odkopol do bezpečia.
     
    87
    Perniš teraz s námahou odvrátil center Borisova, brankár Belasých dokázal vyskočiť najvyššie a vyboxoval pred dobiedzajúcim Krivecom.
     
    86
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Vitalij Rodionov, prichádza Nikolaj Signevič.
     
    86
    Žltú kartu dostává Nicolas Gorosito (ŠK Slovan Bratislava).
    Neuznaný gól domácich pre ofsajd!
     
    85
    Ospravedlňujeme sa za nedorozumenie, ale na Pasienkoch sa už diváci naozaj radovali z gólu! Po centri zo štandardky totiž hlavičkoval Gorosito a skóroval k ľavej žrdi, rozhodca však signalizoval ofsajd Vitteka, ktorý sa snažil ešte tečovať loptu a preto gól neuznal!
     
    84
    Pozor ale aj na opačnej strane, Krivec sa už-už dostával do zaujímavého zakončenia, Perniš ale dobre čítal hru a včasným vybehnutím zastavil šancu Borisova.
     
    83
    Slovan výrazne ožil, prebral taktovku a poriadne podkuruje obrane Borisova. Teraz pred Čikošom na pravej strane odkopol na poslednú chvíľu Mladenovič. Následná strela po odrazenej lopte mierila vysoko nad.
     
    82
    Mohol to byť dokonalý obrat! Vittek si prebral loptu v strede ihriska a fantasticky vysunul prihrávkou do behu Halenára, jeho strela z hranice šestnástky ale mierila tesne nad bránu!
     
    81
    Domáci pokračujú v útočnej aktivite, teraz sa ale Vittek k lopte z outového vhadzovania nedostal, keď pred ním loptu odvrátil Filipenko.
    Vittek dáva gól na 1:1!
     
    80
    Slovan dal gól!

    Výborne, je vyrovnané! A kto iný, ako RÓBERT VITTEK! Slovanisti doslova zavreli hostí pred ich bránou, Halenár poslal center z ľavej strany, pred bránou sa na päťke zjavil nekrytý Vittek a presnou strelou k pravej žrdi rozjasal Pasienky!
     
    79
    Následne prišiel nebezpečný brejk na druhej strane – Olechnovič prešiel cez Jablonského a zakončoval z veľmi ostrého uhla, loptu v poslednej chvíli zablokoval Gorosito.
     
    78
    Slovanisti mohli útočiť do otvorenej obrany, Milinkovič ale nepresne nahrával kolmo na Soumaha, ktorý sa k lopte pred Černikom nedostal.
     
    77
    Aj ďalší center vyboxoval brankár BATE, tretí roh v rade už domáci pokazili, keď lopta preletela celú šestnástku a skončila za bránkovou čiarou.
     
    76
    Center z rohu smeroval na bližšiu žrď, tam na poslednú chvíľu zasiahol Černik, keď loptu vyrazil na ďalší rohový kop!
    Soumah vybojoval roh.
     
    75
    Konečne zaujímavá situácia – Milinkovič vysúval na ľavej strane Soumaha, ten sa už-už dostával do zakončenia v šestnástke, v poslednej chvíli odkopol obranca na roh!
     
    74
    Soumah zbytočne fauloval na útočnej polovici rozohrávajúceho Filipenka, hostia teda získali loptu a najmä cenné sekundy plynúce ku koncu zápasu.
     
    73
    Domáci to skúsili dlhou loptou dopredu, tam sa ale v hlavičkových súbojoch presadiť nedokázali. Slovan sa preto vrátil znovu pred vlastnú bránu, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    72
    Mohutný potlesk na Pasienkoch – Fořt totiž odchádza, a kanonier Vittek prichádza!
     
    72
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Pavel Fořt, prichádza Róbert Vittek.
     
    71
    Halenár vysunul Soumaha, ten sa cez ľavú stranu tlačil do stredu, nahrávkou vysúval Fořta, ten bol ale obsadený a loptu tak bez problémov odkopol brániaci hráč hostí.
    Pernišov bezproblémový zákrok.
     
    70
    BATE zahrávalo out na útočnej polovici, Krivec ešte z pravej strany neodcentroval, potom sa ale do lopty vo vzdialenosti 20 metrov oprel falšom Karnickij, jeho strelu na vzdialenejšiu žrď kryl Perniš.
     
    69
    Lásik zastavil rodiaci sa útok Borisova, keď dobre zapracoval v strede ihriska. Následný nákop Perniša dopredu nebol úspešný, Soumah v hlavičkovom súboji nemal nárok na úspech.
     
    68
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Dmitrij Lichtarovič, prichádza Aleksandr Karnickij.
     
    67
    Milinkovič podnikol zaujímavý prienik po pravej strane, dostal sa až do šestnástky a priťukol na strelu Halenárovi, v poslednej chvíli ale v sklze odkopol Filipenko.
     
    66
    Slovan má nového tvorcu hry, Juraja Halenára, ktorý rozbieha akcie po pravej strane, teraz bola jeho prihrávka zablokovaná. Následne bol na druhej strane Krivec v ofsajde, Slovan teda naďalej pri lopte.
     
    65
    Halenár naozaj bojuje a snaží sa oživiť hru Slovana, znovu vybojoval loptu a založil útočnú akciu, Fořt si ale dlhý center spracoval rukou a tak bola útočná akcia Slovanu zastavená.
    Čikošov pokus.
     
    64
    Čikoš zotrval v útočnej aktivite, uvoľnil sa na pravej strane a z cca 20 metrov vystrelil k pravej žrdi, tam bol ale dobre postavený Černik a loptu s prehľadom kryl.
     
    63
    Halenár tentoraz nahrával presne a veľmi pekne, keď dlhým centrom našiel na pravej strane Čikoša, jeho center do šestnástky bol ale zablokovaný.
     
    62
    Center zo štandardky po faule Soumaha s prehľadom odvrátil hlavou Jablonský a domáci tak získavajú loptu, naďalej je to ale veľmi pomalé a bez podarenej kombinácie.
     
    62
    Žltú kartu dostává Seydouba Soumah (ŠK Slovan Bratislava).
     
    60
    Milinkovič skvele zabral pri bránení, keď odzbrojil Kriveca a okamžite založil útok, loptu ale na útočnej polovici stratil Jablonský.
     
    59
    Halenárovi prvá akcia nevyšla, keď centroval na pravú stranu Čikošovi, loptu ale príliš nadvihol a tak ju domáci obranca spracoval rukou, čo rozhodca samozrejme videl a tak rozohráva BATE.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Juraj Halenár.
     
    58
    Na druhej strane prišiel protiútok BATE, Lichtarovič sa snažil zo stredu ihriska vysunúť do útoku Rodionova, prihrávku ale zablokoval Hudák a následne zasiahol Perniš.
     
    57
    Čikoš sa snažil prelomiť útočné mlčanie svojho mužstva, keď sa pokúsil o prienik popri pravej postrannej čiare, bol tam ale zastavený pozorným Mladenovičom.
    Perniš podržal svoje mužstvo!
     
    56
    BATE mohlo viesť o dva góly! Slovanisti pokazili rozohrávku, k lopte sa na pravej strane šestnástky dostal Rodionov, kľučkou vycvičil Hudáka a zakončoval z výbornej pozície v šestnástke, pri pravej žrdi ale skvele zasiahol Perniš a podržal Slovan!
     
    55
    Krivec sa uvoľňoval na ľavej strane, veľmi dobre sa ale proti nemu postavil Lásik a zastavil akúkoľvek snahu hosťujúceho útočníka.
     
    54
    Borisov preukazuje, že je skúsené mužstvo a umne drží loptu na vlastnej polovici. Veru to Slovan bude mať ešte veľmi ťažké, Bielorusi hrajú presne to, čo potrebujú...
     
    53
    Soumah veľmi pekne zapracoval na ľavej strane, kde vycvičil Chaguša a poslal prihrávku do šestnástky, tam na loptu pred Černikom len tesne nedosiahol Grendel!
     
    52
    Milinkovič poslal center do stredu šestnástky, tam loptu vyboxoval Černik, k odrazenej lopte sa vo vzdialenosti 20 metrov dostal Grendel, z voleja mieril vysoko nad.
     
    51
    Teraz Milinkovič vybojoval rohový kop, konečne je tu aspoň štandardná situácia pre Slovan.
     
    50
    Slovan v náznaku šance, keď konečne prenikol cez sformovanú obranu, Milinkovič na ľavej strane ale loptu stratil, keď sa snažil obhodiť obrancu pri postupe do šestnástky.
     
    49
    Slovan ale naďalej hlavne na vlastnej polovici, teraz Hudák vracal až na Perniša. Slovanistom stále chýba potrebná útočná myšlienka.
     
    48
    Center z rohu bez problémov odvrátila obrana Slovana, preto môžu Belasí založiť ďalšiu zo svojich útočných akcií. BATE ale bráni s deviatimi hráčmi na vlastnej polovici, hore ostáva len hrot Rodionov.
     
    48
    Na miesto toho útočí BATE, Chaguš napravo nahrával Gordejčukovi, proti tomu zasiahol Jablonský a odvrátil loptu na roh.
     
    47
    Domáci zatiaľ pri lopte, neprekonali ale obranný val BATE. Teraz Slovan v postupnej rozohrávke na vlastnej útočnej polovici, chýba tomu ale myšlienka a pohyb.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Richard Lásik.
     
    46
    Slovan vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, Belasí napádajú rozohrávku súpera a snažia sa okamžite prebrať iniciatívu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Pred druhým polčasom sa nad Pasienkami spustil slabý dážď. Snáď prinesú dažďové kvapky domácim kúsok šťastia, hráči oboch tímov už sú na trávniku, o pár sekúnd začne druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom: 3:7
    Strely na bránu: 3:3
    Žlté karty : 1:1
     
    Hodnotenie polčasu nepochybne skazil jeho nevydarený záver. Slovan bol v prvom polčase aktívny a vypracoval si dve veľmi dobré gólové šance, hostia postupne vyrovnali hru a z priameho kopu trafili brvno. Keď sa už zdalo, že sa polčas skončí bez gólov, prišla akcia hostí v 44.minúte a nečakaný vlastný gól Jablonského. Uvidíme, ako sa Belasí z tohto úderu spamätajú, majú pred sebou ešte 45 minút tohto zápasu a celú odvetu. Nič teda nie je stratené, pri pokračovaní druhého polčasu sa na vás teším od 21:45.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    Nešťastný vlastenec Jablonského!
     
    44
    Borisov dal gól!
    Obrovská škoda, Slovan inkasuje gól tesne pred koncom polčasu! BATE podniklo rýchly brejk, ktorý potiahol po ľavej strane Krivec, poslal center na vzdialenejšiu žrď, kde boli v súboji Jablonský s Rodionovom, a práve TOMÁŠ JABLONSKÝ si strelil nešťastný vlastný gól, keď loptu v sklze kolenom umiestnil k ľavej žrdi!
     
    43
    Štefánik to skúsil z veľkej diaľky, po zemi strieľal z 30 metrov k ľavej žrdi, Černik nemal najmenší problém zasiahnuť.
     
    42
    Zaujímavá akcia Belasých, Soumah sa obtočil pred šestnástkou a ešte vyzval do kombinácie Žofčáka, ten ale nahrával na Fořta nepresne.
     
    41
    Fořt v ofsajde, snáď prvom ofsajde vôbec v dnešnom zápase. Po rozohrávke sa dostalo do útoku BATE a Krivec skúsil strelu tesne spred šestnástky, Perniš sa ale natiahol k pravej žrdi a úspešne zasiahol.
     
    40
    Slovan potom ale získal loptu a pokračoval v akcii, Žofčák však na pravej strane napriek veľkej snahe nevybojoval ani rohový kop.
     
    39
    Po následnej akcii na druhej strane sa snažil presadiť Fořt, proti Mladenovičovi však nemal nárok na úspech, keď ho bieloruský obranca s prehľadom odzbrojil.
     
    39
    Center z rohu letel na prednú žrď, tam odvrátil Hudák, po viacerých odrazených loptách ešte centroval Mladenovič, jeho center si ale s prehľadom stiahol zo vzduchu Perniš.
     
    38
    Krivec priťukol na ľavú stranu Mladenovičovi, ten v súboji s Čikošom vybojoval rohový kop pre BATE.
    Rodionovov pokus.
     
    37
    Rodionov znovu pohrozil! Šikovný útočník BATE si prebral loptu na ľavej strane, obhodil si Čikoša a spoza Hudáka vystrelil z hranice šestnástky k bližšej žrdi, mieril do bočnej siete!
     
    36
    Slovan bol v nasledujúcom útoku znovu neúspešný, keď Jablonského naivnú nahrávku na Milinkoviča zastavil dobre postavený Poljakov.
     
    35
    Žltú kartu dostává Sergej Krivec (BATE Borisov).
    Nafilmovaný faul Kriveca.
     
    35
    Krivec v zaujímavom útoku na ľavej strane, snažil sa prejsť cez Čikoša, teatrálne však spadol tesne pred hranicou šestnástky a chcel si vypýtať faul, rozhodca mu na to neskočil a potrestal hráča BATE!
     
    34
    Slovan mohol zaútočiť, Soumah sa pri spracovaní lopty dostal až za outovú čiaru a tak Belasí loptu strácajú. Na druhej strane útočí BATE.
     
    33
    BATE získalo po následnej útočnej akcii ďalší rohový kop, center na bližšiu žrď síce odvrátil Hudák, pred šestnástkou sa ale do odrazenej lopty oprel Volodko a volejom mieril tesne mimo ľavej žrde!
     
    32
    Následne ešte Slovan znovu pohrozil, Žofčák si totiž potiahol loptu po pravej strane a centroval na bližšiu žrď, tam pri spracovaní lopty nešťastne zakopol Fořt, následne fauloval Soumah a tak sa hra otáča na druhú stranu.
     
    31
    Milinkovič na ľavej strane síce získal loptu a snažil sa postupovať dopredu, nahrával Štefánikovi, ten vracal späť na obrancov a tak sa útok Slovana spomalil.
     
    30
    Slovanisti mali k dispozícii outové vhadzovanie, kombinácia Milinkoviča so Soumahom však úspech neslávila, keď Belasí o loptu okamžite prišli.
     
    29
    Žltú kartu dostává Anri Chaguš (BATE Borisov).
     
    29
    Slovan konečne získa loptu, na pravej strane bol totiž faulovaný Jablonský a tak sa hra zrejme po dlhšej dobe otočí na druhú stranu.
     
    28
    Sledovali sme súboje v strede ihriska, kde usilovne bojoval predovšetkým Grendel. Pri lopte ale zostal Borisov, hráči hostí naďalej postupne rozohrávajú a hľadajú miesta v obrane Slovana.
     
    27
    Slovanisti trochu upokojili hru, predsa len, prežili náročný moment, keď boli blízko k inkasovanému gólu. Teraz prišla nakopávaná lopta dopredu na Fořta, ten sa na hrote zatiaľ nedokáže presadiť a dokonca fauloval v súboji obrancu hostí.
    Brvno brány Slovana sa zatriaslo!
     
    26
    Krivec nádherne vystrelil ponad múr a triafa do ľavej spojnice brány! Perniš len očami vytláčal loptu mimo brány, teraz mal Slovan šťastie!
     
    26
    BATE zahráva veľmi výhodnú štandardnú situáciu z hranice šestnástky! Perniš si stavia múr, zrejme to bude priama strela.
     
    25
    Žltú kartu dostává Dávid Hudák (ŠK Slovan Bratislava).
     
    24
    Nepríjemná situácia, Rodionov po dlhom pase už-už postupoval sám na Perniša, v poslednej chvíli ho pred šestnástkou fauloval Hudák.
     
    23
    Slovan v pokojnej rozohrávke na vlastnej polovici, oba tímy sú pri bránení veľmi pozorné a preto bude veľmi dôležité, kto strelí prvý gól zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8461 divákov.
     
    22
    BATE následne podnikol útok, keď Jablonský nezastavil útočnú akciu na pravej strane, odkiaľ prišiel center do šestnástky, kde Rodionov sklepol na Kriveca, jeho strelu z hranice šestnástky kryl Perniš.
     
    21
    Soumah zabojoval na ľavej strane, snažil sa napádať rozohrávajúceho Mladenoviča, zožal síce potlesk tribún, loptu ale zatiaľ nevybojoval.
     
    20
    Hra sa oproti divokému úvodu trochu upokojila, BATE teraz v dlhšej rozohrávke a pri vyššom držaní lopty. Všetky pokusy ale domáca obrana odvracia a aj teraz odhlavičkoval loptu zo šestnástky Hudák.
     
    19
    Rohový kop nepriniesol žiadne ohrozenie brány, po neúspešnom centri z odrazenej lopty končí lopta za bránkovou čiarou a tak môže vykopávať Perniš.
     
    18
    Rodionov je v útoku veľmi aktívny, teraz si na hrote prebral dlhú prihrávku a zastavil ho až Gorosito, ktorý odkopol loptu na rohový kop.
     
    17
    BATE znovu pohrozilo, pravý obranca Chaguš napriahol tesne spred šestnástky, mieril ale tesne nad brvno Pernišovej brány.
    Žofčákov pokus.
     
    16
    Žofčák sa príliš nerozpakoval, na pravej strane napriahol z 25 metrov a jeho tiahly pokus na vzdialenejšiu žrď poriadne vystrašil Černika, ten s námahou vyrazil!
     
    15
    Perniš v prvom vážnejšom zákroku, keď Bielorusi podnikli postupnú akciu, na konci ktorej bol Gordejčuk, jeho strela z 20 metrov ale pre brankára Belasých nepredstavovala vážnejšie ohrozenie.
     
    14
    Soumah priťukol na hranici šestnástky Milinkovičovi, ten sa snažil obhodiť obrancu a preniknúť do šestnástky, bol ale zastavený pozorným obrancom.
     
    13
    Ďalšia tutovka domácich! Slovan zahrával rohový kop, po ktorom prišiel center na protiľahlú žrď, kde hlavičkoval Žofčák, loptu na čiare odkopol obranca hostí! Len centimetre delili Belasých od vedenia!
     
    12
    Grendel stratil loptu v strede ihriska, z čoho rezultoval brejk Borisova, po centri Gordejčuka sa snažil presadiť Rodionov, na loptu však v šestnástke nedosiahol.
     
    11
    Slovanisti boli blízko ku gólu a snažia sa pokračovať vo svojej snahe, teraz ale boli zastavení a tak môžu vhadzovať hostia.
    Veľká šanca Fořta!
     
    10
    Obrovská šanca domácich! Po centri na ľavú stranu vrátil loptu do ohňa Hudák, odtiaľ sa dostala späť na päťku k Fořtovi, ktorého vo vyloženej pozícii vychytal na čiare Černik! Následná dorážka Hudáka už bola zablokovaná, toto mal Slovan využiť!
     
    10
    Slovan v peknej útočnej postupnej akcii, po aktivite Štefánika s Fořtom je z toho zaujímavá štandardka z pravej strany vo vzdialenosti cca 30 metrov.
     
    9
    Milinkovič najprv zbytočne stratil loptu na ľavej strane, aby ju prebral Krivec, jeho dlhá prihrávka na Rodionova ale končí až u Perniša.
     
    8
    Miláčik tribún Soumah v ďalšej ofenzívnej aktivite, pekne prenikal po ľavej strane, Filipenko však nemal pochopenie pre jeho technické kúsky a tak postup záložníka Slovana zastavil.
     
    7
    Milinkovič mal pred sebou voľný priestor na pravej strane, miesto postupu na bránu ale zvolil spätnú prihrávku, na čo sa akcia presunula až na ľavú stranu k Jablonskému, ktorý už nedokázal nič vymyslieť.
     
    6
    Fořt síce sklepol dlhú nakopnutú loptu na Soumaha, ten sa snažil presadiť pri ľavej rohovej zástavke, bol však atakovaný tromi obrancami hostí a tak o loptu prišiel.
     
    5
    BATE zahrávalo prvý rohový kop, v neprehľadnej situácii sa hráči hostí nepresadili a lopta tak skončila v Pernišovom náručí.
     
    4
    Prvý náznak šance Borisova! Po rýchlej akcii vysunul Volodko na pravej strane Rodionova, ten sa snažil okamžite strieľať, do jeho pokusu sa ale položil Gorosito a obetavo túto strelu zablokoval!
     
    3
    Slovan sa následne pokúsil o založenie útoku, lopta však končí až pri Černikovi, ktorý môže pokojne rozohrávať.
     
    3
    Mladenovič dobre zapracoval na ľavej strane a vysunul dopredu Rodionova, ten sa dokázal predrať cez viacerých hráčov a posúval si loptu na os ihriska, tam však výborným sklzom zasiahol Hudák a poslal loptu do bezpečia.
     
    2
    Soumah fauloval v útočnom súboji Chaguša, ten sa chvíľu zvíjal na zemi, bez ošetrovania ale pokračuje ďalej. Soumahovi ústne dohovoril rozhodca.
     
    1
    Akcia hostí bola neúspešná, Gordejčuk sa s loptou dostal za bránkovú čiaru a tak môže vykopávať Perniš.
    Zápas sa začal!
     
    1
    Výkop mali hostia, prvý center na obrannú polovicu odvrátil hlavou Grendel. BATE ale zostáva v útočnej snahe a snaží sa usadiť na polovici Slovana.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Je tu priam elektrizujúca atmosféra – práve doznela hymna Ligy majstrov a diváci začínajú mohutne tlieskať. O pár desiatok sekúnd sa zápas začne, obe mužstvá sa ešte fotia na oficiálne fotografie zo zápasu.
     
    Oba tímy už vchádzajú na hraciu plochu! Slovanisti v tradičných belasých dresoch, hostia v žlto-modrej farebnej kombinácii.
     
    -5
    Začína znieť známa hymna Champions league, hráči už o pár sekúnd vyjdú na trávnik!
     
    -7
    V sektore hostí je približne 30 fanúšikov, je to teda podstatne menší počet, než avizovaných 200 bieloruských fanúšikov. Na druhej strane je zaplnený kotol Slovanistov, ktorí budú dnes naplno povzbudzovať svojich miláčikov.
     
    -8
    Oba tímy ukončili rozvičku a zamierili na poslednú predzápasovú poradu do šatní. Medzitým sa už v strede ihriska zhromažďujú mladí dobrovoľníci, ktorí budú na začiatku držať plachtu so slávnym logom Ligy majstrov.
     
    -10
    Hlásateľ oficiálne privítal divákov v mene UEFA a zároveň oznámil, že štadión je vypredaný a vo vstupenkách tak neostali už žiadne lístky. A veru naozaj – na tribúnach ostávajú posledné voľné miesta. Takúto atmosféru veru na Pasienkoch poriadne dlho nepamätáme.
     
    -20
    Na trávniku sa už rozvičujú hráči oboch tímov. Smutný je pohľad na tri zatvorené sektory fanúšikov bratislavského Slovana. Belasá šľachta sa nachádza za bránou štadióna pod svetelnou tabuľou, vedľa ktorej sa nachádza nová, veľkoplošná LED obrazovka.
     
    -30
    Vážení športoví priatelia, zdravíme vás priamo z Pasienkov, kde sa dnes odohrá veľký futbalový večer – do Bratislavy totiž premiérovo zavíta play-off Ligy majstrov. Dnešným súperom Slovana bude BATE Borisov, najúspešnejší bieloruský tím a trojnásobný účastník skupinovej fázy. Na Belasých dnes nečaká nič jednoduché – optimizmus ale vzbudzuje základná zostava, v ktorej sa na radosť domácich fanúšikov nachádza aj Marko Milinkovič, ktorého štart bol pre zranenie z ligového zápasu otázny. Inak je domáca zostava bez väčších prekvapení, v európskych ligách si tohtoročnú premiéru odbije Nicolas Gorosito.

    Tribúny štadióna sa postupne zapĺňajú, diváci našli na sedadlách špeciálne plachty, ktorými budú mávať pri nástupe mužstiev. Štadión by mal byť vypredaný, na Pasienkoch panuje atmosféra očakávania veľkého a historického zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Štefánik, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Halenár, Mészáros, Vittek, Peltier, Lásik

    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Poljakov, Filipenko, Mladenovič – A. Volodko, Lichtarovič (C), Olechnovič – Gordejčuk, Rodionov, Krivec
    Náhradníci: Malinš (NB) – Karnickij, Aleksievič, Signevič, M. Volodko, Tubič, Jakovlev

    Rozhodca: Benquerenca – Miranda, Soares (všetci Portugalsko).
     
    Slovenský klub si môže po štvrtýkrát v histórii zahrať skupinovú fázu Ligy majstrov a znovu tak na Slovensko priniesť lesk najprestížnejšej svetovej klubovej súťaže – tak najmä o tom bude snaha bratislavského Slovana v play-off Ligy majstrov proti bieloruskému Borisovu. Belasí budú chcieť po prvý raz vo svojej histórii preniknúť do skupinovej fázy tejto prestížnej súťaže a konečne sa tak významne prezentovať na medzinárodnej scéne. Po vyradení Tiraspoľu ich čaká posledná prekážka, ktorá však už bude v znamení Champions league – na zápasoch play-off už sa používa branding Ligy majstrov, pred zápasom znie jej známa hymna a do celého sveta sa distribuuje medzinárodný signál.

    Slovanisti si uvedomujú vážnosť chvíle a s najväčšou pravdepodobnosťou vypredajú Pasienky, v predaji je totiž už posledných 1300 lístkov. Na zápase bude navyše nainštalovaná veľkoplošná LED obrazovka, ktorá zlepší komfort divákov a ich zážitok zo zápasu. Do Bratislavy ale pricestuje zdatný súper – bieloruský majster BATE Borisov, ktorý sa v UEFA rankingu nachádza o vyše 100 miest vyššie, než Slovan a v skupine Ligy majstrov si už trikrát zahral. Na trávniku však bude všetko otvorené a už teraz dobre vieme, že charizmatický kouč Straka namotivuje Belasých na maximum a tí sa naplno pobijú nielen o svoje meno, ale aj o renomé celého slovenského futbalu. Tak verme, že si Belasí vypracujú dobrú východiskovú pozíciu do odvety a znovu tak potešia dušu slovenského futbalového fanúšika. Pri sledovaní zápasu sa na vás v stredu od 20:45 tešia Tomáš Schügerl a Ján Sárközi.
     
    Aktuálna forma

    Slovan zatiaľ v našej súťaži dominuje a nestratil ešte ani jeden bod. Na druhej strane treba pripomenúť, že v rámci doterajších 6 kôl Fortuna ligy odohral Slovan len 4 zápasy, duely s Trenčínom a Trnavou boli pre náročný program odložené. Slovanisti sa aktuálne nachádzajú na 2.priečke s 12 získanými bodmi a skóre 10:4. V poslednom zápase sa Belasí v skvelom svetle predviedli proti Senici, keď zvíťazili vysoko 4:1, keď výborným výkonom zaujal najmä Soumah.

    BATE sa nachádza v odlišnej fáze sezóny, keďže v Bielorusku sa hrá systémom jar-jeseň. Súťaž sa začína koncom marca a končí koncom novembra, pričom sa hrá zaujímavým systémom – 12 tímov sa po odohratí 22 kôl rozdelí do dvoch skupín po šiestich mužstvách, tá prvá skupina bojuje o titul, druhá skupina hrá o udržanie. V súčasnosti čaká na Borisov ešte jedno kolo základnej časti, po 21 kolách BATE vedie ligovú tabuľku so ziskom 48 bodov a výborným skóre 44:11. Najväčším konkurentom je Dinamo Minsk na druhom mieste, ktoré stráca len tri body a má zápas k dobru, o všetkom sa však aj tak rozhodne až v 12 zápasoch nadstavbovej časti. BATE v poslednom zápase porazilo posledný celok tabuľky Dnepr Mogilev 3:0 a dobre sa tak naladilo na stredajšie meranie síl v Bratislave.
     
    Ako sa dostali do play-off Ligy majstrov?

    Slovan si vďaka zisku titulu v slovenskej najvyššej lige vybojoval právo štartu v 2.predkole. Tam sa stretol s waleským New Saints, čo mal byť na prvý pohľad ľahký oriešok, na trávniku to však tak zo začiatku nevyzeralo. V prvom zápase sa Belasí poriadne natrápili, napokon vyhrali tesne 1:0 po peknej strele Čikoša. V odvete už Slovanisti potvrdili svoju vyššiu kvalitu a po dvoch pekných góloch Milinkoviča zvíťazili 2:0.
    V 3.predkole na nich čakal moldavský majster z Tiraspoľa, ktorý bol z hľadiska rozpočtu či kvality kádra miernym favoritom. Belasí sa však náročného súpera nezľakli a v domácom zápase po dramatickom priebehu zvíťazili 2:1, keď o ich výhre rozhodol kurióznym gólom v závere zápasu Mészáros. Slovan dohrával zápas bez vylúčeného Lásika a preukázal veľkú morálnu silu, na čo nadviazal aj v odvete na horúcej moldavskej pôde. Tam domáci v prvom polčase tlačili, Belasých ale podržal skvelý Perniš, ktorý vytiahol niekoľko bravúrnych zákrokov. Domácich potom oslabilo zbytočné vylúčenie Blanca, na čo Slovan relatívne s prehľadom dotiahol zápas do remízového konca, pričom veľké šance nevyužili Vittek so Soumahom. Remíza 0:0 posúvala ďalej Slovan, ktorý si tak prvý raz v histórii zahrá play-off Ligy majstrov.

    BATE si v doterajšom priebehu Ligy majstrov nepočínalo príliš suverénne a za postup do play-off vďačí aj veľkej dávke šťastia. Už v 2.predkole mali Bielorusi na mále, keď sa stretli s albánskym majstrom Korce. V prvom zápase v Borisove sa zrodila bezgólová remíza, ktorá do odvety dávala šance obom tímom. BATE nakoniec postúpilo vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera po remíze 1:1.
    V 3.predkole to bolo ešte dramatickejšie, keď sa Borisov stretol s maďarským Debrecínom a v prvom zápase v Maďarsku prehral 0:1. V odvete navyše Debrecín dokázal už v 20.minúte skórovať, takže v tom čase musel Borisov streliť tri góly. To sa napokon stredajšiemu súperovi Slovana podarilo, víťazný gól Kriveca však padol až v štvrtej minúte nadstaveného času, keď Krivec prehlavičkoval chybne vybiehajúceho brankára a rozhodol o postupe svojho tímu! To, že BATE postúpilo aj so šťastím, však teraz nič neznamená, keďže na Bielorusov čaká play-off najprestížnejšej klubovej súťaže a šanca zahrať si po štvrtý raz v histórii skupinovú fázu Ligy majstrov.
     
    Ako sa im v Lige majstrov darilo v minulom ročníku?

    Slovan Bratislava pred rokom zaznamenal veľmi nevydarené účinkovanie v Lige majstrov, ktoré sa skončilo hneď v druhom predkole. Slovan mal vtedy aj trochu smolu pri žrebovaní – žreb mu prisúdil najťažšieho možného súpera, a to bulharský Ludogorec Razgrad, ktorý je mimochodom v play-off Ligy majstrov v tomto ročníku. V prvom zápase Slovan na domácom trávniku vyhral 2:1, keď napriek početnému oslabeniu otočil zápas v závere dvomi gólmi Halenára. Odvetu ale Belasí nezvládli, v Bulharsku podľahli 0:3 a s Európou sa tak veľmi rýchlo rozlúčili. Tieto nevydarené výsledky rezultovali do krízy a odvolania trénera Slováka, ktorého vtedy nahradili Galis s Valovičom.

    BATE Borisov v Lige majstrov pred rokom skončilo rovnako rýchlo, ako bratislavský Slovan. V 2.predkole malo navyše prijateľnejšieho protivníka, a to kazašského majstra z Karagandy. BATE ale prekvapujúco nezvládlo hneď prvý domáci zápas, keď prehralo 0:1. Čakalo sa, že bieloruský majster v odvete potvrdí vyššiu kvalitu i medzinárodné skúsenosti, to sa však nestalo a z postupu sa po ďalšej výhre 1:0 radovala Karaganda.
    Oba tímy boli pred rokom neúspešné a s Európou sa rozlúčili hneď po dvoch zápasoch. Teraz už majú istotu skupinovej fáze európskych pohárov do konca jesene, otázkou však je, kto si vybojuje postup do tej najlepšej a najnablýskanejšej súťaže – do Ligy majstrov.
     
    FK BATE Borisov

    Najúspešnejší bieloruský klub a trojnásobný účastník skupinovej fázy Ligy majstrov – tak to je stručná vizitka stredajšieho súpera Slovanistov. Borisov má oproti Slovanu podstatne kratšiu históriu, bol totiž založený až v roku 1996, aj napriek tomu sa však pýši mnohými úspechmi a medzinárodnými skúsenosťami. Významným zakladateľom klubu je podnikateľ Anatolij Kapski, ktorý sa v roku 1996 rozhodol vybudovať úspešný klub vo vyše 180-tisícovom meste v Minskom regióne. BATE získalo 10 titulov v bieloruskej Premier league, dvakrát vyhralo bieloruský národný pohár a štyrikrát Superpohár. V Bielorusku od roku 2006 nepoznajú iného šampióna, než je Borisov, musel sa pred ním skloniť aj najväčší rival Dinamo Minsk.

    Okrem úspechu na domácej scéne sa BATE veľmi dobre darí aj na medzinárodnej futbalovej scéne. Bielorusi sa totiž trikrát prebojovali do skupinovej fázy Ligy majstrov, kde dosiahli viaceré zaujímavé výsledky. Najúspešnejší boli v sezóne 2012/2013, kedy zaznamenali zrejme najväčší výsledok v histórii klubu, keď doma porazili slávny Bayern Mníchov 3:1. V tom istom roku šokovali aj francúzske Lille, kde takisto vyhrali 3:1. V ťažkej skupine, kde bola posledným do partie Valencia, sa Borisovu vďaka zisku šiestich bodov podarilo umiestniť na treťom mieste a postúpiť tak aspoň do ďalšej fázy Európskej ligy, kde bolo nad sily Bielorusov Fenerbahce. V skupine Európskej ligy si BATE zahralo dvakrát, v sezóne 2009/2010 zaujalo výhrou na ihrisku anglického Evertonu.

    V sezóne 2011/2012 sa s BATE v základnej skupine Ligy majstrov stretol český majster z Plzne, keď tieto dva tímy bojovali v nabitej skupine o konečné tretie miesto. Nakoniec bol úspešnejší Plzeň, keď v kľúčovom zápase vyhral v Borisove 1:0. Klub z Borisova má veľmi zaujímavú stratégiu stavby kádra – spolieha sa na svojich odchovancov a bieloruských hráčov. V súčasnom kádri nájdeme len 5 legionárov, aj to všetko hráčov z krajín bývalého východného bloku. Klub sa pýši výbornou mládežníckou akadémiou, kde si vychováva svoje budúce hviezdy a nemusí tak plytvať peniazmi na nákup zahraničných posíl. Hráči v Borisove majú vytvorené výborné podmienky, vďaka čomu sa môžu sústrediť jedine na futbal a to sa prejavuje aj na ihrisku.

    V Borisove nájdeme aj slovenskú stopu – zanechal ju tam odchovanec Slovana Ivan Pecha, ktorý bol jedným z prvých zahraničných hráčov v histórii klubu a v jeho drese si sezóne 2008/2009 zahral aj v pamätnom dueli s Juventusom, v ktorom BATE remizoval 2:2. Najnebezpečnejším hráčom je útočník Vitalij Rodionov, bieloruský reprezentant a najlepší strelec tímu, kapitánom je záložník Lichtarovič. BATE má však vysokú kvalitu na všetkých postoch, pričom v tomto roku sa pokúša o nápravu nevydareného účinkovania z minulej sezóny. Vtedy totiž v Lige majstrov vypadlo už v 2.predkole, keď nestačilo na kazašskú Karagandu. Takýto výsledok sa vtedy rozhodne nečakal, a aj preto je teraz na BATE vyvíjaný mierny tlak na nápravu. Uvidíme, ako sa s tým hráči bieloruského majstra popasujú v súboji so slovenským majstrom, nakoľko na ich úspech čaká celý bieloruský futbal. Borisov hráva zápasy v modernej Borisov Aréne s kapacitou 13 126 divákov. V UEFA rankingu je BATE pomerne vysoko, a to na 64.mieste
     
    ŠK Slovan Bratislava

    Najúspešnejší klub slovenskej futbalovej histórie, ktorý v tomto roku oslavuje 95. výročie svojho založenia – to je v skratke Slovan Bratislava. Slovanisti majú konečne na dosah vytúžený úspech v Lige majstrov, ktorý im v ich klubovej sieni úspechov stále chýba. Slovan je najúspešnejším mužstvom histórie samostatnej slovenskej ligy, keď získal 12 titulov, rovnako najlepším slovenským tímom v rámci spoločnej československej ligy, ktorú vyhral 8-krát, už dlho však čaká na medzinárodný úspech. Od slávneho víťazstva v Pohári víťazov pohárov v roku 1969, keď Belasí zdolali vo finále Barcelonu 3:2, ubehlo už viac než štyridsať rokov a možno teraz prichádza ten pravý čas pre zopakovanie medzinárodnej senzácie.

    Slovanisti sa k niečomu podobnému priblížili v ročníku 2011/2012, kedy po fantastickom postupe cez slávny AS Rím účinkovali v skupinovej fáze Európskej ligy, kde ale získali len jeden bod po domácej remíze s Paríž St. Germain. Slovan sa s novým trénerom Františkom Strakom nenápadne, ale poctivo pripravil na novú sezónu a od začiatku sa prezentuje výbornou formou, ktorú prejavuje aj v Lige majstrov. Belasí v lige nestratili ešte ani bod, v Lige majstrov trikrát vyhrali a raz remizovali a preto úplne zaslúžene smerujú k historickému úspechu – a to k vybojovaniu účasti v skupine Champions League. Čaká ich však ešte jedna posledná, ale najnáročnejšia prekážka – a to BATE Borisov.

    Slovan chce prvý raz od roku 1975 vypredať Pasienky a vytvoriť pravú futbalovú atmosféru, akú si naše hlavné mesto po dlhej dobe rozhodne zaslúži. Belasí sa budú spoliehať najmä na skvele hrajúceho Soumaha, v základe by mal nastúpiť aj uzdravený stopér Gorosito. V piatkovom zápase mal zdravotné problémy Milinkovič, ďalší dôležitý strojca úspechu Slovana a ešte je otázne, či v stredu zasiahne do hry. Slovanisti sa v UEFA rankingu nachádzajú až na 189.mieste, pokiaľ ale dosiahnu úspech v podobe účasti v skupine Ligy majstrov, môžu si výrazne polepšiť a priniesť body do koeficientu pre celý slovenský futbal. Belasí veria, že to bude krásny futbalový večer s úspešným výsledkom, ktorým by rozhodne bolo víťazstvo bez inkasovaného gólu v Pernišovej sieti.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 80. Vittek – 44. Jablonský (vla.)

    Karty:   25. Dávid Hudák (SBA), 62. Seydouba Soumah (SBA), 86. Nicolas Gorosito (SBA) – 29. Anri Chaguš (BOR), 35. Sergej Krivec (BOR), 90+2. Aleksandr Volodko (BOR)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Štefánik, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Halenár, Mészáros, Vittek, Peltier, Lásik

    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Poljakov, Filipenko, Mladenovič – A. Volodko, Lichtarovič (C), Olechnovič – Gordejčuk, Rodionov, Krivec
    Náhradníci: Malinš (NB) – Karnickij, Aleksievič, Signevič, M. Volodko, Tubič, Jakovlev

    Rozhodca: Benquerenca – Miranda, Soares (všetci Portugalsko)

    Diváci: 8461
    Utorok 26.08.2014
    Borisov - Slovan Bratislava 3:0

    Góly: 41. Gordejčuk, 84. Krivec, 85. Rodionov

    Karty:   43. Olechnovič (BOR), 50. Lichtarovič (BOR) – 47. Soumah (SBA), 50. Gorosito (SBA), 86. Kolčák (SBA)   79. Soumah (SBA)