Brazília – Nemecko 1:7 (kon.)
koniec
Brazília
1:7 (0:5)
Nemecko
Utorok 08.07.2014, 22:00 • Estádio Governador Magalhães Pinto, Belo Horizonte • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Nemecko postupuje do finále, Brazília si po obrovskom semifinálovom debakli zahrá o tretie miesto.
     
    90+2
    Draxler sa ešte pokúsil o ôsmy zásah v sieti Césara. V nájazde na bránku sa ale dopustil menšieho faulu, čo bola zrejme posledná situácia v tomto zápase.
     
    90
    Brazília dala gól!
    Predsa len jeden gól do siete Neuera. OSCAR dostal priveľa priestoru a tvrdá rana do siete súpera znamená aspoň čestný zásah pre organizátorskú krajinu.
     
    89
    Obrovská šanca Nemecka a potom aj Brazílie. Najskôr sa do súboja proti Césarovi pustil Schürrle, no domáci gólman teraz predviedol úspešný zákrok. Po rýchlom prechode na opačnú polovicu Oscar z uhla takisto neskóroval.
     
    79
    Nemecko dalo gól!

    Siedmy gól v sieti Brazílie. ANDRÉ SCHÜRRLE dostal loptu na ľavej strane a nechytateľne ju zavesil pod brvno. Gólman César sa opäť iba bezmocne pozerá na loptu vo svojej sieti. Dnes už neuveriteľný siedmykrát.
     
    77
    Absolútna frustrácia Brazílie sa teraz mala skončiť jednoznačnou červenou kartou pre domáceho kapitána Luiza. Ten priamo zasiahol do kolena Müllera, a to bez akéhokoľvek kontaktu s loptou. Rozhodca bol blízko, no neudelil ani len žltú kartu.
     
    76
    Nemci opäť striedajú. Ihrisko opustil úspešný strelec Khedira, na jeho miesto sa dostáva Draxler.
     
    70
    Brazília je na kolenách a strieda. Ihrisko opustil Fred, jeho miesto nahradí Willian.
     
    69
    Nemecko dalo gól!

    Demolácia najúspešnejšej krajiny v histórii futbalového šampionátu pokračuje. Brazília absolútne nezvládla situáciu, Marcelo nepochopiteľne zle vystúpil a streidajúci ANDRÉ SCHÜRRLE ranou z malého vápna zavŕšil poltucet v sieti Brazílie.
     
    68
    Prvú žltú kartu dostáva domáci Dante. Ten vo faule nešetril klubového spoluhráča Müllera a inaksuje zaslúžený trest.
     
    67
    Dvaja hráči Nemecka sa úplne sami rútili do zakončenia! Proti nim bol už iba gólman Neuer, ktorý našťastie pre Brazíliu veľmi dobre vybehol a pokus o gólovú strelu zrazil. Debakel sa mohol ešte viac prehĺbiť.
     
    65
    Schürrle sa takmer dostal k zakončeniu, po ktorom by César so svojej lopte vyťahoval loptu šiestykrát. Nič také sa ale nestalo, pretože domáci gólman center pred Schürrlem zachytil.
     
    61
    Rohový kop zo záveru predchádzajúcej minúty zahrali Nemci smerom dozadu, no predsa len sa k strele ešte dostali. Tvrdo pálil Müller a mohlo z toho byť 6:0 pre hostí, no César vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    59
    Brazília sa dostala k priamemu ohrozeniu bránky! Videli sme veľmi tvrdú strelu Freda, no tú brazílsky útočník nasmeroval iba do stredu bránky, s čím Neuer nemal žiaden problém.
     
    58
    Najúspešnejší strelec histórie majstrovstiev sveta opúšťa trávnik. Kloseho nahradí Schürrle.
     
    53
    Brazília vybojovala rohový kop, no bezprostredne po ňom ešte zakončenie neprišlo. Až neskôr sa k lopte dostal Paulinho, ktorý z ľavej strany na dvakrát neprepálil Neuera. Ten s ťažkosťami zoči-voči útočiacemu protihráčovi vytlačil na ďalší roh.
     
    52
    Brazília v ďalšej skvelej príležitosti! Na konci akcie bol teraz Oscar, no Neuer sa opäť predviedol a loptu vychytal. Brazília začala tento polčas aktívne a Nemci v defenzíve trochu poľavili.
     
    51
    Nemecko teraz zaváhalo v defenzíve! Fred sa dostal k lopte a perfektne ju vysunul na spoluhráča, no Ramiresa v stopercentnej príležitosti vychytal Neuer.
     
    46
    Počas prestávky tréneri trochu obmenili hráčov na trávniku. Zo strany Nemecka odišiel Hummels, nahradil ho Mertesacker. V domácom tíme odišli Hulk, za ktorého zápas dohrá Ramires a ihrisko opustil aj Fernandinho, ktorého nahradí Paulinho.
     
    32
    Nemecko mohlo zavŕšiť poltucet gólov v súperovej sieti! Kroos tvrdo pálil na brazílsku bránku a trafil ruku jedného zo súperov. Teraz mala Brazília v podstate šťastie, že sa nemusela brániť proti penalte.
     
    29
    Nemecko dalo gól!

    SAMI KHEDIRA si vymenil loptu s Özilom a napokon vystrelil. Ani táto situácia sa neskončila inak ako gólom a stav je neuveriteľných 0:5 z pohľadu domácich.
     
    26
    Nemecko dalo gól!

    Brazílska defenzíva je dnes absolútne nezorganizovaná a TONI KROOS pridáva svoj druhý gól v tomto zápase po perfektnej Khedirovej prihrávke. Hráč s loptou na kopačke pred prázdnou bránkou zaváhať nemôže.
     
    24
    Nemecko dalo gól!

    Tak toto je neuveriteľné! TONI KROOS si nabehol na ukážkový center spoluhráča Lahma a okamžité zakončenie neskončilo inak ako presným zásahom. Brazília prehráva o neuveriteľné tri góly.
     
    23
    Nemecko dalo gól!

    Brazílska defenzíva vôbec nezvládla situáciu a MIROSLAV KLOSE ostal úplne voľný v šestnástke súpera. Klose dostal rýchlu prihrávku a nezaváhal ani na sekundu. Okamžitá rana do opustenej siete skončila gólom.
     
    11
    Nemecko dalo gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia! Po rohovom kope sa k lopte na ľavej strane pokutového územia dostal THOMAS MÜLLER, ktorý okamžitou technickou strelou rozvlnil sieť.
     
    8
    Nemecko sa po rýchlom získaní lopty dostalo až do šestnástky súpera. Po krížnej prihrávke Kroosa sa tam k lopte na ľavej strane dostal Özil, ktorý ešte ponúkol možnosť na strelu lepšie postavenému Khedirovi. Jeho strelecký pokus nechtiac zastavil Kroos.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 90. Oscar – 11. Müller, 23. Klose, 24. Kroos, 26. Kroos, 29. Khedira, 69. Schürrle, 79. Schürrle

    Karty:   68. Dante (BRA)


    Brazília: ésar – Maicon, Luiz (C), Dante, Marcelo – Gustavo, Fernandinho (46. Paulinho) – Hulk (46. Ramires), Oscar, Bernard – Fred (70. Willian)
    Náhradníci: Jefferson, Victor – Dani Alves, Maxwell, Henrique, Paulinho, Ramires, Hernanes, Jo

    Nemecko: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels (46. Mertesacker), Höwedes – Khedira (77. Draxler), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil – Klose (58. Schürrle)
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski

    Rozhodca: Marco Rodríguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všetci traja MEX). Štvrtý rozhodca: Mark Geiger (USA)