Aalborg – APOEL 1:1 (kon.) | Lille – Porto 0:1 (kon.) | Maribor – Celtic 1:1 (kon.)
Liége – Zenit 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Borisov 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
BATE Borisov
Streda 20.08.2014, 20:45 • Pasienky, Bratislava • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Hlasy z tlačovej konferencie :

    František Straka (tréner Slovana Bratislava) :
    ,,Som sklamaný, že sme nedokázali udržať nulu. Na druhej strane musím uznať kvalitu súpera, je to tím, ktorý každý rok hrá európske poháre. Cením si, že sme sa bili až do konca a vyrovnali. Chýbal tomu ešte vedúci gól a mrzí nás, že sme nevyhrali. Súper ukázal výbornú kvalitu, ukázal nám naše hranice, dôležité je, že máme šancu na postup do odvety."

    Aleksandr Jermakovič (tréner BATE Borisov) : ,,Remízový výsledok je z hľadiska vývoja zápasu zákonitý. S remízou sme vcelku spokojní, nemôžeme však ani jasať od nadšenia. Priebeh zápasu bol vyrovnaný a my veríme, že v odvete zvládneme cez Slovan postúpiť." (22:58:57)
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava remizoval v dramatickom zápase play-off Ligy majstrov s BATE Borisov 1:1 a vytvoril si reálnu šancu na postup do odvety, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera!
     
    Štatistiky zo zápasu :
    Strely celkom : 8:10
    Strely na bránu : 5:5
    Žlté karty : 3:3
     
    Tak čo povedať, dámy a páni...na Pasienkoch sme sledovali fantastický zápas, zakončený v absolútnej eufórii Slovana. Ten v poslednej štvrťhodine zapol na vyššie obrátky, keď hru rozprúdili príchody Halenára a Vitteka. Práve Vittek v 80.minúte vyrovnal, a od toho momentu Belasí doslova dusili súpera pred jeho bránou. Dokonca aj skórovali, rozhodcovia ale gól pre údajný ofsajd nevideli. Z môjho pohľadu ťažko situáciu hodnotiť, nechám to na posúdenie kamerových záznamov. Remíza je dobrým výsledkom pre oba tímy, a dnes snáď spravodlivo odzrkadľuje rozloženie síl na trávniku. Slovanisti sa presvedčili, že s BATE sa dá hrať a pred odvetou rozhodne nie je nič stratené.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Milinkovič sa uvoľnil pri pravej postrannej čiare a centroval do šestnástky, Vittek tam dokázal uspieť v hlavičkovom súboji, jeho pokusu ale chýbala razancia a Černik tak loptu kryl.
     
    90+3
    Domáci pri lopte, do konca ale ostáva veľmi málo času. Teraz sa navyše Vittek na hrote presadiť nedokázal.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Aleksandr Volodko (BATE Borisov).
     
    90+2
    Rýchly brejk na druhej strane, traja hráči BATE postupovali proti trom obrancom, Krivec si potiahol loptu do stredu a strieľal na bránu, jeho pokus zablokoval Gorosito!
     
    90+1
    Slovan podnikol peknú útočnú akciu, Jablonský priťukol na ľavej strane Grendelovi, ten si loptu zle spracoval a Belasí o loptu prišli.
     
    90
    Nadstavený čas 3 minúty.
     
    90
    Na trávniku sa koná situácia, ktorá je nehodná play-off Ligy majstrov. Hostia sa totiž uchyľujú k zdržiavaniu hry, teraz po nevinnom súboji veľmi dlho vstával z trávnika Krivec...
     
    89
    Vittek stratil loptu pri útočnej snahe, chýbala mu aj podpora spoluhráčov. Preto útočí BATE, pri ľavej postrannej čiare ale loptu získava Slovan.
     
    88
    Na druhej strane sa do samostatného úniku dostával Soumah, proti skúsenému Filipenkovi sa ale presadiť nedokázal, keď Bielorus loptu odkopol do bezpečia.
     
    87
    Perniš teraz s námahou odvrátil center Borisova, brankár Belasých dokázal vyskočiť najvyššie a vyboxoval pred dobiedzajúcim Krivecom.
     
    86
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Vitalij Rodionov, prichádza Nikolaj Signevič.
     
    86
    Žltú kartu dostává Nicolas Gorosito (ŠK Slovan Bratislava).
    Neuznaný gól domácich pre ofsajd!
     
    85
    Ospravedlňujeme sa za nedorozumenie, ale na Pasienkoch sa už diváci naozaj radovali z gólu! Po centri zo štandardky totiž hlavičkoval Gorosito a skóroval k ľavej žrdi, rozhodca však signalizoval ofsajd Vitteka, ktorý sa snažil ešte tečovať loptu a preto gól neuznal!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 80. Vittek – 44. Jablonský (vla.)

    Karty:   25. Dávid Hudák (SBA), 62. Seydouba Soumah (SBA), 86. Nicolas Gorosito (SBA) – 29. Anri Chaguš (BOR), 35. Sergej Krivec (BOR), 90+2. Aleksandr Volodko (BOR)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Štefánik, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Halenár, Mészáros, Vittek, Peltier, Lásik

    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Poljakov, Filipenko, Mladenovič – A. Volodko, Lichtarovič (C), Olechnovič – Gordejčuk, Rodionov, Krivec
    Náhradníci: Malinš (NB) – Karnickij, Aleksievič, Signevič, M. Volodko, Tubič, Jakovlev

    Rozhodca: Benquerenca – Miranda, Soares (všetci Portugalsko)

    Diváci: 8461
    Utorok 26.08.2014
    Borisov - Slovan Bratislava 3:0

    Góly: 41. Gordejčuk, 84. Krivec, 85. Rodionov

    Karty:   43. Olechnovič (BOR), 50. Lichtarovič (BOR) – 47. Soumah (SBA), 50. Gorosito (SBA), 86. Kolčák (SBA)   79. Soumah (SBA)